Jump to content

Recommended Posts

Laiklik dinin devlet kontrolüne alinmasidir.Devletin dini yoksa imamlarin maasini kim veriyor.Devletin dini olmaz insanlarin olur.Ama Türkiye de devlet kutsal bakiredir unutmusum...

Ben ota boka devleti suçlu bulmanıza vurgu yaptım,insanları %95 i ateist olsa idi diyanet olurmuydu sence ?

Her neyse senle ateşkes anlaşması imzalayalım :) hakaret ettim özür dilerim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 170
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Konunun Gazzeye giden yardım gemilerinle bir alakası yok Harun, lakin bunu burada duymak istiyorsanız duyun ;

Gazze'ye giden yardım gemisindeki insanlarla Sivas'ta 30 küsur kişinin canını alan insanlar aynı Allah-u ekber nidalarından beslenen insanlardandır, aynı hamurdandırlar. Sivas katilleri de, Gazze kahramanları da (!)Allah'tan sevap kazanma tüccarlığı, Allah'a yalakalık yapma tüccarlığı için ne gerekiyorsa yaptılar.

Se onlardan biri değilsin, temiz birisin bunun farkındayım lakin o Gazze kahramanları (!) ile Sivas katilleri senin gibi doğru, temiz insan değiller.

Görmedin mi İsrail Mavi Marmara gemisine çıkarma yapınca nasıl da Allah-u Ekber çektiklerini, aynı Allah-u Ekberi biz Sivas'ta da gördük, Maraş'ta da gördük, 197o sonlarında "hadi gomünist avlayalım" deyip aynı nidayı Karadeniz'de de gördüğümüz gibi gördük kardeşim, gördük malesef.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çokca anarşistce parlak sözler kardeş

ben sana daha anarşistce bir söz söylüyorum piyon niye piyonluk yapıyor onu soruyorum.

aile meclisi toplanmış ve kurban hakkında hükme varılıyor. cinayeti kurbanın kardeşi işleyecek. ve olan oluyor. mahkemeye çıkıldığında sence en büyük cezayı kimler alacaktır? bu ''anarşik'' önermene bakılırsa tetikçi alacak. neyse ki hukuk senden daha ''anarşik'' düşünüyor olmalı ki azmettirene daha büyük ceza kesiyor(çağdaş hukuk sistemlerinde böyledir)

tabi dersen ki, cinayeti işleyen asıl unsur ''töre'' denen çamurlaşmış ahlaki sistemdir, evet öyle. birçok namus cinayetinde asıl azmettiren çevredir; zira, kurbanın ailesi yaşadığı çevreden tecrit edilir, dışlanır. kurban aslında ailenin bekası adına kurban olur. anarşik bir adam ahlak/töre denen şeyin benzetmek gerekirse minimal ölçekte bir devlete tekabül ettiğini de bilir dostum:) toplumun alt katmanlarında ''devlet'' algısı ve onun kurallarına karşılık gelen töz ''ahlak''tır.

fakat, ben bu derece ''anarşik'' düşünmekten ziyade, dönemin tanıklarının anlattıklarıyla da sabit bazı bilgilere dayanarak konuşuyorum. toplumda bu tarz çatışma alanları her zaman var olacaktır, özellikle bizim gibi toplumlarda. birileri kışkırtıp özel olarak organize etmediği sürece bu potansiyeller bu tarz vahşet seramonilerine dönmez.

son olarak: bu organize edilmiş bir provokasyondur. 77 1 mayıs'ından bir farkı yoktur. çorum/maraş'tan bir farkı yoktur. sivas'ta, zaten yıllardır özel harp tabanlı bir ''anti komünist'' islami/milliyetçi odaklaşma biliniyor. sadece sivas'ta değil, yurdun birçok köşesinde islami/milliyetçi unsurlar da böyledir. unutma, bugün ''piyon'' dediğimiz ülkücü tosuncuklar devlet kurumlarında özel bir şefkat görür. baknz ogün samast ve jandarma çekilen şaşalı fotolar. bknz ülkücü saldırganlar ve karakollarda gösterilen lütuf. bunlara ''piyon'' demek de kafi değil belki; ancak bu unsurları besleyen/organize eden bir damar devletin gizli operasyonları adına daima beslenmiş/kollanmıştır. bknz, jitem-hizbullah ilişkisi... bknz ülkücü-mafya-polis-mit dörtgeni...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu katliamla aleviler sünnilere,

Solcu devrimciler milliyetçilere,

Ateistler müslümanlara saldırabiliyor.

Tam fitne.

Kim hesaplamışsa bu katliamı iyi hamle yapmış.

:) Kendini sünni, milliyetçi ve müslüman olarak görüyor olmalısın, baksana bu saldırıları fitne diye tanımlamışsın. Sizi duyan iftira attığımızı sanır

tarihinde jadı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

:) Kendini sünni, milliyetç,ve müslüman olarak görüyor olmalısın, baksana bu saldırıları fitni diye tanımlamışsın. Sizi duyan iftira attığımızı sanır

Algılama özürlü olunca insan bir başka oluyor sen gibi :D

Malesef bu katliam öyle senin cıvık İslam yorumlarınla ifade edilemiyor sadece.

tarihinde Galileo100 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Algılama özürlü olunca insan bir başka oluyor sen gibi :D

Malesef bu katliam öyle senin cıvık İslam yorumlarınla ifade edilemiyor sadece.

Öldürülenler hep aleviler, solcular ve ateistler, ama biz onları eleştirdiğimizde saldırı oluyor, fitne oluyor, müslümanlara saldırmak isteyenlere gün doğdu deniyor. Buda iyi yani

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sivas Katliamında esas hedefte olan isim Aziz Nesin'di ve o bir sosyalist ateistti. Yakanlar da sadece yobazlar değildi. Katliam boyunca olaya göz yuman devlet, ordu, polis üçgenini ve katliam sonrasında olayı yeterince aydınlatmadan üzerini örtüp dincilere kol kanat geren yargı ayağını da görmek gerekiyor. Devletten yalıtık bir katliam değil bu. Onun himayesinde, onun izni ve kollamasıyla gerçekleşmiş bir katliam. Dolayısıyla devletin, ordunun v.s. eleştirilmesi de gayet yerindedir. Devletle yobazlar arasında yaratılmaya çalışılan sahte çelişkinin gerçekte varolmadığını teşhir etmektedir.

Katliamın hedefinde islam eleştirisi vardı. Çünkü Salman Rüşdi'nin kitabını ısrarla basmak istiyordu Aziz Nesin. Devlet, din eleştirisinin insanları etkileyip ateizmi yayabileceğinden korktu. Bu katliam bu yüzden yaşandı, ateizmi hedef alan dinciler devletten bu yüzden destek buldu. Devlet korktu çünkü onun algısında ateizm ile komünizm eşdeğerdir ve yine onun algısında ''milleti birarada tutan sarsılmaz manevi değerlerin'' başında din gelir. Devletin laik olması, dine karşı olmasından değil, ''başı açık sünnilik'' olarak kodlayabileceğimiz 'Türk islamı' taraftarı olmasından kaynaklanıyor. Bu 'Türk islamı' Diyanet ve din dersleri eliyle TC kurulduğundan beri şekillendiriliyor. Dinin ''çağdaş'' yorumunu dayatmayı 'laiklik' olarak pazarlayan bir devlet var ortada. En acı olan ise, bazı ''ateistlerin'' de bu pazarlama faaliyetine kanması. Devlet kendi yarattığı 'çağdaş Türk islamına' karşı gelen herkesi tehdit olarak görüyor. Arap islamı bir tehdit ama islam dışılık daha büyük bir tehdit. Bazı şuursuz 'ateistlerin' bunu artık görebilmeleri gerekiyor. Aksi halde bir gün siz de yakılırken pek sevdiğiniz 'laik' devletiniz ateşinizi yellemekle uğraşacak ama iş işten geçecektir.

tarihinde Freddy tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yıllardır sosyalist yahut komünizmi savunanlar zaten köpek gibi hor ve hakir görüldü.Bu siyaset ve düşünce algısı özellikle DEVLET eliyle beslendi.

Devlet öyle bir prototip kişilik yaratmak istediki solu öldürdü reformistleri devrimcileri gebertti.

Din bunun için sömürülen bir argüman oldu.

Ne acı.

tarihinde Galileo100 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Devlet güçleri Sivas'da insanların yakılmasına seyirci kamış ve olayın üstünü örtmeye çalışmış olabilir ama şöyle bir gerçek varki bu devlet yüzyıllardan beridir kendi insanının hayatına hiçbir zaman değer vermedi ki. Müslümanlar çoğunlukta olduğu için onlar diğerlerini katledip duruyor ama tam terside olabilirdi, devlet yine öyle mal mal seyderdi belkide. Gencecik çocukları dağ başındaki karakolara sap gibi yerleştiren ve leblebi gibi öldürülmesini seyreden yine bu devlet değil mi? İsrail bir tane askeri esir alındı diye dünyayı Filistin'in başına yıkıyor, biz kendi çocukarımızı bozuk para gibi harcatıyoruz, sonrada gerizekalı gibi çıkıp bütün çocuklarım feda olsun falan diyoruz. Böyle başa böyle tarak

tarihinde jadı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Öldürülenler hep aleviler, solcular ve ateistler, ama biz onları eleştirdiğimizde saldırı oluyor, fitne oluyor, müslümanlara saldırmak isteyenlere gün doğdu deniyor. Buda iyi yani

Başlığın açılma biçimi kötü ve hatta saçma, abartılı. Sonraki birkaç yorum da.

Fakat devletin cumhuriyet tarihi boyunca gittikçe gerileştiğini, dincileştiğini görmemek imkansız. Aleviler de, solcular da komünistler de daima dışlanmış ve sindirilmişlerdir. Katliamları, darbelerde hedeflenenleri biliyoruz..

Bir hükumet binlerce sapık yobazın aydın olduğu bilinen insanları bir otelde kulatıp cayır cayır yaktığını televizyondan izledi.. Açıkça izledi. Sol bir partinin başkanı olan başbakan yardımcısı da dahil, herkes izledi.

Polis de devletin itfaiye eri de ölmelerini istedi. Aziz Nesin anlattı, dinlemişsindir. ADam kurtarmaktan vazgeçmiş Aziz Nesin olduğunu görünce, tekrar pencereden içeri itmiş. Görüntülerde de vardı..

Bu ülkeden din, resmiyette kazınmalı. Diyanet İşleri gibi bir kurum, okullarda çocuklara zorla dayatılan din dersleri oldukça, bu tür canilikler olacaktır. Din, devlet eliyle beslendi, kullanıldı ve biz bugün şeriatçı bir hükumetle yönetiliyoruz.

Ben tanıdığım bütün arkadaşlarıma, sınıfımızdaki velilere bir dolu öneride bulundum. Korktular. Benim dışımda kimse gidip de "biz ateistiz ve çocuğumuzun din dersine girmesini istemiyoruz" demedi. Ateist arkadaşlarımdan sözediyorum.

Milli Eğitim Bakanlığı'na gittim, olmadı.. Alevi olmak ve mahkemeye başvurmak zorunluğumuz varmış.. Mahkeme sonuçlanan kadar da çocuk derse girecek zaten.. Ne anlamı kaldı.

Şimdi kimliklere (sadece babası ve çocuğum) hristiyan yazdıracağız da çocuğu kurtaracağız inşallah..

Bu hükumetle birlikte din hocaları iyice azdı, çocukları camiye bile götürmeye, orada namaz pratik ettirmeye kalktı.

Bir yığın kavga dövüş ama, kimi kime şikayet edeceksin..

Bu ülke böyle. Din, devlet eliyle beslendi. Sağcısı da solcusu da, aydını da liberali de beş para etmez bir ülkeyiz.

Kimse kalkıp da "hadi hep beraber gidip hristiyan olalım, İslamcılara topluca tokat atalım. Herkes birden rüyasında İsa'yı görüp de gerçekten hristiyan olmak isteyemez herhalde" teklifini ciddiye almadı..

Belli ki bu bir tepki.. Onların diliyle yazılmış, onların canını acıtacak bir yöntem.

Madem benim dinsiz olmam ve çocuğuma din dersi aldırmak istememem yeter neden değil, ben de din değiştirmiş gibi yaparım.

Kimliklerimizdeki din hanesi kirlenecek belki ama, bu geçici kirliliğe katlanabiliriz herhalde..

Kimse bir şey yapmıyor. Laf üretmekten başka..

Link to post
Sitelerde Paylaş

ifeel, başka bir başlıkta insanlar nasıl patron baskısıyla oruçlu taklidi yaptıklarını yazmışlar. Bu çok ciddi bir insan hakları ihlalidir. Öyle veya böyle Türkiye AB üyesi bir ülke ve patronların çalışan ve üreten kesime böyle davranmasına izin veremez. Şikayet edilse bu iş AİHM'ye kadar gider aslında ama kimse rahatını bozmak, uğraşmak istemiyor, oruçlu taklidi yaparım bu kadar basit diye düşünüyor. Demokratik haklarımıza sahip çıkmakta islamcılar kadar istekli değiliz ne yazıkki. Aynı şey zorunlu din dersleri içinde geçerli. İnsanlar sizin gibi uğraşmaktansa boyun eğmeyi tercih ediyorlar

Link to post
Sitelerde Paylaş

ifeel, başka bir başlıkta insanlar nasıl patron baskısıyla oruçlu taklidi yaptıklarını yazmışlar. Bu çok ciddi bir insan hakları ihlalidir. Öyle veya böyle Türkiye AB üyesi bir ülke ve patronların çalışan ve üreten kesime böyle davranmasına izin veremez. Şikayet edilse bu iş AİHM'ye kadar gider aslında ama kimse rahatını bozmak, uğraşmak istemiyor, oruçlu taklidi yaparım bu kadar basit diye düşünüyor. Demokratik haklarımıza sahip çıkmakta islamcılar kadar istekli değiliz ne yazıkki. Aynı şey zorunlu din dersleri içinde geçerli. İnsanlar sizin gibi uğraşmaktansa boyun eğmeyi tercih ediyorlar

Ben hiçbir zaman bu tür baskılar yaşamadım çünkü hiçbir zaman taviz vermedim. "Tutmuyorum ve bu hiç kimseyi ilgilendirmez" deyip çıktım. Kimseyle didişmedim, din tartışmasına girmedim, hiçbir açık kapı bırakmadım.

Fakat yobazların hakim olduğu iş yerlerinde, oruç tutmayan insanlar psikolojik olarak da yıpratılıyor. Dışlanıyorlar, mimleniyorlar ve belki de orada çalışmak daha büyük azap haline geliyor. İşlerini kaybetme korkusu da cabası.

Bu tür baskılar kurallara ya da resmi yaptırımlara dayanmıyor zaten. Patron kendisini işten atmak isterse bin tane numara çeker, ne yapar eder kılıfına uydurur. İnsanlar bunlardan korkuyor. Bu durumu kanıtlamak çok zor.

Ama bana sorarsan da kesinlikle taviz vermemek gerek. İsterse herkes birden benimle ilişkisini kessin, isterse de işten atsın.

Herkes böyle bakmıyor ve göze alamıyor ne yazık ki. Onları da anlamak lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ifeel, ben yaklaşık iki yıldır yurtdışında yaşadığım için bunun ne kadar büyük bir ihlal olduğunu daha iyi görebiliyorum, sizde bir inançsızlık var

Bir kere çalıştığım iş yerinde domuz eti olan bir pizza aldım ve onu molada yemek için mikrodalgaya koyuyordum. Diğer çalışan Bangladeşli bir kız "aaa sen müslüman değilmisin, domuz mu yiyorsun" diye sordu. Artık bu sorulardan gına geldiği için kızın suratına nasıl ters baktıysam korkudan sonra günlerce yediği haltı düzeltmek için uğraştı durdu. Şikayet ettiğim takdirde başının derde gireceğini biliyordu

Bir patron sigortalı çalışanını öyle ha diyince kovamaz, bu kadar köle ruhlu olduğunuz sürece daha çok ezilecek ve yakılacaksınız

Link to post
Sitelerde Paylaş

ifeel, ben yaklaşık iki yıldır yurtdışında yaşadığım için bunun ne kadar büyük bir ihlal olduğunu daha iyi görebiliyorum, sizde bir inançsızlık var

Bir kere çalıştığım iş yerinde domuz eti olan bir pizza aldım ve onu molada yemek için mikrodalgaya koyuyordum. Diğer çalışan Bangladeşli bir kız "aaa sen müslüman değilmisin, domuz mu yiyorsun" diye sordu. Artık bu sorulardan gına geldiği için kızın suratına nasıl ters baktıysam korkudan sonra günlerce yediği haltı düzeltmek için uğraştı durdu. Şikayet ettiğim takdirde başının derde gireceğini biliyordu

Bir patron sigortalı çalışanını öyle ha diyince kovamaz, bu kadar köle ruhlu olduğunuz sürece daha çok ezilecek ve yakılacaksınız

Aynen öyle..

Hiç taviz vermeden, tartışmadan, yanıt bile vermeden halletmek şart. Kimse bir şey soramaz. Tam da tersi, geri adım atar. O yüzden hep söylüyorum, ateist olduğunuzu belirtin ve hiç korkmayın. Kendinize ve düşüncelerinize güven duyduğunu anladıkları anda geri çekilirler, asla hesap soramazlar. En yobazı bile..

Ama insanlar göze alamıyor ve korkuyor. Bence işten atılma korkusu çok dominan değil çünkü dediğin gibi sigortalı birini işten atmak öyle kolay iş değil.

Bence korkulan, patron ve diğer çalışanlar tarafından mimlenip dışlanmak..

Habire İslam'ın dümen suyunda ilerliyoruz deyip durmamız tam da bu ve benzeri nedenlerden işte..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öyle domuz eti falan ulu orta söylenir mi hiç?

Müslümanlarımızı tahrik edeceksin birşey değil...

Tahrik etmeyin kardeşim!

Siz tahrik ederseniz yakarlar da keserler de.

Öyle olur olmaz her yerde ateist olduğunuzu da söylemeyin.

Kendi içinizde yaşayın ateistliğinizi.

Hatta bu forumu da kapayın gitsin.

Neymiş efendim Ateistforummuş,

Delirdiniz mi siz?

Tahrik oluyor müslümanlar kardeşim anlamıyor musunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben ota boka devleti suçlu bulmanıza vurgu yaptım,insanları %95 i ateist olsa idi diyanet olurmuydu sence ?

Her neyse senle ateşkes anlaşması imzalayalım hakaret ettim özür dilerim.

Türkiye de ki sorunlarin sebebi halk mi devlet mi.Devlet,iktidar,politikacilar ülkeyi bu hale getirdiklerine göre suc ampül gibi ortada.Ateskes kabul edilmistir,aksama bes cayinda bendesin,yoksa raki mi icsek:))))))

Link to post
Sitelerde Paylaş

Senin önceliğin Araplar olabilir. İçin için, Sivas`ta öldürülenlere oh çekiyor olabilirsin.

Jadıcım, bu nasıl bir söz, nasıl bir idda?

Böyle olmadığını bildiğin halde, kıllık olsun diye söylüyor olmalısın. Bunu ciddiye almayıp, cevap dahi vermiyorum.

2. si, sen beni anlamamakta ısrar ediyorsun, çünkü yobaz birisin :)

Ben, hiç bir katliamı onaylamadığımı, karşı olduğumu belittim ve sürekli belirtmekteyim..

Bu oteli yakanların, müslüman olduklarınıda kabül ediyorum.

Fakat, bunun dinle alakası olmadığınını düşünüyorum.

İnsanlar neden saldırgan, bunu sorgulayalım. Birilerine saldırmak için, bahanemi üretmekteler?

tarihinde HARUNN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gören de ülkenin ilk kurulduğunda çok ileri olduğunu zanneder. Gören de solcuların ve devrimcilerin ve alevilerin sonradna linçe uğradığını zanneder.

Modası geçmiş söylemler geliştirmenin manası yok. Türkiye Cumhuriyeti barındırdığı tüm geri özelliklerini kuruluş aşamasında kazanmıştır. Söke söke hala atamıyoruz bunları.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gören de ülkenin ilk kurulduğunda çok ileri olduğunu zanneder. Gören de solcuların ve devrimcilerin ve alevilerin sonradna linçe uğradığını zanneder.

Modası geçmiş söylemler geliştirmenin manası yok. Türkiye Cumhuriyeti barındırdığı tüm geri özelliklerini kuruluş aşamasında kazanmıştır. Söke söke hala atamıyoruz bunları.

Ya peki kuruluş öncesi?

Çok daha ileriydi mi diyorsun?

Ne diyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...