Jump to content

Bu deney dünyayı yok edebilir


Recommended Posts

İsviçre'de Cern Araştırma Merkezi tarafından 14 yılda geliştirilen ve 8 milyar dolara mâl olan dev makine bu yaz çalışacak. Bilim adamları da küçük bir "big bang" yaratacak makineyi takip ederek dünyanın nasıl oluştuğunu anlamaya çalışacak.

ÇOK TEHLİKELİ DENEY

Şimdi iki bilim adamı makinenin beklenenden büyük bir kara delik yaratarak dünyayı içine alacağı iddiasıyla çalışmanın durdurulması için dava açtı.

Walter Wagner ve Luis Sancho isimli uzmanların Amerikan mahkemesinde açtığı dava yasal olarak Cern'i bağlamıyor.

Ama ikili ABD Enerji Bakanlığı'nın desteği kesmesinin bile yeterli olacağını söylüyor.

Cern yetkilileri "Doğa'da ve ayda bzim yaptığımız deneyin kat be kat güçlüsü enerji patlamaları her gün oluyor. Dev kara delik teorisi saçmalık" dedi.

CERN nedir?

CERN Nükleer Araştırmalar için Avrupa Konseyi anlamına gelen Fransızca "Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire" sözcüklerinin kısaltmasıdır. Bu kurum, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarıdır. 1954 yılında 12 ülkenin katılımıyla kurulmuş olan CERN'in günümüzde 20 asil üyesine ilaveten Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 "gözlemci" üyesi vardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

neden bilmiyorum ama; eğer dünyadaki bütün insanların yok olacağı ortamlar oluşursa.. Dünya çok daha güzel bir yer olurmuş gibime geliyor.. İçim huzurla doluyor. Bir düşünsenize..

tarihinde john tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

hakikaten bende tırstım bu işten..

umarım bu deney yapılmaz..

ama şu da var 27 yaşında bayan doktorumuz da deneyde ve bahsi geçen mekanda bulunmuş ve emek vermiştir..dün gece haber özelde baktım..hem akıllı hem sarışın hemde bilim kadını. bizede helal olsun demek düşüyor..robert koleji mezunuymuş..16 yaşında türkiye dışına çıkmış.yani çıkmaya ecnebilerin memleketinde okumaya hak kazanmış..

http://yenisafak.com.tr/resim/site/gcer4b4...a4b2b5ed0by.jpg

buyrun bu da malum başarılı türkün fotosu..YÜKSEL TÜRK SENİN İÇİN YÜKSELMENİN HUDUDU YOKTUR..nokta..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neden üzerimizde süreğen bir "Aman dünya yok olacak" psikozu varsa. Çok seviyoruz oturduğumuz yerden diğer insanları endişeye sevk edecek komplo teorileri ortaya atmayı.

Bu gizli olmayan bir girişim, bizim bilmediğimiz ne deneyler yapıldı ve yapılacak. Endişeyle yaşamaya gerek yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu yaz olmasa bile yakın bir tarihte avrupanın ortasında bir delik açılabilir.

bu insanoğlu çok meraklıdır.30-40 yılda insa edilen bu dev laboratuvarı sadece 1 deney yapmak icin inşa etmediler herhal.

insanın başına ne gelirse ya meraktan gelir ya da meraktan.ama insanın başına gelir,insan böyle bir yaratık işte.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kesinlikle saçmalık, bu bilim adamları orayı inşa ederken, bu deneyi ve sonuçlarını hesaplamışlardır herhalde. 8 milyar dolardan bahsediyoruz burda tuzlu suda batmayan yumurta deneyi yapmıyorlar herhalde. Kesinlikle reklam amaçlı bir davadır bu. Üstelik CERN laboratuvarlarının bilim dünyasındaki önemini görmemek ahmaklıktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...