Jump to content

Camiye cevrilmis kiliseler


Recommended Posts

Siz ;

Stadyuma çevirlmiş okul,

hapishaneye dnmüş hastahane,

tecavüzhaneye dönmüş kız çocuk yurdu,

işkencehaneye dönmüş bakımsız, kimsesiz, yaşlılar huzur evi görmediniz mi hiç?

Okulda bazen asker olduğunuzu, dışarıda bazen hapis olduğunuzu denemediniz mi?

Her mekan, zaman, kişi ve kişiler bu kadar birbirine karışmışken cami kiliseye dönmüş, kilise camiye dönmüş bir o mu gözünüze battı?

Ne demişti Umberto Eco : Stadyumda maçları izlemek komşusunun evini gözlemek gibidir.

İşte bir benzerlik daha, daha neler çıkar neler.

Saygılar efem.

Bu iletiyi benim yaklaşımıma yanıt olarak mı yazdın Mr.Kont.

Eğer böyle ise benim iletilerimden hiçbirşey anlamamış demektir.

Bir mimari sanatına hiç bozmadan başka bir işlev verilmesi başka. O sanatını kırparak kuşa çevirmek başka. Şu fethiye caminin orijinali ile camiye çevrilmiş halini karşılaştır bakalım. O iki minare yapının gövdesine hiç yakışıyor mu? Böyle cami nerde görülmüş. Sap ile saman karıştırılmış.

Kaldı ki yalnız kuşa çevirmeye de razıyız. Tamamen yok edilmesini de mi doğal karşılıyorsun. Tamamen yok edilmesi senin gözüne batmıyor mu?

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, Hristiyan bir Türk olarak, Osmanlı'nın kliselerimize yaptıkları son derece acı. Kendilerinin sadece islamcı - emperyalist bir ideoloji ile (tıpkı Muhammed ve avanesi gibi), ülkelere girerek, o ülkelerin kültürünü ve sanatını değiştirme ve adeta "hoş(t)görü" adı altında, inanç yerlerini yıkıp, kendi ibadethanelerine çevirmişlerdir. Bir devlet, nasıl olurda girdiği bir ülkenin ibadethanesine bu şekilde yapabilir? Bunun izahati olabilir mi? Zira kaldı ki, günümüzde de Osmanlı'nın bu uzantılarını görmekteyiz.İslam'ın emperyal ve yaylımcı tarzı, Muhammed'in adına "islam" dediği yari tinsel, yarı siyasal dayatmaları ve bu dayatmalara karşı, egoist ve bir o kadar da faşist tutumu her daim islamın her evresinde görülmüştür. Bir devlet takdiri ve beğeniyi savaş zamanında, o ülkenin inanç ve kültürüne duyduğu saygı ile belli eder. Lakin Osmanlı da bu kültür olmamış, bize dayatılan Osmanlı'nın yalnızca cilalanmış, parlatılmış ve gümüş bir tepsi içerisinde servis edilmiş halidir. Evet. Bu da dinler'in hiçbir zaman tinsel olmadığını, TAMAMEN insanların ortaya atığı, insanların kendi çıkar ve yararına Tanrı'yı alet ederek uydurdukları şeylerdir. Zamanında Osmanlı'nın yaptığını, şimdi günümüzde Amerika yapmaktadır. Bu durumda aklımıza şu sorular gelebilir; Hal böyle iken, hangisi daha özgürlükçü(!), hangisi daha hoş(t)görülü? ve son olarak, hangisi daha Müslüman? ABD mi? Yoksa Muhammed dönemindeki araplarmi ve/veya Osmanlı mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...