Jump to content

Ölüm ve Sonrası


Recommended Posts

  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Sen nereye gideceğini zannediyorsun cennete inanıyorsun hala saçmalamaya devam ediyorsun huri dedikleri zaman senin gibi sapıkların aklına gelen şey olsa gerek bel altı işler ayrıca sadece müslümanlık araplara değil tüm insanlığa gönderilmiştir o dönemde araplar varmış. tamam diyelim sapık değilsin neden yorumlarının çoğunda sözü bir şekilde oraya bağlamakta ısrarcısın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

uzun ama daha iyi anlatabilmek için..

Dini terimleri öğrenmeye başladığımdan bu yana cennet hurilerinin dişi oluşu bir türlü aklıma yatmayan, içime sinmeyen konulardan biri. Zaman zaman özellikle hanım kardeşlerimizin: “Erkeklere huriler veren Kur’anda kadınlar için ne var?... Kur’an erkek egemen bir cennet mi oluşturuyor?” kabilinden sorularına muhatap olmuşumdur.

Uzun süre düşünüp değişik açılardan bakmaya çabalasam da çözemediğim bu konuya iyisi mi Kur’anın içine nüfuz ederek yaklaşalım istiyorum. Öncelikle huri kavramı geçen ayetleri okuyalım:

-İşte böyle! Onları iri gözlü hurilerle de eşleştirmişizdir.(Duhan-54)

-"Ve biz onları parlak,iri gözlü hurilerle eşleştirmişizdir.(Tur-20)

-Cibinliklerde gizlenip duran huriler.. (Rahman-72)

-İri gözlü huriler… Titizlikle korunan inciler misali;yaptıklarına karşılık olarak. (Vakıa-22-24)

Dini anlamada klasik, geleneksel, nakilci anlayış ne acı ki, tefsirlerimize de yansımış olduğundan Kur’andaki kavram HUR-U IYN (İRİ GÖZLÜLER)şeklinde geçtiği halde, “iri gözlü huriler, parlak gözlü kadınlar” şeklinde ilaveli bir dizi tercüme gördük!...

Doğru tercüme kelimenin hakkını vererek sadece İRİ GÖZLÜLER yada AHU GÖZLÜLER olması gerekirken buna bir de cazibeli dişilik eklemek doğrusu, hakiki manadan daha düşük noktaya indirgemektir!... Şimdi öncelikle HUR-U IYN geçen ayetler ve buna karşılık Cennette verileceği vaat edilen hanımları tasvir eden ayetlerde gördüklerimizi tespit edelim:

1-HUR-U IYN (İri gözlü) kavramı geçen ayetlerde onların verildiği kimseler olarak erkekler zikredilmiyor!...Vakıa Suresinde HUR-U IYN Mukarrebun için, diğer ayetlerde Muttakiler için bir lütuf olarak vurgulanıyor. Mukarrebun-Muttakiler sayılırken erkek-kadın ayrımı yapılmamıştır. Böylesi bir ayrım hem sünnetullaha hem de insanın halife oluş sırrına aykırıdır.

2-Kur’an,HUR-U IYN kavramı ile Cennet Hanımı manasına gelen kavramları ayrı kullanır! URUBEN ETRÂBEN-Göğüsleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar-(Nebe-33)KÂSIRATUT TARFİ IYNUN-

Bakışlarını onlardan(kocalarından)ayırmayan dilberler-(Saffat-48) EBKÂRAN,URUBEN ETRÂBEN Lİ ESHABİL YEMİYN-Sağ Ehli için cennette bakireler, yaşıt, kocalarına düşkün olan

(hanım)lar hazırladık. (Vakıa-36/38)Dikkat edilirse bunlar tarif edilirken HUR-U IYN geçmiyor.

3-HUR-U IYN kavramı geçen bazı ayetlerde saklanmışlık,korunmuşluk,insan ve cin eli-gözü değmemişlik zikredilir. Bu da özel bir nitelemedir ki, değişik manalardan bakmayı gerekli kılar.

4- HUR-U IYN geçen yerlerde ZEVVECNÂHUM Bİ HURİN IYN (Biz Onları iri gözlülerle eşleştirdik) ifadesi vardır ki, bu da hem Kuranın kullandığı BİZ, hem de B SIRRI açısından özel bir tetkike muhtaç…

5-ZEVVECNÂ: Eşleştirdik, şeklinde kullanılması bu eşleşmenin ileride değil, el’an-şimdi olduğunu haber veriyor. Bu da dünyaya yönelik bir HUR-U IYN kavramı düşünmemize vesile oluyor.

6-Kur’anda Hz.İsa(a.s)a iman eden kimselere arınmışlar manasına HAVARİ denmekte.

Havari; HUR kökünden gelir. Bildiğimiz Havariler erkek olduğuna göre HUR-U IYN kavramına kadınsı anlam yüklemek güçleşir!..

Evet,bu tespitlerden sonra şimdi şu konularda ittifak edelim:

1-HUR-U IYN kavramında dişilik-erkeklik yok.

2-Cennet Hanımı HUR-U IYN den farklı kavramlarla geçiyor Kur’anda.

3-HUR-U IYN için özel-sırlı bir korunmuşluk-orijinallik mevcut.

4-Eşleştirmek demek sadece nikahlanmak-evlenmek değildir…

Bunları gördükten sonra Huri kavramını nasıl anlayalım?.. HUR-U IYN tamlamasını çözmek;

HUR ve IYN kelimelerinin Arapça’daki anlamlarına müracaat etmeyi gerektiriyor. Daha önceki tespitlerimizde zikrettiğimiz gibi biz, Kuran kelimelerinin zahirinde de batıni açılımlara işaret eden manalar olduğunu savunuyoruz. Önce IYN, sonra HUR, daha sonra da HUR-U IYN tamlamasını zengin kelime anlamlarını dikkate alarak inceleyelim:

HUR:Ağarmak-Temizlenmek-Beyazlanmak-Ceylan Gözlü-Kar Gibi Pak-Kristal Gibi Saydam-Ayıpsız-Seçkin-Halis-Kehriba Ağacı-Halis Un-Saklı İnci-İstiridye Kabuğu-Derinlik..

IYN:Göz-Kuyu-Öz-Kaynak-Ayna.

HUR-U IYN kavramını bu durumda şöyle okuyabiliriz:

-Özünün Hülasası.

-Kaynağından Çıkan halis şey.

-Saklı Kap İçindeki İnci.

….

Şimdi başa dönüp HUR-U IYN geçen ayeti bir kez daha okuyarak manayı toparlayalım:

“VE ZEVVECNAHUM Bİ HURİN IYN: Biz Onları İri Gözlüler ile Eşleştirdik.”

Yukarıdaki kelime anlamlarından hareketle B sırrını da dikkate alarak okumaya çalışalım:

Biz Onları B sırrı gereğince İri Gözlüler ile Eşleştirdik…

Az daha açalım: Biz onları B sırrı gereğince;

-kendi öz kaynaklarındaki tertemiz-pak bir boyutla eşleştirdik…

-özlerinden süzülen, parlak-nurani bir boyutla eşleştirdik.

-kendilerinde saklı bulunan, önceden hiç açılmamış, hiç tanışmadıkları, hiç görmedikleri,

farkına varmadıkları halis bir yönlerini açığa çıkararak, fark ettirerek kudretle kullanımlarına sunduk, eşleştirdik…

-kuyu misali derûnlarında saklı olan nur potansiyeli ile birleştirdik.

-Rableri katında mahrem-çok özel bir boyutla birleştirdik.

-İri gözlü; Basireti geniş, İdraki yüksek hale getirerek destekledik, bütünledik…

Birlikte okumaya çalıştığımız HUR-U IYN kavramının DİŞİLİK barındıran yönü var mı!...

“HUR-U IYN lütfu sadece erkeklere has” demiyor Kur’an!.. Kadın-erkek bütün müminlerden Mukarrebun veya Muttakilik hali-boyutu-yaşamı nasip olanlar HUR-U IYN eşleşmesi,

bütünleşmesi, birleşmesi yaşayacaktır.

-HUR-U IYN ile eşleşme; Rical-i Gayb diye de bahsedilen Tasarruf sahibi topluluktan etki alma,beslenme diye de düşünülebilir…

-HUR-U IYN kavramının İRİ GÖZ demek oluşunu hatırlayacak olursak,Doğu Ezoterizminin Şakralar bahsinde konu ettiği alnımızda, iki kaşımızın ortasında bulunan 3.GÖZ yada diğer bir deyişle BASİRET GÖZÜ nün açılması; HUR-U IYN sembolü ile de anlatılmış olabilir!..

Mardıyye Boyutunda yaşanan bu hal ile, HUR-U IYN in Kur’anda vaat edildiği Mukarrebun,

Muttakilik hali arasında ilinti kurulabilir!...

-HUR-U IYN ile eşleşmeyi,insanın yeni boyutlara daha hızlı sıçramasına vesile olan; Aşk-Sevgi potansiyelinin harekete geçişi diye düşünmek de mümkün. Bu durumda hayata yeni, sevgi dolu bir bakış hasıl olmaktadır çünkü… Büyük değişimler aşkla yaşanır.Celaleddin Rumi’yi Mevlana’ya dönüştüren HUR-U IYN; Şems, köylü Yunus’u Yunus Emre yapan HUR-U IYN Taptuk’tur dersem sanırım çok ileri gitmiş olmam. Kimi evliya zuhurda suret olarak, şahıs bulur HUR-U IYNini, kimi de Üveys El Karani-Rabiatül Adeviyye-İbrahim Bin Edhem(k.s) gibi batınında yaşar suretsiz!..

Hakikatini Allah ve Rasülünün bildiği, Mutlak Cennet boyutundaki HUR-U IYN kavramı elbette yaşandığında anlaşılacak!..

Biz yukarıdaki manaları, Sistemi-Sünnetullahı Okuyarak; Bilincin Cennetini yaşayan, SALİH KULLAR-MUKARREBUN-MUTTAKKİLER ZÜMRESİne dünyada da lütfedilen HUR-U IYN olarak düşündük.

Rabbul Alemiyn; sünnetullahı okuyabilenlere; özlerinden, yepyeni-eşi benzeri görülmemiş-korunmuş-çok özel-arınmış bir kudret ihsan etmektedir ki; o kudretle beraberliklerini,

ayrılmazlıklarını Kur’an, Nikahlanmak-Birleşmek olarak vasıflamıştır! Havariler; işte o kuvvelerle donanmış, yine Kur’anın ifadesi ile ALLAH’IN DİNİNE YARDIMCI OLARAK seçilmiş kimselerdi!...

Link to post
Sitelerde Paylaş

yazın çok uzun ve sıkıcı üstelik arapça okumadım, sen de okumadın kopyaladın yapıştırdın

Özetleyelim:

bu müslümanlar hurilerle evlendiriliyor

huriler müslümanlara eş ediliyor

bu huriler hem güzeller, hem de iri gözlüler

kendilerine önceden insan ve cin dokunmamış huriler

aynı zamanda nimettirler

güzel işlemeli döşeklere kurulmuş huriler

ne işe yarar bunlar?

Link to post
Sitelerde Paylaş

umarım sadece bilmediğin için soruyorsundur yazılardan çıkarman gerekirdi.ameli iyi olanların ahir hayattaki işlerinde kolaylık sağlamaları için yardım edebilmek için var olandır en başta Allah'a yardım için.Neden iyi olanlar için bu bir ödül olarak değerlendirilmesin ki arkadaşım

tarihinde burcem tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Huriler dünyada vazifelerini günahtan çok sebep işleyen insanlara vaat edilmiş güzelliklerden biridir. Bunu sadece uçkura bağlamak en kolay yolu . Orda uçkurundan daha çok alabileceğin birşeyler bulucaksın . Yeterki tövbe etmeyi dene !

Dünyada bulunan başka bir varlıkta dişi veya erkeklik yoktur

Sağa sola bak demiş bir arkadaş nefes al . Hayatı yaşa ! Bi nefesini tut bakayım sonuna kadar azap sana ne kadar yakın bir anla ! Sakın ölme ama işleyeceğin inkar burda kalmasın . Eminim ki kendini müslüman sanıpta şirk koşankardan bir farkın yok. Aldığın nefes yaşaman için önemli . Oksijen seni hayatta basit bilimsel bir buluşmu ? bir mucizemidir ? oksijen nasıl oldu ? Evrim dediğin şey olmadanda var olsa gerek ?

Bir düşün bu kadar güzellikleri yakalayabilceğimize inanıyoruz ve bunun için bir çok şeyden kaçınıyoruz. Aklın mantığın alıyormu biz oraya gidince bebeklerle bir alakamızın olabileceğini. ?

Tabi ki Yaradan kendisine seçeceği elçiyi diğer insanlardan daha üstün tutacak . Ona zarar gelmemesini sağlayacak. Ama oda bir insandı . O sadece insandı .Hiç bir aklı yerinde insan ondan bir şey dilemez . Sadece Yaradandan diler.

Bazı ateistlere göre yaşayıp ölmek sonunda mantıksız gelmiştir. Ve tekrar insan , bitki veya hayvan larak dünyaya döneceklerini hayal etmiş lerdir. Allah isterse oda olur ! ama bunun yerine ebediyen rahatlayacağın veya azap çekeceğin bir yer olacak!

Bu dünyada çektiğim acının bir daha bana neden çektirilceğini söylüyorsun mantıksız diyorsun. Merak etme Allah çok merhametlidir. Ne kadar inanmasanda O merhametiyle onu halleder.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ahir hayatında ne gibi zorluklar olacak da bu huriler bize kolaylık sağlayacak?

Aslında huri kazanmış insanlar için orda hiç bir zorluk olmayacak. Ama en basitinden insan zihni , bedeni için zor gelen bir su alıp gelmesi yerine huri sana yardımcı olacak

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zorluk olmayacaksa huri ne işe yarayacak? Cennet dediğiniz mekan metafiziksel bir mekan değil mi? Susamak gibi fiziksel bir ihtiyaç orada nasıl ortaya çıkacak? Bari hayal gücünüzü geniş tutun, sağlam soyutlamalar yapın. Bu şekilde hiç inandırıcı değilsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Dünyada bulunan başka bir varlıkta dişi veya erkeklik yoktur

Alkol mü aldık?

ölçüden, tartıdan, şekilden, renkten uzak varlıkların dünyasıdır. Maddeler için söylenen uzun, kısa, mavi, sarı, yuvarlak, düz, ağır, hafif gibi kelimelerin o alemde karşılığı yoktur. Ölçülere mahkum akıllar, ölçülemeyeni nasıl anlasın?

Burdan anladığım kadarıyla yoktur

Link to post
Sitelerde Paylaş
Zorluk olmayacaksa huri ne işe yarayacak? Cennet dediğiniz mekan metafiziksel bir mekan değil mi? Susamak gibi fiziksel bir ihtiyaç orada nasıl ortaya çıkacak? Bari hayal gücünüzü geniş tutun, sağlam soyutlamalar yapın. Bu şekilde hiç inandırıcı değilsiniz.

Ben insanlar susayacak demedimki .Sadece bu dünyadan bir örnek verdim . Ama sen susadıktan ve suyu içtikten sonra ne kadar rahatlıyorsan . Ordada keşke susama gibi bir ihtiyacım olsa.

Link to post
Sitelerde Paylaş

hiçbir zorluk olmayacaktır elbet ama daha kolay olmasının kiseye zararı olmaz değil mi?sen birisi o işi yapabilecekken daha kolay olması için hiç yardıım etmek istemedin mi sen neden yapıyorsan onlarda o nedenle yapacaktır.Huriler,örn. onlara canlarının çektiği kuş etlerini,meyveleri salkım salkım dizili muz ağaçları,dilediği herşeyi onun için yapacaklardır.her işini kolaylaştıracaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın ölçüsüz yaşamayı öğrenebilmiş dindar arkadaşlarım. Bu ne yaman çelişkidir ki ölesiye bağlandığınız ve inandığınız şeyleri izah ederken ölçü göstermek için referans olarak maddi dünyanın örneklemelerini kullanıyorsunuz.

Birisi bana izah etsin. Cennet gibi madde ötesi bir ortamda susamak, kuş etleri istemek, meyveler arzulamak, arzulanan şeyleri hurilerin getirmesini talep etmek ne derece mantıklı sizce? Zorluk yok deyip kolaylıktan bahsediyorsunuz. Zorluğun olmadığı yerde kolaylık ne arasın?

Eğer cennet gibi bir şeyden bahsediyorsanız bu gibi şeylerin olmaması lazım. Tıpkı cehennem tasvirlerinizde bahsettiğiniz işkence metodları gibia. Sonsuz kudrete sahip olduğunu iddia ettiğiniz tanrının gücü hurilerden oluşan bir hizmet sektörü ve tarım mahsülleri olmadan mutluluk, infaz memuru zebaniler ve gürleyen ateşler olmadan acı veremiyorsa, aldığınız tanrıyı aynen iade edip vicdanınızın kalan kısmını size o dini pazarlayan kimselerden tazmin edin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Biz derizki hiç olmassa biz öyle inanıyoruz ki . Allah her istediğini yapabilecek kadar kudrete sahip nasıl ki iyi ve kötüyü bu dünyada yarattı ve zorluğu ve kolaylığı bize bu dünyada öğretti . Benim yaşamak istediğim tabir ettiğin maddi ötesi yerde zorluk olmadanda kolaylığı yakalayabileceğimdir.

Senin vicdanın bir iyilik ve kötülüğün yok dendiği zamanda onu savunurken daha sonra zıtlık yaratan kelimeler tarafında olman kaldırabildiği bir şey mi ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
ölçüden, tartıdan, şekilden, renkten uzak varlıkların dünyasıdır. Maddeler için söylenen uzun, kısa, mavi, sarı, yuvarlak, düz, ağır, hafif gibi kelimelerin o alemde karşılığı yoktur. Ölçülere mahkum akıllar, ölçülemeyeni nasıl anlasın?

Burdan anladığım kadarıyla yoktur

ben anlarım.sen felsefi izahlara istedğin kadar giriş.ben kurana bakarım. :P

gögüsleri yeni tomurcuklanmış yaşıt kızlarla allah eminim senin dediklerini kastediyo.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...