Jump to content

1 ayda sağlam zayıflama


Recommended Posts

arkadaşlar 1 ayda aşırı spor ve sadece meyve sebze yiyerek 15 kilo verebilimiyim. üstüne de zayıflama ialçlarından. eskiden body vucudum vardı kilo aldım kayboldu yine eskisi gibi olmak istiyorum.

tarihinde bilibid tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim tanıdığım diyete başladı...

Arada spor falanda yapıyordu...

Yaklaşık 2-5 ayda...

15 kg yakın bir kilo verdiydi...

Biraz azimli olmak gerekir...

Belki bir ayda 15 kilo veremezsin ama...

Azim edersen...

2-3 ayda....

verebilirsin..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim de 10 kilo filan almam lazım.

''sadece ye ve yat'' tekniğini bile denedim herşeyi denedim işe yaramadı. Yıllardır sabit kilodayım ne 1 eksiliyor nede 1 artıyor.

Formundasin yani.Kilo almak icin bol ekmek tatli yiyecen.Ama zayiflik en güzeli..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zayıflık güzel tabi.

Ama boy uzun olunca biraz da kilo oranı yakalamak gerek. 187 boy varken 61 kilo olmak tuhaf oluyor.

Aynı boydaymışız. Şansa bak...

Ben de uzun zamandır tartılmıyorum. Kaç kilo olduğumdan haberim yok. 60lı, 70li bir şeyimdir heralde.

Link to post
Sitelerde Paylaş

15 kilogram demek -tamamını yağ dokusundan verdiğini düşünürsek- 135.000 kCal demektir. Bu miktarı bir aya homojen olarak yayarsak günde 4500 kCal yakman gerektiğini görürüz.

4500 kCal ne demek? Eğer 75 kilogram ağırlığında normal vücut yapısında bir erkekseniz; 5 km/s hızla bir saatlik yürüyüş sırasında 266 kCal yakarsınız.

Ortalama bir tempoda (5 km/s) yürüyüşle 4500 kCal yakmak için 17 saat yürümeniz gerekir. Hergün 17 saat yürüyüş yaptığınız bir ayın sonunda hala sağ olur musunuz bilemiyorum.

Birim zamanda harcadığınız enerji miktarını artırmak için daha "sert" sporları deneyebilirsiniz... Ancak saatte 500-600 kCal yakabildiğiniz sporları (örneğin 50 m/dakika hızla 1 saat yüzmek) çok uzun süre yapamazsınız.

Ayrıca harcadığınız enerjinin tamamı yağlardan gelmez! Kısıtlı karbonhidrat stoğunuz ve -ne yazık ki- kas dokunuzu da yakarsınız.

Göz önünde bulundurulması gereken diğer bir senaryo ise şudur; 75 kg ağırlığında normal ölçülerde bir erkek değil 140 kg ağırlığında Ronnie Coleman ölçülerinde bir vücut geliştirici olduğunuzu düşünelim. Muazzam kas kütleniz sayesinde günde 4500 kilo kalori yakmanız daha olası hale gelir; kas kütlesi arttıkça birim zamanda harcanan enerji de artar. Ancak yine de bir ay boyunca günde extra 4500 kCal yakmak çok ama çok yıpratıcı olacaktır.

---

Özetle, egzersiz ile ayda 15 kilogram veremezsiniz. Liposuction gibi cerrahi yöntemlerle de veremezsiniz; zira bir seferde tehlikesiz şekilde alınabilek yağ miktarı kısıtlıdır, ayrıca liposuction işlemini çok sık tekrarlayamazsınız.

İster misiniz bilmem ama amputasyon gibi cerrahi metodlarla 15 kg vermek mümkün; bacağınızı felan kökünden kestirirseniz 15 kilo verirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Birileri de bana nasıl kilo alabileceğimi söylese.. 3 kilo yeter..

Bir deri bir kemik değilim tabii ama belli belirsiz kilodan da hoşlanıyorum. Ama almak zor..

Bu genellikle kişinin metabolizması ile ilgili birşey. Herkesin yağ yakma-yağ tutma oranı ve yatkınlığı aynbı değildir. Kimi herşeyden bolca yer ama kolayca yakabildiği için kilo tutmaz. Kimi vardır su içse yarar ve bir türlü kilo veremez. Benzer biçimde insanlardaki kas hücre sayısı da değişkenlik gösterir; bu sayı sabittir ve bazıları ne yaparsa yapsın çok kaslı bir bedene sahip olamazlar.

Ama sen boşuna dert ediyorsun kiloyu kendine. İnce ve zarif olmak en güzeli bence. Hem sonra her fazla kilo bir hastalığa davetiye demektir. Yaş arttıkça aldığın kiloları veremezsin de üstelik. Boşver allahasen, ne yapacan kiloyu miloyu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 11 years later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...