Jump to content

Bilim Nedir?


Recommended Posts

biliyorum allahı bulmak taşta toprakta domatesin üzerinde allah yazıyor diye ilim budur.

Dinleri iyiki gerçek değil birde olsaydı bu tür şeylere fazla takmamak gerek herkes inancını yaşasın yanlış inançta olsa.Dawkins der ki olası bir tanrının var oluş ihtimali korkunçtur bunu kimse istemez.

tarihinde DevilDriver tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 years later...

Latince scientia (bilgi) sözcüğünden türemiştir. Birçok tarihçiye göre modern bilim, Galileo Galilei (1564-1642), Johannes Kepler (1571-1630) ve Francis Bacon (1561-1626) tarafından 16. yüzyıldan sonra başlatılmıştır. Çünkü bu dönemde, skolastik düşünce tarzından uzaklaşılmış, deney ve gözlemlerle elde edilen bilgilere yönelme görülmüştür.

 

Pek çok kişi bilim ve teknolojiyi birbirine karıştırırken teknoloji, edinilen bilgilerin kullanılması sonucunda günlük yaşamımızı iyileştirmeye yönelik uygulanan teknik ve icatlardır. Bilimin ne olduğunu anlamak için neden ve nasıl ortaya çıktığına bakmak gerekir. Ve işin özü kavram, insanın evrendeki bilinmezleri açıklama çabasından doğmuştur.

 

Çünkü insan, bilmediği şeylerden korkma eğilimi gösteren bir varlıktır. İnsanların yüzyıllar önce şimşek çakmasından, güneş tutulmasından ve benzeri afetlerden korkmaları duruma örnektir.

 

Korku ve merak ile başlayan öğrenip araştırma süreci, daha iyi yaşam, üstün olma gibi isteklerle devam etmiş, bilim böylece değişik süreçlerden geçerek gelişim göstermiştir. Buradan bilim hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 months later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...