Jump to content

Müslüman ve Demokrat


Recommended Posts

Onlar her şeyi söylerler. Her kılığa bürünürler. Onlar için her yol mübahtır. Onlar Siyasal İslamcı.

Ayrıca hangi aklı başında insan "onlar çok da radikal değil, Afganistan'daki Arabsitan'dakilere benzemiyorlar" diyebilir. Bu kadar mı düştük artık? Öyle olmadıkları için (ki olmadıklarını kim iddia edebilir) sevinç mi duyacağız? Oturup Allah'a da şükredelim mi?

CHP ile ne ilgisi var hala anlamadım. Particilik yapmıyorum burada. AKP eleştirildiği her ana anında karşısına CHP'yi Kemalizm'i çıkararak hedef şaşırtmayın.

Her yanımız sapık İslam'a battı, bütün gündemimizi bu rezil din belirliyor, gün be gün şeriatçı ülkelere yanaşıyoruz ve batıdan kopuyoruz. Önce din yüzünden bir sorun yaratıyor, sonra yine aynı dinle çözmeye çalışıyoruz.

Bundan daha beteri yok. Olmaz. Din ve demokrasi asla ve kat'a yan yana gelemez iki sözcüktür. Eşyanın doğasına aykırıdır.

Yedi sülalesi sıkmabaş olan, bütün hayatlarını İslam savaşçılığına adamış imam bozuntularından demokrasi ve özgürlük beklemeye devam edin siz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

valla su 8 yılda kesilen kollar , kafalar , kırbac cezaları , taslama cezaları ve buna benzer diğer seriat kurallarının tatbik edildiğini hiç göremedim. dahası bu devletin en kritik noktasında yine bu adamlar var isteselerdi şimdiye kadar şeriatı çoktan getirirlerdi.

bu ülkenin siyasetinde iki tane sıklet noktası var , biri kemalizmin chp si , diğeride islamcılık , chp yi gördük elinde bissürü fırsat varken hiçbirinide degerlendiremedi , geriye kaldı islamcılık , yalnız bu ülkedeki islamcılıkta arap ülklerindeki , irandaki islamcılığın aksine daha mülayim daha insancıl , o yüzden ılımlı olmuş soğuk olmuş orası önemli değil , kendi inanclarından olmayanlara zarar vermedikten sonra isterse kaşık çatal setine tapsınlar. siyasetide ekonomiyide iyi hoş götürüyolar , onlarca ülkeyle olan vizeleri bile kaldırıyolar varsın türbanlı , sakallı olsunlar problem değil. acıkcası burda bi sorun göremiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok enteresan.. Ne diyeyim bilemedim.

E senin için bir sakıncası yokmuş madem, bana da söyleyecek bir şey kalmıyor. Kabullenmişsin zaten.

Belki müslümansındır, onu bilemediğim için eleştirmiştim ben... Çünkü dinsiz birinin senin gibi düşünmesi için cahil ötesi falan olması lazım. Bu forumda bunca zamandır bulunup da İslamcıların ılımlı görünen siyasi aktörlerinin diğerlerinden daha tehlikeli olduğunu öğrenmemiş olmak pek mümkün değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ılımlı görünen siyasi aktörlerinin diğerlerinden daha tehlikeli olduğunu öğrenmemiş olmak

mesela , bir kactane örnek?

akp olmasa türkiyede radikal islamcıların , önü acılacak , zaten kendine hayrı olmayan chp , ozaman bunlarla nasıl basedecek? akp , şu haliyle , hem baskıcı chpye hemde ondan dahada baskıcı , radikal islamcılığa karsı , tampon görevi görüyor , i fell tipik kemalist refleksleri gösteriyorsun , zannımca bu parti hiçte tedirgin olunacak bi parti değil , bunların islam yorumlaması cok farklı , bu bir gerçek. hem daha önce verdiğim karaçarşaf örneğinde olduğu gibi chp olsun , radikal islamcılar olsun hangibirinin vizyonu var? hangibirinin doğru düzgün idealleri var? biri sabahtan akşama kadar laiklik , laiklik ötekide allah , allah demekten baska ne biliyolarki?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Davudi,

Sen ve senin gibilerin vizyon mizyon arama lüksü yok kardeşim. Sizin cehaletiniz dibe vurmuş. Üç beş cümle ezberlemişsiniz, her iletide aynı şeyleri geveleyip duruyorsunuz.

"Amanın da tipik Kemalistsin, dinci düşmanısın" vs..

Aynen öyleyim. İyi ki de öyleyim. Sana da anlatacak bir şeyim yok bu saattensonra. Şimdi kalkıp da laikliği mi anlatayım?.. Nereden başlayayım, hangi birini söyleyeyim?..

Şu yazdıklarını dön bir oku diyeceğim, sen ille de dinciden demokrasi gelir tabii diyeceksin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demokrasi ''sağduyu'' dan gelir.

Neo-Müslümanlar olabilir ama İslam için pek mümkün değil...

Çünkü Neo-Müslüman kardeşlerimizle sık sık karşı karşıya gelmiş ve karlı yollara bile aldırmadan ev sahibi Müslümanların bir kısmını tarih yanında taşımıştır. Müslümanlarda bilgisizken bilimi öğrendiler... Daha ne olsun.?!

Düşünce ışıktan yavaşsa erken gidilmelidir. Gelecek Neo-Müslümanlara uzun sürmeyecektir artık...

Link to post
Sitelerde Paylaş

mumcu baba adamdı , vizyonundan kültürüne herseyi vardı , halkçıydı , candandı , aynı zamanda hemserimdide. zamanında böyle adamları chp de görmeyi çok istiyordum hatta baskan olarak görmeyiistiyordum ama baykal diye biri vardı bide onun şürekası vardı , tüm koltukları markajlamışlardı , oda yetmezmiş gibi , milleti partiden soğutma gibi yetenekleride vardı , şimdiysede medyanın pohpohladığı kılıcdaroğlunu ve ekibini secen önder sav var , mumcu gibi turan dursun gibi adamlar yine yok. bitmez bu arabesk günler bitmez...

cigi keske göstermeseydin vidyoyu , harbi diyorum çok hüzünlendim , memleketimden cıkan en nadide adamdı , gelmez bidaha onun gibisi , şimdi bu efkarı dağıtmak için bi sigara bide arabesk iyi gider. öyle klasik müzikle dagıtılacak bisey değil bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

tipik Kemalistsin

kusura bakmaca yok , artık siz chplileri tek tip olarak görüyor ve kabul ediyorum. hem emir komuta denilen bişey var , sizler ne kadar insan canlısı , halkçı , mütevazi olsanız bile , chp yi idare edenlerin sözü gecer. bu gidişle chp nin basında mumcu gibi anadoludan gelmiş , mütevazi anadolu cocuğu görmek , resmen mucize... anca yapay halkçılar yada baykal gibi sosyetik tipler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

AKP'nin gerçek yüzü: Unakıtan döktürüyor

siyasi olarak bu sekilde düşünmem vicdanımı sızlatıyor. ve buda , buna neden olan , chpye duyduğum nefreti dahada körüklüyor , bişey değil bunların "harikulade" imajı yüzünden olan dspye oldu. dsp 90 yıllarda , ne güzelde form tutturmuştu. eger bu sosyetelerin etkisi ve oyları bölme özelliği olmasaydı , %47 nin sahibi şimdi dsp olacaktı , onca güzelim emek heba oldu. bu ülkede hiçbişey olması gerektiği yerde değil , heleki bu siyaset arenasıysa.

not: artık vidyolarla anlaşıyoruz demekki , yeni bir iletişim türü. kelime hazinemize , oldukca faydalı olacağa benziyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Guest foolishcasanova

Bakınız zaten bir mümin yazar da bu konuyu halihazırda incelemiş ve "hiç müslüman olan ile olmayan eşit olabilir mi" diye sormuş. Yazının linki: http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?t=23.07.2010&y=HayrettinKaraman

Bu yazı herşeyi özetliyor.

Demokrasi ve insan hakları eninde sonunda çoğulculuğa götürüyor.

Felsefi ve dini manada çoğulculuk bizim medeniyet, kültür ve imanımız ile bağdaşmıyor. Çünkü bu manada çoğulculuk "aslında hiçbir mutlak hakikatin olmadığı" veya başka bir deyişle "Bütün inanç ve düşüncelerin mevcut muhteva itibariyle de eşit oldukları" manasına geliyor. İslam imanı ise "İslam'ın bütün kesin muhtevası ile tek doğru ve mutlak hakikat olduğuna", buna ters düşen felsefe, iman ve dinlerin ise hakikat dışında bulunduğuna (bâtıl olduğuna) inanmayı gerekli kılıyor.

Sosyal ve kültürel çoğulculuk insanların ve kültürlerin değer bakımından da eşit oldukları esasına dayanıyor. Halbuki Müslümanlar hem İslam insanının diğer insanlardan –insan olmak bakımından değilse de insanlığı belli bir iman ve ahlak çerçevesinde gerçekleştirmek bakımından– üstün olduğuna, hem de İslam medeniyet ve kültürünün örnek olduğuna inanmak durumundadırlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...