Jump to content

LiBERALLER iZMiR'DEN NEDEN BU KADAR RAHATSIZ?


Recommended Posts

Son zamanlarda ne zaman Izmir konusu açılsa, liberal koro hemen 'faşist, faşist!' çığlıkları koparmaya baslıyor. Cok zavallı bir tepki..

Bu ülkenin Cumhuriyet'e en bağlı yeridir belki Izmir. Ama unutmayın ki geçmişte liberallikleriyle tanınmış Serbest Fırka ve Demokrat Parti'yi de en fazla destekleyen yerdi aynı zamanda.

Kurtuluş Savaşı'nın son hedefi Izmir'di. Ne Istanbul ne baska bir yer.. Izmirli gavurdan en fazla çekmiş insandır. Elbette Cumhuriyet'in değerini de en fazla o bilecek. Bunu anlayınca, Izmirli ruhunu da kavrıyorsunuz zaten.

Eskiden dinciler Izmir icin 'memlekette dinin en zayıf oldugu yer' suçlamasını yapardı. Simdilerde pek sesleri çıkmıyor çünkü liberal ortakları koroyu devraldı. Sonuçta amaç aynı: Izmir Cumhuriyet'e çok sahip cıkıyor; onları yıldırırsak memleketi üç-beş kuruşa daha kolay satarız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 66
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bir İzmir'li olarak yaşadığım yerden fazlasıyla gurur duyuyorum.Türkiye'de çok yer gezdim ama İzmir gibisi gerçekten yok.İnsanlar müthiş sıcak,ortamı havası şehir çok güzel.Liboşların da sıkıntılarını anlamak mümkün.Atatürk'e en fazla sahip çıkılan şehir.Bu yüzden de Türkiyenin en özgür en rahat en yaşanılası şehirlerinden biri.

Başbakanın bize gavur demesini ben hiç içerlememiştim.Çünkü gerçekten de İzmir Türkiye standartlarının üzerinde bir şehir.Dine ve dini sömürenlere alet olmamamız yüzünden dincilerin tepkisini almamız gayet normal.Bakınız şimdi Ramazan ayıda geldi İzmir'de kimsenin umrunda değil.İçkisini içen rahat rahat içer,bir kaç mekan dışında hiç bir yer kapanmaz,gece hayatı olduğu gibi akar gider.

Yani diyeceğim o ki, İzmir Atatürk'ün yolundan gittiği sürece hem liboşların hem dincilerin hedefi olmaya devam edicektir.Gerçi bu hiç ama hiç umrumuzda değil.Burda her evden Atatürk ve Türkiye bayrakları sallanmaya devam edicektir.

tarihinde PearlyGates tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

En liberal kentlerden biri olan İzmir'den liberallerin rahatsız olduğunu sanmıyorum.Ama liberal olmayan kendine sadece kendine liberal liboşların derdi sanırım Atatürk ve onu arzuladığı ve kurduğu üniter bütün Türkiye modeli..

tarihinde Galileo100 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Uyecik öyle deme bir kitleye hakaret maksadıyla "liberal" nitelemesinde bulunan bir kesimden bahsediyoruz..

Bütün İzmirliler de hakaret amacıyla "liboş" demiyor herhalde. İzmirlilere haksızlık edildiğini düşünüyorum. Her görüşten İzmirli insan var. Hepsi birden kötü değil ya?

tarihinde Uyecik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bir kitleye hakaret maksadıyla "liberal" nitelemesinde bulunan bir kesimden bahsediyoruz..

cok dogru.trajikomik bir durum.

taze bir olay

"Ben asker karısıyım böyle denize giremez"

http://www.ensonhaber.com/ben-asker-karisiyim-boyle-denize-giremez.html

iste tam bir izmir ve cumhuriyet kadini!

izmir laik bir kent.din burada pek guclu sayilmaz.bu yuzden irkcilik gibi konularda diger sehirlere gore daha agresif.frenleme mekanizmasi yok cunku.turkiye sartlarinda kemalizm statukosu yok edilmeden dinin yok olmasi dogru degil.bu sefer fasizm ve irkcilik hortluyor.bunun canli kaniti izmir.

tarihinde Prince Of Persia tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İzmir

Türkiye'den sıkıldığım zaman İzmir'e giderim ben.

Simite gevrek deriz biz...

Çekirdeğe çiğdem.

Kordon elektrik aleti değildir.

Kumru da kuş değildir bizim için...

Yengen'i yeriz.

Sen sigorta dersin...

Biz asfalya deriz.

Uzatmayız...

Gidiyom geliyom deriz.

Domates dediğin, domat işte.

Evimiz isterse 800 metrekare olsun, balkonda otururuz. Hıdrellez filan gibi mazeretler uydurur, sabaha kadar sokaklarda içeriz. Bi oturuşta 60'ar 80'er midye yeriz, istifno severiz, cibez'e bayılırız; gece 3-4 gibi boyoz'a dalmazsak, kan şekerimiz düşer! Boş lafa karnımız toktur bu arada, tırışkadan teyyare gibi atasözlerimiz vardır...

*

Paraşüt kulesinden atlamayana kız vermezler; kızlarımızı da tavlayamazsın ha... Canı çekerse, o seni tavlar! Liseye giden kızının erkek arkadaşının olması kasmaz babaları; kendilerinin de kız arkadaşı vardı lisede... Bak iddia ediyorum, okey şampiyonası düzenlense, İzmirli kadınlar alır kupayı... Erkekleriyle kahveye giderler çünkü... Şaşırdın di mi? Al buna da şaşır, nargile içerler... Askılı giyerler, şortla gezerler, öküz gibi bakarsan, bi çakar, bi de duvardan yersin... Gönül Yazar'ız, Sezen Aksu'yuz; bir gül takıp da saçlarına, çıktı mı deprem sanırdın kantosuna, Karantinalı Despina'yız... Sensin Varoş! Biz tenekeli mahallede bile el ele gezeriz.

*

Erkeklerimiz de fena değildir hani... Detaya girmeyeyim, Ayhan Işık, Metin Oktay, Mustafa Denizli mesela, bi fikir verir sana... Ertuğrul Özkök'ün kırdığı cevizleri okuyoruz; eşi kafasına ütü atmış... Ayıptır söylemesi, Mahsun Kırmızıgül'le Alişan'ı ayırt edemeyiz biz.

*

Gülümseriz.

*

Devamı...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İzmir

*

Devamı...

hah!tencere yuvarlanmis kapagini bulmus!paylasip hatirlattiginiz iyi oldu.tescilli irkci ve fasist yilmaz ozdil,izmirin ete kemige burunmus halidir adeta.izmir denince aklima gelen ilk seylerden biridir.

Yılmaz Özdil'in 'Eşek Kürt'ünü hatırlattı

http://www.haber7.com/haber/20100416/Yilmaz-Ozdilin-Esek-Kurtunu-hatirlatti.php

222220100416111455883.jpg

kerkurt esek kurd demek.boyle irkci kelime oyunlari yapan bos bir insandir yilmaz ozdil.izmirlilerde cok sever kendisini.onlarda onun gibi cunku.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Enginarın başkentidir; İzmirlidir incir. Kazandibi hemşeri... 78 çeşit köftemiz olduğu için, McDonald's'ın bunalıma girdiği tek şehirdir... Zeytinyağı severiz, dünyanın en boktan durumuna bile düşsek, zeytinyağı gibi üste çıkmayı daha çok severiz... Sana ne birader, keyfimizin káhyasıyız, yazlıklara gitmek için 8 şeritli otoyol yaptık; Güzelbahçe, Seferihisar, Urla, Karaburun, Çeşme, öbür tarafta Dikili, Foça, çipurayız... Pak Bahadur'u özleriz... Durup dururken faytona bineriz, bi yere gitmeyiz aslında, öööle turlarız... Hava güzel, daralırız, okulu ekeriz. Mezun olduktan sonra öğretmeniyle kadeh tokuşturmayan öğrenciyi zor bulursun İzmir'de.

*

Siz sembol diyorsunuz ama, saat kaç diye Saat Kulesi'ne bakanı bulamazsın, altında buluşanlar bile zahmet edip kafasını kaldırmaz, birbirine sorar saati! Rahatızdır... Çocukları Kemeraltı'da kaybederiz, alışverişe devam ederiz, esnaftan biri bulup getirir, çıkışta Kemeraltı Karakolu'ndan alırız... Ağlayıp zırlamak bi yana, çoğu dondurmayı bitirmediği için ayrılmak istemez karakoldan, iyi mi... Aceleye gelemeyiz! Bir sene önceden duyurmaya başla, de ki, 22 Ağustos saat 20'de tiyatro başlıyor... 20.30'da geliriz... Sanatçılar da İzmirliyse, tiyatro zaten 21'de filan başlar... Uçak 6 saat rötar yapsın, istifimizi bozmayız, bizim için ekstra bira içme vesilesidir bu... Kuyruk olmaz, çünkü kuyruk varsa, İzmirli sıkılır, gider. Pratiktir... 201 sokağı bulduysan, yanındaki 202'dir. Tek tek isim vermeye üşeniriz.

*

35'imiz var.

35 buçuğumuz da var.

34 plaka gördük mü, kapışırız... Arkadan sirenleriyle isterse Cumhurbaşkanı gelsin, bana mı sordu, tarladan gitsin, makam arabasına yol vermeyiz.

*

Özetle, arızayız!

*

Erkek çocuklarına en çok "Efe" adı konulan şehirdir orası... Zeybek duyduğumuzda, içimiz cız eder, kalkar oynarız. Hasan Tahsin orada, Kubilay orada, Latife Hanım orada, Zübeyde Hanım bize emanet, bize... Mustafa Kemal de, ağlar kadınlarımız... Sokak sokak, bulvar bulvar, Milli Mücadele Müzesi'dir... İstanbul'daki gibi Birinci Ahmet Çeşmesi falan yoktur orada... Ankara'daki gibi Cinnah Caddesi, Arjantin Caddesi de bulamazsın pek... Recep Tayyip Erdoğan Kavşağı'nı teklif etmez hiç kimse.

*

Bakın, Tayyip Erdoğan dedim, aklıma geldi... Bugün İzmir'de miting yapacakmış Başbakan.

*

Kendisine ev sahibi olarak, Ayla Dikmen'in Kordon'da üstü açık otomobille gezerken söylediği ve Türkiye'nin anca yıllar sonra keşfettiği parçasını armağan ediyorum: "Ben söylerken gülmedin mi? Falımızda ayrılık var demedim mi? Anlamazdın, anlamazdın..."

Link to post
Sitelerde Paylaş

3-4 sene bir İzmir'de yaşamış biri olarak söylüyorum....

İzmir'in bu içinde bulunduğu durumdan bende rahatsızım....

İzmir'i severim fakat...

İçindeki laikçi şebekleri sevmem....

tarihinde kumarbaz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Ona buna Irkci deyip irkcilik yapan su Kirroya bakin hele.

Götünün pohIynan insanlarla gIr gIr geciy.Ülen sen beni agzina alman icin önce agzinI güzelcde tahta fircaynan fircalIycan.Sonra dis fircasiynan,sonra kilorahla calhalayip duru suylada duruladindan sonra alcan agzina izmirlileri.

Izmirin cogu Balkanlardan gelmis Avrupa görmüs GABCIH AGIZLILARDIR.

Kelleleri gercekten eyi calisir.

Olaki bu yüzden GAVIR izmir denile.

Baska seyden deniliyor dersen,önce Istanbula GAVIR Istanbul denmesi gertek.

Padusahi Eminlerin ANALARI biri harIc gerisi Tümden GAVIR idiler ,

5 denem Yahudi

5 denem Firansiz

Italyan

Rum

Rus

Ukraynali

Romanyali

Burgar

Sirp ve diger gavIr ülkelerinden.

Aslinda Rumlarda GAVIR sayilmaz

Atamiz kimin ahlina gandiysa Ortodok Türkleride Yunanistana sürdüydü.

Aslinda Yunanlilar daha önceden Türklerle garismislar.Tip itiyariyla Türklerden farklari yoktur.

Karakter ve kültürleride öyle.

Türklere acaIp ilgi duyarlar.

Yunanistan bugün vizeyi kaldirsin,bir hafta sonra Yunanistan ikinci Istanbul olur cihar:-))))))).

Izmire GavIr izmir deyenler,1,5 yasindaki kizi gelin gibi süsleyipde TEKKEDE Allaha kurban eden URFALILARA, Urfaya ne demek gerekir acaba heeeeeeeee

Gavir izmirmis.

Öyle müslüman olmaktansa GAVIR olmayI TirCiH iderim:-))))))).

Izmirli degülem emme Izmirin hakkini goruram.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demek ki İzmir içinde yaşayanların siyasi görüşü yüzünden sevilmiyormuş.Size ne onların siyasal görüşünden.İnsanlar diledikleri partiyi ve siyasi görüşü savunur eder kime ne.Asıl yobazlık onları Atatürkçü ve Laik diye sevmiyorum demektir.

o siyasi gorus kurdleri ve dindarlari asagilamak ezmekse elbetteki sevilmeyecek,asagilanacak ve mumkun olan ilk firsatta tasfiye edilecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

o siyasi gorus kurdleri ve dindarlari asagilamak ezmekse elbetteki sevilmeyecek,asagilanacak ve mumkun olan ilk firsatta tasfiye edilecektir.

OK. Sabahtan beri hem din forumunda hem de kafede bir yığın saçmalık yaptın. Uyarıp alttan aldık, daha önce de aynı nedenden defalarca atıldığını bile bile devam ettin.

Galiba seni bu kez de tasfiye etmek lazım Boran Fırtınası.

Galiba değil, kesin...

Link to post
Sitelerde Paylaş

o siyasi gorus kurdleri ve dindarlari asagilamak ezmekse elbetteki sevilmeyecek,asagilanacak ve mumkun olan ilk firsatta tasfiye edilecektir.

Bir kenti tasviye edemezsiniz.İzmir'de İzmir halkının borusu öter.

Kürtleri aşağıladıklarını sanmıyorum.Ama aşağılık kürtçü faşizan teröristlere hakettiklerini diyorlardır eminim.

tarihinde Galileo100 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...