Jump to content

Ne amaçla yazıyoruz ?


Recommended Posts

Foruma yazma nedenimizin amacı nedir ? Buraya gelip neden bazılarımız saatlerce kafa patlatıyor ?

Bazı kişiler hayran kitleleri olusturmaya çalıssa da , bazı kişiler eglenmek amaclı dalgalı bir uslupla yazsa da burada samimi şekilde yazan kişilerin varlıgını da biliyoruz ve bunu da herkes bilmeli diye düşünüyorum . Uslubu bazen bozsakda davranışlarımızın altında yatan samimiyeti ve iyi niyeti gören kişilerin bizlere karşı duruşunun değişecegini düşünüyorum.

Hepinizin yorumlarını okumak ve okunmasını istiyorum arkadaşlar .... Hang amaçla buradayız ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 61
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Çok güzel bir başlık. Seni tebrik ederim Sevgili Craft. Hepimiz için çok yararlı olabilecek, özeleştiri de yapabileceğimiz bir başlık olur umarım.

Hepimizin zaman zaman buna ihtiyacı var çünkü bazen öyle şeyler oluyor ki, farkında bile olmadan saçma sapan bir şeyin içine çekiliyor insan, sonra esas amacının dışında hareket ettiğini görüp üzülüyor.. Birden olmadığı biri gibi algılanmaya başlıyor ve etkinliğini yitirme riskiyle karşı karşıya kalıyor. Çünkü burada yazılan her ciddi yazı okunuyor (ki ben hemen hepsini okumaya çalışırım mesela), her tepki zihne kaydediliyor ve bazen çok önemseniyor.

Aslında ben dikkatli okurun pekçok şeyi farkettiğini düşünüyorum. Ayrıca kişiler değil de, yazılanlar önemli ama bazen onları yazanların kim olduğunu bilmek, yazılanın önüne geçebiliyor. Burası çok ince ve keskin bir nokta, tehlikeli.

Çok dikkatli olmak ve amaçtan sapmamak lazım. Bazen zor oluyor.. Burası öyle garip, öyle zor insanları ağırlıyor ki, insan bazen gerçekten çaresiz hissediyor.

Öyle anlarda "neden buradayım"ı hatırlamak lazım belki de. Tıpkı senin sorduğun ve hatırlatmaya çalıştığın gibi.

Buraya pekçok nedenle gelebiliriz. Benim kişisel amacım gerçekten ateizmi kendi bakış açımla anlatıp paylaşmak, gelişmek ve birilerinin gelişimine (olabilirse, yapabilirsem) katkıda bulunmak ve gerçekten nefret ettiğim yobaz düşüncelerle düşünce bazında savaşmak. Bu foruma üye olmamın ve yazmaya başlamamın nedeni bu.

Buradan öyle çok yararlandım, öyle çok şey öğrendim ki, bunu hiçbir zaman ödeyebileceğimi sanmıyorum. Çok değerli insanlar var burada..

Şakalaşmak, dalga geçmek, geyik vs. de yapmak çok hoş ve gerekli ama esas hedef din forumu olmalı ve insanlar oraya ağırlık vermeli. Forumun kuruluş amacı buysa ve bu da adından belliyse, insanları din forumuna yöneltmek bir dayatma veya koşul sayılmaz herhalde..

Ellerine sağlık. Ve tabii teşekkürler.

>>>>>ATEİSTCAFE

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konu cok güzel başligi acan arkadaşı tebrik ediyorum

Aslında burada birşeyler yazmak cok tehlikeli bir durum yüzde doksandokuzun musluman oldugu bir ülkede yaşadıgımızı

düşünürsek yaptıgımız iş hicte akılıca bir iş degil

Peki neden yazıyorum

bunun tek bir nedeni var bu nedenin adı SİNİR

Evet sinirlerime hakim olamıyorum

On beş yaşından beri ateistim ailem muslumandır bende bir zamanlar muslumandım hemde en saglamından

BENDE BİR ZAMANLAR MUSLUMANDIM HEMDE NE MUSLO (bu lafı biryerlerden hatırlıyorum ama neyse :D )

cocuklugum terikatlarda dergahlarda hacıların hocaların yanlarında gecti bir gün kendi kendime ulan

allah bize kitab göndermiş eşek gibi suratına bakıyoruz şunu bir acıp okuyayım dedim

Niye kendime böyle birşey dedim hatırlamıyorum hatırladıgım tek şey diyanet işlerine ait bir mealin kapagını acıp

Okumaya başladıgım zaman ateizme dogru adım adım koşmaya başladıgım zamandır

işte o vakitten sonra bende acayip bir sinir oluştu

bazen karşıma gecip islam şöyledir islam böyledir bik bik bik hödü hödü eden muslumanlar varya

işte o xruspu cocukları benim cinayet sebebimdir

bir gün elime alacam kalın bir sopa kafalarına vurup beyinlerini patlattıktan sonra karşılarına gecip

konuş ulan ibne

sen hic kuran okudunmu ?

sen hic hadis okudunmu?

sen hic tefsir okudunmu ?

ulan hepsini gectim sen hic ömrühayatında islam hakkında iki satır yazı okudunmu ?

yok anasını satayım bunların hic birini yapmadın başcavuşun beygirinden duydugun müsiki ile bana bik bik ediyon

dilinde iki karış dilini dinini mezebini sevdigimin ibnesi hadi konuş konuşda görelim diyecem

işte yukarıda yazdıgım satırlar gercek hayatta mahkeme kayıtlarına gecmesin diye ara sıra burada yazı yazıyorum

düşünün cinayet sebebi maktül hic kuran okumamış hadis bilgiside sıfır :lol:

Aslında yazı yazmayıda hic sevmiyorum ama ne yapalım hapis yatmaktan iydir en azından ^_^

Link to post
Sitelerde Paylaş

Söz uçar, yazı kalır.

Her insan düşünceleriyle insandır.

Maddi varlığımız mutlaka bir gün son bulacaktır. Ancak fikirler, düşünceler, yazıya döküldükce, insan bedeninden daha fazla zamana dayanıklı şeylere aktarıldıkca, düşünceleri bedeninden daha fazla yaşar.

İşte düşüncelerimize, bedenimizin dayanıklılığından daha fazla önem verdiğimiz için, düşüncelerimizin bedenimizden daha fazla yaşamasını istediğimiz için yazıyoruz. Tıpkı genetik şifrelerin nesilden nesle aktırılması gibi, tıpkı genetik şifrelerin bencilliği gibi. İnsanın doğum sonrası edindiği bilgi, deneyim ve eğitimin yeni nesillere aktarılması, benzer bir zorlama yaratmaktadır. Her insan doğum sonrası edindiği bilgileri kendi ile beraber mezara götürseydi, insanlık yerinde sayardı.

Yazmak genetik bir zorunluluk gibi sosyal bir zorunluluktur.

Bilmediğiniz şeyleri yazamazsınız. Bildiklerinizi de yazmak zorundasınız. Yazmazsanız yanlış bildikleriniz de ortaya çıkmaz.

Yanlış olsa bile doğru zannettiğiniz bilgilerinizi yazınız ve savununuz. Ancak doğru bildikleriniz yanlışlandığı zaman açıkyüreklilikle, samimiyetle yanlıştan dönmelisiniz, Yeni ve daha doğru gibi görünenleri kabul etmekte tereddüt etmemelisiniz.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Ifeelgood dalgalı usluptan kasıtım sadece asagılama maksadıyla yazan kişilerin uslubudur . Onun haricinde dalga geçmek , eglenmek foruma renk katar . Zaten bizlerin de gülüp eğlendiği vakitler oluyor .

Dün gece aklıma bu düşünce takıldı . Ben burada uzun zamandır yazan biriyim fakat bir zamanlar islamı tebliğ etmek için yazarken şimdi ise farklı amaçla yazıyorum . Biraz trajikomik bir durum ama bazen gerçekten amacımızın ne oldugunu bile bilmeden yazdığımız vakitler oluyor .

Ben şahsım adına yazılarımı ve kendimi süzgeçten geçirdiğim vakit ; dinlere karşı savaş ilan etmek yerine cehaletin dinleri ne hale getirdigiyle , dinlerdeki eksikleri sürekli vurgulayıp hararetli tartısmalara girmek yerine din algısını değiştirmek ve cahilce tutumları yumusatmak için yazıyorum . Berguzar , kireç gibi müslüman kardeşlerimiz gibi müslümanlardan zarar gelmeyeceğini bildiğim için dine karşı cephe değil , cehalete karşı cephe alıyorum ve de bilmediğim yeni şeyleri öğreniyorum .

Bizlerin farklı insanlar olduğunu düşünen o kadar kişi geldi ki foruma ... Ateistlerin ahlak anlayışlarının sapkın olduğunu düşünen kişilerin aslında iyi niyetli kişiler olduğunun bilinmesi gerekiyor ve de bunun için sürekli bunları vurgulamamız ve onlara karşı cok saçmalamadıkları , hakaret etmedikleri sürece doğruları anlatmamız gerekiyor . Dinden çıkın öyle yaşayın imajı vermemiz sadece dine düşman olup insanlık için birşey istemiyoruz gibi bir imaj sergiliyor ve de bunu amaçtan sapmış olan bir eylem olarak görmüş bulunuyorum . Duruşumuzun manasını iyi kavramalı ve de amaçtan sapmamamız gerektigini düşünüyoruz . Aksi takdirde bizlerin dine karşı nefreti arttıgı gibi dindarların da karşıt görüşlere , karşıt inançlara nefretinin artmasını körükleyeceğini düşünüyorum . Murtedlerin öldürülme hadisini tescil eden bir üyenin yazmasıyla ortalıgın karışması bana bu başlıgı açma gereksinimi duydurdu .

Diğer üyelerimizin de bu konu hakkında yazacakları olduğunu düşünüyorum .

Link to post
Sitelerde Paylaş

“Din zeka testi değildir, sadece inançtır.” E.W.Howe

Sevgili Craft,

Çok uzun zamandır ciddi bir kuran araştırmacısı olarak, okuduğum tonla din-felsefe-tarih birazda bilim kitabı eşliğinde bu forumu buldum. İnsanlarla konuşurken herkesin nasılki damak tadı başka başka ise, inancı ve yönelişleride başka başka.

İmzandan hareketle birşeyler yazmak istiyorum.

Burada gördüğüm ateistlerin büyük çoğunluğu şu yukarıdaki imzanın aksi yönde beyanda bulunurlar. Dindarın zeki olmadığını, dogmalara aklını teslim ettiği için özgür akılla düşünemediğini vs söylerler. Halbuki bir zamanlar oda inançlı idi ve tıpkı şu an bize söylediği şeydi kendisi.

Ki ben bu imzadaki sözü sonuna kadar destekliyorum.

Benim buradaki amacım dinlerin niçin var oldukları temelinde herkesin yaşayacağı tek dünyası ve tek hayatı olduğundan hareketle daha barışcıl ve daha huzurlu nasıl bir dünya yaratırız bunun peşinden koşmak.

Benim bu dünyada düşmanım bellidir. Kapitalizm ve yobazlık. Zira kapitalizm özünde zaten yobazlık barındırır.

Ve bir insanın yobaz olması için bir inanca ihtiyacı yoktur. Bencil genlerini ayyuka çıkarması yeterlidir.

Latife bir yana hepimiz biriz, insan bunu görmeli, görmek zorunda ve ben göreceğini umut ediyorum.

Selam ederim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yurdumun aydinlanma mücadelesine elimden geldigi kadar katkida bulunabilmek icin.

Gercek laik demokratik hukuk ülkesi nasil olur...

Müslümanlik dininin kitabi olan kuranin... birileri tarafindan yazilmis, icinden kan katliam ve sapikliklarin akmakta oldugunu...

...anlatabilmek icin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Ifeelgood dalgalı usluptan kasıtım sadece asagılama maksadıyla yazan kişilerin uslubudur . Onun haricinde dalga geçmek , eglenmek foruma renk katar . Zaten bizlerin de gülüp eğlendiği vakitler oluyor .

Evet tabii.. Eğlenmek ve dalga geçmek renk katar hem, hem de ihtiyaçtır. Her dakika ciddi olup memleket kurtaramayız.:)

Dün gece aklıma bu düşünce takıldı . Ben burada uzun zamandır yazan biriyim fakat bir zamanlar islamı tebliğ etmek için yazarken şimdi ise farklı amaçla yazıyorum . Biraz trajikomik bir durum ama bazen gerçekten amacımızın ne oldugunu bile bilmeden yazdığımız vakitler oluyor .

Senin geçirdiğin süreci yakinen bildiğim için seni her gördüğüm yerde mutlaka okuyorum. Aslında İslam'ı terkeylemenden çok samimiyetin ve gerçekten çok düşünüp okuduğun, her bir inceliği tek tek didiklediğin, din ve insan ilişkisini özellikle irdelediğin için seni takip ediyorum. Çok bilinçli ve çok sağlam bir terkedişti seninki.

Bununla birlikte aşırı değilsin, tepkisel düşünmüyor ve geçmişin kalıntılarını itiraf etmekten, bazen savunmaktan bile çekinmiyorsun. Bunlar ilgimi çekiyor.

Bizlerin farklı insanlar olduğunu düşünen o kadar kişi geldi ki foruma ... Ateistlerin ahlak anlayışlarının sapkın olduğunu düşünen kişilerin aslında iyi niyetli kişiler olduğunun bilinmesi gerekiyor ve de bunun için sürekli bunları vurgulamamız ve onlara karşı cok saçmalamadıkları , hakaret etmedikleri sürece doğruları anlatmamız gerekiyor . Dinden çıkın öyle yaşayın imajı vermemiz sadece dine düşman olup insanlık için birşey istemiyoruz gibi bir imaj sergiliyor ve de bunu amaçtan sapmış olan bir eylem olarak görmüş bulunuyorum . Duruşumuzun manasını iyi kavramalı ve de amaçtan sapmamamız gerektigini düşünüyoruz . Aksi takdirde bizlerin dine karşı nefreti arttıgı gibi dindarların da karşıt görüşlere , karşıt inançlara nefretinin artmasını körükleyeceğini düşünüyorum . Murtedlerin öldürülme hadisini tescil eden bir üyenin yazmasıyla ortalıgın karışması bana bu başlıgı açma gereksinimi duydurdu .

İnanırların bizim hakkımızda ne düşündüklerini, ve hatta düşünüp de söyleyemediklerini bizler biliyoruz zaten.. Bu algıyı değiştirmek istememiz bizi tanıyıp da sevsinler ve kabullensinler gibi ego tatmini veya komplesten değil, dinsizliğin insanı daha "insan" yaptığını ve sorgulamanın korkulacak bir şey olmadığını göstermek.

Bize milyon tane küfür ediliyor ki son günlerde bir iki müslüman artık iyice çıldırdı, biliyorsun.

Aslında ben samimi olduklarını gördüğüm anda onların acı çektiğini görüyor ve üzülüyorum.

Düşünsene..

Adam geliyor ve ve burada inançlarına, peygamberine, Allah'ına ve kutsal saydığı dinin bütününe hakaret edildiğini, onların aşağılanıp yerin dinbine sokulduğunu görüyor ve tahammül edemiyor. Bu insanlar ailelerinden, karılarından çocuklarından çok daha üstün ve öncelikli görüyorlar onları.. Ve biz kalkıp o değerleri tanımayıp aşağılıyoruz.

Küfürlerini zaten üzerimize alıp sorun yapmıyoruz ama, o alttan alışın ve gösterilen anlayışın, bilerek verilen o küçük tavizin kötüye kullanıldığını ve sınırı daha da aşmak için bir tür izin olarak algılandığı durumları da sıklıkla yaşıyoruz. Bu defa elden bir şey gelmiyor, başka türlü tepki göstermek zorunluğu doğuyor.

Ben Kur'an'ı tanıyıp okumuş, kabullenmiş, yaşını başını almış ve buraya onu savunmak için gelmiş kararlı müslümanların bu forumdan alacağı bir şey yok zaten. Onlar sorgulamk veya merak ettiklerini bir de ateistlerden dinlemek için gelmiyorlar. Onlar ateistlerle savaşmak ve kendi doğruluklarına inandırmak için geliyorlar.

Cevapsız kalmak, yanlışlanmak vs. de umurlarında değil. Onlar kendi bildiklerini okumaya devam ediyorlar. Onlarla yapılan tartışmalar sadece sessiz okuyucu ve bir şeyi merak eden ve cevap arayan diğer forum üyeleri için yararlı olabilir....

Biz insanların değil, onların ilkel ve tehlikeli inançlarının düşmanıyız...

Fakat onlara göre bizler zaten katli vacip, yaşatılmaması gereken şeytan dostları olduğumuz için, direkt düşmanız. Düşüncelerimiz onlar için değer taşımıyor. Vefakat buradan bir türlü ayrılamıyorlar da...

Kısaca biz, bıkmadan usanmadan, İslam'ın bin türlü maskesi olduğu bilinciyle manipüle olmadan yazmalıyız.

Hiç unutmam.. Bir başlıkta bizimle güzel güzel tartışırken yeni bir başlık açmış, biz ateistleri en iyi, -dine en uygun yötemi sorgulayarak tabii- en temiz nasıl yokedebileceklerini tartışmışlardı. Müthiş katliam projeleri ve "Allah'u Ekber" nidaları vardı orada..

Sayfalarca devam ettiler, biz de onları izledik. Acımayla karışık gülümseyerek...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mesela Crafterman gibi bu siteye müslüman gelip ateist olan kaç kişi vardır?

Gizli olarak çok kişinin değişim geçirdiği muhakkak onu sormuyorum.

Ama böyle crafter gibi değiştiğini açık yüreklilikle söyleyen ve değişimi gözlede görülen kişi vardır.?

Link to post
Sitelerde Paylaş

forumda bazı arkadaşlar nedense bu kitap bizzat allahtan gelmedi allah sözü değil deyip kuranı savunuyor ve onlara münafık diye saldırmayan yobaz insan gelip bana kuduz gibi saldırıyor.aslında bu forumda çok şey öğrenebilirler yaşadığımız çağda biraz da olsa yontulmaları ve insan olabilmeleri için....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mesela Crafterman gibi bu siteye müslüman gelip ateist olan kaç kişi vardır?

Gizli olarak çok kişinin değişim geçirdiği muhakkak onu sormuyorum.

Ama böyle crafter gibi değiştiğini açık yüreklilikle söyleyen ve değişimi gözlede görülen kişi vardır.?

Çok vardır sevgili Baal.

Ben herhalde iki senedir filan buradayım, sırf bu kadar sürece içinde onlarca arkadaş başlık açtı ve anlattı. O başlıklarda yazan bir dolu insan da geçirdikleri değişimi anlattı.

11 yıldır hayattaysa bu forum, kimbilir kaç kişi değişip etkilenmiştir. Diğer ateist forumları da hesaba katarsak, bu ülkede epeyce bir ateist, deist, agnostik olmuş kişiye katkı sağlanıyor.

Kendiliğinden oluyor bu.

En son kolonya nickli arkadaş birkaç gün önce başlık açtı ve artık müslüman olmadığını söyledi. Neden terettiğini açıkladı ve anlatmaya da devam ediyor.

O az yazan ama çok okuyan bir üyeydi. Sıkı bir okurmuş demek ki..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...