Jump to content

NİSA-119 klonlama hakkında


Recommended Posts

NİSA-119 KLONLAMA HAKKINDA

وَلأُضِلَّنَّهُمْ وَلأُمَنِّيَنَّهُمْ وَلآمُرَنَّهُمْ فَلَيُبَتِّكُنَّ آذَانَ الأَنْعَامِ وَلآمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللّهِ وَمَن يَتَّخِذِ الشَّيْطَانَ وَلِيًّا مِّن دُونِ اللّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْرَانًا مُّبِينًا

Ve le udillennehum ve le umenniyennehum ve le âmurennehum fe le yubettikunne âzânel en’âmi, ve le âmurennehum fe le yugayyirunne halkallâh(halkallâhi), ve men yettehıziş şeytâne veliyyen min dûnillâhi fe kad hasire husrânen mubînâ(mubînen).

Ve onları mutlaka dalâlette bırakacağım. Ve onları, mutlaka emaniyyeye (kuruntuya) düşüreceğim ve mutlaka onlara emredeceğim. Böylece onlar, mutlaka davarların kulaklarını kesecekler ve onlara emredeceğim, öyle ki mutlaka, Allah'ın yarattığını değiştirecekler. Ve kim, Allah'tan başka, şeytanı dost edinirse artık o, apaçık bir hüsranla hüsrana uğramıştır.

ve şimdide Kuranca.com sitesinden haberle ilgili yoruma geçelim...

"CANLILARIN KOPYALANACAĞINI YÜZYILLAR ÖNCESİNDEN KURAN-I KERİM HABER VERİYOR MUYDU?

Kopyalama yüce dinimiz İslam'a aykırıdır ve etik dışı yanlış bir uygulamadır. Fakat genetik biliminin ve embryolojinin olmadığı bir çağda yani 1400 yıl önce indirilen Kuranı Kerim'de sanki bilim adamlarının kopyalama yapacakları haber verilirmişcesine işaretler bulunmaktadır. Kur'an-ı Kerim'in bu ayetinde Şeytan'ın kötü faaliyetleri vurgulanmaktadır.

Kopyalanmış bir hayvandan çok sayıda kopya hayvan üretme (ikinci nesil kopyalama) deneylerinde Kulak Dokusundan hücreler alınarak kopyalama gerçekleştirilmiştir. Yani yakın tarihte yapılan ilk deneylerde hayvanların kulağı kesilip hücre alınarak kopyası üretilmiştir. Kuran-ı Kerimin bir ayeti şöyledir:

"...(Şeytan dedi ki) Mutlaka onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını kesecekler ve yine mutlaka onlara emredeceğim de Allah'ın yarattığını değiştirecekler..." (Nisa Suresi 119.ayet)

Az önce tarihteki ilk 2.nesil kopyalamaların hayvanların kulakları kesilerek alınan hücrelerle gerçekleştirildiğini vurgulamıştık. Ayrıca bu hücrelerin genetik yapısıyla oynayarak yaratılış kanunlarına müdahelede bulunmaya çalışan kimseler de vardır. Dolayısıyla genetik biliminin olmadığı bir çağda yani 1400 yıl önce indirilen ayetteki ifadelerle mucizevi benzerlikler vardır.

Yapılan bazı kopyalamalarda meme dokusundan da hücreler alınmıştır fakat Tarihteki ilk 2.nesil kopyalamalarda hücreler kulaktan alınmıştır.(Japonya'daki Kagoşima Enstitüsünde ve Brezilya'daki Vitoria ineği)"

____________________________________________________________________________________________________________________________

şimdi gelelim tartışmaya, eğer bariz şekilde teknik açıdan incelersek hayvanların kulağını kesmek ile dna transferi arasında fark var diyebilirsiniz. ama o zamanın yorumu ile kulak kesilme tabiri kullanılması doğru. gelgelelim bu bizim için yeterli bir bilgi değil. zira paganik nedenlerden ötürü put tanrılara adanmak adına hayvanların kulakları kesilebilirdi. ama ayetin devamında bir değişimden söz ediliyor. bu da pagan ayinini diskalifiye ediyor. ben pagan ritüellerden dönüşüm hususunda böyle bir bilgiye sahip değilim. "kulak => kes => değiştir => şeytana uy = şirk" >>gelgelelim yine değiştirmek = değildir klonlama (kopyalama) mantığı ile burada klonlama yoksa ne hakkında değiştirme yapıldığını yine de tartışmamız gerekebilir. bu noktadan sonra saygıdeğer ateistlere sözü bırakıyorum müslümanlar hiç bulaşmasınlar tanrıdı yarattı dı şeytan dıdı, bilimsel olarak incelenmesini istiyorum bu ifadelerin teşekkürler.<<

tarihinde dei tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

NİSA-119 KLONLAMA HAKKINDA

... klonlama (kopyalama)[/b] mantığı ile burada klonlama yoksa ne hakkında değiştirme yapıldığını yine de tartışmamız gerekebilir. bu noktadan sonra saygıdeğer ateistlere sözü bırakıyorum müslümanlar hiç bulaşmasınlar tanrıdı yarattı dı şeytan dıdı, bilimsel olarak incelenmesini istiyorum bu ifadelerin teşekkürler.<<

Evet. Burda ayeti dikkatli okursaniz burda cok fazla gereksiz yere kasma yaptiginiz ortaya cikar. Sözde ayette anlatilmak isteneni cimbizlamaz ve tamamen sunarsak sunlari görüyoruz:

119.“Onları mutlaka saptıracağım, mutlaka onları kuruntulara sokacağım ve onlara emredeceğim de (putlara adak için) hayvanların kulaklarını yaracaklar. Yine onlara emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler.”Kim Allah’ı bırakıp da şeytanı dost edinirse şüphesiz o, apaçık bir hüsrana düşmüştür. Kaynak

Görüldügü gibi burda iddiaci olan seytan. Bunu zaten konuyu acan katilimcimizda belirtmis. Burda ama bu isin "putlara adak icin" yapilacagi belirtilmis. Oysaki Klonlama günümüzde putlara adak icin yapilmiyor bilim kendi icinde gelismek icin yapiyor. Klonlamanin bütün dinlerce yasaklanamasinin sebepleri ayrica tartisilmali.

Dei soruyor:

burada klonlama yoksa ne hakkında değiştirme yapıldığını yine de tartışmamız gerekebilir.

Bu degistirmeler, burun kücültme,düzeltme, gögüs büyütme veya kücültme, dudak sisirme vb. olabilir. Gercektende allahin yaratisini begenmeyip yukarda örnekledigim düzeltme cabalarina bir inanan yaklasmamali cünkü; celiski. Hem allah en güzel yaratandir demek ardindan bu ameliyatlardan birisi icin ameliyata girmek sacmaliktir. Ülkemizde bunu yapan ne kadar cok müslüman gecinen insan var tahmin edin.

Bence bu ayetin klonlama ile yakindan uzaktan alakasi yok. Burdan tek anladigim demekki 1400 sene evvel insanlar putlara bir sekilde adaklar yapiyormus. Bu neyi degistirirki? Bu adaklar bugün baska bir görünmez puta hala yapiliyor (ör. Kurban Bayrami). Yani ayetteki sözde seytan hala görev basinda. Kuran yine bana seytan ayetleri gibi geldi. Belki sözde Kuran sözde seytanin bir aleti.

SAYGILAR

Link to post
Sitelerde Paylaş

onlara emredeceğim de (putlara adak için) hayvanların kulaklarını yaracaklar. Yine onlara emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler.

Kulaklarını yaracaklar ifadesinden klonlama çıkar mı bencede tartışılır.Ayette ardışık iki ayrı eylem var.Birincisini bence klonlamaya yormak zorlama olur.Ama ikincisi daha açık bir ifade.Bugün GDO'lu ürünleri sık sık tartışıyoruz.İşin bu kısmında daha kesin bir netlik var.Ne domates domates gibi,ne mısır mısır gibi vs vs vs...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ahlaksızlığın her türünü yapmak, utanmadan yalan söylemek mübah oldu. Ne ilginç; bu yalanlar yüzyıllar boyu sürmüşken, günümüzde türeyen yalancılar bu yalanlara yenilerini ekliyorlar ve saf inanırlar resmen kandırılıyor. Ama kandırandan öte, kandırılanların hiç suçu yok mu? Var tabi, suçun asıl büyüğü onlarda... Çünkü hiç biri doğrumudur, yanlışmıdır araştırma gereği duymadan, koyun gibi her söylenene inanıyorlar...

Şimdi gelelim bu klonlama yalanına;

Araplar bir dişi deve beş defa doğurur ve beşincisi erkek olursa kulağını yarararak işaretlerler ve onu putlara armağan sayarlardı. Artık bu deveden hiç bir şekilde faydalanılmaz, bu deve canının istediği gibi dolaşır, otlaklarda gezinir, sulaklarda sulanırdı. Bu deveden faydalanmak artık haram sayılırdı...

Muhammed Nisa-119 ile bu putperest geleneğini ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Ama günümüz sahtekarlarının eline düşen aynı ayet klonlamaya malzeme olmuştur...

Unutulmamalı: İslam'da benzeri binlerce, hatta onbinlerce yalan mevcuttur... Bu yalanlarla inanırlar kandırılmaktadır... Yalanları göstermek Ateist'lerin değil, asıl dürüst ve bilgili inanırların da sorumluluğudur... Bu yalanları bilip de sessiz kalan bilgili inanırlar, aynı sahtekarlığa ortak olmuş demektir...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eee bu soytarılığın sonu yok.. Araştırıp etmeden HY sitelerinden gazla kopup buraya gelenlerin sonu hüsran.. Bir yalanın hazin sonu.. Tıpkı diğerleri gibi.. 

Öncelikle klonlamanın illa kulaktan yapılacağı gibi salakça bir şeyi nereden uydurdunuz?

Oradaki değişiklik normal olan kulağı keserek başka şekle sokmaktan başkası değil. 

Ayrıca asıl sebep Allianoi tarafından gayet güzel izah edilmiş.. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

"CANLILARIN KOPYALANACAĞINI YÜZYILLAR ÖNCESİNDEN KURAN-I KERİM HABER VERİYOR MUYDU?"

Bunu google a yazip taradim. Tam 839 sitede bu konu yazilmis, paylasilmis, okunmus. Forumlarda yazilan yorumlardan herkesin bu yalana inandigi belli. Demekki ortaya bir yalan atmak, bunu yaymak ve insanlarin inanmasini saglamak bu kadar basit. Bunlari yazanda musluman okuyup inananda musluman. Ucmus bunlar.

Buyrun bir tanede ben sallayayim.

Cinlerden ifrit: “Sen daha makamından kalkmadan, ben onu sana getirebilirim, ben gerçekten buna karşı kesin olarak güvenilir bir güce sahibim.” dedi. (Neml Suresi, 39)

Burada 1400 sene evvel allah ışınlamadan bahsediyor. Oysaki ışınlama daha bu yüzyıla ait bir kavram. Şu anda müslümanlar beklemede. Hristiyan ve yahudi bilim adamları ışınlamayı gerçekleştirince hemen 'biz biliyorduk' diyip bu ayeti piyasaya sürmek için can atıyorlar

tarihinde TunBagaTarhan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İyide, klonlama ile kulağın ne alakası var?

Klonlama için kök hücreler kulaktan filan alınmaz ki? Hangi salak uydurmuş bunu?

Hücre dediğin pirinç değil. kulak ve burun gibi yerlerdeki hücreler aralarına kök hücre serpiştirilmiş dokulardır. Bunları alıp içinden kök hücreyi ayıklamak, bir çuval pirincin taşını ayıklamaktan zordur. Bu işe uygun kök hücreler, kandan, ilikten filan alınır. Kim sayıklıyor ki bunları böyle?

Kaldı ki, o bahsettikleri de yalan. Klonlama için kök hücre gerekmez. Herhangi bir hücreden bu iş yapılabilir. En kolay yoluda kandan hücre almaktır. Ve kopyalama işlerinde genellikle kan kullanılır, kulak değil.

Bari hayvanın kulağına takılan etiketi göstereylerdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

AyatIn birinde deyoki ,biz kur,anI kolay eyledik ki herkes anlasIn deye.

Simdi bizim AZILI müslümanlarla bir ayat üstünde tartistinizmI,söyle diyorlar,onu ancak ehli olanlar anlar.

Ulan kabak 1500 yil önce götünü 3 tasla silenin anlayacagi dille yazildigi kadar kolay olan 1500 yil sonra 15-20 yIl okula gidenler nasIl anlamazlar?.

Bunlarin ve dinlerinin isi bitikte,tek birseyleri ayahta,ussuzca INATLARI.

InadIm INAT,G..........M iki kanat deyiylerde bahsa birsey demiyler.

Bu cücükler,bir türlü böyümeycekler.

Batililarda Gotlarina coh tesekkür ediyor.Atmaca batIlIlarda bu cückleri kapIp GapIp gediyler.

Sondan bir önceki Irah cücügünü mideye endürüp hazmetti,sincik tuvaleti geldigi icin Emrikeye döniy.

SIrada Afgan cücükleri var,emme bu cücükler Irah cücükleri kimin acamI cücük degüller,bunlarI birez zor yutar Emrike,sonra sIrada ya Iran var,yada Türkiye.Bu iki ölkeninde durumu mafis.

Bugün Irahda 15 seherde bombalar patlatildi,79 ölü bülmem gac yüzde yaralu.Öldürenlerde müslüman,ülenlerde.

Müslümanlar GARDASTIR

Yhudiler GALLESTiR.

Bir yarpah dehi,AllahIn izni olmadan sallanmaz.

Ölüm AllahIn izni olmadan olmazmIs.

Türkülerimiz bülem ele deyiy.

Ölüm Allahin emri

Ayruluh olmasaydi.

Kilonlamayi bIrahsinlarda AllahlarInIn kendi yanlarinda oldugunu göstersinler,isbet etsinler..

Öyle söylüyürlerye.

Allah dinderlerin yanInda yardImIndadIr deyiyler.

Urfada intiher eden seyyer satIcI eve dönüyor hanIm ne yemek yaptindiyor.Ifterimizi bu gün neyle acacagiz soruyor.HanImsa üzgün üzgün,adam yemeyimiz yok diyor.Cocuklar zatan esir kappIndakiler gibi bir deri birkemik,analarida öyle.Ve Urfali dayanamayIp intihar ediyor.

Müslümenler kIlonlamayi birahIbda önce bunu yanItlasInlar.

Allah müslümanlarin yanInda nasIl ac susuz yasadIklarInimI seyrediyor napIyor?

AcIyIp bir tas corba bile göndermemis,

Örneyin bu ayle AllahIn nesine sükretsin.

Birini simitciyken katrilyoner yapiyor

Ötekine birtas corbayI bülem coh görüyor.

Tamda Ümer adalatI.

Yalansa biri cIhsIn söylesin yalan deye.

Birbirimizi kandIrmayalim.

YarIn GIYAMAT GÜNÜNDE , ULAN KiM DEDi SIZE , BU SÖYLEDiKLERiNiZi benim size verecegimi diye sorarsa napcanIz?

Birde KILONMUS

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...