Jump to content

ALEVİLER EVET OYU VERMELİ


Recommended Posts

Referandumda "Hayır" diyeceğini beyan eden Alevi-Bektaşi Federasyonu'nun tavrını eleştiren Kaya, "1400 yıldan beri zulüm gören Alevilerin birtakım şahsi hesaplar peşinde olan dernek yöneticilerinin manipülasyonlarından kurtulması gerekiyor. Aleviler demokratikleşmeyi isteyen bir toplum. Bunun içinde referandum da Evet oyu vermelidir." ifadelerini kullandı.

Sivas olaylarının, sistemli bir devlet katliamı olduğunu ifade eden Salman Kaya, "Bu katliamları bilen bir kişi hayır diyemez. Sivas'ta bir albay, o dönem konuyu araştıran komisyondaki Mustafa Kul'a 'Bizim işimizdi ama ipin ucu biraz kaçtı' demiş. Şimdi bunları bilip de eski sistemin devamından yana oy kullanmak olur mu?" dedi.

haberler.com

alevileri senelerdir atatürkçülük diye maniple eden , inanclarını yasamaları için destek olmak yerine , terör örgütleri , şii ve hristiyan misyonerleri karsısında yalnız bırakan , katliamlarına seyirci kalan , otoritelere ve onların işbirlikçisi sözde alevi organizasyonlarına karşı , en sonunda uyaran biri çıktı. helal olsun salman kayaya.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Salman Kaya: Aleviler, Demokratikleşmek için Evet Demeliler

Eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Milletvekili Salman Kaya, 12 Eylül'de Oylanacak Anayasa Değişilik Paketi Referandum Oylamasında 'Evet' Oyu Vereceğini Açıkladı. Kaya, Gerçek Demokrat ve Ülkücülerin Anayasa Paketine 'Evet' Oyu Vereceğini Söyledi. "

Epeydir bu kadar büyük bir saçmalık duymadım. Beyfendi Alevileri halletmekle kalmamaış, bir de skalasını genişletip, "gerçek" demokrat ve ülkücüler için de tespit kasmış. Aleviler, gerçek demokratlar ve ülkücüler. Üçünü birden kapsayan über bir analiz... Hangi dumanlı kafa insana bunu yaptırır anlamak güç. Arabesk dinleyip, içki ve uyuşturucu kullanan bir bünye bile bu kadar saçmalayamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bütün Sünni tarikat ve cemaatlar, anayasa değişikliğine Evet oyu vereceklerini açıkladı.

Süleymancılar, Fethullahçılar, Nurcular, Işıkçılar, vb. aklınıza kim gelirse..

Alevilere de, 'çok seviştikleri' bu gruplarla aynı paralelde oy vermek yakışır mı?

Artık kendileri bilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=40591

BİZ ALEVİLER REFERANDUMDA NEDEN HAYIR DİYECEĞİZ

ALİ KENANOĞLU

12 Eylül 2010da yapılacak olan referandumda Anayasanın bazı maddelerindeki değişiklikler halkın onayına sunulacak. Bu maddeler; Anayasa Mahkemesinin yapısında yapılacak değişikliklerle Anayasa Mahkemesi üyelerini yürütmenin belirlemesini sağlamak, Askerlerin Yüce Divana sevkini sağlayan yasa, HSYK nın yapısını değiştirerek yürütmenin müdahalesinin sağlanması, Geçici 15. Maddenin kaldırılması, kişisel verilerin korunması kanununda düzenlemeler, yurt dışına çıkış yasağında düzenlemeler, çocuk istismarı konusunda düzenlemeler, Sendika ve Toplu sözleşme kanununda düzenlemeler, kamu denetçiliği kurumu (ombudsmanlık) , Yüksek Askeri şura kararlarına yargı yolunun açılması, Toplu sözleşme hakkı, Askeri yargının düzenlenmesi başlıklarından oluşmaktadır.

Anayasa değişikliğini teklif eden ve kararı çıkartan AKP hükümeti, referandumda EVET denilmesini savunurken, gerekçesini de demokratlık ve darbe karşıtlığı üzerine kurmuştur. Referanduma HAYIR oyu verecekleri ise darbe yandaşı olarak suçlamaktadır. Sadece AKP değil, diğer EVETçiler de HAYIR diyenleri darbeci ve darbe yandaşlığı ile suçlamaktadırlar.

HAYIR, oyu vereceklerini açıklayanların birbirlerinden çok farklı gerekçeleri bulunmaktadır.

12 Eylül cuntasını kimler hazırladı, kimler savundu, kimler beslendi? 12 Eylül, 1980 öncesi ülkemizde zemin bulan, güçlenen sol düşünceyi, sol örgütlenmeyi ve muhtemel sol iktidarın önünü kesmek için, ABD önermesi ve desteğiyle; askerin, sağcıların ve İslamcıların sola karşı kol kola yaptıkları bir darbedir. 12 Eylül Cunta Anayasasını hazırlayanlar yine darbeyi yapan askerler, sağcılar ve İslamcılardır. Beslenenler de bu yapılar oldu. Cunta Anayasası oylamasında, Anayasanın büyük bir yüzdeyle kabulünü sağlayanlar Aleviler, Kürtler, ssolcular değildir. 12 Eylül darbesinde, o darbeye karşı çıkan ve bedel ödeyenler de Aleviler, Kürtler ve toplamda solculardır.

Kenan Evrenin isminin bile kaldırılmasına itiraz edenler darbe karşıtı olamazlar; Marmariste yaşanan örnekte olduğu gibi darbe karşıtlığının karşılığını pratikte görmek gerekmektedir. Sözde değil özde darbe karşıtı olanlar Kenan Evren gibi bir darbeci başının isminin çeşitli yerlerden kaldırılmasına karşı çıkmamamalı hatta yürütmenin başında olan parti olarak kendisi yapmalıdır. Oysa yaşanan durum tam tersidir. Birçok yerde bu isimlere itiraz edilmediği gibi itiraz edilen yerlerde de AKP karşı çıkmaktadır.

Yüzde 10 barajını savunanlar demokrat olamazlar; yüzde 10 barajı halkın temsiliyetinin ve meclise iradesinin yansımamasına sebeptir ve dolayısıyla da Meclisin meşruluğuna gölge düşüren bir sistemdir. Demokrasinin ana temel noktası halkın yönetim organına katılmasıdır. Halkın yönetime katılması seçtiği temsilcileri aracılığıyla olmaktadır. Yüzde 10 barajının uygulandığı ülkemizde demokrasiyi sığmayan bu sistem aslında temsiliyeti ortadan kaldırmak ve baltalamak ve sadece darbelerden beslenenlerin hükümet etmelerine olanak sağlayan anti demokratik bir yöntemdir.

Bu ülkenin yurttaşlarının iradesinin yansıması gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinde nispi temsil değil oransal temsili hem de yüzde 10 oranının devamıyla savunmaktadır. Bu demokratlık değildir. Çıkarcılıktır. Demokrasiyi kendi çıkarlarına alet etmektir.

12 Eylülün anti demokratik kurumları kaldırılmıyor; 12 Eylül tarafından getirilen YÖK halen varlığını ve işlevini sürdürmektedir. YÖKten her fırsatta şikâyet eden İslamcı kesim, buranın AKP zihniyeti tarafından ele geçirilmesiyle birlikte sesini kesmiştir. YÖKten yana hiçbir şikâyeti kalmamıştır. Amaç demokrasi değil yandaş siyasetidir.

12 Eylül 1980 darbesi sol ideolojiyi yok etmek için sağcıları kullanmış, siyasal İslami doğurarak büyütmüş ve devletin tüm olanaklarıyla beslemiştir. 28 Şubat darbesi ile siyasal İslamı, AKP formatında bugün önümüze sunmuştur. AKP hükümeti ülkenin tüm yönetim kadrolarını ki bu en küçük bir meslek odası örgütlenmesinin yönetiminin siyasal İslam kadroları ile yönetilmesi idealini kapsamaktadır. Bugün AKPnin siyasal İslamcı kadrolarını tamamıyla yerleştiremediği bir Anayasa mahkemesi ve HSYK kalmıştır.

AKP hükümeti, 28 yıl sonra varlığını borçlu olduğu 12 Eylül darbesi ve anayasasının ideali, kurumsallaşmış siyasal İslamı devletin her hücresine yerleştirmek için yenilenmiş, 12 Eylül anayasası için referandum yapacak. 12 Eylüldeki referanduma EVET diyerek bu idealine ulaşmaya çalışacaktır.

Darbeciler yargılanacak mı? AKP hükümeti ideallerine ulaşmak için solcular üzerinden bir strateji geliştirdi ve başarı ile uygulamaktadır.

AKP, 15. maddenin kaldırılmasını gündeme alarak ülkenin solunu manipüle etmeyi başardı. Geçici maddenin kaldırılması tek başına hiçbir şey ifade etmiyor çünkü geriye dönük işledikleri suçlardan dolayı hiçbir paşa yargılanamayacak. Yani AKP paşa paşa paşaları aklayacak ve geçmişin tüm suçlularının ve suçlarının üstünü örtecek.

Aleviler açısından durum;

12 Eylül ve diğer tüm darbe dönemlerinde en çok zararı gören hatta bizzat hedef haline gelenler solcular, Kürtler ve Alevilerdir. 12 Eylül cuntasının 3K hedefinde Koministler, Kürtler ve Kızılbaşlar olduğu unutulmamalıdır. 12 Eylülde Dedelerimize baskılar yapıldı, Cemlerimiz basıldı, yasaklandı. Cem yapanlar DGMlere sevk edildi. Din dersleri Anayasaya konarak Alevi çocuklarını Sünnileştirme işkencesi zorunlu hale getirildi. Alevi köylerine zorla cami yapılması sistematik bir politika haline getirildi. AKP döneminde ise darbe dönemini aratmayacak şekilde Aleviler bürokrasiden uzaklaştırıldı, Alevi vali, kaymakam kalmadı. Alevi köylerine cami yapma politikası ve Alevilere don biçme politikasına hız verildi.

»Zorunlu din dersleri ile ilgili kazandığımız mahkeme kararlarını bile uygulamayanlar; AİHMde Hasan Zenginin kazandığı, Danıştayda ise Hatice Altınışık ve Ali Kenanoğlunun kazandığı davalara rağmen iç hukukda herhangi bir düzenleme yapılmamıştır. Bu konuda bırakın Anayasa değişikliğini, AKPnin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu kararları uygulamayacağız demiştir. Uygulamamaktadır.

»Din dersi için, Bir yetmez bir tane daha verelim diyenler; Aleviler mahkemelerde zorunlu din dersleri için dava açıp kazanırken, hükümet sözde Alevi Çalıştayları düzenlerken bir din dersinin yetmeyeceğini ve mevcut dersin yetersiz kaldığını, yoğunlaştırılmış din eğitimi verecek ikinci bir dersin konulmasının çalışmalarını yapmakta ve açıklamaktadırlar.

»Cemevi diye bir ibadethane var mı? diyenler; Bir taraftan Alevi Açılımı yapıp, çalıştaylar düzenleyenler, üstelikte çalıştaylara koordinatörlük yapan Bakan daha yeni bu çalıştaylar sonucunda halen dahi Cemevi diye bir ibadethane var mı? diye sorabilmektedir. İnkâr politikasını reddedeceksek ve demokratik bir yönetim tarzını benimseyeceksek, Cemevlerinin Alevilerin ibadethanesi olduğunu kabul edecek ve Anayasaya değişikliğine gerek kalmadan bu sorunu çözeceksiniz. Ama ne böyle bir tavır ne de niyet vardır. Konu türban olunca kimseye sormadan Meclise getirenler, konu Alevilik olunca çalıştay üstüne çalıştay düzenlemektedir. Bu bir zihniyet sorudur.

»AKP, yargıda ve HSYK içinde inanç ayırımı yapıyor; Sadece Alevi olduğu için soruşturma geçirenleri unutmadık. Tarikatları soruşturduğu için Pandoranın Kutusu haline gelen Ergenekonla ilişkilendirmek istenenleri unutmadık. Tüm mesele Anayasa mahkemesine ve HSYKya siyasal islamın kadrolarını yerleştirmektir.

Evet dersek ne olur, neden

HAYIR diyeceğiz

12 Eylül Cuntasıyla hesaplaşılıyor, değişimler yapılıyor gibi sahte bir olguyla karşı karşıyayız. Daha şimdiden Başbakan 12 Eylül ile hesaplaşıyoruz, 12 Eylül Anayasasını değiştiriyoruz demektedir. Bu yanılgıya ve aldatmacaya EVET demeyeceğiz.

AKP; solcularla, Alevilerle, Kürtlerle, işçilerle, ötekileştirdikleriyle hesaplaşmakta, hesaplaşmanın zeminini hazırlamaktadır.

Ergenekon diye açtıkları davada esas sorgulanması gereken ve bu ülkenin karanlık döneminde imzaları bulunan Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Necdet Menzir gibi onlarca isime dokunulmuyor. Toplumun çete olduğunu bildiği birtakım isimlerin yanına muhalifler eklenerek susturuluyor. Asıl 12 Eylül darbecileri ve esas Ergenekoncular, çeteler, AKP hükümetince korunup kollanıyor. 12 Eylül darbesini, cezaevleri katliamlarını, işkenceleri, köy yakmaları, yargısız infazları, gözaltında kayıpları, Sivas katliamını, Maraş katliamını, Çorum katliamını, Malatya, Gazi, Ümraniye katliamını yapan esas o Ergenekonculara ve bağlantılarına dokunulmuyor.

Bütün bunlarla beraber bu referandumla toplumun topyekûn Anayasa değişikliği talebi kısıtlanacak, değişim talebi rüzgârı ve heyecanı kesilecektir.

Bunun için bu güdük anayasa değişikliğine HAYIR diyerek topyekûn değişiklik talebimizin önünü açalım.

Alevilerin pirlerinden olan Pir Sultan Abdalın dediği gibi Bozuk düzende sağlam çark olmaz. Bu bozuk Anayasanın üzerine tamir bakım tutmamaktadır. Toplumun değişim ve demokratlaşma isteği Topyekûn yeni bir Anayasa olmalıdır. O yüzden hangi madde gelirse gelsin toplumun heyecanı ve talebi güdük değişikliklerle harcanmamalı ve hangi değişiklik gelirse gelsin topyekûn Demokratik bir Anayasa yapılıncaya kadar HAYIR denilmelidir.

O yüzden biz Aleviler, Pirimiz Pir Sultanın dediği gibi davranacağız. 12 Eylül Cuntasının getirdiği, İslamcıların sarıldığı ve nemalandığı bu bozuk düzen Anayasasına yapılacak her türlü yandaşça yapılan tamir ve bakıma HAYIR diyeceğiz.

Demokratik, çoğulcu, katılımcı ve özgürlükçü yeni bir Anayasa isteğimizden vazgeçmeyeceğiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zorunlu din derslerinin(SÜNNİ ÖĞRETİLERİ) dayatılması ve cemevlerinin hala ibadethane sayılmaması bence alevilerin haklı olduğu unsurlar.Şu aşamada alevileri rahatlatan ciddi hamle olmadı hükümetten.

Aleviler evet yahut hayır demekte özgürler ama hükümet ve devletin kurumları SÜNNİ yandaşlığına devam etmekteler.Devlet eliyle sünni öğretiler sünni olmayanlara ders olarak dayatılmakta.

Malesef Alevilerin sıkıntıları konusunda onlardan tarafım.AKP bu yönde reformlar konusunda daha samimi olmalı.Sünni tabanına yalakalıktan vazgeçmelidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...