Jump to content

Cebrail, eksik bilgiler mi indiriyordu?


Recommended Posts

Barisarock Kur'an hükmünü tamamladı mı sence? Eğer hükmünü tamamladı dersen bu Kur'an'ın evrensel değil bölgesel olduğunu gösterir! İlaveten bölgesel oluşuda dönem itibariyle sınanmıştır. Pek muhterem Muhammed kendi dünyevi hükmünü tamamlamış ve ızdırapsız bir şekilde ölmüştür.

Şimdi Kur'an'ın evrensel olduğunu söylediğini düşünüyorum.

A- Kur'an evrenselse eğer devamlı yeni ayetler gelmelidir. Çünkü şartlar sabit değildir!

B-Evrensel değilse Allah'dan değildir. Ki zaten Muhammed'in yazdığı çok açıktır!

Burada anlatmak istediğim değişen şartlar neticesinde uyum yeteneği olmayan bir kitap evrensel olamaz. Kur'an'da sadece çöl şartları belirleyicidir. Doğal olarak sosyal, kültürel ve ekonomik şartlar sadece o bölgeye hitap edecektir. Sartların değişimi ile elbette kitabında değişmesi gerekirdi. Buda gösteriyorki evrensel uyum sadece Allah'ın belirleniminde ve o insanların 1400 yıl önceki şartlarda ve törel aktivitelerde yaşamasında pek sakınca görmüyor.

İçki'nin alıştıra alıştıra geldiğini söylemek kendi inanç yapın ile ters düşer! Neden mi? Allah değiştirmek istediğini, sarhoşların keyfinin zaman içinde ki değişimi ile mi belirlemektedir? Ki içlerinden Hamza en azılılardandı. Muhammed'in canını çok incitmiş sanırım. Alıştıra alıştıra ve uygun ortamı bekleyerek hareket etmek daha çok insani bir özelliktir. Bir yaratıcının kitabında uygun ortamı bekleyerek hareket etmeside ayrıca şaşırtıcıdır! Böyle bir yaklaşım bile kitabın insan eli ile yazıldığının açık belirtisidir!

Tabi ki Muhammed sık sık ayet değişikliği yapmıştır. Allah bu kadar kudret sahibi ise vahiy süresinin bu kadar uzun sürmesi çok saçma olur. Şimdi içinizden biri alıştıra alıştıra vahiy geldi diyecek. Ama bu mantıkta açıkca Allah'ın o sınırsız gücü ile çelişmez mi? Eğer alıştırmakta bu kadar yetenek sahibi ise Şeytan'nın karşı çıkmasına neden alıştıra alıştıra cevap vermedi?

Şimdi şu içki meselesini biraz daha irdeleyelim. Şüphesiz altından türlü oyunlar çıkacaktır. Şimdi Bairsarock kardeşimiz diyorki daha önce içki için “şüphesiz faydalarını görürsünüz” şeklinde bir ayet zuhur etmiş. Bak kardeşim böyle bir ayet zuhur etmemiştir. Bunu muhammed Mekkede iken yazmıştır. Bu ne pimpirikli bir ayet sürecidir. Hadi sana sorayım!!!

Muhammed bu ayeti Mekke de yazsaydı acaba sonu ne olurdu? Acaba İslam denen bir hikaye ortay çıkarmıydı?!

Nahl 67: Hurma ve üzüm gibi meyvelerden hem içki hem de güzel gıdalar edinirsiniz. İşte bunlarda da aklını kullanan kimseler için büyük bir ibret vardır.

İşte Muhammed bu ayeti Mekke'de iken yazmıştır. Haliyle taraftar kitlesini az olduğu ve adam yerine konmadığı dönemlerden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu ayeti yazması gayet doğaldır.

Barışarock ne güzeş yazmışsın içkiden hem gelir elde ediliyor beri yandan millet eğleniyor! Bunlar doğru yaklaşımlar. Fakat içkinin yasaklandığını kim söyledi. Maide 91'e bak;

Maide 91: Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?

Allah nedense lafı ağzında yuvarlıyor. Vazgeçtiniz değil mi? Diyecek kadar açık kapı bırakıyor. Daha doğrusu ne olur bırakın artı şu içkiyi der gibi bir anlam var ortada!!! Bir yaratıcı için ne kadar insani bir yaklaşım.

Muhammed bu içkili ayetlerle maddiyat kapısı kapatmamıştır. Muhammed ki kendisi ile görüşmek isteyenlerden para alacak biri, ki bunu hiç yapar mı?! Burada asıl anlaşılması gereken içkili insanların Muhammed'e karşı olumsuz tavır almış olması ve zaman zaman Muhammedi küçük düşürmesidir. Ve bu sebeple içki kullanımı Muhammedin canını yakmaktadır. En son Hamza kendisine babamın köleleri değilmiydiniz şeklinde hitap etmiştir. Olay bu kadar açık. Allah'ınız içkiyi harem ederken bile kıvrım kıvrım olmuştur. Hatta vaz geçtiniz değil mi? Diyecek kadar da hikmetinden taviz vermiş ve sual edilmesine meydan bırakmıştır!

Barisarock demek ki Allah putperestleri inandırmak için takla atıyor desene! Nasıl yani farklı farklı ayetler!!!

Mesela bugünün şartlarında Kur'an'a tümden karşı çıkan birini düşün! İçki meselesinde olduğu gibi alışkanlıklarını bırakmıyor ya da bırakamıyor.. Nasıl olacak? Bu kişinin kabul edebileceği ayetler gelebilir mi?! Burada mecaj yapıyorum. Alıştıra alıştıra geliyor demeğe çalışıyorsunuz ya! Eğer öyleyse yeni bir peygamber gelmeli ve günümüz şartlarına göre birçok şeyi alıştıra alıştıra benimsetmeli!!!

16/103'de ki çelişkiyi ve aslında gerçeği görmemek için insanın beynini aldırması gerek. Muhammed, Eski ve Yeni Ahid'i kimden öğrendi?!

İşte bu kişilerin(Ayette bahsi geçen) tepkisi bu noktada...Yani adamlar bir gerçeği o zamandan görmüş. Ama siz hala görmiyorsunuz.

16/103'teki çelişkiyi ve dediğim gibi gerçeği Herakles arkadaşım çok iyi kavramış. Dediği gibi dili yabancıda olsa ne değişirki! Allah'ın akıl yürütmesine bak! Tam bir safsata!

İbranice bilenler ile Araplar sence nasıl anlaşıyordu?!

İşaret diliyle mi yoksa?!

Kur'an düzenlenirken nasıl bir hata yapılmış. Bakıyorum fetva verecek kadar ilerlemişsin. Sen epeydir yazmıyordun.En azında ölçülü yazıyordun! Bu hiddetinin arkasında var bir şey ama şimdilik bilemeyiz.Fakat acele ile yazınca hata yapma ihitmali epey yüksek oluyor. Nitekim sende bol keseden savurmuşsun!!! Kur'an'ın nazil sırası bellidir. Kur'an'da ki sıralama farklıdır. Anlamak isteyen adam gibi okur. Tefsirine,hadise, islam tarihine bakar!

Cevap vereceksen öncelikle sorularımdan başla! Bunun dışında alakasız cevaplarına, engel teşkil etmeyeceğimi belirtmek isterim. Yani rahat rahat alakasız yorum yapabilirsin.

Son olarak Herakles'i engin görüşünden dolayı kutluyorum!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Barışarock, Muhammed Şam(damask)'a gidiyor ticaret için..Şam'da o zaman Araplar yok bizans ülkesi ve hristiyan bir ülke..Nasıl Ticaret yaptı?600 lü yıllarda ülke sınırları olmadığı için diller birbiriyle daha çok bağlıydı..Ve bu adam Muhammed'e öğretiyor denmiş bu adam tanınan bilinen biri demek ki..

16:103'te eksik bir savunma/argüman var...

Water, boil in 100 degrees of centigrade yazan bir kaynak bile ingilizce bilen biri veya çevre için yeterlidir....Dilin farklı olması doğru bir savunma değildir..Muhammed'in o adamın dilini bilmediğine dair veri bile yok o ayette..

Selam..

tarihinde herakles tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bütün insanları etkilemiş demiyorum.

Müslüman olanları etkilemiştir ama o zaman bile yasağa uymayan vardı.

''Ya Resul biz seni, peygamberliğini ve dinini çok sevdik ama içiyoruz, bırakamıyoruz ne yapalım''

Etkilenmeseler kurala uymayanlar bile bunu dile getirmezlerdi.

Savaş zaruri doğdu. Ama içkiden buraya atlaman çok ilginç.

İçki için savaş falan olmadı konu hakkında bilmeyen arkadaşlar olabilir uyaralım.

Neyse sıra sizde...

haklısın bende insanlar sindirsede sindirmesede bazı kuralları

savaşın kaçınılmaz olduğunu dile getirdim

içkiden veya başka birşeyden olması değil

sadece müşrik diye tabir edilen mekkelilerin kuran'ın ezici tavrını yıkmaları ve dinlerini koruma amaçlı yapılan savaşlardı

illa ki içkiden kaynaklandı demedim.

ayrıca içki konusu bile şuan tam tamına yerine oturabilmiş bir mevzu değil

dediğim gibi müslüman olan da olmayanda içiyor

yüce bir tanrının kuralına herkesin uymasını beklerdim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

muhammedin allahının savunmaları hem ilginç hem de komik aynı zamanda tutarsızdır. :blink:

peygamber okuma yazma bilmez ki,nasıl kitap yazsın der.sanki okuma yazma bilmemeyen insan duyarak bilgi edinemez.

muhammed açık bir arapça ile inen ayetleri getirir der. onun bu bilgileri aldığı kişinin dilinin arapça olmadığını söyler.sanki muhammed öğrendiklerini arapça olarak düzenleyemezmiş gibi? :blink:

sonra tanrı çocuk edinmez der.bunun için tanrının eşi mi var ki çocuk sahibi olsun der.ama sanki tanrının çocuk sahibi olmak için eş gibi bir nedene ihtiyacı vardır. :blink:

bunlar yetkin ve yüce bir varlıktan beklenecek savunmalar değil.kimse kendini kandırmasın.hatta böyle mantıksız savunmalar muhammedin zekasını bile zan altında bırakıyor.

saygılar... <_<

Link to post
Sitelerde Paylaş
anlamadığım bişey daha var benim.rivayete göre son ayetin inişinden 80 gün sonra muhammed ölür.veda haccını da yapar.size göre öleceğini de bilmektedir. :blink:

kuranın hiç değişmediğini korunduğunu savunan müslümanlar,belli zamanlarda peygamber ile cebrail biraraya gelip,kuranı okuyarak muhafazasını sağlarlardı diye bir delil öne sürerler.yani muhammed okuyor,cebrail de muhtemelen doğruluğunu teyid ediyordu. :blink:

yani demeye çelıştığım şu:peygamber vahyin bitiğini anladığında kuranı neden toplatmamış?yoksa o yaşamayı mı umuyordu?

ümmet kafayı yiyor yüzlerce yıldır hangi ayet hangi ayetin hükmünü kaldırdı diye.. :blink: .

muhammedin bunları sıraya sokup bu karışıklığı önlemesi çok mu zordu?bunlar yüzünden,nesh edilen ayetler meselesi yüzünden ihtilaflar çıktığını kim inkar edebilir?

netice itibariyle bu kitap yaratıcıdan gelse idi,daha tutarlı ve derli toplu olurdu.

öte yandan sahabe kuranı toplarken bunu neden ihmal etti?çünkü kendileri de bilmiyordu.ne ne zaman indi diye.hatta bi ayet öyle diğeri böyle diyor diye sahabe sayısız yere ictihat ederken arada kalmıştır,karar vermekte zorlanmıştır.osmana bu yüzden mektup yazan valilerden sözedilir hadis kaynaklarında.

cevap verirseniz sevinirim müslüman arkadaşlar...

saygılarımla... <_<

Çok doğru ve haklı serzenişler bunlar... İlahi kaynaklı bir hak din görünümü kesinlikle yok tarafsız bir gözle bakılınca...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nasıl gündüz gelince gece gider, nasıl ki bir yerde ışık yanınca karanlık kaybolur. Öyle de Cebrail varsa orada yanlışa ve yalana yer yoktur. Zira O'nun vazifesi özellikle Allah'tan alınan emri olduğu gibi rasullere aktarmaktır.

Düşünün naklen yayayın aracı yayına müdahele edebilir mi? O ne varsa onu olduğu gibi aktarır o kadar. İşte cebrail (a.s) da bu vazifeyi sadece naklediyor vazifesi bu kadar. Başka da müdahelesi söz konusu olamaz. Zira melekelr neye formatlanmışsa ancak onu yapmakla mükellefitrler. onun için kendilerine melek denmiş zaten..

Link to post
Sitelerde Paylaş
barisarock kardeşim ama bir sure de yüz farklı olaydan söz ediliyo.bakaranın söz konusu inekten bahseden kaç ayeti var?nisa suresine bakıyorsun,herhalde kadınlardan bahseder diye,ama yok,ayetlerin büyük kısmı farklı meselelerle ilgili. :blink:

peygamber vahiy kesilince bunu neden düzenlememiş ve tasnif etmemiş,ümmet karışıklığa düşsün diye mi?sıralasa idi ki ne neyin hükmünü kaldırmış anlasa idik...

buradan ben muhammedin ölmeyi ve vahyin bitimini beklemediği sonucunu çıkarıyorum.

ayetleri zaten hz muhammed sıralamıştır.geriye sadece toplanıp iclt ve kitap haline gelmesi kalmıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
ayetleri zaten hz muhammed sıralamıştır.geriye sadece toplanıp iclt ve kitap haline gelmesi kalmıştır.

Çok sayıda ilgisiz ayet, olmaması gereken yerlerde, konu bütünlüğü yok, sistematik yaklaşım yok, kronoloji yok; umarım peygamber sıralamamıştır demek geliyor içimden...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Çok sayıda ilgisiz ayet, olmaması gereken yerlerde, konu bütünlüğü yok, sistematik yaklaşım yok, kronoloji yok; umarım peygamber sıralamamıştır demek geliyor içimden...

Ya hem akıllı bir insandı dersiniz hem de çok saçma bir kitap dersiniz. Demek aklın gerektirdiğini bize göre yapmayıp da zahiren karışıklık tercih edilmişse bun da da bir ilim vardır. hangi ayetin ve surenin nasıl ve ne şekilde yerleştirilmesi peygamberimiz tarafından değil, bizatihi ilhami vahiyle cebrail vasıtasyıla peygamberimize tebliğ edilmiş ve Kur'anın bu şekli hazırı bu halini almıştır. Demek Kur'an beşer kelamı değil Allah kelamıdır ki ona dokunulmamıştır. Yoksa beşer kelamı omuş olsaydı herhalde bu dediklerinizi de yapıp kendilerine gelecek itirazların önüne geçerdi. O halde bizim kısmen bilip kısmen bilmediğimiz hikmet ve gayeler için bu tarzda bir sıralama ve tanzim devreye girmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ya hem akıllı bir insandı dersiniz hem de çok saçma bir kitap dersiniz. Demek aklın gerektirdiğini bize göre yapmayıp da zahiren karışıklık tercih edilmişse bun da da bir ilim vardır. hangi ayetin ve surenin nasıl ve ne şekilde yerleştirilmesi peygamberimiz tarafından değil, bizatihi ilhami vahiyle cebrail vasıtasyıla peygamberimize tebliğ edilmiş ve Kur'anın bu şekli hazırı bu halini almıştır. Demek Kur'an beşer kelamı değil Allah kelamıdır ki ona dokunulmamıştır. Yoksa beşer kelamı omuş olsaydı herhalde bu dediklerinizi de yapıp kendilerine gelecek itirazların önüne geçerdi. O halde bizim kısmen bilip kısmen bilmediğimiz hikmet ve gayeler için bu tarzda bir sıralama ve tanzim devreye girmiştir.

Tipik teist kabulcülüğü ve kolaycılığı... :unsure:

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tipik teist kabulcülüğü ve kolaycılığı... :unsure:

Zaten dinin kendisi kolaylıktır ve akılcılıktır ki.

Sizlerin yanlışınız da bu zaten dini yüksek ihtisas matematiği gibi bir şey zannediyorsunuz..

Din hem koılaylığı emreder, hem kolayı emreder, hem kolaydır hem de bizlerin menfaatine olan bir ilahi yardımdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Zaten dinin kendisi kolaylıktır ve akılcılıktır ki.

Sizlerin yanlışınız da bu zaten dini yüksek ihtisas matematiği gibi bir şey zannediyorsunuz..

Din hem koılaylığı emreder, hem kolayı emreder, hem kolaydır hem de bizlerin menfaatine olan bir ilahi yardımdır.

evet çok akılcıdır.bi bizim nasibimiz yok ondan. :blink:

lan olum sahabenin bile kafasını karıştıracak,her müctehidin kendi mezhebini ortaya koymasına sebep olacak kadar karmaşık,anlaşılmaz,tutarsız bi kitaptan bahsediyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yoksa beşer kelamı omuş olsaydı herhalde bu dediklerinizi de yapıp kendilerine gelecek itirazların önüne geçerdi. O halde bizim kısmen bilip kısmen bilmediğimiz hikmet ve gayeler için bu tarzda bir sıralama ve tanzim devreye girmiştir.

allah birilerini illa cehenneme atacak ya,mal gibi gözü kapalı inananlar cennete gitsin, diğerlerinin de kafası karışssın diye böyle yapmış haaa?zaten kendisinden söz çıktı.illa insan ve cinlerin çoğunu cehenneme atacak.mantıklı bişey gönderse herkes inanacak.allah tükürdüğünü yalamak zorunda kalacak.çünkü herkes cennete gidecek.

uzun zamandır duyduğum en komik şey bu.şaka ama dimi? :P

tarihinde murteddd tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
.....

Düşünün naklen yayayın aracı yayına müdahele edebilir mi? O ne varsa onu olduğu gibi aktarır o kadar. İşte cebrail (a.s) da bu vazifeyi sadece naklediyor vazifesi bu kadar. Başka da müdahelesi söz konusu olamaz. Zira melekelr neye formatlanmışsa ancak onu yapmakla mükellefitrler. onun için kendilerine melek denmiş zaten..

.....

Tamam, verileri aldığı gibi iletiyor Muhammed'e. Peki, bu değiştirmeler neden?

16/101-
Biz bir ayeti değiştirip yerine başka bir ayet getirdiğimiz zaman
Allah ne indirdiğini pekiyi bilmiş iken kâfirler Peygambere: "Sen, ancak bir iftiracısın" dediler. Hayır, öyle değil; onların çoğu bilmezler.

Neden değiştirilme ihtiyacı hissediliyor Calinos?

Link to post
Sitelerde Paylaş
evet çok akılcıdır.bi bizim nasibimiz yok ondan. :blink:

lan olum sahabenin bile kafasını karıştıracak,her müctehidin kendi mezhebini ortaya koymasına sebep olacak kadar karmaşık,anlaşılmaz,tutarsız bi kitaptan bahsediyoruz.

Herkez kafasına göre değil ihtiyacına göre hüküm çıkarır Mürted. gerçekten sen boşuna mürted olmamışsın. Tam yakışmış sana mürtedlik.. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tamam, verileri aldığı gibi iletiyor Muhammed'e. Peki, bu değiştirmeler neden?

16/101-
Biz bir ayeti değiştirip yerine başka bir ayet getirdiğimiz zaman
Allah ne indirdiğini pekiyi bilmiş iken kâfirler Peygambere: "Sen, ancak bir iftiracısın" dediler. Hayır, öyle değil; onların çoğu bilmezler.

Neden değiştirilme ihtiyacı hissediliyor Calinos?

Bu değiştirme değildir. Neshdir Yani bir önceki hükmü yeni bir ayetle daha mutedil hale getirmektir. Yani motoru bozuk bir arabay istedğiniz kadar süsleyin ve onu daha hızlı gitmesi için ayarlamalar yapın. Bir şey ifade etmez. onun için öncelikli olarak yapmanız gereken motorla ilgili tamirleri yapmanızdır. Motorla işiniz bitikten sonra artık sizin motorcuya değil başka bir servise gitmeniz gerekir. Hala arabanız motorcuda durursa arabanızın hızlı gitmesi için dizayn yapamamış boş yere vakit ve para sarfetmiş olursunuz.

Allah da ilk önceleri insanların bilgi ve donanımını sağlarken ibadet ve günah konularını gündeme getirmemekle bereber hatta serbest bırakmıştır. Ama zamanla bu donanım sağlandıkça da gerekli yükümlülükler gündeme gelmiş ve bir önceki duruma göre gerekli ve uygun olan ayetler yeni atmosferin gerektirdiği ayetlere yerini bırakmıştır. Bu bir değiştirme değil insanlara verilen değer ve onların durumuna göre onlara hitap etmek demektir.

Yoksa vos vos arabası ile ev taşımaya benzer ki bu da Allah'ın rahmetine yakışmaz.Zira, Allah kimseye kaldıramayacağı yük yüklemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
.....

Allah da ilk önceleri insanların bilgi ve donanımını sağlarken ibadet ve günah konularını gündeme getirmemekle bereber hatta serbest bırakmıştır. Ama zamanla bu donanım sağlandıkça da gerekli yükümlülükler gündeme gelmiş ve bir önceki duruma göre gerekli ve uygun olan ayetler yeni atmosferin gerektirdiği ayetlere yerini bırakmıştır. Bu bir değiştirme değil insanlara verilen değer ve onların durumuna göre onlara hitap etmek demektir.

.....

1400 yıl önceki kitabın evrensel olmayacağını kabul ediyorsun o halde? Bu çaba neden?

Yoksa vos vos arabası ile ev taşımaya benzer ki bu da Allah'ın rahmetine yakışmaz.Zira, Allah kimseye kaldıramayacağı yük yüklemez.

Yeni bir peygamber gönderip, çağa uygun olarak ayetlerin indirilmesi lazım,

Ben ortada 1400 yıl önceden kalmış bir kitaptan başka birşey göremiyorum.

İşte, senin Allah'ın bunu düşünemeyecek kadar APTAL.

---

Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.

Mustafa Kemal Atatürk.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Herkez kafasına göre değil ihtiyacına göre hüküm çıkarır Mürted. gerçekten sen boşuna mürted olmamışsın. Tam yakışmış sana mürtedlik.. :)

şimdi şaka mı değil mi ben onu anlamadım. :P

allah bazıları bunlar saçma deyip inanmasın diye mi böyle karmaşık ve anlaşılmaz kitap göndermiş?cehenneme atacak bizi yani sözünden dönmememk için... :blink:

Link to post
Sitelerde Paylaş
Çok sayıda ilgisiz ayet, olmaması gereken yerlerde, konu bütünlüğü yok, sistematik yaklaşım yok, kronoloji yok; umarım peygamber sıralamamıştır demek geliyor içimden...

Muhammed'in Kur'an'ı neden toplatmadığı sorusu karşısında "toplatmıştır" yanıtıyla daha da zora sokuyorlar. Bu defa hatalara Muhammed'de ortak ediliyor.

Ayetlerdeki kopukluklara, bütünlük olmamasına 1-2 örnek verelim:

Nisa suresini açın. 11. ve 12. ayete bakın. Konu mirastır. Sonraki ayetlerde konular değişir ve son ayette tekrar miras konusu anlatılır.

Düzenleyenin, derleyenin aklına mı şaşarsınız, kasıt mı ararsınız bilemem artık!

Aynı şekilde Bakara suresi 238-239. ayetlere bir bakın. Bu ayetlerden önce 221. ayetten itibaren kadınlarla ilgili konulara değinilir. 238-239'da namazdan bahsedilir ne alaka ise ve 240'da tekrar kadın konusuna devam edilir.

Bu 2 ilgisiz-uygunsuz ayeti buraya koyan Allah'mıdır? Muhammed mi?

Kur'an'ı toplatan Ebubekir-Ömer mi?

Yoksa Kur'an'ın orijinalini yokedip tahrif eden Osman mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...