Jump to content

Ateist Foruma Bir Uyarı!


Recommended Posts

  • İleti 47
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ama çok iyi bildiğim bir şey var. Dehri'nin benimle tartışmaları çok etkileyiciydi. Bu mesela xislam ve seninle aynı derecede olmamıştı en başta. Senin dilin çok sert mesela. xislam'ın ki de öyle. En azından forumun temel taşları bu kadar sert, sektiren, kaçıran, dağıtan, iten tarzda sert olmamalı.

Dehri den etkilenende var IFeelGood dan etkilenende Anibal danda Hacı danda.

Bunlar kadar Ateist düşünceye müslümanlarda katkı sağlarlar, hatta bazan ateistlerden çooook daha fazla, burada ne demek istediğimi anlamışsındır.

Sert üslup ilk anda tepki toplar ters teper ama ama uzun vadede etkilidir bir insana duyduğun öfke geçicidir, onun söyledikleri ise kalıcı.

Sen Dehri den etkilendin bu demektirki zaten bilgin, ama Dehri ile konuşup hiç birşey anlamayanda var, benimle konuşupta anlamayanların olduğu gibi.

Yani bu yolda her türlü kişiliğe ihtiyaç var. Bu bir ekip işi zaten, herkezin bir tarzı var, bazanda tarzları karşı taraf belirler.

Örneğin:

"Dinlerin gereksizliği ortadır!" cümlesi gibi "Dinler" diye bir aşağılama yapmak. Tam bir amatörlük. Çünkü Dinler gereksiz değildir.

Din ne için gereklidir? Bu arada bazı şeylerin etkisinden kurtulmak zaman alır.

Bizim sadece Din denilen şeylerin sosyolojik, psikolojik olrak nasıl var olduklarını anlatmamız gerekli.

Dinin gereksizliğinin anlatılması gereken 1000 lerce konu var bunlar birkaç yerde anlatılır her dinin gereksizliğinin söylenmesi gereken yerde uzun uzun dinin soslolojik psikolojik olarak nasıl var olduğunu anlatamazsın.

Bazan sadece dinin gereksizliğini yanlışlığını söylersin.

Dinler gereksizdir demek yanlıştır. Manasızdır. Çünkü Dinler gereksizdir demek Kültür gereksizdir demektir. Ve bu kadar yabancı kalarak insanlara Dini anlatamassınız, çünkü kültürünün saçma olduğunu anlatamassınız onlara. Aynı şeydir.

Dini kültür ile özdeşleştirmini anlıyorum. Ama bizler onlara yabancı değilizki söylediğimiz şeyler zaten onların yaptıkları şeyler bizde bunların yanlışlığını söylüyoruz.

Onlara yemek yemek, su içmek, solumak, öğrenmek, iyi insan olmak, yardım etmek, bilim ile uğraşarak ilerlemek, yeni buluşlar ile insanlığa hizmet etmek, eşitlik yanlıştır demiyoruzki.

Biz burada hem kuranı savunup hemde kadına iyi davranın diyenlere kuranda kadınların eğer erkeklerin sözlerini dinlemezlerse dövülmeleri emrinin olduğunu gösteriyoruz.

Biz burada hem kuranı savunup hemde herkez eşit olmalı diyenlere savundukları kitapta kiminin kiminden üstün yaratıldığını söylediğini gösteriyoruz.

Biz burada hem kuranı savunup hemde insanlara hakaret etmek kötüdür diyenlere kuranda insanlara yapılan ağır hakaretleri gösteriyoruz vs vs vs.

Bunları yaparken o insanlara aaaa bak din çok gereklidir diyerek dinin saçmalıklarını anlatırsan, sana sadece bön bön bakarlar,kafalarında sadece "yav bu adamda hem gerekli diyor hemde dinin saçmalıklarını anlatıyor bize gereken saçmalıkmıki" demezlermi?

Din gereklidir diyorsun, dinin ne olduğunu biliyorsun diyelim, nasıl ortaya çıktığınıda biliyorsun diyelim o zaman gerekli olan nedir?

Bu tatışmada ben hala haklıyım

Bir insan karısını döverken "bak kardeşim bu kadını lütfen dövme" dediğinde sana aaaa evet doğru söylüyorsun tamam dövmeyeyim derse sen haklısındır.

Bir insan karısını döverken "bana bak ulan şerefsiz sen nasıl bir kadını döversin" dediğinde saba "yav hakikatten ben neden bunu yapıyorum" derse sen haklısındır.

Dünyadar farklı insan varken bunların hepsinin farklı kişiliği, olaylaya yaklaşım farklılığı varken senin haklı çıkman mümkünmü, veya benim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

din diye bir şey yoktur aslında. varsa bana gösterin dini "hani?" elle tutulur gözle görülür bir şey mi? elbette değil.

düşüncede böyledir, sinir sistemi çalışır bir etkinlik oluşur ve biz bunu sanki varmış gibi algılarız.

dinde insan etkinliğidir. insanların belli bir yaşam tarzında standart hale gelmesi, ritüeller ve inançlar toplamasına yönelik hareketinden doğar.

bu yüzden dinsizlik mümkündür ve basittir. dinin gerekli olup olmaması sözkonusu değil, din zaten yok. sadece var sanılan bir ilüzyondan ibaret.

Link to post
Sitelerde Paylaş

açıkcası ben forumlara girerek 180 derece değişmem pek.zaten yazmaya başladığımda deisttim.bir süre de tanrısız kaldım.sonra kabul ettim dine geri döndüm.ama bu konuda forumda öğrendiklerim beni çok tetiklemedi..hislerime göre yaşıyorum..

Neden forumda kaldigini aciklayabilir misin?Hatta gün boyu forumda en uzun süre online birisi oldugunu düsünüyorum...

Inevitablen kardesim,

Dini elestirirken her türlü argümani kullaniriz ve kullanmaliyiz. Bu konuda Xislam'in düsüncelerine katiliyorum.Belki daha radikal düsünüyorda olabilirim.Cünkü dini inanclari elestirirken cok kati ve aykiri olabiliyorum. Fakat inanclari...kisileri degil.

Müslüman inancli insanlar hatta Türkiye'nin cakma ateistleri tam bu noktada feryat etmekteler...Her din her inanc elestirilebilecek, dalga gecilecebilecek fakat söz konusu islam olursa kimse bunu yapmayacak...öyle mi?

Yok böyle bir sey...Islami alir yerden yere vururum, dalgami gecerim, alay ederim...kimse bana karisamaz...bu kadar basit.Bunlar yapilirken eger birilerinin canlari zavalli allahlarini koruyamadiklari icin aciyorsa aptaldir, süzme ahmaktir...

...cakma ateistse yavsak düsüncelidir...ya da vardir bir yerden cikari.

Türkiye gercek laik bir ülke olmadigi icin bu konuda at izi it izine karismis durumdadir...Dolayisi ile kimse kimsenin inancini bilme zorunlulugu yoktur...kimsede kimseye inancini aciklayamaz!Kisiler inaclarini iclerinde ve özel alanlarinda yasamalidir...durup duruken allahi peygamberi insanlarin gözlerine sokanlarin, allahlarinin peygamberlerinin aninda foseptik cukuruna yollanmamasinin dalga gecilmemesinin bir garantisi yoktur ve olamaz!

Müslüman olanlarin geneli kafa yapilari itibari ile 400 sene geride yasamaktadirlar...ülkelerinin sistemleri evrimlesmelerinin önünde en büyük engeldir ve sorunlari bundan kaynaklanmaktadir diye düsünüyorum.

E bizde onlarin evrimlesebilmelerine yardimci olabilmek icin her türlü argümani deniyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kafamdaki sorular için forumlara girdim tabiki, platformdaydım cigi ben ilk oraya üye oldum ,demek istediğim aşırı bir değişiklik olmaz bende, her yazılıp çizilen beni değiştiremiyor din olayının tamamen hissi olduğuna eminim artık da neden böyle tepki verdiğini anlamadım ben..

Link to post
Sitelerde Paylaş

her yazılıp çizilen beni değiştiremiyor din olayının tamamen hissi olduğuna eminim artık da neden böyle tepki verdiğini anlamadım ben..

Tepki degil...yazilan düsünce icin sorulan soru tepki olarak mi algilaniyor? Üstelik ayni düsünce tekrar yazilmis...

Bu sitede bulunma amacini soruyorum...forumlara asilmis düsüncelere sorular sorulur, elestiriler yapilir...fakat sorulan cok basit bir sorudan rahtasiz olundugu anlasiliyor...

açıkcası ben forumlara girerek 180 derece değişmem pek.zaten yazmaya başladığımda deisttim.bir süre de tanrısız kaldım.sonra kabul ettim dine geri döndüm.ama bu konuda forumda öğrendiklerim beni çok tetiklemedi..hislerime göre yaşıyorum..

Yazdigini bir kac kez iyice oku ve düsün...alintidaki düsünceye " neden forumda duruyorsun " sorusu normal degil mi?

Piknik yapmak, cay kahve icmek icin degil herhalde...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tepki degil...yazilan düsünce icin sorulan soru tepki olarak mi algilaniyor? Üstelik ayni düsünce tekrar yazilmis...

Bu sitede bulunma amacini soruyorum...forumlara asilmis düsüncelere sorular sorulur, elestiriler yapilir...fakat sorulan cok basit bir sorudan rahtasiz olundugu anlasiliyor...

Yazdigini bir kac kez iyice oku ve düsün...alintidaki düsünceye " neden forumda duruyorsun " sorusu normal degil mi?

Piknik yapmak, cay kahve icmek icin degil herhalde...

cigi galiba bugünlerde anlamadığım bir nedenle bana kzıgınsın ve ben bunun nedenini hala anlamadım neyse

elbette forumlarda çok şey öğrendim bunları inkar edemeyiz ve bir ara fikirlerimde de değişiklikler oldu evet..ama ben radikal şekilde değişecek biri değilim şuanda da zaten münafık kadrosundayım:))

ben de bu forumda, mesela bir reformist gelip allah sözü değl deyip savunuyorsa ya da bir mezhepçi gelip benden olmayan cehennmelik diyebiliyorsa, benim de ikiniz de yanlışsınız deme hakkım var değil mi??

senin bu derece düşman gibi yazman tuhafff sen zeki birisin...

tarihinde queenofhearts tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...