Jump to content

Enerji krizi savaş çıkarır mı?


Recommended Posts

  • İleti 45
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

hala önünüzde 4 5 seneniz varken, imkanı olan gidip kırsal fazla göz önünde olmayan bi yere yerleşip kendi kendine tarım yapıp, gıda üretmeyi öğrensin. büyük şehirler ölüm kapanına dönüşücektir ya nükleer ya kimyasal,biyolojik yada açlıktan gözü dönmüş serseri grupların saldırına uğrayıp öbür tarafı boyluyacaksınızdır. 2. ve 3. dünya ülkeleri çok kısa süre içinde ortaçağ dönemlerine dönmeye başlıyacak ve nüfuslarının büyük çoğunluğu yok olucaktır. abd,rusya gibi ülkeler ise bunu 50 - 60 sene de sindire sindire alıştırarak yaparak kontrollü şekil de küçülecektir. günümüz de 7 milyar olan dünya nüfusu en geç 30 - 40 sene içinde 1 milyar civarına gelicektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Serdar Kaya

Yeni Bir Enerji Krizi Yolda

Dünya petrol üretimi 2004 yılında ulaşabilecegi maksimum seviyeye ulaştı ve o tarihten itibarende değişmedi. Önümüzdeki 2 ila 5 yıl içerisinde ise dünya petrol üretimi düşüse geçecek bu sözlerin sahibi Robert Hirsch.

Dünya petrol üretiminin önümüzdeki yıllarda düşüşe geçmesi ile birlikte dünyanın büyük bir enerji krizi ile karşı karşıya kalacagını belirtiyor Hirsch. Dünya ekonomisinin büyümesi ile petrol arasında çok yakın bir ilişki var. Petrol fiyatları yükseldiği zaman ekonomiler büyümede zorlanıyorlar. Petrolde ani fiyat yükselişleri olabilecegini belirtiyor Hirsch önümüzdeki yıl.

Alternatif Enerji Kaynaklarında Durum Nedir ve Petrolün Yerini Alabilirler mi?

Hemen belirteyim bu sorunun cevabı Hayır.

Bir çok uzman petrolün önümüzdeki 50 yıl pek alternatifi olmayacagını ve dünyanın en önemli enerji kaynagı olarak petrolün devam edecegi görüşünde. Alternatif enerji kaynaklarının ise agır yatırımlar içermesi ve beklenen ihtiyaçları karşılayamaması bu alandaki yatırımların dünya enerji ihtiyacını yakın zamanda karşılamaktan çok uzak olduğunu gösteriyor.

Bir örnek vermek gerekirse milyon dolarlık alternatif enerji kaynaklarına yapılan yatırımların geri dönüşü sadece ve sadece bir evin bir günlük elektrik ihtiyacını karşılamaya yetiyor! O nedenle varil başına 80-100 usd fiyatı olan petrol çok çok ucuz ve maliyetsiz görünüyor alternatiflerine göre.

http://www.bilgeekonomist.com/Bilge_Ekonomistler/4519/59001/Serdar_Kaya.html

bunlar daha felakete alıştırma yazıları, analiz yoksunu polyannacılar üfürüp dursun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Çin, Gobi Çölü'nde bulunan Çin Ulusal Nükleer Şirketi’nin 404 numaralı fabrikasında geliştirip test ettiği teknoloji sayesinde, radyoaktif yakıtları tekrar tekrar kullanabilecek. Yeni teknoloji ülkenin sahip olduğu uranyumun da 60 kat daha verimli kullanılabilmesine olanak sağlıyor.

Çin Merkez Televizyonu geliştirilen teknoloji sayesinde Çin’deki mevcut uranyum rezervinin 3 bin yıl boyunca aktif bir şekilde kullanılabileceğini duyurdu. Fransa, İngiltere ve Rusya ile birlikte Çin, yüksek oranda radyoaktivite içeren kullanılmış yakıtların tekrar değerlendirilmesine yönelik çalışmalara imza atıyordu.

Çin bugün 171 bin 400 tonluk bir uranyum rezervine sahip ve bu sayede en kirli fosil yakıt olan kömürle ilişiğini kesmek istiyor. Bu nedenle de ihtiyacı olan enerjiyi elde edebilmek üzere 12 reaktörde üretmekte olduğu 10.15 gigawattlık enerji miktarını 2020 yılına kadar 40 gigawatta çıkarmayı planlıyor.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25165572/

Enerji savaşları kaderimiz olmayabilir.

yeter ki bilim adamlarına fırsat verilsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Enerji krizinin savaş çıkarıp çıkarmayacağı konusunda hala fikirleri değişen yoksa önümüzdeki süreci iyi takip etsinler.

Enerji krizinin çıkaracağı savaş eski savaşlara benzemeyecek, eski savaşlar iktisat savaşıydı, en çok ben kazanayım savaşıydı,

çıkacak büyük savaş 7 milyarın büyük bölümünün imhası ile sonuçlanacaktır.

petrol fiyatları salıncak gibi arz-talep yasaları gereği sallana sallana 2014 ortasında serbest piyasada yasaklanacak,

petrol fiyatı diye birşey kalmayacaktır.

yani parası olanın değil silahı güçlü olanın piyasası işleyecektir.

yahudi-ingiliz bankacılığı dünyada 40 yıl boyunca balon ekonomisi geliştirdiler..

sürekli bir balon şişirip patlattılar, patlayan balondan daha büyük balon bulmak gerekti daima.

en sonunda emlağı patlattılar ve artık patlatacak bişey kalmadı.

sonunda en büyük nihai balona yani askeri balona sıra geldi, askeri balondan sonra balon yoktur.

ve patlayacak olan bu balon ikinci dünya savaşına rahmet okutacaktır.

yahudi-ingiliz menşeili özgürlükler dünyası kaynak krizi dolayısıyla yerini alman-rus usülü faşizme bırakacaktır.

bunları komplo diye değerlendirenler nikimden arama yaparak Kral Abdullah'ın kaçışını uzun zaman önce haber verdiğimi bulacaklardır.

kralın kardeşi şimdiden yerini ayırttı sedef adasında. kendisini misafir etmemize az kaldı.

bundan sonra lüks yaşama petrolle birlikte veda ediyoruz.

21. yüzılın yarısına kadar gıda ve enerji krizi yaşanacaktır. nüfus hem yapay hem doğal yokoluşa gidecektir.

doğal yokoluşla nüfus azaltımı az olacağından insan müdahalesi kaçınılmaz olacak..

daha önce yazdığımız emareleri takip edemeyenler için....

A- 2013 ocak ABD iç savaşı

B- 2014 mayıs serbst piyasada petrol satışının yasaklanması, fakir ve gelişmekte olan ülkelerde isyan ve büyük can kayıpları

C- TSK geçici süreyle Afganistan, Pakistan ve Belucistan'da muharip güç olarak savaşacak, paralı askerler yetmeyince Kore'deki gibi normal askerler gidecek.. amaç Çin'in konvansiyonel olarak 2 yıl boyunca oyalandırılması, uğraştırılması..

D- 2017 eğer hayatta kalırsa ABD Çin ile savaşacak, ABD kontrollü iç savaşında kontrolü kaybederse bayraktar ülke Almanya ve Rusya (Fransa ve Japonya'yı da sayın) Çin'e hücum edecekler..

bunların sırası aşağı yukarı böyle, anahatlarda değişiklik olmayacaktır. fakat ülkemizin durumunda baş hegemon devletin (kim olduğunu yazmaya gerek yok) enerji güvenliği postuyla ülkemizi fiilen işgal etmesi gibi abuk durum oluşacaktır. ABD-Almanya devletleri BTC boru hattıı güvenlik kordonuna dönüştürmek için Anadolu yu ikiye böleceklerdir. ortadoğuda hem işleyen kuyular işgal edilecek hem de enerji köprüsü vazifesi gören ülkeler..

yani güçsüz olup da enerji rezervi ve köprüsü olmanın bedelini ağır biçimde ödeyeceğiz.

200 yıldır bu ülke bu durumdan kurtarılamadı. bana göre Erbakan'ın (İsrail düşmanlığı törpülenerek) 70'lerde iktidara getirilip daimi olarak başta tutulması gerekirdi. Başbakan RTE çok geç kalmıştır ve yapacak birşeyi yoktur. Ben Allah yardımcısı olsun derim. Zira kendi halkı açlıktan kırılırken toprağından gürül gürül akan enerjiye el süremeyecek bir ülkenin başkanı olmak zor iş olacaktır.

tarihinde GDP tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...