Jump to content

Ateist Görüşlerin Halka Ulaşmada Zorlukları


Recommended Posts

Ara sıra Ateistforum’da konuşulan başlıklara göz atıyorum. Bu yazıyı da İslam ve terörizm ile ilgili bir başlık gördüğüm için yazıyorum. Her ne kadar sadece Ateistforum’a hitap ediyorsa da belki de bunun dışında ateistler için de anlamlı olabilir. Tabi bu genele yönelik bir yazıdır. Bu yazının kapsamına girmeyen birçok birey olması doğaldır.

Öncelikle bilinmesi gereken halkımızın olduğu kadarıyla yaşam disiplinindeki en belirleyici unsurun İslam olduğudur. Bu yazıyı fazla uzatmamak için aslında açılması gereken birçok konuyu kısaca geçiştireceğim ve konunun özüne geleceğim. Okuyucuya uzun yazılarla işkence etmek istemiyorum.

Herşeyden önce İslam ile batı “çarpışma” halindedir. Küresel güç odaklarının İslam coğrafyasındaki “kaynaksal” planları gereği bu “çarpışmanın” yakın zamanda dinmesi beklenmiyor. Tabi ki bu çarpışma kendine müslüman diyen her bir bireyi etkiliyor. Öncelikle hassas bazı sinir uçları hemen kendisini gösteriyor. “Terör” kavramı buna iyi bir örnektir. Terör kavramı batı ile İslam halklarını yığınsal (bilinçsiz kitlesel) reflekslere odaklamak üzere her zaman çok iyi kullanılmıştır. Bu durum bu çarpışma halinin, bunu kullananlar tarafından istenildiği gibi yönetilmesini sağlamakla kalmamış, onlar açısından faydalı bazı yan etkilere de yol açmıştır. İşte bu kitlesel refleksler halkımıza İslam muhalifi bir yaklaşımla ulaşılmasına kesin bir engeldir. Çünkü İslam tabiatı itibarıyla bir “asker” dinidir; yani en kullanışlı yanı, İslami reflekslerle kitlesel olarak yönetilmeye sorgusuz itaat eden kitleler yetiştirmesidir. Bu dinde müslüman, İslam ile sürekli meşgul edilir. Bu yüzden gün içi ibadetleri bitmek bilmez. Asla boş bırakılmaz. Bu aynen askerde erlere uygulanan yöntemdir; onlar da sürekli birşeylerle meşgul edilir ki aklı bulunduğu konumun dışına kaymasın. Tabi ki İslam bu özelliğinin meyvesini sorgusuz itaat eden kalabalıkların savaşları kazandığı dönemlerde toplamıştır. Ama bu ayrı bir konu.

Günümüze gelirsek müslüman = bu dinin askeridir. Geleneksel müslüman için bu kesinlikle böyledir. Bu durumda bu müslümanın hissi, bilhassa müslüman bir ülkede İslamı terk eden birine karşı, tıpkı savaşın ortasında taraf değiştiren bir askere karşı olan hissiyatı gibidir. Yani kendisini aldatılmış, satılmış, arkadan bıçaklanmış hisseder. Bu yüzden aşırı öfkelidir. Tabi ülkemizde geleneksel İslamın katı bir yorumu olmadığından bu tavırlar kişiden kişiye değişebilir. Ama tarafını değiştirmemeye kararlı bir müslümanla ilk karşılaşma bu tarz gerginliğe her zaman adaydır. Tabi ki iletişim ilerlediği sürece bu anlayış değişir. Ama iletişim genellikle başlamaz bile.

Bu konuda ne yapılması gerektiğini anlamak için önce küresel güç odaklarının çok sinsi bir oyununu deşifre etmek gerekir. “Soykırım” ve “terörizm” deyince ne aklınıza geliyor? En ağır insanlık suçlarından ikisi değil mi. Asıl önemli olanı ise şu: Bu suçlar özel olarak tarihsel anlayış üzerinde etkili; yani kitleleri suçlamak ve küçük düşürmek amacıyla, onlara baskı kurmak amacıyla kullanılıyor. Ve özellikle bazen dikkat dağıtma, asıl katil ve suçlulara karşı sempati toplama amacıyla da kullanılıyor. Bunun böyle olabilmesi için bu kavramlara öyle anlam yükleniyor ki diğer aynı seviyede olan suçlar tamamen gölgede kalsın. Küresel güç odakları böylece başkalarını kendi vurguladıkları kavramlarla düşünmeye iterek suçlar ve cinayetler üzerinde çok etkili bir sınıflama yapıyor. Yani sen bir ülkeyi, dünya kamuoyunu yanıltarak, kaynaklarını ele geçirmek için işgal edip sivil halkı öldürdüğün zaman buna da “önleyici vuruş” gibi süslü bir strateji adı vererek meseleyi sadece bir savaş hali trajedisi olarak gösterirsen insanların bunun hakkında sonradan acıklı filmler üstüne filmler yapmalarını, anıtlar dikmelerini, tarihe hatırlanan ve vurgulanan notlar geçmelerini engelleyebilirsin. Ve kendi kavramını kendin oluşturarak da bunu lanetleyenleri bile kendi kavramlarınla düşünmeye zorlayabilirsin. Böylece kimsenin buna özel bir ad uydurmak da aklına gelmez; “terörizm” ya da “soykırım” gibi... Kavramlar çok önemlidir! İşte bu dini eleştirirken de kullandığınız kavramlara çok dikkat etmelisiniz! Çünkü bu kavramlar kendi bulundukları konum itibarıyla işleyebilecekleri tüm suçları masum, karşı tarafın tepkilerini ise affedilmez suç olarak anlamlandırmaya yönelik bir beyin yıkamadır.

Küresel odaklar bu kavramları öyle bir şekilde uydururlar ve vurgularlar ki kendi cinayetleri masum ve kahramanca bir hareketin yan etkileri olurken karşı taraf ne yaparsa yapsın mutlaka büyük bir insanlık suçu işliyor duruma düşer. Halkımız da bu kavramların etkisindedir. İslam ve terörizm yanyana anıldığı zaman aşırı bir refleks göstermektedir. Çünkü her ne kadar küresel güç odaklarının kasıtlı anlam çarpıtmalarıyla planladığı oyunlar iyi bilinmese de derinlerde mutlaka kendilere ağır haksızlık yapıldığı ve sadece kendi kabahatlerinin görüldüğüyle ilgili sezgileri vardır. İşte bu yüzden bu haksızlığın en önemli sinir ucu olan kavramlar onları özellikle öfkelendirir. Ateistler bu özel anlam yüklenmiş kavramları kullanmaktan mutlaka kaçınmalıdırlar. Çünkü bunu yaptıkları zaman bir müslüman gözünde taraf değiştirmiş bir asker; batıyla birlikte olup kendi değerlerine ve öz varlığına saldıran bir satılmış olarak görülmektedir. Ateist, batı ile aynı cephede kesinlikle görülmemeli. Ateist, batının kavram kütüphanesiyle düşünmemeli; kendisi kavram üretmeli; üretken olmalı.

Ateistin din ile mücadele ederken mesajı şu olmalı: Senin karşında değilim, senin yanındayım, fakat İslamın karşısındayım. Bunu söylemek tabi ki yeterli değil. Ateist, batıyı hiçbir zaman kutsamamalı. Ulaşılması gereken doruk olarak sunmamalı. Çağdaş yaşam gibi kavramların içini doğrudan batı tipi yaşam şeklinde doldurmamalı, böyle bir anlayışın yerleşmesine engel olmalı. Bunun yerine kendi halkına, kendi ürettiği özgün çözümlerle ve kavramlarla ulaşmalı, yol göstermelidir. Hiçbir zaman halka karşı yağcılığı savunmam. Mutlaka dürüst olunmalı ve gerçekler bütün açıklığıyla konuşulmalıdır. Ama eğer kendimiz ve çocuklarımız için güzel bir gelecek istiyorsak bunu sağlamak için dışarıdan halk ithal edemeyiz. Elimizdeki malzeme işte bu halktır. Bu durumda malzemeden şikayet etmek yerine onu en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Böylece bir sonraki nesil bundan daha iyi olacak ve bir zaman gelecek ki gerçekten övünülecek bir ülkeye sahip olabileceğiz.

Özet olarak ben, ateistlere böyle belli bir stratejinin ürünü olarak anlamlandırılmış “terörizm” ya da “soykırım” gibi kavramları boykot etmelerini tavsiye ederim. Batının kavramlarıyla değil kendi kavramlarınızla eleştirin. Hatta ateist bu gibi küresel güç odaklarının kitlesel yönetim mekanizmalarını deşifre edip ağır bir şekilde eleştirerek halk nezdinde kendisini sevdirmeli ve taraftar kazanmalıdır. Yani halkın tarafında olduğunu mutlaka göstermelidir. Çünkü başka halkımız yok. Sevseniz de nefret etsenizde elimizdeki malzeme bu.

Neden illaki “terör” üzerinden, böyle sorunlu bir kavramla vurmak ihtiyacı duyulsun? Eşkiya, yağmacı, işgalci... Mutlaka ağır eleştiri yapılacaksa kullanılabilecek bir sürü kavram var. Eleştirmek için kavram mı yok ya da vuracak başka bir tarafı kalmadı mı ki özellikle, maksatlı olarak kitleleri kışkırtmak üzerine anlamlandırılmış bir kavramın kullanılması gerekiyor olsun?

Peki bunlara dikkat edilmezse ne olur? Herşeyden önce ateizm, medeniyetler çatışmasının bir tarafı haline gelir; ateistler batının sözcüleri, tebliğcileri konumuna düşer. Sizin bunu nasıl gördüğünüz önemli değil. Bu sizin istemenize ya da kendinizi koyduğunuz konuma da bağlı değil.

Soykırım kavramı ile ilgili bir örnek de vermek isterim. Bu ülkenin insanları böyle bir kavram üzerinden kendi tarihini tartışmayı kesin bir dille reddetmelidir. Çünkü bu kavramın üzerinde aşırı vurgular ve aşırı anlamlandırmaya yönelik bir tuzak vardır. Türkiye soykırım yaptı mı yapmadı mı? Adamlar daha yakında yüzbinlerce masumu öldürüp koca bir ülkenin geleceğini karartmadı mı? Neden parlamentolar bu olayla ilgili karalar almıyor ve bu ülkenin utancını tarihe kazıyıp ebedileştirmiyor? Olur mu! Adı “soykırım” olmalı ya da “terörizm” olmalı. Yoksa yüzbinlerce insan öldürmek serbest. Bir de demezler mi ki en kötü demokrasi en iyi demokrasisizlikten iyidir! Ne demokrasisi! Siz demokrasiden ne anlarsınız! Siz mi dünyaya demokrasi getirecek ya da öğreteceksiniz! Siz ancak kendi kukla ve işbirlikçilerinize halklar nasıl sürü gibi güdülür onu öğretirsiniz. Siz şu yeryüzünde demokrasinin en büyük düşmanısınız. 1900 lerin başında beri her zaman öyleydiniz. Neyse... konuyu dağıtmayalım.

Bu ülkenin insanına benzeyin demiyorum. Demem de... Her şeyden önce benim zaten bu ülke insanına bir yakınlığım yok. Olan birazını da tamamen kaybettim. Ama biraz olsun özgün olmak zorundasınız. Terörizm kavramını İslam eleştirisinde kullanmak sığlıktır ve düşünce kısırlığının göstergesidir.

Ben demiyorum ki İslam terörist bir din değildir. İslamın bu kavramla anılmasına Humeyni başta olmak üzere müslümanların kendisi sebep olmuştur. Ama ben böyle bir tartışmayı, batı argümanlarıyla, onların düşünce kalıplarıyla ve özellikle onların kötü amaçlarla bezeli çıkarları doğrultusunda oluşturulan böyle bir kavram üzerinden İslam eleştiri yapılmasını kabul edemem.

Öyle kolay kolay İslam eleştirilerine müdahale eden biri değilimdir. Alayları ve küfürleri de içeren çok ağır eleştiriler, ağır hakaretlere ve içini dökme dışında bir anlam taşımayan yoğun duygusal dışavurumlara da karşı değilim. Bu ülkenin insanları kendilerine çok ağır gelecek eleştirilere alışmalı, kafalarındaki kutsalları ve dokunulmazları başkalarına dayatmamaları gerektiğini, uygar insanların vereceği türde tepkilerin dışına taşmamayı öğrenmelidir. Ama batının tarafına geçerek onların bu kültürün en azılı düşmanı olan bireyleri gibi düşmanca bir kışkırtmanın nesnesi olarak özellikle anlamlandırılmış uyduruk (anlamlandırıldığı bağlam açısından) bir kavramın kullanılması başka birşey.

Unutmayın ki bunları size bilhassa geleneksel İslamdan olabildiğince, ölesiye nefret eden birisi söylüyor.

“Benim batılılarla bir sorunum yok. Kendimi de batılı gibi hissediyorum ve medeniyetler çatışması gibi şeylerle ilgilenmiyorum. Batılı kavram dilini kullanmaktan da çekinmiyorum. Ne var bunda!” diyenleriniz olacaktır. Eğer ben bu ülkenin bir vatandaşıyım diyorsanız ülkenin geri kalanını bu söylediğiniz şeye davet etmenin, yenilmişliği, ezikliği, hiçliği kabul edin anlamına geldiğini bilmeniz gerekir. Ha, bu sizin için öyle olmayabilir. Siz yetişmeden batılısınızdır. Ama bu ülke bir batı ülkesi değildir ve bu dünya üzerinde anlamlı, kişilikli bir yere sahip olmak istiyorsa, var olmak istiyorsa böyle bir ezikliği kabul edemez. Eğer kabul ederse bütün özgünlüğü biter ve kendi iç çatışmalarından asla kurtulamaz. Burası önemli ve sorunlu bir coğrafyadır. Burada ya kişilikli bir duruşla varsınızdır ya da yakında canınıza okurlar. Hepten batılı bile olsanız size kimse sahip çıkmaz. İşte bunun için ülkeyi ve insanı tanımak, anlamak zorundasınız. Onlardan nefret etseniz bile. Aksi halde bu bilinçsizliğinizin sonuçlarına içinde kendi çocuklarınızın da olduğu bu ülkenin gelecek nesilleri katlanır.

Tabi ki bu söylediklerim konu başlığının sadece küçük bir kısmı. Ama ben bu kısmını ele almış olayım. Sonuç olarak bana göre ateizmin halkımıza ulaşmada en önemli sorunu ülkenin ateistlerinin özgün ve üretken olmayıp sadece batılı olma dışında ülke halkına örnek olacak herhangi bir vizyona sahip olmamalarıdır. Batılı İslam muhalifi argümanları çok sık tekrarlamaları, İslamı tamamen batılı gözüyle görmeleridir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu forumda yazı yazan arkadaşların forum kütüphanesini incelemesini öneriyorum.Aynı şeyler tekrar tekrar yazılıyor.Yukarıdaki yazıda Ateizm in ne olduğunu dahi bilmeyen Ateizmin islam karşıtı bir fikir olduğunu zanneden bir arkadaş,zırvalamışta zırvalamış.

Ateizm: Tanrını varlığını kabul etmemektir.Kısacası Ateizmde tanrı yoktur.Dinler uydurmadır.Çıkarcı grup yada insanlar tarafından uydurulmuştur.Yani tamamen çıkar amaçlıdır.Eğer tanrı olsaydı ve insanlara din olgusunu gönderseydi,bunun için ne bir peygambere ne bir meleğe ne de bir kitaba ihtiyaç duyardı.Direkt yoldan irtibat kurardı.Binlerce din olmasıda mantıksızlıktır.Hiçkimse benim dinim kötü demez.Siz hangi coğrafya da doğarsanız,ordaki din sizin olurdu.Tarihteki savaşlarda,insanların din zaafından faydalanılmıştır.Ölürseniz cennete diyerekten kandırılmışlardır.Kaldıki savaşı yasal kılacak en son şeyin din olması gerekir.Sınav zırvası ile de ayıplarını örtmeye çalışıyorlar.İnanç sınavı yapan bir tanrı,kesinlikle binlerce peygamber onlarca kitap göndermez.Nerden tutarsanız tutun dal elinizde kalır.İslamiyeti masum gösteremezsiniz.Terörizmi destekleyen 1.sıradaki dindir.Nerden mi biliyorum.Açın kuranı okuyun.... Sizi kandıranlar yazmış...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Özet olarak ben, ateistlere böyle belli bir stratejinin ürünü olarak anlamlandırılmış terörizm ya da soykırım gibi kavramları boykot etmelerini tavsiye ederim. Batının kavramlarıyla değil kendi kavramlarınızla eleştirin. Hatta ateist bu gibi küresel güç odaklarının kitlesel yönetim mekanizmalarını deşifre edip ağır bir şekilde eleştirerek halk nezdinde kendisini sevdirmeli ve taraftar kazanmalıdır. Yani halkın tarafında olduğunu mutlaka göstermelidir. Çünkü başka halkımız yok. Sevseniz de nefret etsenizde elimizdeki malzeme bu.

Neden illaki terör üzerinden, böyle sorunlu bir kavramla vurmak ihtiyacı duyulsun? Eşkiya, yağmacı, işgalci... Mutlaka ağır eleştiri yapılacaksa kullanılabilecek bir sürü kavram var. Eleştirmek için kavram mı yok ya da vuracak başka bir tarafı kalmadı mı ki özellikle, maksatlı olarak kitleleri kışkırtmak üzerine anlamlandırılmış bir kavramın kullanılması gerekiyor olsun?

Peki bunlara dikkat edilmezse ne olur? Herşeyden önce ateizm, medeniyetler çatışmasının bir tarafı haline gelir; ateistler batının sözcüleri, tebliğcileri konumuna düşer. Sizin bunu nasıl gördüğünüz önemli değil. Bu sizin istemenize ya da kendinizi koyduğunuz konuma da bağlı değil.

...........

Bu ülkenin insanına benzeyin demiyorum. Demem de... Her şeyden önce benim zaten bu ülke insanına bir yakınlığım yok. Olan birazını da tamamen kaybettim. Ama biraz olsun özgün olmak zorundasınız. Terörizm kavramını İslam eleştirisinde kullanmak sığlıktır ve düşünce kısırlığının göstergesidir.

...........

Benim batılılarla bir sorunum yok. Kendimi de batılı gibi hissediyorum ve medeniyetler çatışması gibi şeylerle ilgilenmiyorum. Batılı kavram dilini kullanmaktan da çekinmiyorum. Ne var bunda! diyenleriniz olacaktır. Eğer ben bu ülkenin bir vatandaşıyım diyorsanız ülkenin geri kalanını bu söylediğiniz şeye davet etmenin, yenilmişliği, ezikliği, hiçliği kabul edin anlamına geldiğini bilmeniz gerekir. Ha, bu sizin için öyle olmayabilir. Siz yetişmeden batılısınızdır. Ama bu ülke bir batı ülkesi değildir ve bu dünya üzerinde anlamlı, kişilikli bir yere sahip olmak istiyorsa, var olmak istiyorsa böyle bir ezikliği kabul edemez. Eğer kabul ederse bütün özgünlüğü biter ve kendi iç çatışmalarından asla kurtulamaz. Burası önemli ve sorunlu bir coğrafyadır. Burada ya kişilikli bir duruşla varsınızdır ya da yakında canınıza okurlar. Hepten batılı bile olsanız size kimse sahip çıkmaz. İşte bunun için ülkeyi ve insanı tanımak, anlamak zorundasınız. Onlardan nefret etseniz bile. Aksi halde bu bilinçsizliğinizin sonuçlarına içinde kendi çocuklarınızın da olduğu bu ülkenin gelecek nesilleri katlanır.

Tabi ki bu söylediklerim konu başlığının sadece küçük bir kısmı. Ama ben bu kısmını ele almış olayım. Sonuç olarak bana göre ateizmin halkımıza ulaşmada en önemli sorunu ülkenin ateistlerinin özgün ve üretken olmayıp sadece batılı olma dışında ülke halkına örnek olacak herhangi bir vizyona sahip olmamalarıdır. Batılı İslam muhalifi argümanları çok sık tekrarlamaları, İslamı tamamen batılı gözüyle görmeleridir.

Yazınızın tamamına katılıyorum. Ama şu alıntıladığım cümlelerinizin buradaki ateist çoğunluğun tekrar tekrar okumasında fayda vardır diye düşünüyorum. Kendi insanıyla bu kadar ters düşen bir kesim yarın kendi çocuğunu bu toplumun içinde bırakıp ölüme gidecek. Bunu düşünerek yazınızı tekrar tekrar okumaları gerekir bence. Ben ise sizin gibi davranarak insanları inançlı yada inançsız olarak ayırmak yerine dürüst ve iyi olanlarla yakın ilişkiler kurarım. Kötü eylemi ve faydasız olan grupla ise evrensel insan hakları ölçüsünde mücadelemi yapmaya devam ederim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Highone,

Sen ne utanmaz bir adamsın! Okumadığın yazıya ne diye cevap veriyorsun!

Bak şunlar senin yazdığın saçmalıklar:

"Bu forumda yazı yazan arkadaşların forum kütüphanesini incelemesini öneriyorum.Aynı şeyler tekrar tekrar yazılıyor.Yukarıdaki yazıda Ateizm in ne olduğunu dahi bilmeyen Ateizmin islam karşıtı bir fikir olduğunu zanneden bir arkadaş,zırvalamışta zırvalamış.

Ateizm: Tanrını varlığını kabul etmemektir.Kısacası Ateizmde tanrı yoktur.Dinler uydurmadır.Çıkarcı grup yada insanlar tarafından uydurulmuştur.Yani tamamen çıkar amaçlıdır.Eğer tanrı olsaydı ve insanlara din olgusunu gönderseydi,bunun için ne bir peygambere ne bir meleğe ne de bir kitaba ihtiyaç duyardı.Direkt yoldan irtibat kurardı.Binlerce din olmasıda mantıksızlıktır.Hiçkimse benim dinim kötü demez.Siz hangi coğrafya da doğarsanız,ordaki din sizin olurdu.Tarihteki savaşlarda,insanların din zaafından faydalanılmıştır.Ölürseniz cennete diyerekten kandırılmışlardır.Kaldıki savaşı yasal kılacak en son şeyin din olması gerekir.Sınav zırvası ile de ayıplarını örtmeye çalışıyorlar.İnanç sınavı yapan bir tanrı,kesinlikle binlerce peygamber onlarca kitap göndermez.Nerden tutarsanız tutun dal elinizde kalır.İslamiyeti masum gösteremezsiniz.Terörizmi destekleyen 1.sıradaki dindir.Nerden mi biliyorum.Açın kuranı okuyun.... Sizi kandıranlar yazmış..."

Benim yazdıklarımla ne ilgisi var! Ben teist bile değilim! Dinsizim! Dinsiz! Bir tane saçma cümlemi göster. Ne hakla burada yazıyı okumamış insanları, ahlaksızca, utanmazca kandırıyorsun! Fikrin varsa konuş. Fikrime karşı konuş. Fikrin yoksa ortamı germek için saçmalama. Ateizmin ne olduğunu bana mı öğreteceksin! Burada özel olarak ateistlerin İslam eleştirilerinden ve "terörizm" kavramının içerdiği gizli anlamlardan bahsediyorum. İslamın terörizmi destekleyen bir din olmadığını iddia bile etmiş değilim. Böyle rezillik olur mu yahu! Bu kadar beyinsizlik olur mu! Daha okuduğunu anlamaktan acizsin, gelmiş benim gibi bir adamın yazısına yorum yapmaya kalkıyorsun.

Senin burada benim yazıma yorum yapabiliyor olmanın tek sebebi forum girişinde kuru kütükten daha aptal olanları eleyecek bir zeka testi olmayışı.

Sen bu zekayla nasıl oldu da kayıt olmasını becerebildin? Yoksa biri mi sana yardım etti?

Adam gibi okuyup yorum yapmayacaksan defol git.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Highone,

Sen ne utanmaz bir adamsın! Okumadığın yazıya ne diye cevap veriyorsun!

Bak şunlar senin yazdığın saçmalıklar:

"Bu forumda yazı yazan arkadaşların forum kütüphanesini incelemesini öneriyorum.Aynı şeyler tekrar tekrar yazılıyor.Yukarıdaki yazıda Ateizm in ne olduğunu dahi bilmeyen Ateizmin islam karşıtı bir fikir olduğunu zanneden bir arkadaş,zırvalamışta zırvalamış.

Ateizm: Tanrını varlığını kabul etmemektir.Kısacası Ateizmde tanrı yoktur.Dinler uydurmadır.Çıkarcı grup yada insanlar tarafından uydurulmuştur.Yani tamamen çıkar amaçlıdır.Eğer tanrı olsaydı ve insanlara din olgusunu gönderseydi,bunun için ne bir peygambere ne bir meleğe ne de bir kitaba ihtiyaç duyardı.Direkt yoldan irtibat kurardı.Binlerce din olmasıda mantıksızlıktır.Hiçkimse benim dinim kötü demez.Siz hangi coğrafya da doğarsanız,ordaki din sizin olurdu.Tarihteki savaşlarda,insanların din zaafından faydalanılmıştır.Ölürseniz cennete diyerekten kandırılmışlardır.Kaldıki savaşı yasal kılacak en son şeyin din olması gerekir.Sınav zırvası ile de ayıplarını örtmeye çalışıyorlar.İnanç sınavı yapan bir tanrı,kesinlikle binlerce peygamber onlarca kitap göndermez.Nerden tutarsanız tutun dal elinizde kalır.İslamiyeti masum gösteremezsiniz.Terörizmi destekleyen 1.sıradaki dindir.Nerden mi biliyorum.Açın kuranı okuyun.... Sizi kandıranlar yazmış..."

Benim yazdıklarımla ne ilgisi var! Ben teist bile değilim! Dinsizim! Dinsiz! Bir tane saçma cümlemi göster. Ne hakla burada yazıyı okumamış insanları, ahlaksızca, utanmazca kandırıyorsun! Fikrin varsa konuş. Fikrime karşı konuş. Fikrin yoksa ortamı germek için saçmalama. Ateizmin ne olduğunu bana mı öğreteceksin! Burada özel olarak ateistlerin İslam eleştirilerinden ve "terörizm" kavramının içerdiği gizli anlamlardan bahsediyorum. İslamın terörizmi destekleyen bir din olmadığını iddia bile etmiş değilim. Böyle rezillik olur mu yahu! Bu kadar beyinsizlik olur mu! Daha okuduğunu anlamaktan acizsin, gelmiş benim gibi bir adamın yazısına yorum yapmaya kalkıyorsun.

Senin burada benim yazıma yorum yapabiliyor olmanın tek sebebi forum girişinde kuru kütükten daha aptal olanları eleyecek bir zeka testi olmayışı.

Sen bu zekayla nasıl oldu da kayıt olmasını becerebildin? Yoksa biri mi sana yardım etti?

Adam gibi okuyup yorum yapmayacaksan defol git.

Kusura bakma,yazdıklarını hakikaten yanlış anlamışım.Oruç kafaya vurdu herhalde. :) Ufak bir uyarı yapsan anlardım.Bu arada,yazdıkların biryere kaçmıyor,herkesin okumasına açık zaten,benim yorumlarım gerçekleri değiştirecek değil zaten. Umarım yaptığın hakaretlerden dolayı vicdan azabı çekersin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Highone,

Tavrını değiştirdiğine göre o hakaretler artık seni ilgilendirmiyor zaten. Ancak o yazı, benim verdiğim karşılığı hak ediyor. Çünkü o yazının verdiği mesaj şu:

"Bu yazıyı okumayın. Cahilin biri yazmış. Tipik müslüman saçmalıkları..."

Böyle forumlarda zaten insanlar uzun yazılar okumazlar. Kısaca yorum yazan varsa önce onlara bakarak karar verirler. Oysa ben bu yazımın mesajının mutlaka forum takipçilerine ve yazanlarına ulaşmasını istiyorum. Böyle çıkışlar yapmaktan hiç hoşlanmıyorum. Çünkü iyi insanları kırabilirim. İyi olmasalar bile insanların kırılmasını hiç istemiyorum. Öfke bir hitabet sanatı değildir. Öfke bir taşma, kendini kaybetme halidir. Bir savaşçı refleksidir. Biraz da acizlik... İnsanları kırmamayı öğrenemedim. Bunun yerine daima ileri bakmayı öğrendim. Kendimi öylece kabul ediyorum.

Yazı, ateizmin müslümanlarla cepheleşmeden gelişmesinin yolunu gösteriyor (ki başka yolu da yok). "Terörizm" gibi kavramları İslam eleştirisinde kullanmanın neden büyük bir hata ve vizyonsuzluk olduğunun anlaşılmasını istiyorum.

Kendimi göstermek için forumlara girmem. Mutlaka söylenmesi gereken şeyler varsa girerim. Daha önce bu forumdaki tecrübemden dolayı bu forumda kendi derinliğimde bir fikir alışverişinin hayal olduğunu biliyorum. Ancak ateizmi desteklemek ve Türkiye'de ateist görüşlerin sesli söylendiğini, geniş basın organlarında seviyeli bir şekilde tartışıldığını görmek istiyorum. Bu yüzden yazdıklarımın anlaşılmasına çok önem veririm. Ve mutlaka her zaman yazdıklarımın çok dikkatli okunmasını isterim.

Mazeret ya da özür değil. İşte hepsi bu...

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...