Jump to content

Dincilerle Yüzyüze Tartışma Yöntemleri


Recommended Posts

Öküz Aleyhisselam

Sen burada yazdıklarını basit bir inanıra anlatsan inanır sana bön bön bakar. Bu şekilde bilgi paylaşımı olmaz. Seviyen çok yüksek. İnsanların algılarına göre basite indirgemek gerekiyor. Bunları denemiş misin, denememiş misin bilmiyorum ama denenmiş bilgilere benzemiyor. İnsanlar daha metafizik düşünürken birbiriyle bağlantılı bir sürü mantıksal önermeyi anlatmak onların karşısında çok bilmiş gibi görünmeye de neden olabilir. Daha bu insanlar düşen uçakta ateist olmayacağını düşünecek kadar aptallar..

*************

Yaratılış konusunda "yaratılıştaki hatalar" diye çok basit şekilde insanlara boşa yaratılan organlardan, varlığı zararlı olan organlardan, doğanın düzeninden vs. bahsedilebilir.

Din konusunda, zaten neresinden tutsak elimizde kalıyor. Kurandan gelişigüzel bir kaç ayet gösterip eleştirmek yerinde olur.

Tabi bunun için her kuran ayetinin kökenlerini bilmek gerekiyor. Mitlerin nerelerden alıntı olduğunu bilmek gerekiyor.

Mucize iddialarını da dalga geçerek alaya alarak geçiştirebiliriz. Gözünün önündeki hataları görmeyen kuran içinde mucize arıyor, kuranı yazanların bile düşünemeyeceği fantastik şeyler üretiyor.

Ama her zaman dediğim gibi insanlar dik kafalıdır, hatalıdır. Bu hatalarını düzeltmek için bazılarına din gerekiyor. Bazılarının dinlerinden dönmesi asla mümkün değil.

Ayrıca topluluk içinde tartışınca grup psikolojisiyle herkes karşı çıkıyor. Topluluk içinde tartışmamak en iyisi. Dünyayı biz mi kurtaracağız? İnsanları biz mi aydınlatacağız? Boş işler bunlar..

Burada yorumladığım bütün iddialar çevremdeki dinciler tarafından dile getirilmiş ve yorumlayıp,tartışmış olduğum örnekler.Tabi ki bir noktada haklı olabilirsin bu konuda.Tartıştığım çoğu inançlı insan bu konuları tartışacak bilgiye sahip değil ve bu konular hakkında ya çok az bilgi sahibi olurlar yada hiç bilmezler,dahası bu konular üzerine yığınla iddiada bulunuyorlar ve bu iddialarının büyük çoğunluğu saçmalık ötesi,geri kalanlarda destekli iddialar gibi durur ama aslında gerçek kanıtlara dayanmaz.İşte ben burada ki yazılarımda destekli gibi göründüğünü düşündüğüm bazı iddialarını eleştirmek istedim.Normalde yolda yürürken karşılaşacağınız sade vatandaşın biriyle tartışsanız bu konulara değinilmez(bir veya ikisi hariç diye düşünüyorum). Hatta bazen tartışamıyoruz bile;adam öyle bir laf ediyor ki o söylediği lafı düzeltmek bile en az 15 dk. sürüyor.Onu geçtim konuşsan bile dinlemiyorlar,susmuyorlar,sürekli konuşuyolar,aynı şeyleri tek bir cümlede defalarca kez tekrarlayanını bile gördüm.En son örneği geçen yolda bildiri dağıtırken caminin önünde adamın biriyle yaşadım.Tipik inançlı insan yorumları birine ikisine yukarıda da değindim o örneklerin,yukarıda verdiğim cevapları vermeme rağmen adam susup dinlemeye bile tenezzül etmedi.En sonunda adama "seninle benim dünya görüşüm taban tabana zıt ne bu konularda nede siyasi konularda seninle mutabakata varamayız" dedim geçtim gittim.Zaten dersimi almıştım daha öncesinden;toplum içinde oturup tartışmaya yeltenmiyor,kale almıyorum bile.Söylediğin lafları duymuyorlar anlamıyorlar fakat burada yazılı olduğundan daha bi göze batar daha bi akılda kalıcı nitelikte oluyor.O sebeple burada tartışıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kendi beyninizde kurduğnuz tanrı kavramı doğru değilki kabul edilsin,yaratıcıyı ancak kendi nefis mertebelerinde onun izin verdiği kadarıyla iyi insan olarak yükselererk tanıyabilirsiniz,bir adım yaklaşana on adım yaklaşırım misali,bununla ilgili hem tarihte hemde günümüzde olağanüstü temiz ve güzel insanlar azda olsa herzaman vardır,bizler gibi hatalı sadece iman etmiş çoğu zaman yalnış işler yapan günahkar aciz kulları örnek alırsanız doğru yolu bulamazssınız,bu durumda aslada bulamayacaksınız o yüzden bu düşüncelere sahip olan insanlara asla şaşırmıyorum gayet normal bence ateist olmaları, iman teslimiyet ve nasip meselesidir akılla biryere kadar çözebilirsin,daha ilersine akıl yetmez,aklım yeter dersen ateist olursun zaten,en ufak örnek mesela (sani,dünya ortamına göndereceğim insan olarak varolacaksın,çok uzaktan ateş yakacağım o ateş hiç sönmeyecek çok uzaktan bile seni ısıtacak ve herkesin evine o ışık girecek,bitkiler ve günler zamana çok büyük katkısı olacak vs.)Güneş yapı itibarı ile akıl dışıdır,yaratılan akıldışı olursa yaratan için hiçbirşey diyemiyiz,teslim olmak lazımdır henüz fırsat varken,nasıl olsa ilerde istemesenizde teslimiyetin ilk durağı olan ölümden asla kurtulamıyacağız...

Link to post
Sitelerde Paylaş

...iman teslimiyet ve nasip meselesidir akılla biryere kadar çözebilirsin,daha ilersine akıl yetmez,aklım yeter dersen ateist olursun zaten...

Böle teslimiyetçi olmanız,böyle koyun gibi güdülüyor olmanız zaten neredeyse her kesin işine geliyor.Din dediğimiz olgu burjuvazinin en etkili kullandığı silahlardan biridir.İnsanların böyle şükürcü olması,hakları olanı istememesi,içinde bulundukları durumu sorgulamayıp şükretmesi sayesinde böyle zorluk çekmekteyiz,devam edin siz.Hazır referandumdan çıkan yeni anayasa ile zemini hazır ettiler,yakın zamanda daha çok zorluk çekmeye başlayınca sorgulamaya,isyan etmeye başlarsınız diye umuyorum.Bütün temennilerim bu yönde bilesiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

O dediğniz Aklını kullanmayanlar için geçerlidir,koyun gibi güdülmek,cahil kalmak vs.Ben Aklın sınırlarını aşan durumlar için teslimiyetten bahsettim,örnek:Çok sevdiğniz birinin hastalığnın çaresi yoksa,tüm imkan ve doktorlar birşey yapamıyorsa inansanızda inanmasanızda,duası redolmayan biri var deseler akıl dışı olduğnu bile bile belkide gider dua isteyebilirsiniz,iman bahsinde bunlara gerek duymam,asla ölçüde değildir ama bu tip durumlara kerametlere şahit olan birisi olduğum için şükür etmekten başka bir şey düşünemiyorum,Kaldıki acaba varmı yokmu gibi düşünceler aklımın ucundan bile geçmiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinciyle tartışılmaz...

Dinci: Adı üzerinde; din iman alır satar. Dinci, dini inancı nedenli adamdan sayılmaya çabalayandır...

Dinci size sorar:

-Neden inanmıyorsun?

Cevap verdiğinize de vereceğinize de pişman olursunuz.

:)

Dindar ile çünkü tartışamazsınız...çünkü tartışmaz. Sadece dininin gereğini yapar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yukarıda bir kardeşimiz, video konferans yada kameralı sistem demiş.

Burada yüzünü gösterebilecek ateist var mı? Yok.

Bir arkadaşımız da ekran arkasında söylediklerimizi gerçek hayatta söyleyemeyebiliriz demiş.

Evet doğrudur.

Demin bana birisi suçum yokken "Terbiyesiz herif" dedi. ve çok ağır laflarına 4 - 5 satır devam etti.

Gerçek hayatta dese, sol elini dirseğine kadar anüsüne sokar ortalıkta sürahi gibi gezdirirdim.

Yani olmayacak işler bu başlıktaki işler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...