Jump to content

'YETMEZ AMA EVET'Çİ SAHTEKARLAR.


Recommended Posts

Bu referandum ; Sivil otoriter bir rejime evet diyor musunuz, evet demiyor musunuz referandumudur bana göre.

12 Eylül'den intikam almayacaklar unutun bunu.

Bu iktidarı 12 Eylül yarattı.

Bindikleri dalı kesmeyecekler.

Anayasa mahkemesi başvurular işlemlerinizi halletmeyecek yanılıyorsunuz, işlemlerinizi ağırlaştıracak.

Size kaşığın ucundaki balı gösteriyorlar ama sonunda var olan gizliyorlar.

Bu anayasa daha gelmeden tehditleri geldi ; hayır çıkarsa demokratik sıkıntılar çıkar, ekonomik kriz çıkar diye açıklama yapan başbakan daha şimdiden aba altından sopa çıkarttı herhalde hayır diyen illerin esnafına ağır vergiler bindirip bürolarını kapattırmayı planlıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 104
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

KİMSE de çıkıp şunu sormuyor:

Rahibe kötü kadın mı?

Normal koşullarda bir skeçle ayağa kalkar Türkiye tellakları. Bir söz yeter Türkiye hemşirelerini protesto ettirmeye, sekreterleri çılgına çevirmeye. Gariban rahibelerin Türkiyede pek de örgütlü bir güç olmadığı ortada. Türkiye rahibeleri rahatsız! hareketi pek mümkün görünmediği gibi bir gazeteci de Türkiyede yaşayan bir rahibeye sormuş değil, Ne diyorsunuz bu afiş işine? diye. AKPye karşı propaganda yapmak için rahibeli afiş icat eden kafa başka bir acayiplik, rahibeye benzemek meselesini bir aşağılanma olarak algılayanlar başka bir tuhaflık. Bu konuda AKP tarafından yapılan açıklamalarda hiçbir zarafet yok. Afişi asan her kimse ondan zaten zarafet beklemek saçma olur.

Bu hep böyle. Başından beri aynı:

Türkiyedeki en büyük sorun, ırkçılık ve ayrımcılık değil. Türkiyedeki en büyük sorun, insanların ırkçı ve ayrımcı olduğunun farkında olmaması. Bunun peynir ekmek yemek, su içmek gibi normal ve sıradan bir biçimde yaşanması.

Cumhurbaşkanının Ermeni olduğu söylenir mesela. Cumhurbaşkanı hemen yalanlar. Ortalıkta bir telaş. Nedir yani, Ermeni kötü insan mıdır?

Kılıçdaroğlunun soyuna sopuna dair laf edilir, derhal Horasan konusu açılır. Siyaset meydanında birine Kürt dendi mi tez elden bunun yalanlamasına girişilir. Yahudilik meselesini açmıyorum bile. Bu telaşın kendisinin ırkçılık olduğunu kimse teşhis etmeden konu geçiştirilir. Bu sözcükleri bir hakaretmişçesine kullanmak kadar bunların bir hakaret olduğunu kabul edip yalanlama paniğine kapılmanın da dibinde aynı tuhaf kafa yapısı vardır halbuki.

Bu nedenle merak ediyorum mesela şimdi:

Türkiye vatandaşı rahibeler referandumda kime oy verecekler? İki tarafın da aklına bir rahibe oyu avına girişmeyi düşürmek istemem (eğlenceli olurdu doğrusu!). Ama siz rahibe olsaydınız kime oy verirdiniz bu durumda?

http://www.haberturk.com/yazarlar/550019-rahibenin-referandum-tavri

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bugün dananın kuyruğu kopacak. Sonuç ne çıkarsa çıksın her gün 10 saat çalışıp gündüz yüzü göremeyenler gündüz yüzü görememeye, işsizler işsiz kalmaya, ezilenler ezilmeye, Kürtler yok sayılmaya, Aleviler sünnileştirilmeye, eşcinseller aşağılanmaya devam edecek. Sonra da çenemizi yormak ve bizi oyalamak için başka birşey bulup bunun üzerinden taraflaştıracaklar. Nasılsa o zaman da iki sahte kampa ayrılıp paranoyalar üzerinden topluma korku pompalayan gönüllüler çıkacaktır. Hepsine birden ''Hadi oradan!'' dediğim için bugün sandığa değil sinemaya gideceğim.

tarihinde İnferno tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...