Jump to content

Kuran da Allah a sorulan sorular..


Recommended Posts

  • İleti 50
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Konu İsanın Tanrı oğlu olup olmadığı değil.

Konu Allah soruyu neden cevaplamamıştır.

O senin dediğin zamanın uzunluğunun vurgusunu yapmak için Allah ikincisini cevaplamıştır açıklaması size cevap olabilir ancak. Dikkat edersen kaç kişi oldukları cevabında 3 şık var.. Kaç yıl olduklarında ise 2 şık.. 300 ve 309.

İşte yine burada da cevap verememiş Allah..

Ayeti iyi oku.. sadece 309 demiyor.. 300 ve 309 yıl..

25. Onlar, mağaralarında üçyüz yıl kadar kaldılar ve dokuz yıl da buna ilave etmişlerdir.

25. Mağaralarında üç yüz yıl kalıp dokuz arttırdılar.

Cevap aynen 22 ayetteki gibidir.. Kaç yıl kaldıklarını söylemiyor..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen anlamak istemiyorsun. Ama anlayacaksın inşallah...

Gerçi bu kadar basit bir cümleyi anlamamak mümkünde değil ya neyse...

25.Onlar mağaralarında üç yüz yıl kaldılar ve dokuz (yıl) daha kattılar.

Şimdi sen bu ayeti göre göre " 300 yıl mı kaldılar 309 yılmı kaldılar ?" diye sorabiliyorsun. Bende " o halde seninle tartışmanın manası nedir ki ? bu kadar açık bir şeyi anlatamadığımız bir adam her halukarda haklıdır" diyip susuyorum. Başka çarem yok.

Tefsir ne demiş : "...İhtilaf edecek olurlarsa. De ki: Onların ne kadar kaldıklarını Allah daha iyi bilir. Çünkü Ashab-ı Kehf kendileri de "Ne kadar kaldığınızı Rabbiniz daha iyi bilir." (Kehf, 18/19) demişlerdi. Çünkü göklerin ve yerin gaybı O'nundur. O ne güzel görendir, ne güzel işitendir..."

Yani ben cevabı görüyorum. Hala üzerinde bilerek anlamamzlık yapmak " işi yokuşa sürmek" ten başkası değildir.

Diyecek başka sözümüz yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

madem muhammede makamı mahmud cennette verilecek en yüksek makammış.rivayettlere göre tabiki ama cennette bide 600 derece varmış. ama refref le(muhammedin bindiği vasıta) miraca çıkmış ve ay inkişakkı kamer mucizesi ile ortadan iki yarım küreye ayrılmış.ama buların şahitleri kimmiş bu bilinmiyor.maalesef.söylentilere göre tüm semavi dinlerin kökeni sümerlere dayanıyormuş

Link to post
Sitelerde Paylaş

ama sümer yazıtlarının 19,yyda çözümlendiği ve muhammedin de bunları bilmesinin imkansız olduğu söyleniyor.aynı zamanda yapılan araştırmalara göre binlerce kuran mushafı arasında karşılaştırmalara göre bi fark yokmuş.hepsi ilk vayhedilen kuran mushaflarında olduğu gbi korunmuş günümüze kadar.zeki tasarıma tepki olarak yeni bi din absurd din uçan spagetti canavarı amerikada ortaya çıkmış .tabiki bu üniversite öğrencilerinin ni tepkisi olarak şakaymış.orjinal adı flyin' spaggetti monster :rolleyes::rolleyes:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah, ümmi topluma anlayabilmeleri için 309 dememiş, 300+9 demiş.

Bu, yazarının hesabının zayıflığından dolayı da olabilir tabi.

Nitekim bunu miras oranlarındaki hatasında görmekteyiz.

Bu 300+9 önemli değil.

Önemli olan, o kadar sözden sonra ehli Kehf'in kaç kişi olduğunu söylememiş olması.

Bunun sebebi Mohammad'ın dediği gibi bilmeyişinden olabilir.

Buna karşın, Yahudi ve Hristiyanların karşı çıkacağı bilgilerin de olduğu savunması geçersiz. Çünkü Muhammed'in başlangıçta Mekke döneminde, bölgede tek din oluşturma ideali vardı. Bu doğrultuda Hristiyan ve Yahudileri de kazanmaya çalıştı. O nedenle yazdıklarına, okuduklarına önem verdi, hassas davrandı.

Ama Medine döneminde idealine ancak savaşla, kılıç zoruyla ulaşacağına karar verdikten sonra bu hassasiyetini bıraktı. Artık Yahudi ve Hristiyanlar aleyhinde yazıyor, Mekke dönemi duygusallığını bırakıp şiddete ve tehdite yönelik söylemlerde bulunuyordu.

Kehf suresi de Mekke dönemine aittir ve Yahudileri, Hristiyanları tarafına çekmeye, kendini kanıtlamaya çalıştığı için açık vermemeye, soruları geçiştirmeye çalışmaktadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Kehf suresi de Mekke dönemine aittir ve Yahudileri, Hristiyanları tarafına çekmeye, kendini kanıtlamaya çalıştığı için açık vermemeye, soruları geçiştirmeye çalışmaktadır. "

Demişsin. Ama bu yanlış. Sureyi okumamışsın. İstersen bakalım. Hristyanlara ne diyor zaten en başını yazıcam yeterli olacak...

Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

1. Hamd, Kitab'ı kulu üzerine indiren ve onda hiçbir çarpıklık kılmayan Allah'a aittir.

2.Dosdoğru (bir Kitap'tır) ki, Kendi Katından şiddetli bir azapla uyarıp-korkutmak ve salih amellerde bulunan mü'minlere müjde vermek için (onu indirdi); şüphesiz onlara güzel bir ecir vardır.

3.Onlar orda ebedi olarak kalıcıdırlar.

4.(Bu Kur'an) "Allah çocuk edindi" diyenleri uyarıp-korkutur.

5.Bu konuda ne kendilerinin, ne atalarının hiçbir bilgisi yoktur. Ağızlarından çıkan söz ne (kadar da) büyük. Onlar yalandan başkasını söylemiyorlar.

Şimdi bilmeden konuşmayalım. Kehf suresi direk Hristyanlara vurmuştur. Ama Pante kardeşimiz bilmiyormuş dmeekki.

Demişki : " Bu doğrultuda Hristiyan ve Yahudileri de kazanmaya çalıştı. O nedenle yazdıklarına, okuduklarına önem verdi, hassas davrandı."

Ama görüyoruz ki durum böyle değil. tekrar okuyalım... Ve dikkat edelim bu sure Pantenin dediği gibi Mekkede gelmiştir.

4.(Bu Kur'an) "Allah çocuk edindi" diyenleri uyarıp-korkutur.

5.Bu konuda ne kendilerinin, ne atalarının hiçbir bilgisi yoktur. Ağızlarından çıkan söz ne (kadar da) büyük. Onlar yalandan başkasını söylemiyorlar.

Daha diyecek söz varmı. Bilip bilmeden konuşmayalım lütfen....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed, hiçbir zaman İncil ve Tevrat aleyhinde konuşmamış, yazmamıştır.

Hristiyanlar içindeki İsa'nın insan mı Tanrı mı olduğu tartışmaları Muhammed döneminde yoğun yaşanıyordu ve bölgedeki Yahudilerin etkisiyle Hristiyanların çoğu İsa'yı Tanrı ya da Tanrı'nın oğlu olarak görmüyordu, bir kısmı hariç.

Üstelik bölgede Yahudiler çok daha fazlaydı.

O nedenle Muhammed politik davrandı ve hem Yahudilerin hem de İsa'ya elçi olarak bakan Hristiyanların doğrultusunda hareket etti.

Bunu bloğumda da yazmıştım:

http://pante.blogcu.com/1979818/

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mehmetali Allah kıvırtmıştır. Sende Allahın kıvırtmalarını kıvırtıyorsun burada. Allah cevap verememiştir net olarak her iki soruyada..

Bak cevapları şunlar..

1. Soru

1-a Onlar üç kişidirler, dördüncüleri köpekleridir

2-b Beş kişidirler, altıncıları köpekleridir

3-c Altı kişidirler, yedincileri köpekleridir

2. Soru

1-a 300 yıl

2-b 309 yıl

Pante kaç yıl kaldıklarınıda tam net söyleyemiyor. Allah orada 300 yıl ya da 309 yıl diyor.. Tıpkı kaç kişi olduklarını söyleyemediği yerde ki gibi. Cümleye dikkat et..

Kehf 25. Onlar mağaralarında üç yüz yıl kaldılar. Buna dokuz daha eklediler.

Ne demek şimdi bu. 300 yıl kaldılar kimler Allahın kaç kişi olduğunu bilemediği kişiler..

Peki Buna 9 ilave eden kim? Uyuyanlar mı? Uyuyanlar nasıl uyurken ilave ederler..

Burada tıpkı ilk soruda ki gibi seçenekli cevap var.

Hani diyor ya kimi 4 kişi bir köpek, kimi 5 kişi bir köpek kimide 6 kişi bir köpek diyecekler.

İşte bu seferde kimi 300 yıl kimi 9 ilave edip 309 diyecektir diye anlatıyor..

300 ve 309 yıllık sürelerin Allah'ın kendi sözü olarak değil, başkalarının bu konuyla ilgili kendi görüşleri olarak belirtiliyor. Bu görüş bir sonraki cümleye dayanmaktadır: "Onların ne kadar kaldıklarını Allah daha iyi bilir."

Yani cümle ''Bazıları 'onlar mağarada üçyüz yıl kaldı derler', bazıları da (bu hesaplanan süreye) dokuz yıl ilave ederler." şeklindedir.

Aynı belirsizlik Zülkarneyn in kim olduğundada var. Zülkarneyn kimdir.. Cevap YOK. Sadece hikaye anlatıyor.. Hepsi bu. Sonunda Zülkarneyn in kim olduğunu öğrenemiyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Aynı belirsizlik Zülkarneyn in kim olduğundada var. Zülkarneyn kimdir.. Cevap YOK. Sadece hikaye anlatıyor.. Hepsi bu. Sonunda Zülkarneyn in kim olduğunu öğrenemiyoruz.

başka kitap gelecek olsa arkası yarın diyeceğim ama,o kapıyı da kapatmış.

büyük iskender o,çaktırma... :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur'an-ı Kerim'in İCAZ'ının mükemmel örneklerinden biriside bu suredir.. Öylesine büyük bir belagat örneği vardır ki; Arap belagatına örnek teşkil etmiştir..

Burda tartıştığınız meseleler Türkçe Meal üzerindendir.. Sadece salt anlama bakıyorsunuz..

Oya Arapça kaidelerine göre bu surede Cenab-ı Hak;

Kaç kişi olduklarına, Kaç yıl uyuduklarına ve hatta köpeklerinin adına varıncaya kadar pekçok şeyi bu tek ayetle açıklamıştır..

Ayette geçen ( وَثَامِنُهُمْ كَلْبُهُمْ ) {ve saminühüm kelbühüm } Sekizincileri Köpektir.. Kısmına bir iğne batırın 35. Sure olan FATIR suresinde cevabı bulun....

3-5 örneklemesi cevabı gösterir..

Ayrıca arapça belagat kurallarına uygun olarak bakıldığında ayet müthiştir.. Sadece belagatına bile secde edilebilecek derecede müthiş bir ayet.. Tabi anlayabilen için...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne o Allah soru cevaplamak yerine belagat sanatı için mi Kuran ı indirmiştir?

Allah cevap vermemek için belagat sanatını nakşetmiş.

Vay be...

Kurandan öncede Müthiş söz söyleyen şairler dolanıyordu ortalıkta.

O zaman Şekspir in belagatınada secde etmen lazım...

Fatır 35 de ne cevabı varmış?

35. O (Rab) ki lütfuyla bizi asıl oturulacak yurda (cennete) yerleştirdi. Artık orada bize ne bir yorgunluk dokunacak ne de orada bize bir usanç gelecektir.

Bu mu cevap?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tevafuklu Kur'an da dediğim yerden iğneyi dik bir şekilde batır bakalım; Fatır suresi 13. ayetle kesişecek.. Bak bakalım orda ne yazıyor....

Kur'an pek çok yönden mucizedir.. Ama herşeyden önce Kur'an Maksad ve gayesine göre hareket eder.. Maksadı insanlığın gerek fert olarak, gerek nev olarak Tevhid, Haşir, Nübüvvet, Adalet ve İbadet hakikatini anlamsı ve hayatlarını buna göre idare etmesidir.. Tabi mucize oluşu yönü ile ayetlerinde esas maksat bunlar olmakla birlikte insanın şu dünya hayatına da yön verecekşekilde pek çok hikmet mucizeleri gizlenmiştir.. Kur'ana bu pencereden bakmak lazım.. Maksat ve gayesine uygun olarak okumak lazım, yoksa insan nefsinin ve şeytanın güdümünde ondaki nuru iman-ı göremez...

Ayrıca Kur'an Kendi edebi kuralları içerisinde incelenmelidir.. Meallere bakarak değil..

Ayrıca Kur'an İnsanın ve Şu Dünyanın varlık gayesine paralel olarak imtihan sırrını zedelemiyecek şekilde hareket eder.. Tüm insanlara birden hitap eder.. Her insan kendi seviyesine göre onda birşeyler bulur.. Yoksa akıl ve kalbi teslime mecbur bırakacak derecede hareket etseydi zaten bu dünya hayatına gerek kalmıyacaktı..

Dinde Ameller Niyetlere göredir.. Siz Kur'anın neresinden nasıl bir kusur bulurum niyeti ile okuduğunuz için onun nurundan istifade edemiyorsunuz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

*Miladi takvime göre 300 yıl, Rumi takvime göre 300+9 yıl. (nerde hicri yıl demeyin: )

*Ve 309 yıl 300+9 şeklinde değil de direk 309 yıl şeklinde söylenmiş olsaydı, Qurandaki sayıların toplamı 19'un katı olmazdı.

*18. surenin 9. ayetinde mağarada kalacak olan gençelerden bahsedilir. 25. ayete kadar aralıksız bu gençlerin başından geçenler anlatılır ve 25. ayette bu gençlerin 309 yıl mağarada kaldıkları soylenir. İşte bu gençlerden bahseden 9. ayetten itibaren kelimeleri sayarsak 25. ayetin "Ve onlar mağaralarında kaldılar..." ifadesinden sonraki ilk kelime 309. geçen kelimedir. Yani gençlerin başına gelenin anlatımından, gençlerin mağarada kaldığı yılın sayısının söylenmeye başlayacağı kelimeye kadar 308 kelime geçer ve 309 uncu kelimeyle 309 sayısı verilmeye başlanır. Bahsedilen ayet şöyledir:

Ve onlar mağaralarında kaldılar: 300 yıl ve 9 daha ilave ettiler.

Nuh'un yaşının 950 değil de 1000-50 olarak soylenmesi, Musa da 30+10 denmesi. Lut kavminin sadece Kaf harfiyle başlayan Kaf suresinde kaf harfi kullanılmadan yazılması. Nun harfine sahip Yunus peygamberin ismi, sadece nun harfiyle başlayan surede nun harfine sahip olmayan Sahibil Hut yani Balık adamı ifadesiyle geçmesi.

Qurandaki bu gibi kullanışlar dikkat çekiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ayet ve bunun gibi bazı ayetlerde öyle müthiş ve insan üstü tevafuklar ve i'cazlar keşf edilmiş ki..Özellike bu ayetle ilgili 7-8 sayfalık bir döküm okumuştum.. Ama şimdi bulamıyorum.. Aklımda kalanı yukarda yazdım ..

kharon un yazdıkları gibi daha pek çok sır bu ayetle keşf edilmiş.. Bir insanın hatta bütün insanların bunu oturup sıfırdan akıl edebilmesi imkansız.. Biz ancak yazılmış olanı zor bela çözümleyebiliyoruz... Ayet gerçekten çok müthiş.. Kur'anın belagatına ve i'cazına mükemmel bir örnek..

Tabi bazı insanlar bunu göremediklerinden basit meselelerde takılıp boğuluyorlar.. Allah hidayet versin..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır orada 309 yıl kaldılar demiyor.

300 yıl kaldılar 9 yıl eklediler.

Ekleyen kim?

Cevap nedir?

300 yıl uyuyarak kalanlar uyanıp hadi gelin 9 yıl daha ekleyelim uyuyalım mı demişler?

Ardından gelen cümle nedir?

"Onların ne kadar kaldıklarını Allah daha iyi bilir."

Ama Allah bilemiyor.. Sadece Allah daha iyi bilir diyor..

Hepsi bu..

Yaw Kuran bilmece bulmaca mı hani gazateler verir gizli kelimeleri bulun diye?

İnanmayanlar Allah a apaçık soru soruluyor.

Allah Muhammed i zor durumda bırakıyor cevaplayamayıp.

1400 yıl sonra sizler çıkıp cevap bilmem ne ayet numarası ile bilmem neyi toplarsanız çıkar diyor.

Peki 1400 yıl boyunca inanan Müslümanlar bu formulü keşfedip kaç kişi olduklarını ve kaç yıl kaldıklarını nasıl öğrenecekler?

Allah Muhammed e söylememiş size kısmet olmuş ..

Ne diyelim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu ayet ve bunun gibi bazı ayetlerde öyle müthiş ve insan üstü tevafuklar ve i'cazlar keşf edilmiş ki..Özellike bu ayetle ilgili 7-8 sayfalık bir döküm okumuştum.. Ama şimdi bulamıyorum.. Aklımda kalanı yukarda yazdım ..

kharon un yazdıkları gibi daha pek çok sır bu ayetle keşf edilmiş.. Bir insanın hatta bütün insanların bunu oturup sıfırdan akıl edebilmesi imkansız.. Biz ancak yazılmış olanı zor bela çözümleyebiliyoruz... Ayet gerçekten çok müthiş.. Kur'anın belagatına ve i'cazına mükemmel bir örnek..

Tabi bazı insanlar bunu göremediklerinden basit meselelerde takılıp boğuluyorlar.. Allah hidayet versin..

Arapçamız yok ne yapacağız şimdi... Türkçe gönderse idi bakardık...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ortalıkta cevap olmayınca bu sefer sır ararlar.

Allah a apaçık sormuşlar?

Kaç kişilerdi?

Net Cevap: YOK

Yine sormuşlar kaç yıl uyudular..,

Net Cevap yine YOK..

Zülkarneyn kimdir peki?

Net Cevap YOK..

Cevap ortalıkta olmayınca hemen belagattı, tevildi, tefsirdi, sayı mucizesiydi gırla gider.

ama sonuç cevap YOK..

Allah sınıfta kalmıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...