Jump to content

Ateistleri Takdir Ettiğimiz Bir Nokta


Recommended Posts

Bize hala kurban ederek et yemekle normal bir şekilde et yemenin arasındaki farkı dalavere yapmadan anlatabilecek bir kimse yokmu?

Mesele et yemek değil. Electra anlatmış işte; ikisi de et, ikisi de yenir. Midesi alan yesin, benimki almıyor.

Mesele et yeme/yedirme bahanesiyle o hayvanları Allah için kurban vermeniz. Allah kan istiyor, siz de koyunu ineği kesip kanını aktıyorsunuz, sonra da telef olmasın diye biraz sağa sola dağıtyor, birazını da yiyorsunuz.

Yoksa köyünde ineği, koyunu, tavuğu vs. olan insanlar da çoğu zaman kendileri kesip yiyorlar. Ama amaçları sadece yemek. Şehirlerin ortasında, hayatında bir koyuna ineğe dokunmamış çoluk çocuğun içinde binlerce hayvanı huşu içinde gırtlaklamanın hiçbir makul açıklaması olmaz. Denize (İst Boğazı) oluk oluk kan akıyor. Gördükçe mutlu oluyorsunuz. Kan seviciler sizi...

Kâbede bir günde trilyon tutarındaki et kuma gömülüyor. Kurban Bayramı'nda olandan farkı yok. Ona niye hiç değinmiyorsunuz? Bu sefil ritüel Allah'ın evinde her gün tekrarlanıyor. Oraya gidenler en has müslümanlar değil mi?

Bir günde milyonlarca hayvanı dualar eşliğinde Allah'a kurban etmek korkunç bir vahşettir. Akıl almaz bir ilkelliktir.

Bunu nasıl göremiyorsunuz hayret..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 106
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kendini dev aynasinda göruyorsun deyyan ateistler acilar icinde cirpiniyor, muslumanlar husu icinde cosuyor, tum mahlukat muslumana hizmet ediyor bla bla bla... Ne kullaniyorsan ondan bende istiyorum hayati hic bu kadar toz pembe göremedim ona yanarim.

Bu site disindaki normal hayatimda 10 saniye aklimi mesgul ederse allah 10 saniyeme acirim. Dedim ya ne kullaniyorsan bir doktora danis, halisunasyon görduruyor de ilacini degistirsin.

Allahın verdiğini Allah emredip kesin dediyse kesilecektir.Bu gibi ritüeller islamın temelidir.Kaldıki kesilen şeylerin paylaşılması hususunda onlarca hadis vardır.Yetmedi ise kuranı kerimde yetimi fakiri miskini besleyiniz diye ayetler vardır.

Allah kurbani nerede emretmis? Hac suresi 37. ayet. Yani Hac'da yapilmasi gereken rituellerden biri. Peki muslumanlar ne yapiyor? Vacip diye birsey uydurup, allahin eksigini kapatmaya calisiyor. "Olur mu ya allah unutmustur, binlerce yildir kurban keser insanlar yaziver hoca surdan iki hadiste vacip olsun su is" olayin özü budur. Hacca gidemeyenlerinde bulunduklari yerde bu hac rituelini yerine getirmek istemeleri ile ortaya cikmis bir adet ama hac ömrunde bir kere farz sen ne diye bunun bir rituelini her sene her sene uygularsin? Dik bahcene bir direk tasla o zaman, saga solada kos biraz nerdeyse haci mi oldun yani?

Hele birde bayram diye bir sey uydurulmus, bayram namazlari icad edilmis ki akillara zarar. Bakiyorlar elalemin bayramlari var eee "biz enayimiyiz ramazanin sonu bayram olsun mu lan, olsun beyaw" asagi yukari böyle bir surecten sonra bayramlar kutlanir oluyor ama "ya biz o kadar sevdigimiz ramazan gitti diye bayram ediyoruz biraz salakca olmuyor mu" diyen olmamis hic. Kurban bayrami diye bir sey zaten yok Hac'daki kurban rituelini evinde uygulamak isteyen enayilerin hayvan katliamini kutlamasindan baska dinde hicbir yeri yoktur.

Isin garibi bunlar hadislerle uydurulmus seyler olmasina ramen "ulan elalem ne der" diyerek hadisleri reddedenler bile keserler.

Hele birde kurban niyetine penis ucu kesme diye bir adet vardirki isim bile verilememis direk sunnet olmaya sunnet denmis. Sunnet sunnetini uygulamak icin en ufak bir sebep yoktur ama yahudilikte ve eski misir tanrilarina yapilan bir kurban adeti oldugu icin islam öncesi araplardaki bu adette islama mal edilip hadiserle allahin emrinden bile öne gecirilmistir.

Icki icmek haramdir kesin yasaktir, zina kesin yasaktir, hirsizlik kesin yasaktir yapanlari toplum dislamaz tabi toplum derken insan toplumundan bahsediyorum ama...

Kurban kesmek farz degildir kasitli olarak kurban kesmedigini bir bilsin cevren, sunnet olmak sadece sunnettir hele bir olma kiz bile alamazsin, birde "bayram ne ya" de ve bayramlasma kimseyle, yuzune bakmazlar artik oysa ne farzdir ne vacip ne sunnet dinde bile yeri yoktur ama bugun dinin mecburen yapilmasi gerekli seylerinin en basinda gelmektedir.

Kurani yazan kisiler o derece karanlik bir ruh yapisina sahip ki ömur boyu her turlu sapkinligi allah adina yaptirmaya calisirken yilda bir olsun bayram denen bir sey akillarina gelmemis onuda sonradan gelenler eklemiste 2 gun olsun guya bayram etmis millet.

Daha da derler ki bu din allahtan geldi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bize hala kurban ederek et yemekle normal bir şekilde et yemenin arasındaki farkı dalavere yapmadan anlatabilecek bir kimse yokmu?

1- Normal bir şekilde yediğimiz etler tam teşeküllü tesislerde kesilir hayvanın toynağından bağırsağına kadar her yeri değerlendirilir. Can gene alınmıştır fakat can alınmasının karşılığında maksimum fayda sağlanıp hayvana gereken saygı gösterilmiştir. Kurbanın ise ciddi bir bölümü işlenip değerlendirelemediği için gömülür.

2- Kurban halka açık olarak çoluk çocuğun önünde kesilir. Bu görüntülerin vahşetini kaldıramayan bir grup insanı anlayabilmeniz için şu örneği vereyim. Kaka yapmak da bir ihtiyaçtır fakat bunu toplum içinde yapmayız. Kurbanın taplum içinde kesilmesi vahşeti, kan dökülmesini kanıksattırır.

Nazilere atfedilen bir SS subayı yetiştirme anektodu vardır. Subay adayına kendi yetiştirdiği köpek yavrusunu emir üzerine öldürtürler. Böylece SS subayı emirlere sorgusuz sualsiz vicdanını göz ardı ederek uymayı öğrenecektir. Her kurban bayramında günlerce, baktığı, oynadığı, yem yedirdiği, hayvanını keserek çocuklarımızın psikopatça yetişmesine ilahi bir emir ile manasızca (manasız çünkü kurban kesiminden sağlanan toplumsal fayda kasaptan et alınarak ziyadesiyle sağlanabilir) öldürmeye programlıyorsunuz.

3- Diyelim ki müslüman bir ülkede 100 kişi yaşıyor. Günlük et ihtiyacı kişi başına 250 gr. Muhtaç, düşkün kişi sayısı 30 geri kalan 70'i de dininin gereklerine uyup kurban kesiyorlar. 70 küçükbaş kurbanlık ortalama 20 kilodan 1400!! kilo et verecektir. 1400/30 = muhtaç kişi başına 46 kilo et. Günlük ihtiyaç. 250 gr -> 184 gün. Etin günümüz!!! teknolojisi ile maksimum saklanma süresi 90 gün. Gerisini? İSRAF!... İNSAF yahu.

Ayrıca

Sizi takdir ettim.Yavrusuna süt verecek kadar biyolojik akla sahip olan bir hayvan sütü biz almaya devam ettiğimizde niçin itiraz etmez?

Mesela kedileri çok severim çokta beslerim.Kedinin sütünü almaya çalışırsanız pençeyi yersiniz.Ama aynı hayvan sevmenize dilini ellerinizle oğuşturmanıza izin verirken hiç bir şekilde memesine dokundurmaz.

Neyi biliyorda dokundurmuyor ,yahut inek neyi biliyorda dokunduruyor?

Sebebi nedir sizce?

Hiç bir mistik yanı yok, daha da önce belirtildiği gibi inek bize süt vermez biz sütü gaspederiz. Buzağının annesinden süt emmesine müsaade ederseniz, inek sizden sütünü saklar, tabiri caizse sütünü tutar, sağmak son derece zorlaşır. O yüzden köylüler buzağının memeden beslenmesine izin vermeyip sağılmış sütle beslerler.

Kedinizin memesine dokundurtmamasına gelince;

Memelerinde hassasiyet olabilir. Alışık değildir. Kendince bir nedeni vardır. Memeleri iltihap kapan bir kedim vardı, pansuman yapmak için her allahın günü dokunuyordum bir şey demiyordu.

Köpekler karın bölgesine, dolayısı ile dişilerde memelerine dokunulmasından çok hoşlanırlar, sizin mantığınızla bu allahın bizim köpek sütü içmemizi istediği manasına mı gelir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bize hala kurban ederek et yemekle normal bir şekilde et yemenin arasındaki farkı dalavere yapmadan anlatabilecek bir kimse yokmu?

Bak şimdi kalın kafalı; itiraz edilen nokta bir hayvanı ibadet olsun, öte tarafta iyi yer kapayım diye kesmeyedir. Keser yersin, vejeteryan takılırsın falan, ama mevzu o değil, itiraz edilen kan dökerek ibadet edilmesine, bir tek İslamda kalmış ilkel ibadet şekline... Yani burada söz konusu olan can alarak ibadet edilmesidir. Gerçi sen hala anlamamaya yatacaksın ama biz bir kere daha senin kalın kafalı olmadığını var sayarak söyleyelim...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kasabın ve mezbahanın işi toplumun et ihtiyacını gidermektir. Kasaptan elli kilo et alıp dağıtmak ile ortalık yerde hayvan boğazlama, alına kan sürme ayini yapmayı aynı gören bir kafanın çıkıp bunu akıl ile bağdaştırmaya çalışması abesle iştigal etmektir.

Kurban boğazlama gösterisi ilkel bir ayindir...

Başlığa neden olan yazıya gelirsek: Bir şeyin hem iyi olduğunu hem de boktan olduğunu anlatırken o şeyin ismini anar ya da tanımını yaparsın.

tarihinde hubbez tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Burdan tüm ateist arkadaşlara sesleniyorum. Neden bi dine inanmıyorsunuz? Dinde sizi engelleyen ne gibi durumlar varki. Mesela sizler inanmamakla özgür olduğunuzu düşünüyorsunuz ama bence sürekli aklınızda bi ya Allah varsa ya paygamberler doğruysa gibi düşünceler olduğunu düşünüyorum.

Şimdi sorun şu siz bir Allaha ve peygambere inanarak şu andaki yaşamış olduğunuz şekilde yaşayabilirsiniz. Belki alkol alıyorsunuzdur zina yapıyorsunuzdur bu müslüman olmanıza engel bi durum değil. Sadece günah işlemiş oluyorsunuz.

Ben aklınızdaki şu temel soruyu öğrenmek isterim nedir bu inkarın sebebi, neden illa bi Allah yok peygamberler yalandır diye bi tutum içerisindesiniz.

İnanarak kaybedeceğiniz hiç birşey yokken neden bu inançsızlık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsan gördüğü bir şeye inanır mı? Karşınızda bir deniz ya da dağ var...orada bir dağ olduğuna inanıyorum der misiniz?

O dağı nasıl görebiliyor isem incelediğim dinlerin tamamının da zırva olduğunu görüyorum.

"Zırva ulan bu, ben bile bundan iyisini yazardım" dediğim bir şeye nasıl inanayım?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Toplu halde tek bir günde derisinin, boynuzunun, bağırsağının, kanının çöplere gideceğini bile bile kurban kesmek israftır.

Yardım değildir.

Kıt kaynakları ilahlara kurban etmektir ...

Aklı olan kurban kesmez, yardım eder, siz açken, kilosu 30 milyondan et mi alırdınız hacı abi? Bedava mı ? Değil, boşa giden para sadece...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burdan tüm ateist arkadaşlara sesleniyorum. Neden bi dine inanmıyorsunuz? Dinde sizi engelleyen ne gibi durumlar varki. Mesela sizler inanmamakla özgür olduğunuzu düşünüyorsunuz ama bence sürekli aklınızda bi ya Allah varsa ya paygamberler doğruysa gibi düşünceler olduğunu düşünüyorum.

Şimdi sorun şu siz bir Allaha ve peygambere inanarak şu andaki yaşamış olduğunuz şekilde yaşayabilirsiniz. Belki alkol alıyorsunuzdur zina yapıyorsunuzdur bu müslüman olmanıza engel bi durum değil. Sadece günah işlemiş oluyorsunuz.

Ben aklınızdaki şu temel soruyu öğrenmek isterim nedir bu inkarın sebebi, neden illa bi Allah yok peygamberler yalandır diye bi tutum içerisindesiniz.

İnanarak kaybedeceğiniz hiç birşey yokken neden bu inançsızlık.

Neden inanmıyorum?

Çünkü 34 senelik hayatımda ne zaman allah, muhammed adını duysam hemen arkasından bir kazık geldi,

Çünkü dinin insanları erdemli ve ahlaklı olmaya yönlendirmediğini pratikte tam aksinin gerçekleştiğini gördüm,

Çünkü ergenlik döneminde büyük bir boşluk içerisindeyken ve hayatıma anlam kazandıracak bir düşünce peşindeyken çözümün kuran olabileceğini düşünüp ilk kuran okuduğumda kitabın içerindeki cinsel içerik fazlalığı yüzünden tahrik oldum. 11 yaşındaki bir çocukta cinsel istek uyandıran bir ahlak kitabı olamayacağına çocuk aklımla karar verdim,

Çünkü yer yüzündeki her varlığı birbirine bağlayan, bakterinin yoğurt yapmasına neden olan, balıkların bir yaşa kadar erkek sonrasında dişi olmasını ayarlayan bir gücün namaz sırasında osurup osurmadığını, ramazanda hangi saatte yemek yediğini umursamaması gerektiğini düşünüyorum,

Çünkü birisi bana bir ödül vaadettiği için yaşlı bir teyzenin pazar filelerini taşımanın iyilik değil uyanıklık olduğunu düşünüyorum. İyilik yaptığımda cennet umudu yada cehennem korkusuyla değil tamamen içimden gelerek yapıyorum,

Bir de paranın ters yüzü var.

Sen allaha inanıyorsan şeytana da inanıyorsun demektir. Nerden biliyorsun kuranı muhammedin kulağına fısıldayanın şeytan olmadığını? İnsanoğlunu allah adına yoldan çıkartmak tam da şeytana göre bir komplo olurdu. Benim aklım ve vicdanım var. Doğruyu yanlıştan ayırtetmek için çobana veya kullanma klavuzuna ihtiyacım yok.

Sakın yarın öbür gün bir müslüman sorgulandığında, karar "kardeşim ben sana akıl vicdan verdim hayat verdim sen gittin cennette memeleri daha yeni çıkmış hurilerle aganigi yapıcam diye yarattığım hayvanları çoluk çocuğun önünde kesip etlerini israf ettin, karını kızını poşete sokup güneş yüzü göstermedin, oruç tutucam diye sana verdiğim bedeni tehlikeye attın, sana ışıl ışıl bir dünya verdim sen tutkusuz sönük bir hayat yaşadın, sana bahşettiğim en güçlü duygudan aşk'tan sakındın. Eti tırnaktan, kadını erkekten ayırıp işkence ettin, sapkınlaştırdın. İnsanlarımı inanan inanmayan diye ayırdın, utanmadan benim bir de adıma yaptığını iddia edip aşağıladın, dövdün, öldürdün, dövüp öldürmediysen bile bunları yapanlarla aynı tarafta oldun, güçlerine güç katıp zulümlerini kuvvetlendirdin. Beni bir arabın pezevengi, senin burnunda sümük olmadan kıldığın namaza ihtiyaç duyan kaprisli ve zayıf gibi gösteren bir öğretiye inandın, hiç mi kafan çalışmıyordu e be insanoğlu! Yerin o inandığın kelamların esas sahibinin şeytanın yanıdır" olmasın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sizler takdir ettiğimiz bir nokta var.Çoğu müslümandan daha çok Allah dediğiniz açıkça ortada.

Canhıraş bagrınışlarınız

Vallahi allah yok,bakın işte şurda Hz muhammed yalan söylemiş,bakın Quranda şu var bu var vs....

Liste uzadıkça uzuyor.

Sorsak beyinleri aydınlatmaya çalışıyoruz diyeceksiniz.Ama biz öyle düşünmüyoruz.

Sanırım siz bizden daha çok korkuyorsunuz Allahtan bunca bagrınış çırpınış o yuzden :) O yüzden sizleri takdir ediyoruz bu konuda.

Selamlar

sanırım kilo kilo tiner içmişin de böyle saçmalıyosun

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burdan tüm ateist arkadaşlara sesleniyorum. Neden bi dine inanmıyorsunuz?

Çünkü çok saçma. İnanılacak gibi değil.

Dinde sizi engelleyen ne gibi durumlar varki. Mesela sizler inanmamakla özgür olduğunuzu düşünüyorsunuz ama bence sürekli aklınızda bi ya Allah varsa ya paygamberler doğruysa gibi düşünceler olduğunu düşünüyorum.

Hayır, hiçbir gün "ya varsa" demiş değilim. Olmadığı çok açık..

Şimdi sorun şu siz bir Allaha ve peygambere inanarak şu andaki yaşamış olduğunuz şekilde yaşayabilirsiniz. Belki alkol alıyorsunuzdur zina yapıyorsunuzdur bu müslüman olmanıza engel bi durum değil. Sadece günah işlemiş oluyorsunuz.

Allah razı olsun, gerçekten gönlü çok geniş bir dininiz var. Biz yine de almayalım. Aslında bu paragrafınızla ilgili bir dolu şey yazabilirim ama bunu şimdilik yapmayacağım.

Ben aklınızdaki şu temel soruyu öğrenmek isterim nedir bu inkarın sebebi, neden illa bi Allah yok peygamberler yalandır diye bi tutum içerisindesiniz.

İnanarak kaybedeceğiniz hiç birşey yokken neden bu inançsızlık.

İnkar etmiyoruz. İnkar etmek için bir şeyin önce "var" olması, varlığının bulunması gerekiyor. Var olan şeyi inkar edebilirsiniz, olmayan şeyin inkarı olmaz.

Biz "var olduğu" fikrini, inancını reddediyoruz; inkar değil bu.

Varsa gösterin. Gerçi gösterince daha büyük bir sorun doğacak ama o sorun yine size ait olacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

areyougood sana senin lisaninda cevap vermek gerekirse fuck off motherfucker, yes I'm good.

Körmusun hepimiz yazmisiz skimizde bile degil senin allahin aman biz cok umursuyormusuz diye cok hozunuza gitmis, embesilmisiniz ya. Ibne derim kufredersiniz skerim aldirmazsiniz.

Pardon demin icki konusuna mesaj yazarken canim cekti iki kadeh attim ama bu kadar salagada cevap yetistirmek zor oluyor. Adamlara dedim ki;

Allah kurbani nerede emretmis? Hac suresi 37. ayet. Yani Hac'da yapilmasi gereken rituellerden biri. Peki muslumanlar ne yapiyor? Vacip diye birsey uydurup, allahin eksigini kapatmaya calisiyor. "Olur mu ya allah unutmustur, binlerce yildir kurban keser insanlar yaziver hoca surdan iki hadiste vacip olsun su is" olayin özü budur. Hacca gidemeyenlerinde bulunduklari yerde bu hac rituelini yerine getirmek istemeleri ile ortaya cikmis bir adet ama hac ömrunde bir kere farz sen ne diye bunun bir rituelini her sene her sene uygularsin? Dik bahcene bir direk tasla o zaman, saga solada kos biraz nerdeyse haci mi oldun yani?

Hele birde bayram diye bir sey uydurulmus, bayram namazlari icad edilmis ki akillara zarar. Bakiyorlar elalemin bayramlari var eee "biz enayimiyiz ramazanin sonu bayram olsun mu lan, olsun beyaw" asagi yukari böyle bir surecten sonra bayramlar kutlanir oluyor ama "ya biz o kadar sevdigimiz ramazan gitti diye bayram ediyoruz biraz salakca olmuyor mu" diyen olmamis hic. Kurban bayrami diye bir sey zaten yok Hac'daki kurban rituelini evinde uygulamak isteyen enayilerin hayvan katliamini kutlamasindan baska dinde hicbir yeri yoktur.

Isin garibi bunlar hadislerle uydurulmus seyler olmasina ramen "ulan elalem ne der" diyerek hadisleri reddedenler bile keserler.

Hele birde kurban niyetine penis ucu kesme diye bir adet vardirki isim bile verilememis direk sunnet olmaya sunnet denmis. Sunnet sunnetini uygulamak icin en ufak bir sebep yoktur ama yahudilikte ve eski misir tanrilarina yapilan bir kurban adeti oldugu icin islam öncesi araplardaki bu adette islama mal edilip hadiserle allahin emrinden bile öne gecirilmistir.

Icki icmek haramdir kesin yasaktir, zina kesin yasaktir, hirsizlik kesin yasaktir yapanlari toplum dislamaz tabi toplum derken insan toplumundan bahsediyorum ama...

Kurban kesmek farz degildir kasitli olarak kurban kesmedigini bir bilsin cevren, sunnet olmak sadece sunnettir hele bir olma kiz bile alamazsin, birde "bayram ne ya" de ve bayramlasma kimseyle, yuzune bakmazlar artik oysa ne farzdir ne vacip ne sunnet dinde bile yeri yoktur ama bugun dinin mecburen yapilmasi gerekli seylerinin en basinda gelmektedir.

Kurani yazan kisiler o derece karanlik bir ruh yapisina sahip ki ömur boyu her turlu sapkinligi allah adina yaptirmaya calisirken yilda bir olsun bayram denen bir sey akillarina gelmemis onuda sonradan gelenler eklemiste 2 gun olsun guya bayram etmis millet.

Daha da derler ki bu din allahtan geldi.

Ne anlatiyonuz babo hadi bastan anlatinda anlayayim ama dinizi ögrenin gelin ya da burada kurs acip size ögretecegim.

Sen dinde sunnet yokken niye sunnet oluyorsun?

Kurban yokken niye kurban kesiyorsun?

Bayram yokken niye bayram kutluyorsun?

Cevap ver!

Sonra ya allaha niye inanmiyorsunuzki bilmezmisiniz o yaradanlarin en guzelidir diye sor.

Cahil yazmasin pisman olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ortada bir yalan yok.İslamın öğretisini anlamadıysanız suç sizindir.Kurban kesilir ve paylaşılır.Hadisi şerifler ve dini intibalar bunun fakirlere dağıtılması gerektiğini ısrarla söylüyor.

Siz biliyorsunuz kendinizce fakirler bizim umurumuzda hatta fakirseniz adresinizi verirsiniz sizede Allah rızası ıcın bıraz et yollarız

Selamlar

İbadet kesmektir; gerisi sana kalır, istersen göm... Zaten yıllarca hacda bu yapılmadı mı?.. İhtiyaç fazlası et oluşturacak, hayvanların neslini tüketecek şekilde kesim yapmak sonucunda etin fiyatı şimdi düşürülemiyor; niye acaba?... Senenin bir günü tüm hayvanları kurdela takıp müslüman adedince kesmenin nesi mantık ve akla sığar?.. Fakir makir kısmı işin bahanesidir... Pagan adetini dine sokunca izahı zor oluyor işte... "İhtiyacım yok bu sene kurban kesmeyeceğim" diyebiliyor musun?... Diyemiyorsun; demek ki bu iş ihtiyaçtan veya fakir sevgisinden dolayı yapılmıyor, onlar işin bahanesi... Hem fakire istediğin zaman para da verebilirsin, hatta senenin bir gününü falan beklemen de gerekmez... Paranın bile doğru dürüst dolaşımda olmadığı zamandan gelen pagan adetler bunlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki şunlarıda benim için açıklar mısınız.Peygamber efendimiz henüz peygamber olmadan önce o dönemdeki cehaleti, sapkınlıkları, puta tapmaları biliyorsunuzdur. Peygamberimizin nebi olması ile birlikte bunların yanlış olduğu ve yeni getirdiği kurallarla insanları huzura erdirdiğini ve adalet dağıttığını görüyoruz.Bu durum bence peygamberimizin gerçektende bir nebi, Allahın resulü olduğunun göstermez mi?

Allahın varlığına gelecek olursam ben şöyle inanıyorum. Mesela bi otomobil kullanıyorsunuz diyelim. O aracın kendi kendine olma ihtimali kaçta kaçtır. Yani siz şöyle basit bi açıklama yapıyorsunuz herşeye rastgele olmuş Allah yoktur diyorsunuz.Bu cevap gerçekten beni hiç tatmin etmiyor.Bende diyorumki bu işlerin rastgele olması imkansız ötesi bi durumBbu muhteşem evrene ve yaratılmış herşeye bakarak Allahın ne kadar yüce bir yaratıcı olduğunu göremiyormusunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya yaşamadıysa? Ki forumda yaşamadığına dair bolca link var. Bende şöyle inanmıyorum; yolda arabayla giderken bu araba kendi kendine olamaz diyorum sonrada bunu yaratan bu arabadan çok üstün ve ulvi bir varlık olmalı gerekir diyorum ve sonra arabayı yaratan varlıkda kendi kendi olamaz böylece onuda yaratan biri vardır diyorum bla bla...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya yaşamadıysa? Ki forumda yaşamadığına dair bolca link var. Bende şöyle inanmıyorum; yolda arabayla giderken bu araba kendi kendine olamaz diyorum sonrada bunu yaratan bu arabadan çok üstün ve ulvi bir varlık olmalı gerekir diyorum ve sonra arabayı yaratan varlıkda kendi kendi olamaz böylece onuda yaratan biri vardır diyorum bla bla...

Elbette onu yaratan da var ve Allah diyoruz. Ama Kuranda diyor ki Allah yaratılmamıştır ezelden ebede vardır diyor. Tabi buna aklımız ermiyor güzel kardeşim.Nasıl ya diyoruz ezelden ebede??? Sistem error veriyor :D

Şöylede düşünebilirsiniz bir anne dünyaya bir bebek getirmiş ve ona kalacak bir yer ve ölmeyecek şekilde yemek brakmış ve bi gün geri gelecek. Bebek annesini tanımadan büyüdüğü ve bilmediği için inkar edebilir. Ama annesi geri döndüğünde anlayacaktır annesinin olduğunu.

Ayrıca şöyle bi durumda var. Allah apaçık görünse idi zaten inanmamak gibi bi durum olmazdı ki. Herkes inanırdı, deli değilse tabi. Allah apaçık görünse idi bu sınavın ne anlamı var idi? Kuranı kerimde inkar edenlerin olacağından bol bol bahsedilmiş.Dini yorumlayarak aklınızla gitmeye çalışıyorsunuz ama o akıl malesef çok kıt bi aygıt.Einstein bile onca çalışması sonucunda artık yüce yaradanı anlamış ve artık bişey çözmek istemiyorum Tanrının düşüncelerini öğrenmek istiyorum demiştir. Zira Mevlana çok büyük bi zaat ve Allaha inanmıştır.Velhasıl söyleyeceklerim bunlar kendiniz inanmıyorsanız bari başkalarını yakmayın. Brakın inanan inansın inanmayan inanmasın.Ayrıca saygı diye bişey var lütfen başkaları için kutsal olan şeylere küfür vs. etmeyin. Birinin sizin ananıza bacınıza küfretmesi hoşunuza gitmeyeceği gibi :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki şunlarıda benim için açıklar mısınız.Peygamber efendimiz henüz peygamber olmadan önce o dönemdeki cehaleti, sapkınlıkları, puta tapmaları biliyorsunuzdur. Peygamberimizin nebi olması ile birlikte bunların yanlış olduğu ve yeni getirdiği kurallarla insanları huzura erdirdiğini ve adalet dağıttığını görüyoruz.Bu durum bence peygamberimizin gerçektende bir nebi, Allahın resulü olduğunun göstermez mi?

Allahın varlığına gelecek olursam ben şöyle inanıyorum. Mesela bi otomobil kullanıyorsunuz diyelim. O aracın kendi kendine olma ihtimali kaçta kaçtır. Yani siz şöyle basit bi açıklama yapıyorsunuz herşeye rastgele olmuş Allah yoktur diyorsunuz.Bu cevap gerçekten beni hiç tatmin etmiyor.Bende diyorumki bu işlerin rastgele olması imkansız ötesi bi durumBbu muhteşem evrene ve yaratılmış herşeye bakarak Allahın ne kadar yüce bir yaratıcı olduğunu göremiyormusunuz?

Peygamberin (yaşadığını varsayalım) cehaleti ve sapkınlıkları düzeltmemiş, açıkça kurumsallaştırmıştır.

Allah filan da yoktur. Esas yaratıcı insandır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayrıca şöyle bi durumda var. Allah apaçık görünse idi zaten inanmamak gibi bi durum olmazdı ki. Herkes inanırdı, deli değilse tabi. Allah apaçık görünse idi bu sınavın ne anlamı var idi? Kuranı kerimde inkar edenlerin olacağından bol bol bahsedilmiş.Dini yorumlayarak aklınızla gitmeye çalışıyorsunuz ama o akıl malesef çok kıt bi aygıt.

yaradan saklambaç mı oynuyor?sırf sınav yapıp birilerini yakması ne kadar mantıklı hoşgörülü tanrının?sınav yapınca ne geçiyor eline?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...