Jump to content

Ramazanın bittiğine sevindiniz mi?

Recommended Posts

benim müslüman bir arkadaşım -ramazanları asla oruç kaçırmaz kendisi- kaza orucu tutacak. geçen sene ramazan ayında kız ayarlamış birtane seks yapmış onla ramazanda. 3 gün boyunca. affettirecek kendini bu sene 3 gün fazla tutarak. ama kararsız. acaba hemen mi tutsa yoksa günlerin kısalmasını mı beklese?

bu konuda görüşlerinizi alayım dini bütün arkadaşlar?

not: konu tamamen ciddidir. sadeceta gibi yazış hikayeler değildir.

Sitelerde Paylaş

benim müslüman bir arkadaşım -ramazanları asla oruç kaçırmaz kendisi- kaza orucu tutacak. geçen sene ramazan ayında kız ayarlamış birtane seks yapmış onla ramazanda. 3 gün boyunca. affettirecek kendini bu sene 3 gün fazla tutarak. ama kararsız. acaba hemen mi tutsa yoksa günlerin kısalmasını mı beklese?

yok mu dini bütün müslüman bir ulema? çocuğa bir yardım edelim ya.

Sitelerde Paylaş

niyetli olarak 3 gün oruç bozmuşsa 180 gün kaza orucu gerekir.uzun yada kısa günler farketmez.ona göre sevabını alır.ilişkide bulunduğu

kıza vruşu nasılsa allahın duruşu o olabilir.yapan mihrini vermişmi?vermeden mi yapmış.şafi inancına göre mihr lazım.yok sünni ise

durum değişir.kız dekar mı evlimi neyin nesi.duruma göre 100 sopa,yada taşlanarak gebertme söz konusudur.ayrıca güzel olması çok önemlidir.

güzelse affedilebilir ki imanı tescilli imamın gönlü olmalı.ayrıca kız çok güzelse çocuk beraat edebilir ki,kızda şeytan ruhu var olması ihtimali

kuvvetle muhtemeldir.kız çirkinse önemli değil gömün gitsin.

Sitelerde Paylaş

Dostum, arkadaşın zaten zina yaparak büyük günaha girmiş.Bu kadar büyük günaha girmişken 3 gün kaza tutsa ne olur tutmasa ne olur.Boşversin gitsin.Bence kazayı ne zaman yapcagını düşünceğini kızla sex yapmaya devam etsin.Günah günahı örtermiş :D

Sitelerde Paylaş

Bana Ramazanın başlaması ayrı bir sevinç veriyor, bitmesi de ayrı.. Başlarken seviniyorum; bi nefes alıyorum, umumi hava değişiyor ve ben bunu kendi alemimde hissedebiliyorum.. Gerek ailem içinde, gerekse dışarıda ciddi bi manevi hava oluşuyor; hiç bişey yapmadan sadece bu havayı koklasam bile bana çok haz veriyor..

Ramazan da beni en çok etkileyen şey özgürlük; Özgür olmadığımı hissetmek.. Yoksa açlık, susuzluk v.s. pek etkilemiyor.. İşte bittiğinde de vazifeden terhis etmiş bir asker gibi azat edilmenin sevinci ve huzuru kaplıyor.. 3-5 gün bu halet devam ediyor.. Bu da ayrı bir sevinç kaynağı.....

Eflatun oruna gelince....

Nasolsa nafile oruç tutacak, günler kısalınca tutsun.. Uzun günlerde kendini yıpratmasına gerek yok..

Sitelerde Paylaş

.... İşte bittiğinde de vazifeden terhis etmiş bir asker gibi azat edilmenin sevinci ve huzuru kaplıyor..

Bir söz vardır bilirsiniz: "Askerlik, asıl askerlik bittikten sonra başlar..." Sizde böyle sevinmeyin, ibadet ölümü tadıncaya kadar devam edecek olan bir süreçtir, serilmeyin hemen.. :-)

Şaka bir yana Ramazan ayının bitmesine gerçekten sevindim. İbadeti kendine yaparken başkalarına kasılan insanlar görmekten gerçekten bıkmıştım. Ha, layıkıyla ibadetini gerçekteştiren insanlarda vardı elbet, ama diğerleri ile kıyaslasak sonuç tam bir fiyasko olurdu.

Sitelerde Paylaş

Yalan demek doğru değil buna zensen.... Gerçekten bittiğinde, bitmiş oluyor... Geriye bakınca bişey anlaşılmıyor.. Tıpkı hayatımız gibi; şuan kaç yaşında olursak olalım, geriye bakınca onca yıl nasılda geçmiş.. Bir gün ömürde böyle bitiverecek.. Neticede başlıyan herşey bitiyor..

Sitelerde Paylaş

Yalan demek doğru değil buna zensen.... Gerçekten bittiğinde, bitmiş oluyor... Geriye bakınca bişey anlaşılmıyor.. Tıpkı hayatımız gibi; şuan kaç yaşında olursak olalım, geriye bakınca onca yıl nasılda geçmiş.. Bir gün ömürde böyle bitiverecek.. Neticede başlıyan herşey bitiyor..

Mask aslında bir bakıma haklısın.Sanki farklı bir boyutta gibiyiz.O kadar çabuk geçiyor ki günler..

ama itiraf et mask özellikle bu sene çok sıcak günlere denk geldi Ramazan ayı.

ben bu kadar ambulans sesi duymamıştım daha önce..

bu arada bayramını da kutlarım.

Sitelerde Paylaş

Samimi olarak şunu söyleyebilirim ki;

Ben Ramazan gelmeden önce çok endişelenmiştim, zorlanacağım diye..Ama Allaha şükür ki belki o öncesinde taşıdığım endişe hürmetine bu ramazan çok verimli ve bereketli ve gerçekten çok kolay geçti.. Önümüzdeki ramazan için artık endişelenmiyorum. Her hangi bir sağlık problemi olmazsa onun daha kolay ve verimli geçeceğini düşünüyorum.. O manevi atmosfer içinde insan gerçekten orucun sıkıntısını yaşamıyor.. Teraviler filan çok kolay geldi bu sene..

Mesela önceki senelerde 6 gün oruçlarında sıkıntı yaşardım, bu sene bi an önce tutayım diye sabırsızlanıyorum.. Nasip bakalım...

Ama zorlananı da yadırgamamak lazım.. Onun içinde bulunduğu maddi, manevi ortamla benimkisi yada bi başkasının ki farklı olabilir.. Allah tutmaya gayret edene sabrını, tutamayana da o ayın bereketinden nasiplenmeyi nasip etsin..

Sitelerde Paylaş

Samimi olarak şunu söyleyebilirim ki;

Ben Ramazan gelmeden önce çok endişelenmiştim, zorlanacağım diye..Ama Allaha şükür ki belki o öncesinde taşıdığım endişe hürmetine bu ramazan çok verimli ve bereketli ve gerçekten çok kolay geçti.. Önümüzdeki ramazan için artık endişelenmiyorum. Her hangi bir sağlık problemi olmazsa onun daha kolay ve verimli geçeceğini düşünüyorum.. O manevi atmosfer içinde insan gerçekten orucun sıkıntısını yaşamıyor.. Teraviler filan çok kolay geldi bu sene..

Mesela önceki senelerde 6 gün oruçlarında sıkıntı yaşardım, bu sene bi an önce tutayım diye sabırsızlanıyorum.. Nasip bakalım...

Ama zorlananı da yadırgamamak lazım.. Onun içinde bulunduğu maddi, manevi ortamla benimkisi yada bi başkasının ki farklı olabilir.. Allah tutmaya gayret edene sabrını, tutamayana da o ayın bereketinden nasiplenmeyi nasip etsin..

Ne güzel,Allah kabul etsin Mask.

Oruc tutmak demek, arınabilmek herşeyden önce.Layikiyle bu duyguyu yaşayabilen insanlara ne mutlu.

Arınabilmek çok zor ama..herkese nasip olmaz.Sadece yiyip içmemek değil çünkü..insanın ruhunu arındırması çok zor.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...