Jump to content

KİM ÇALDI BU KPSS SORULARINI


Recommended Posts

KPSS sorular çalındığı ortaya çıktı.

Dikkat ederseniz televizyon kanallarında bu haber veriliyor ve ardından Adana'da tam 30 kişinin yakalandığı söyleniyor..

Halbuki soruların çalınması olayı değilmiydi asıl konu.

Adanadaki olay başkalarının yerine sınava girenlerle alakalı.

Yani soruların çalınması ile alakalı değil.

Ama haberlerDE ard arda verilerek sanki soruları çalanların adana'daki yakalananlar tarafından yapılmış gibi bir mesaj verilmeye çalışılıyor.

Burda soruların çalınmasından daha vahim bir olay var.

Birileri soruları çalanları koruyor. Hemde çok büyük bir koruma var.

Hatta korumak için Adanadaki olayı ortaya çıkartıyorlar ve kanallarda iki ayrı haberi birleştirip tek haber gibi sunmaya çalışıyorlar.

Soruların çalınması kamufle ediliyor.

Alın işte Hanefi Avcının iddialarını doğrulayan apaçık bir delil daha.

Hırsızlığın, soygunun, torpilin, bölücülüğün, soytarılığın adı dava olmuş, cihat olmuş.

Herkese hayırlı uğurlu olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu olay beni de ilgilendirdiğinden dolayı olayı başından beri medyadan takip ediyorum. Hiç şüphe yoktur ki bu iş akp yandaşı ceömaatin işidir. Yoksa Ösym, Yök ve Meb günlerce olayı örtbas etmek için kıvranmazdı.

İlk zamanlar herşey normal çalışıp da yapmışlardır, itirazlar 'Mutsuz İnsanlarn Feryadı'dır denmişti. Sonra yavaş yavaş dansöz gibi kıvıra kıvıra bu noktaya geldiler. Şimdi de muhtemelen hedef şaşırtmaya çalışıp referanduma kadar insanları oyalamak istiyorlar.

800.000 kişinin girdiği bir sınavının aileleri ile beraber bir kaç milyonu ilgilendirdiğini anlamak zor değil.

Düşünün, eğitim bilimleri sınavının geçen seneki birincisi 120'de 115 yapmış. Bu sene ise 350 civarı kişi 120de 120 yaparken 3500'den fazla insan 110'un üzerine çıkmış. 2007'de Türkiye birincisi eğitim bilimlerinde 105 yapmıştı ancak. Toplumcak dahileşmişiz yani.

Gene sınavı fulleyenlerin bir kısmı karı koca, bir kısmı aynı evde yaşayan kişiler. Ortaya çıkanların ve Tc kimlik noları ortada gezenlerin neredeyse tamamı önceki yıllarda çok düşük puan alan kişiler. Bunların çoğu cemaat dershanesi ve özel okullarında öğretmenlik yapan kişiler.

Bu örtbası ve kendi hırısızlarını öğretmen ve memur atayabilmek için cemaatçi şerefsizlerin eline geçmiş bu kurumlar, büzükleri yırtılıncaya kadar uğraştılar. Şimdi ise Ösym gibi Türkiye şartlarında en güvenilir kurumlardan bir kuruma tecavüz ettikleri iyiden iyiye anlaşılıyor. Azıcık şerefleri olsa toptan istifa etmişlerdi bu kurumların başındakiler.

Polislik sınavının sorularının çalındığının belgesi. İlgili dersane Fethullah'ın en büyük dershanelerin biri olan Fem'dir.

http://www.internethaber.com/iste-skandalin-kaniti-sorular-207681h.htm

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hırsız, ilk iki sene komik puanlar alırken bir senede eğitim bilimlerini fulleyecek duruma geliyor.

KPPSSONUC.jpg

karı koca ikisi birden eğitim bilimlerini fullemişler.

image-C745_4C6D865E.jpg

image-BD70_4C6D85EB.jpg

1.ciftkoca.jpg

1.ciftkarı.jpg

3.ciftkoca.jpg

3.ciftkarı.jpg

Binlerce hırısızı çocuklarınıza öğretmen yapmak için büzğünü yırrtı hükümet, Ösym Ve Yök. Hırsızlar onların hırsızı olduğu için bu şerefsizliği ötrbas için yapmadıkları dansözlük kalmadı. Millet isyan etmese göz göre göre bu hırsızları öğretmen ve memur yapacaklardı. Şimdilik beklemedeler.

İlgili kanun ve yönetmelik gereği sınav soruları, sınavdan önce bir kişinin dahi eline geçse o sınav iptal olur. İstenilen hukukçuya sorualabilir. Ama soruların binlerce kişinin eline geçmiş olduğu boru gibi ortada iken hala daha sınavı iptal etmemek için direnmeleri hükümet yandaşlarının bu işin içinde olduğunu kanıtıdır.

Bu rezillik, yani ülkenin sınav yapan kurumunun içinde bulunduğu vaziyet bu ülkede hak hukuk namına hiç birşeyin kalmadığının kanıtıdır. Eğer merkezi sistemin yaptığı sınavda bile böyle kahpelikler dönüyorsa bundan sonra bunlardan olmayanlar avuçlarını yalamaktan başka bir şey yapamazlar.

Referandumda evet diyecekler bir kez daha düşünsünler. Türkiye'de güvenilecek hiçbir kurum kalmamıştır bu yavşakların kadrolaşma sevdası yüzünden.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tepki yok adamlara, bu isi yapan kesinlikle Yök ve Meb'de yetkili kisiler sorular buradan cikarilip servis edilmis ama tepki cok ciliz oldugu icin iki gun sonra unutturulacak ama cinayetten bile vahim bir durum var ortada kalpazanliktan daha adi bir suc kendilerine görede kul hakkini yemenin alasi, afrika ulkelerinde olsa arap ulkelerinde olsa tamam ama Turkiye'de bu hale geldiyse bence kacin kurtulun baska yasama sansi taninmayacak kendilerinden olmayana.

Link to post
Sitelerde Paylaş

47118426548350815610035.jpg

Sadece bu tabloya bakmak bile kafi. Düşünebiliyor musunuz Yök, Ösym ve Meb bu sonuçlara günler boyu normal, düşük puan alanların yaygarası bunlar, çalışmış da yapmış olabilirler falan dedi. Böyle bir şerefsizlik var mı? Toplumcak zeka olarak sınıf mı atladık da benim haberim mi yok?

Üstelik yanlış olduğu açıklanan soruyu bile bu kadar insan doğru yapmış. Aynı anda hepsi aynı yanlışı yapmışlar. Ortada yanlış bir soru varken zaten fullemek mümkün değil.

Bunlarla da bitmiyor. Yaptığı netlerin eksik geldiğini iddia eden birbirinden bağımsız binlerce aday var. Hepsi birden yalan söylüyor olamazlar herhalde. Bunların çoğunun ortak noktaları sınav kitapçıklarının B ve D olmaları.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ziver son verdigin tabloya bakilirsa olay dahada vahim. 2 acidan vahim;

1. 100-200 kisi degil binlerce kisiye gitmis sorular adamlar tam kadro yerlesmek istiyor.

2. Yerlestirmek istedikleri insanlar o kadar mal ki hazir cevap anahtarlari ellerindeyken bile 5-6 soruyu yanlis isaretleyecek kadar öküzler. Yoksa tahminen 2000-3000 birinci olacakti sinavda.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ziver son verdigin tabloya bakilirsa olay dahada vahim. 2 acidan vahim;

1. 100-200 kisi degil binlerce kisiye gitmis sorular adamlar tam kadro yerlesmek istiyor.

2. Yerlestirmek istedikleri insanlar o kadar mal ki hazir cevap anahtarlari ellerindeyken bile 5-6 soruyu yanlis isaretleyecek kadar öküzler. Yoksa tahminen 2000-3000 birinci olacakti sinavda.

Aksine hocam, fulleyenler daha salak olanları. Bazıları dikkat çekmemek için özellikle yanlış yapmış, genel kanaat bu. Ya da taban puanı düşük olan branşların öğretmenleri kendilerine yetecek kadar net yapmışlar.

Onbinden bile daha fazla insanın bu olayın içinde olması kesin gibi. Zaten topu topu otuz bin öğretmen alıyorlar.

Tam puancılardan ‘çiziksiz’ kitapçık

Mesela bu daha ilk gün tespit edilebilirdi. Ama hırsızlar bu şeresizlerin hırsızları olduğundan buna yanaşmadılar. Günlerce herşey normal dediler. Oysa puanlar hesaplanırken dahi soruların sızdırıldığını görmemek için geri zekalı ya da şerefsizin allahı olmak lazım. Çünkü önceki yıllardaki netler ortada iken binlerce insanın 110 netin üzerine çıkması başka türlü açıklanamaz. Üstelik yüksek alanların hemen hepsi önceki yıllarda komik puanlar alan vatandaşlar. Şimdi de yavaş yavaş gidiyorlar ki referandumdan önce bu iş sonuçlanmasın. Askerleri içeri tıkarken gösterdikleri insanüstü çabayı burada göremiyoruz. Neden? Çünkü asker bunların önünde bir engel iken bu hırsızlar bunların arka bahçesi.

tarihinde ziver tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dedim ya, adaleti yani yargiyida ele gecirdilermi kacin o ulkeden. Ülke tarihindeki en utanc verici olay en buyuk ve adi olay patlak veriyor yandas basin bile susuyor oysa hukumetin aninda istifasini istemeliydi tüm ülke birden bu nasil bir aymazliktir uçuruma gidiyor ülke herkes sele kapilmis kurtulmaya calisan yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında çalmalarına gerek bile yoktu.

2006'da 60 puandan bile az puan alan imam hatip lisesi mezunlarının çoğu 78-80-82 puan alan düz lise mezunları ve MYO mezunlarından daha çok devlet kadrolarına yerleştiler. 2008'de imam hatip liselerinin ve Akpli ailelerin barajı aşamayan çocukları da devlet kadrolarına girmeleri devam etti ve zor olmadı, sorun çıkmadı, basında yer bulmadı bu konular.

Bir camide iki imam iki müezzin, 200 kişilik bölgelerde ikişer camiler inşa edildi.

Kütüphane memuru alınmadı Akpli polisler, gardiyalar doldu taştı.

Erkan Mumcu bir şey söylemişti Akp için o da bir dönem Akp'deydi ne demişti :

"Çok aç gözlü hükümet gördü bu ülke ama bu kadarını görmedi."

O sebeple kopyaya gerek bile yoktu zaten Akp limisin kadrodasın, ne uğraşıyorsun baraj puanıyla falan...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Kopyada Hedef Askeri Lojmanlar

ÖRGÜTSEL BAĞLARI ARAŞTIRILIYOR

Bir kısmı Ankara’da olmak üzere askeri lojmanları adres gösteren çok sayıda KPSS adayının yanı sıra, dereceye giren şüpheli isimler arasında, aynı sokakta oturan adaylar olduğu da tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan’ın yürüttüğü adli soruşturmada bu kişiler arasında örgütsel bağ olup olmadığına da bakılıyor. Kopyacıların coğrafi dağılımı da belli illerde oldu. Van ve Tunceli’nin sınavlarda çok sayıda derece çıkarması da mercek altına alındı.

VERİ TABANINI BİLE ‘KAFES’LEMİŞLER

Daha önce ÖSYM’nin tepe yöneticilerinin isimlerinin Kafes Eylem Planı’ndaki DVD’lerde geçtiği belirlenmişti. Bilgi işlem müdürlüğünde üst düzey görevlerde bulunan S.Ö, N.A, H.Y. ve M.T’nin isimlerinin geçen yıl Ergenekon sanığı Levent Bektaş’ın ofisinde ele geçirilen 51 no’lu DVD’de yer alması nedeniyle soruşturma bu yönde derinleştirilmişti. Yanında “Sonuçlara ne kadar müdahale edebiliriz” notu bulunan H.Y’nin ÖSYM’deki veri tabanına erişme yetkisi olan iki kişiden biri olduğu belirtiliyor.

Haberi Star gazetesi varmiş, çalışanları aynı Taraf'ınkiler gibi dürüst, liberal, demokrat çocuklar. Zaman ve Taraf'tan sonra en çok Star'ı okuyorum. Muvaffakiyetlerin idamesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.

Allah'ıma binlerce şükürler olsun ki bu işin arkasından da evlatlarım çıkmadı. Ben en başından demiştim bizim çocuklar harama el uzatmazlar diye. Gene malum kişiler yapıp da suçlu olarak bizi hedefe koymuşlardır. Allah (c.c) hepsini ıslah etsin İnşallah. Bu arada yukarıda şakirtlerimin günahını alanlara da ben hakkımı helal ediyorum. Özür dileyin unutalım herşeyi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kopyada Hedef Askeri Lojmanlar

Haberi Star gazetesi varmiş, çalışanları aynı Taraf'ınkiler gibi dürüst, liberal, demokrat çocuklar. Zaman ve Taraf'tan sonra en çok Star'ı okuyorum. Muvaffakiyetlerin idamesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.

Allah'ıma binlerce şükürler olsun ki bu işin arkasından da evlatlarım çıkmadı. Ben en başından demiştim bizim çocuklar harama el uzatmazlar diye. Gene malum kişiler yapıp da suçlu olarak bizi hedefe koymuşlardır. Allah (c.c) hepsini ıslah etsin İnşallah. Bu arada yukarıda şakirtlerimin günahını alanlara da ben hakkımı helal ediyorum. Özür dileyin unutalım herşeyi.

KPSS soruları çalındıktan hemen sonraki çıkan delillerden sonra.

Yok Adana daki kopya haberleri ile asıl olaydaki gerçek sorumlular kamufle edilmeye çalışıldı.

Tabi bu aradada zaman kazanıldı.

Şimdide yok efendim telofon saatler imiş, kalem kameralar imiş gibi şeylerle yine gerçekler örtülmeye çalışılıyor.

Bu tür şeyler kopyadan daha vahim değilmi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

İktidar AKP nin elinde. Devleti AKP yönetiyor. Devlet kadrolarına memur atamalarını AKP yapacak. Yani Kamu Personelini Seçme (KPS) öyle olmalı ki kendi kadrolarına, kendi adamlarına daha fazla imkan sağlamalı. Bu imkan objektif bilgiye dayalı ve objektif bir şekilde yapılırsa örümcekkafalılar elbette başarı sağlayamazlar. O halde seçme işine AKP liler lehine hile karıştırmak gerek. Güya objektif sorular ile, yüksek puan alanı seçecekler. Sorular ne denli objektif olsa bile, yanıtlar yandaşlara servis edilirse mesele hallolmuş olacak. Hem sınava girenlerden sınav için ücret alınacak, hem sorular satılırken onbinlerce dolar alınacak, hem kendi yandaşları yüksek puan alınarak kamu personeli yapılacak, hen devlet kendi adamlarınca ele geçirilecek.

Eh! neresinden bakarsanız bakınız karlı iş.

Pensilvanyalı hariçten gazel okuyor. Atı alan üsküdarı geçmiş.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

yüksek not alanların FEM dersaneleriyle bağlantılı olduğu nerede yazıyor? resmi bilgi var mı bu konuda?

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/113244-kpss-birincisi-hayalini-acikladi-haberi.aspx

http://cepkpss.blogcu.com/2010-kpss-birincisi-fem-akademi-den/8661301

Benim evladım o puanı hakkıyla almıştır.

Matematikçilerin, hkukçuların fulleyemediği soruları benim gıda mühendisi evladım biiznillah fullemiştir.

http://www.medyatekzip.com/news_detail.php?id=1057

Dava devam etmektedir. Polislik sınavı sorularını çalmakla suçlanan bu güzide eğitim kurumumuzun bu davadan alnının aklıyla çıkacağına şeksiz, tereddütsüz inanmaktayım.

Ziver evladımız maalesef hem yargıya güvenmiyor hem de zanla konuşuyor.

Trollün notu: Bu skandal Türkiye tarihinde görülmüş en büyük skandallardan biridir ama medya eliyle insanların bu gerçeğin farkına varması engelleniyor. Tüm bu abuk subuk haberler de hedef saptırmaya, olayı olduğundan küçük göstermeye, asıl failleri gizlemeye yönelik. Emin olun çeteler, çobanlar bahane. Bunlar Ergenekon ayağına suçlu suçsuz bir ton insanı içeri tıkan aynı savcı ve hakimler. Ergenekon'dan pay biçin olayı değerlendirirken.

Bu işi eğer Akp yandaşlarının işi değilse neden iki aya yakın süredir olayı örtbas etmek için yırtındılar?

Şimdi ise sadece Eğitim Bilimleri sınavını tekrar etmeyi planlıyorlar. Oysa genel kültür ve yetenek sınavının da iptal olması gerekir. Zira eğitim bilimlerinde fulleyen ve fule yakın yapanlar aynı zamanda bu sınavda da aynı performansı göstermişler. En salak adam dahi anlar tüm sorularuın bunların eline geçtiğini. Ama hırsız bu onun bunun çocuklarının hırsızı olduğu için ne kadar hırsızı devlete soksak kar diye uğraşıyorlar.

http://www.skyturk.net/mutsuz-insanlar-soruyor/

Bu bir ay önceki açıklama, geldikleri noktaya bakın.

Dünyanın en gerizekalı insanı dahi daha sonuçlar hesaplanırken bu kadar yüksek puanların alınmasının mümkün olmadığını, bu sınavda binlerce insanın bir şekilde hileyle bu puanı aldıklarını anlar.

tarihinde TheRoseofPennsylvania tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte karı-koca KPSS rekortmenleri

Eşi Reyhan Yolaçan ile beraber kopya çekmediklerini ve çalışarak bu sonucu elde ettiklerini kaydeden Bahadır Yolaçan şunları söyledi, “Ben zaten Selçuk Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik üzerine yüksek lisans yapıyorum. 38 yaşındayım. Daha önce 2 yıl Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği’ni okudum ve bıraktım. Ardından Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü 12. olarak bitirdim. Eşim de tarih öğretmeni. Hayatımda ilk defa KPSS’ye girmeye niyet ettim ve girdim. Bundan öte bir şey yok. Eşimi de teşvik ettim o da girdi. Kendisini dershaneye kaydettirmiştim. 1 yıl boyunca akşam saat 18 ve 21 arası KPSS’ye çalıştı. Ben de sınava hazırlık sınavlarından çalışıyordum. Sınavda başarılı olduk çünkü sorular da kolaydı. Millet gocunuyor. Bu da ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın ‘söylentiler mutsuz ve başarısız insanların feryadı’ açıklamasına uyuyor. Ben MEB’e başvurmayı düşünmüyordum. Çünkü özel sektörde daha fazla kazanıyorum. Ama kıskananlara karşı eşimle birlikte MEB’e başvurup daha az maaşla öğretmen olmaya çalışacağım. Ayrıca ismimizi ve kimlik numaralarımızı kim ortaya attıysa onların tespit edilmesi için Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracağım. Öte yandan bence bütün bu kopya söylentilerinin nedeni, bazı kurum ve yayınevlerine antipati yaratmak ve yayınlarının satılmasını engellemektir.”
Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/113244-kpss-birincisi-hayalini-acikladi-haberi.aspx

http://cepkpss.blogcu.com/2010-kpss-birincisi-fem-akademi-den/8661301

Benim evladım o puanı hakkıyla almıştır.

Matematikçilerin, hkukçuların fulleyemediği soruları benim gıda mühendisi evladım biiznillah fullemiştir.

http://www.medyatekzip.com/news_detail.php?id=1057

Dava devam etmektedir. Polislik sınavı sorularını çalmakla suçlanan bu güzide eğitim kurumumuzun bu davadan alnının aklıyla çıkacağına şeksiz, tereddütsüz inanmaktayım.

Ziver evladımız maalesef hem yargıya güvenmiyor hem de zanla konuşuyor.

Trollün notu: Bu skandal Türkiye tarihinde görülmüş en büyük skandallardan biridir ama medya eliyle insanların bu gerçeğin farkına varması engelleniyor. Tüm bu abuk subuk haberler de hedef saptırmaya, olayı olduğundan küçük göstermeye, asıl failleri gizlemeye yönelik. Emin olun çeteler, çobanlar bahane. Bunlar Ergenekon ayağına suçlu suçsuz bir ton insanı içeri tıkan aynı savcı ve hakimler. Ergenekon'dan pay biçin olayı değerlendirirken.

Bu işi eğer Akp yandaşlarının işi değilse neden iki aya yakın süredir olayı örtbas etmek için yırtındılar?

Şimdi ise sadece Eğitim Bilimleri sınavını tekrar etmeyi planlıyorlar. Oysa genel kültür ve yetenek sınavının da iptal olması gerekir. Zira eğitim bilimlerinde fulleyen ve fule yakın yapanlar aynı zamanda bu sınavda da aynı performansı göstermişler. En salak adam dahi anlar tüm sorularuın bunların eline geçtiğini. Ama hırsız bu onun bunun çocuklarının hırsızı olduğu için ne kadar hırsızı devlete soksak kar diye uğraşıyorlar.

http://www.skyturk.net/mutsuz-insanlar-soruyor/

Bu bir ay önceki açıklama, geldikleri noktaya bakın.

Dünyanın en gerizekalı insanı dahi daha sonuçlar hesaplanırken bu kadar yüksek puanların alınmasının mümkün olmadığını, bu sınavda binlerce insanın bir şekilde hileyle bu puanı aldıklarını anlar.

.

tarihinde GDP tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

yüksek not alanların FEM dersaneleriyle bağlantılı olduğu nerede yazıyor? resmi bilgi var mı bu konuda?

Reisten itiraf: Soruları cemaatten aldım

Kopya skandalında tutuklanan “reis” lakaplı öğretim üyesi, soruları cemaate yakın kişiler aracılığı ile ele geçirdiğini öne sürdü http://haber.mynet.com/detay/guncel/reisten-itiraf-sorulari-cemaatten-aldim/533235?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_2

Doğrudan FEM demiyor ama soruşturmada ifade verenlerin birçoğu cemaate atıf yapıyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Reisten itiraf: Soruları cemaatten aldım

Kopya skandalında tutuklanan “reis” lakaplı öğretim üyesi, soruları cemaate yakın kişiler aracılığı ile ele geçirdiğini öne sürdü http://haber.mynet.com/detay/guncel/reisten-itiraf-sorulari-cemaatten-aldim/533235?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_2

Doğrudan FEM demiyor ama soruşturmada ifade verenlerin birçoğu cemaate atıf yapıyor...

Balaban, olayları birbirine karıştırmışsın. Müsadenle bir düzeltme yapayım.

Geçen sene 2009 polislik sınavının sorularının sınavdan önce deneme sınavı olarak Fem'deki bazı öğrencilere çözdürüldüğü iddiaları vardı. Nitekim sınav iptal olmuştu. Olayın Fem ile ilgili olan kısmının mahkemesi sürüyor yanılmıyorsam. Yukarıda polislik sınavının Fem ile ilgisi sorulmuş, zira Fem'den bahseden arkadaş polislik sınavının sorularının Fem tarafından dağıtıldığından bahsedip deneme sınavı kitapçığının asıl sınav sorularıyla nasıl örtüştüğünü gösteren bir link vermiş.

Şu anki sorgulama ise 2010 Kpss sorularının sınavdan önce dağıltılmasıyla ilgili.

Ayrıca 2010 Kpss sınavından sonra ise birinci bizden çıktı diye Fem reklama başlamıştır. Yukarıda bahsettiğim gıda mühendisi bayanı alıp birinci olarak medyanın karşısına çıkarmışlardır. Onların yukarıda linkini de verdim. Fem artık iyiden iyiye hırsızlıkla yan yana anılır hale gelmiştir.

tarihinde TheRoseofPennsylvania tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...