Jump to content

Müslümanların ikilemleri


Recommended Posts

Basliyalim sorularimiza...

Bir yaratan tarafindan gönderildigi ve evrensel olup tüm zamanlara hitap ettigi iddia edilen kitap olan kuran...neden ince deriler, kürek kemikleri, ağaç kabukları ve düzgün taş gibi maddelerin üzerine yazilmistirlar?

- O devirde kağıt fabrikaları kurulmadığı için yazılar genelde bu şeyler üzerine yazılıyormuş.. Genelde deri kullanıyorlarmış. İnsanlar fakir, imkanlar kıt ve teknoloji olmadığı için ne varsa onu kullanıyorlarmış.. Daha eski devirlerde biliyorsun taş tabletler kullanılıyormuş, daha da eski devirlerde mağra duvarlarını kullanıyorlarmış..

Neden yaklasik 23 sene gibi zamanda tamamlanabilmistir ve daha sonra bu kemik, tahta kaya parcalarinin üzerlerine yazili olup bir odanin icine doldurulmus ayetler üc ayri zamanda ve farkli sekillerde bir araya toplanmistir?

- Hz.Muhammad (s.a.v) e Kur'an 40 yaşında nazil olmaya başlamış, o mübarek zaat 63 yaşında vefaat etmiştir. Dolayısı ile 23 senelik peygamberlik hayatı olan 23 senede Kur'an inmiştir. Sanırım 20 sene yaşasa 20 sene, 30 sene yaşasa 30 sene sürerdi. Çünki Kur'an-ı kerim'in bizlere ulaşmasının vesilesi o zaatın varlığıdır..

- Kur'anın derlenmesi ile ilgili internette pek çok bilgi bulabilirsin.. Anormal bi durum yok ortada. Önemli olan derlenip sonraki asırlara aktarılmasıdır, o vazifede eksiksiz yapılmıştır..

Evrensel olan ve muhammede indigi iddia edilen kuran neden ciltli ve birinci hamura basılı olarak inmedi.Hatta birinci hamur kagit degilde hic kimsenin alasimlarini cözemiyecegi kagit gibi ince bir metal ve parlayip bozulmayacak yazilim sekli ile degildir?

- Hatta niye USB Memory de yada 100 sene sonra çıkacak farklı bi teknolojide inmedi.. Dimi yaa ?.. :) İşin doğrusu yukarda nasıl bir teknoloji kullanıyorlar tam bilmiyorum, ama o devirde dünyada ne varsa o.. Fazlasını beklemek abesle iştigal...

Ayetleri ezberleyen hafizlarin savaslarda ölmesi yüzünden ayetleri ezbere bilen hemen hemen kalmadı, hafız ezberleri arasında da farklar bulunmakta idi.Dolayisi ile en son kurani derleyip bir araya toparladigi iddia edilen ömerin zamaninda degisik sehirlerde olan ayetlerin farkliliklar icermesi yüzünden uyusmazliklar cikti ve mezhep farkliliklari tarikatlar olusmaya basladi.

- Uyuşmazlıklar, farklı uygulamalar Müslümanların değişik coğrafyalara hükmetmesi ile birlikte başlamıştır.. Farklı ırk, dil ve millerlerin islam içine girmesi ile birikte eski inançları, örf-adet ve gelenkleri de onlarla birlikte geldi ve mezhepleşmeler başladı.. Kur'an son şeklini Hz.Osman zamanında almıştır. O zamana kadar ortada bi standart yoktu..Bahsi geçen olayın da etkisi ile Kur'an son şeklini aldı ve Mushaflaştırıldı.. Neticede sebebler dünyası, herşeye bi sebeb lazım..

Bütün zamanlara hitap eden ve yaratan tarafindan gönderildigi iddia edilen bir kitapin icinde celiskliler farkli farkli yorumlarin olmamasi gerekmez mi? Günümüzde de olmamasi gerekmez mi? Mezheplerin tarikatlarin olmamasi gerekmez mi?

- hayır gerekmez, aksine insanlar farklı fıtratlarda oldukları için gayet normal bi durum..

Su anda dünyada farkli farkli ayetleri iclerinde barindirmakta olan birbirleri ile celiskili kuranlarin...kuranin icinde birbirleri ile celiskili ayetlerin oldugu bilinmektedir.Celiskilerle dolu bir kitabi tanri sözleri ve evrensel olarak kabul etmek mümkün olur mu?

- Bana bırak Kur'an-ın tamamını, 6 bin küsür ayetten farklı olan bir tek ayet örneği verirmisin... ? Yok böyle birşey.. Orjinal metin tarih boyunca aynıdır... Kulaktan dolma ve yanlış bilgi..

M.Ö 4000 de eski Misir'lilarin buldugu kagit benzeri papirustan...M.S. 105 Cin'de Ts’ai Lun tarafindan bulunan ve M.S. 610 senesinden sonra budist rahipler tarafindan dünyaya yayilimi saglanan kagittan, bütün zamanlara hitap eden evrensel kitabin göncericisi allahin neden haberi yoktu?

- :) Dedim ya; O Devirde arap yarımadasının imkanları ne ise o... Emin ol ki Kur'an tek parça ve ciltleniş olarak gönderilseydi sen şimdi niye usb diskte gelmedi diyecektin..

Demek oluyor ki, kuranin allahi... Suudi Arabistan yarim adasindan baska hic bir ülkeden, kitadan haberi yoktu ve bilmiyordu.Bunu daha sonra belgeleri ile detayli bir sekilde tartisiriz.

- Mantıksal çelişki içeren bir cümle.. Allah'ı isim ve sıfatları ile kabul edip te, onun bilgisine acz isnat edilmez..Soruyu Hz.Muhammed üzerinden sorman gerekir di ki mantıklı ve tutarlı olsun.. Onun üzerinden sorduğunu varsayarak; Evet Hz. Muhammed kendsine bildirildiği kadarını bilirdi..Neticede Kur'an insanları Gayba imana davet etmektedir.. Çok sarih ve insanları aciz bırakacak bi şekilde nazil olsaydı bu gün bunları tartışıyor olmazdık... Devrin imkanları ne ise o imkanlar nispetinde nazil olmuştur ki; Akla kapı açsın ama aklın ihtiyarını elinden almasın.. ki, Ebubekirler ile Ebucehiller birbirinden ayrılsın...

Arap yarimadasindan baska hic bir yeri bilmeyen görmeyen haberi olmayan, insan vücudunun anatomisinden anlamayan,bilim dallarinin hic birisini bilmeyen...

- Sen Kur'anı coğrafya yada anatomi kitabımı sandın.. Kur'anı-ı kerim'in nazil olmasının maksat ve gayeleri insanları imana davet etmek ve Rabbimizin marziyatını bildirmektir..

...en azindan bir yaratan olarak insanlar arasinda adalet dagilmini esit olarak paylastirabilmesi icin cok iyi bilmesi gerektigi bilim dali olan hukuk ve adaletin ne oldugundan anlamayan, dolayisi ile insanlari irklara siniflara kamplara ( Hür, köle, cariye, kadin, erkek, kafir, mümin, müsrik, yahudi vs.) ayirarak cezalandirip iskence yapmak icin yanip tutusan bir yaratan ve onun gönderdigi iddia edilen kitabin evrensel olmasi nasil mümkün olabilir?

- Şöyle mümkün.. Yapan bilir, elbette bilen konuşur.. Yaradan Allah olduğu için yarattığı mahlukun ihtirasını, kabiliyetini ve vasıflarını bilmektedir. Dolayısı ile insanlara kaldıramıyacağı yükler yüklememektedir.. İsanların kabiliyet ve kapasiteleri farklı farklıdır... Allah bizlere adil olmayı, yardımlaşmayı tavsiye etmekle birlikte mutlak adalet ancak ve ancak ahirettedir..

Sorulan sorularin hic birisi gecistirilmeden tek tek yanitlanmasini rica ediyorum.Zaman kisitlamasinin olmadigini düsünüyorum.

Her sorulan soruyu ayri ayri da tartisabilecegimizi düsünüyorum.

Bu mesele zaten Kur'an da aynen bu şekilde geçiyor.. İnsanların bir kısmının bu tip kuruntular ile helak olacağı belirtilmiş...

Kusura bakma ama bunların hiç birisi soru değil, tamamı kuruntudan ibaret.. O yüzden cevap vermedim, sadece karşılık verdim..

Yukarıda yazdıklarının tamamı 2 grupta birleşen tek bir öngörüden ibaret..

Neden kur'an tek seferde ve basılı olarak inmedi ve neden diğer bölgelerdeki gelişimlerden haber vermedi..?

Diyelim ki tek seferde, 1. sınıf kağıda, altın kaplama harflerle ve mükemmel olarak ciltlenmiş bi şekilde gelseydi ne değişecekti..? Birileri çıkıp bunu uzaylılar gönderdi diyecekti, birileri çıkıp niye renkli yazılmamış bu diyecekti, birileri çıkıp niye 600 sayfa diyecekti, birileri çıkıp niye 5000 yada 10000 ayet değil diyecekti..Amerikalı kızılderelilerden niye bahsetmiyor, niye beyin ameliyatının nasıl yapılacağını yazmıyor, niye bilgisayardan bahsetmiyor, niye internetten bahsetmiyor, niye niye niye niye... v.s. vs.... bitmez bunlar....

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 63
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Mask....

..

..

...

...

....

...

..

..

Ali-İmran 14 e iyi bak.. Çarpıtma... O devrin arapları için ve hatta tüm insaniyet için; kur'an dan önce kadın, bide sonra kadın.. Öncesinde kadının adı yok, Sonrasında cennetin ayakları altında olduğu ANA lar ve EŞ ler... İnsalığa bu fikri Kur'an aşılamıştır... Ama bazı bünyeler de aşı tutumuyor o ayrı...

İnsanların vicdanlarında yada bilinç altlarında yaratıcı ve ahiret fikri ile olgunlaştılar.. Bütün ahlaki erdemlerin kaynağı dinlerdir... Burdan ateistler ahlaksızdır neticesini çıkarmanıza gerek yok. Dediğim o değil.. İnanmasanızda Dinlerin insanlığa kattığı değerlerden istifade ediyorsunuz.. Sadece kaynağın farkında değilsiniz...

Arapların, tembellikleri konusunda bende farklı düşünmüyorum.. Sıcaktan olsa gerek...

Kadınları dövün diye bir emir yok.. Aile birliğini devam ettirmek için tavsiyeler var.. Haddi aşanlar için de sınır konulmuş.. Yoksa cahiliyede olduğu gibi yapmayın deniliyor.. Sonra Kur'anın tamamına vakıf olmadan içinen böyle cımbızla seçilmiş manalar ile hüküm verilmez.. Hz. Peygamberin ben hiç bir hanımını dövdüğüne dair bir şey bilmiyorum.. Bu Allah'ın emri olsaydı elbet itaat ederdi.. Sen iyiki müslüman değilsin, eğer ayetleri böylesine kısır bir şekilde anlıyorsan yandık..

Gül, gül.. Gülmek sana yakışıyor da..... İslamın hakkı ile yaşandığı yönetimler dediklerime delildir.. Asr-ı Saadet, Endülüs, Osmanlının bir dönemi v.s... Şuan yaşanmıorsa bu islamın suçu yada eksiği değil.. Kusur ve kabahat bizlerde..

Sen bir de ideal islamın dünyaya hüküm sürdüğü bir dünyayı hayal et... Ne mükemmel olurdu, sanki cennete gibi yaşardık.. Ama bu dünyada bu bir ütopyadır, sorun islamda değil; insandadır....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana anlatanlar düzgün anlatmamış..

1- Kuran evrenseldir ve tüm zamanlara hitap etmektedir.

2- Kuran 1400 yıl önceki Arap gelenek ve göreneklerini dikkate alarak hükümler getirmiştir.

Evet iki şıkta doğru ama şu çıkarım yanlış..

1400 yıl önce ki Arap gelenek ve göreneklerinin evrensel ve tüm zamanlara uygun olduğu anlamı çıkmaktadır.

Bütün bunlar kuranın tüm asırlara nasıl hitap ettiğini bilmemenizden kaynaklanıyorçç.

Bak maddeler halinde yazalım.

1-Kuran lisanı ile ilk indiği asra bakar.

Yani 1400 yıl öncesine..

2-Kuran Manalara bakan cihetiyle tüm asırlara bakar

Yani kıyamete kadar..

Buna şahit ve ispat gerekmiyor gözünüzün önündedir.1400 yıldır avamdan havasa herkes derslerini aldıklarını beyan edip bu kitaba bağlanmış.Daha bariz bir ispat zaten yok veremeyiz..

Şimdi şöyle bir mantık kuralım..

Kuranın iddası zaten her asra hitap edeceği öyle değil mi..

Ama insanlar tabaka tabaka..Profu var cahili var ümmisi var alimi var ..

İnsan tabaka tabaka olunca ders 1 tane olur mu?

Hayır demek ki o 1 tane derste tabakalar olacak.Tabaka olacak ki her tabakadan insan kendi tabakasına hitap edilen manayı alsınlar..

Risale-i nurda üstad çok örneklerini verdi bunların.Şu ayetten bir filozof şunu bir mühendis şunu bir din alimi şunu anlar diye anlattı..Neden açıp okumayı denemiyorsunuz?

Okumayacaksan ispatına bak..

Binlerce tefsir yazıldı.Hepsinin çıkardığı manalar ehli sünnete uygundu.Her asırda daha binlerceside yazılacak.Hepside 3 kaideye uygun olmak şartıyla doğru kabul edilecek..

vah vah vah... iki secenek de dogruymus da, cikarim yanlismis. bu arkadasin o "dogru(!)" cikarimlarini, cikarttigi helaya bakilinca, basligi acan arkadasa sitem etmemek mumkun degil gercekten de.

baksaniza, risale-i nur kulliyati referans veriliyor. hani su radyo icadi icin "kutudaki sesleri melekler tasiyor" diyen ve donemin yonetimi tarafindan timarhaneye kapatilan vatan haini said-i kurdi'nin 5 yasindaki cocuklarin bile makara yaptigi komik lemalarindan... selale gibi cehalet akiyor, durduramiyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu mesele zaten Kur'an da aynen bu şekilde geçiyor.. İnsanların bir kısmının bu tip kuruntular ile helak olacağı belirtilmiş...

Kusura bakma ama bunların hiç birisi soru değil, tamamı kuruntudan ibaret.. O yüzden cevap vermedim, sadece karşılık verdim..

Yukarıda yazdıklarının tamamı 2 grupta birleşen tek bir öngörüden ibaret..

Neden kur'an tek seferde ve basılı olarak inmedi ve neden diğer bölgelerdeki gelişimlerden haber vermedi..?

Diyelim ki tek seferde, 1. sınıf kağıda, altın kaplama harflerle ve mükemmel olarak ciltlenmiş bi şekilde gelseydi ne değişecekti..? Birileri çıkıp bunu uzaylılar gönderdi diyecekti, birileri çıkıp niye renkli yazılmamış bu diyecekti, birileri çıkıp niye 600 sayfa diyecekti, birileri çıkıp niye 5000 yada 10000 ayet değil diyecekti..Amerikalı kızılderelilerden niye bahsetmiyor, niye beyin ameliyatının nasıl yapılacağını yazmıyor, niye bilgisayardan bahsetmiyor, niye internetten bahsetmiyor, niye niye niye niye... v.s. vs.... bitmez bunlar....

Mask,

Inandigin allahi beyninde nasil tasavvur etmektesin?

Sorularima verdigin yanitlari okuyunca bu soruyu sormaliyim diye düsündüm.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nurcuda olsan bunları anlarsın çünki çok açık gerçekler kuran kadını insan yerine koymaz bak sen bile anlamışsın o derece yani.

Ali-İmran 14 e iyi bak.. Çarpıtma... O devrin arapları için ve hatta tüm insaniyet için; kur'an dan önce kadın, bide sonra kadın.. Öncesinde kadının adı yok, Sonrasında cennetin ayakları altında olduğu ANA lar ve EŞ ler... İnsalığa bu fikri Kur'an aşılamıştır... Ama bazı bünyeler de aşı tutumuyor o ayrı...

İslam öncesinde kadının adı yokmu çüş. Haticeyi bilirmisin hani şu muhammed ile evlenen 40 yaşındaki dul. O kadın çağın en zengin kadını (muhammedin neden bu kadınla evlendiğini açıklıyor) İslamdan sonra varmı böyle bir kadın?

Bak mask çığın nurcu bile olsan okuduğunda çok açık olan gerizekalıların bile anlayacağı bir ayet var, oku bakayım:

Ali imran süresi:14- İnsanlara, KADINLAR, oğullar, yüklerle altın ve gümüş yığınları, salma atlar, davarlar, ekinler kabilinden aşırı sevgiyle bağlanılan şeyler çok süslü gösterilmiştir. Bunlar dünya hayatının MALLARIDIR. Oysa varılacak yerin bütün güzellikleri Allah katındadır.

Yukarıda hitap kime? cevap: İnsanlara...

İnsanlara ne diyor? cevap: kadınlar, develer, atlar bu dünyanın mallarıdır.

Demekki burada kuran kadını insan yerine bile koymuyor ona yani analarımıza bacılarımıza karılarımıza resmen çok açık bir şekilde mal diyor.

Bari bu gerizekalıların bile anlayacağı şeyleri kıvırmayın.

Ayette insan olarak erkek alınmış kadını ise bir mal olarak görüyor.

Yukarıdaki gibi desteksiz sallama sana çok açık ayet getiriyoruz oku.

İnsanların vicdanlarında yada bilinç altlarında yaratıcı ve ahiret fikri ile olgunlaştılar..

İşte buda insanları senin durumuna düşürüyor.

Bir insanın bu kadar açık ve net şeyleri bile anlamamasını sağlayan islam denen ucubenin insanlığa hiçbir katkısı olamaz.

Ancak senin gibi ölü beyinler yetiştirir ve seni koyun haline getirenlere hizmet ettirir.

Bütün ahlaki erdemlerin kaynağı dinlerdir...

Ahlak dinlere özelliklede islama ramen gelişir.

Neyseki günümüzde arıtık bilinçli toplumlar muhammed gibi 9 yaşındaki kızlar ile gelinleri ile evlenmiyorlar, kadınlarını dövmüyorlar, kocalarını babalarını öldürdükleri kadınlar ile aynı gece ilişkiye girmiyorlar.

Burdan ateistler ahlaksızdır neticesini çıkarmanıza gerek yok. Dediğim o değil..

İstediğin sonucu çıkartabilirsin. Şunu unutma ateistler için çıkartacağın her sonuç tapındığın allah içinde geçerlidir.

Allahın bir ahlakı varmıdır mask?

Unutma allahta ateisttir. Onun tapındığı bir allahı yoktur.,, yani kısacası ateistler için söylediğin herşey tapındığın allah içinde geçerlidir.

İnanmasanızda Dinlerin insanlığa kattığı değerlerden istifade ediyorsunuz.. Sadece kaynağın farkında değilsiniz...

Ben kadın dövmem, 9 yaşında kızlar ile yatmam, bir adamı evlat edinip sonrada onun karısını hemde o adama isteterek evlenmem, bir kadının kocasını babasını kardeşini öldürerek sonrada o kadın ile yatmam, kadınlara çok açık ve net bir şekilde mal demem, vs vs.

Şimdi ben nasıl dinlerin ahlakından yararlanıyorum???

Arapların, tembellikleri konusunda bende farklı düşünmüyorum.. Sıcaktan olsa gerek...

Evet mutlata sıcaktandır ama kedidir kedi.

Ama asla islamdan değildir. Kuranın bu dünya gelip geçicidir asıl varılacak yer orasıdır demesinin bir etkisi yoktur.

Aslında vardır çünki kuranın bu saçmalığını insanlar fark etmişlerki sonrada hiç ölmeyecekmiş gibi çalış diye hadisler uydurmuşlardır.

İnsanlar kuranın saçmalıklarını hep hadisler ile örtmeye çalışmışlardır.

Kadınları dövün diye bir emir yok..

Mask yapma neden kuranın allahına yalancı diyorsun?

Nisa süresi:34. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine ÜSTÜN KILMASI sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için ERKEKLER KADINLARIN YÖNETİCİLERİ ve koruyucusudur. ONUN İÇİN İYİ KADINLAR İTTATKARDIRLAR. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gaybı koruyucudurlar. BAŞ KALDIRMASINDAN ENDİŞE ETTİĞİNİZ KADINLARA öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve DÖVÜN... EĞER SİZE İTAAT EDERLERSE artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

Kadınları canınız sıkıldığında dövün diyen yok zaten. Kadın erkeğini dinlemez ise dövün diyor.

Bu bir emirdir mask. Kurana göre eğer karın senin sözünü dinlemiyorsa onu dövmek zorundasın, buda namaz kılın gibi bir emirdir.

Eğer senin annen babanın sözünden çıkarsa baban allahın emrini yerine getirirken senin alllahu akbaaaaaaaaaaaaar diye bağırman gerekiyor.

Kızın evlendiğinde kocasına karşı geldiğinde kocası kızını döverkende senin allahu akbaaaaaaaaar diye bağırman gerekiyor, çünki burada baban ve damadın allahın emrini yerine getiriyor.

Aile birliğini devam ettirmek için tavsiyeler var..

Şimdi neymiş bu tavsiyeler diye sorarsam ne cevap vereceksin?

Haddi aşanlar için de sınır konulmuş..

Aşanlar için sınır konmuş kim haddi aşarsa, kadınlar...

Peki erkekler haddi aşarsa onlara kadınlar bu şekilde yaprırım uygulayabilirmi adil islamda???

Yoksa cahiliyede olduğu gibi yapmayın deniliyor..

Biliyormusun cahiliye cahiliye dediğiniz zamanlarda bile araplar islamın şimdiki bağnazlığından ileri olduklarına eminim.

Sonra Kur'anın tamamına vakıf olmadan içinen böyle cımbızla seçilmiş manalar ile hüküm verilmez..

O zaman kuranı oku. Bak nedense tüm ateistler sürekli kuran okuyun diyorlar hatta elimde olsa TV lerden 24 saat yorumsuz kuran okutacağım.

Hz. Peygamberin ben hiç bir hanımını dövdüğüne dair bir şey bilmiyorum..

Mask cehaletin diz boyunu geçmiş boğulacaksın.

Sana ayet veriyoruz ayet, bunun senin inancına göre ne olduğunu biliyormusun???

Sen hala muhamemdin kadın dövdüğünü bilmiyorum diyorsun.

Eğer muhammedin karılarından birisi muhammede karşı geldiğinde muhammed onu dövmemişse bu allahın emrine karşı gelmektir.

Bu Allah'ın emri olsaydı elbet itaat ederdi..

Bunu bilinçlimi söyledin yoksa allahmı söyletti sana :lol:

Sen iyiki müslüman değilsin, eğer ayetleri böylesine kısır bir şekilde anlıyorsan yandık..

Ben zaten bunları anladığım için artık müslüman değilim maskçığım.

Sen bu kadar açık şeyleri bile anlamaktan aciz bir zavallı olduğun için müslümansın hemde en zavallı müslüman olan nurcusun.

Gül, gül.. Gülmek sana yakışıyor da..... İslamın hakkı ile yaşandığı yönetimler dediklerime delildir.. Asr-ı Saadet, Endülüs, Osmanlının bir dönemi v.s... Şuan yaşanmıorsa bu islamın suçu yada eksiği değil.. Kusur ve kabahat bizlerde..

Bak maskçığım günümüzde ve artık bundan sonra asla osmanlının bir dönemi asrı saadet ler gelmeyecek. Günümüzde o şekilde yaşamak mümkün değil yşamaya çalışırsan bunu amaçlarsan yok olursun. Seni yok etmek isteyenler o günlere döndürmeye çalışırlar sana dönebilirsin diyerek umut verirler ama bu sadece bir yemdir.

Sen bir de ideal islamın dünyaya hüküm sürdüğü bir dünyayı hayal et... Ne mükemmel olurdu, sanki cennete gibi yaşardık.. Ama bu dünyada bu bir ütopyadır, sorun islamda değil; insandadır....

Şimdi islami bir yaşam hayal edelim.

Otobüse biniyoruz adamın birisi 4 karısı 24 çocuğu ile otobüse biniyor.

Kızının evine ziyarete gidiyorsun damadının 3. karısı seni istemiyor, ama diğer karıları (aralarında kızında var) istiyor damadın kendisine karşı geldiği için allahın emrini yerine getirerek o kadını dövüyor, cennete bakın.

Sokakta dolaşırken yaşlı başlı adamların yanlarında 9 yaşında kızlar var.

Düşünsene senin evine 8 yaşındaki kızını istemeye 52 yaşında bir adam gelebilir, ve sen ona yürü lan pislik sapık şerefsiz diyemezsin, çünki bunu peygamberin yapmış, bunun neresi cennet mask??????????

Bu olsa olsa sapıklara cennetir. Sapıklar böyle bir düzen gelsin diye çırpınır, ve çırpınırkende o dönem geldiğinde kullanacağı zavallıları kullanır.

Şunu unutma dünyada hangi sistem gelirse gelsin asla ve kata burası bir cennet haline gelemez.

Ama bir ülkenin başına gelebilecek en kötüşeyde islamdır.

Ben dünyada güçlü birisi olsan bir ülkeyi rakip olarak görsem onunla savaşmak yerine islamı orada yaymaya çalışır ve desteklerdim, tıpkı şimdi bize yapıldığı gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

daha önce yazdım, yanıt veremedin. kabe islam öncesi putperest dediğiniz arapların kutsal mabedidir. içinde sadece el-ilah değil lat menat uzza hubal gibi tanrılarda mevcuttu. muhammed geldi, bunlardan sadece allah'ı koruyup diğerlerini parçaladı ve kabeyi de allah'ın evi (beyt-ul-ilah) ilan etti. sizde evinde oturan allah'a günde beş vakit kıble diyerek dönüyor ve secde ediyorsunuz.

kanıtsız, desteksiz sıkıyorsun. ağzında demagojiden, desteksiz iddiadan başka bir şey yok.

bunlara ek olarak belirtmekte fayda var; oruc tutmak, abdest almak, kabedeki tasa dogru secde etmek (namaz kilmak), kabe'nin etrafinda donmek ve benzeri bir cok "islami oldugu" iddia edilen ibadet sekilleri, islam oncesinin "putperest" arap medeniyetlerinde de gorulen ibadet sekilleridir. yani bunlarin hemen hepsi pagan kultudur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

zula kan davasi falan onermiyor birini haksiz yre oldurmenin cezasi ebedi cehennemliktir yanliz istisna duurmlarda cezasi ayni olmayabilir demek istiyor biri karina tecavuz edip oldursen biri seni oldurecekken ondan once sen davranip onu oldurursen gibi seyler anlamadan etmeden yorum yapma

Link to post
Sitelerde Paylaş

zula kan davasi falan onermiyor birini haksiz yre oldurmenin cezasi ebedi cehennemliktir yanliz istisna duurmlarda cezasi ayni olmayabilir demek istiyor biri karina tecavuz edip oldursen biri seni oldurecekken ondan once sen davranip onu oldurursen gibi seyler anlamadan etmeden yorum yapma

Samet konuya orta yerinden girip "Hüseyin dedem deniz altı ile nehir yukarı giderken olgun elmaları gördü" türevi saçma laflar ediyorsun. İnananlara kısası farz kıldım diyor nasıl bir sıçrama ile cehenneme ulaştın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Samet konuya orta yerinden girip "Hüseyin dedem deniz altı ile nehir yukarı giderken olgun elmaları gördü" türevi saçma laflar ediyorsun. İnananlara kısası farz kıldım diyor nasıl bir sıçrama ile cehenneme ulaştın?

Zira o bir Müslüman.. İkilemden dolayı böyle sıçramalar yaşaması doğal.. Onların durumu şöyle bir hikayeye benziyor. 

Deve kuşuna demişler, "Kanatların var, uç." O da kanatlarını kısıp "Ben deveyim" demiş, uçmamış, "Madem deveyim diyorsun, yük götür." O zaman kanatlarını açıvermiş, "Ben kuşum" demiş, yükün zahmetinden kurtulmuş. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tabiki Allah'ın kendisini vasfettiği ve Peygambrimizin tarif ettiği şekilde..

Oynak muglak yanit yazmisin Mask.

Kafanda inandigin allahi nasil tasavvur etmektesin. Nasil bir sey? Ne kadar güclü, akilli bilgili?

Ne kadar güclü oldugunu ve bu gücünü nasil hissettigini yanitlar misin?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ali-İmran 14 e iyi bak.. Çarpıtma... O devrin arapları için ve hatta tüm insaniyet için; kur'an dan önce kadın, bide sonra kadın.. Öncesinde kadının adı yok, Sonrasında cennetin ayakları altında olduğu ANA lar ve EŞ ler... İnsalığa bu fikri Kur'an aşılamıştır... Ama bazı bünyeler de aşı tutumuyor o ayrı...

İnsanların vicdanlarında yada bilinç altlarında yaratıcı ve ahiret fikri ile olgunlaştılar.. Bütün ahlaki erdemlerin kaynağı dinlerdir... Burdan ateistler ahlaksızdır neticesini çıkarmanıza gerek yok. Dediğim o değil.. İnanmasanızda Dinlerin insanlığa kattığı değerlerden istifade ediyorsunuz.. Sadece kaynağın farkında değilsiniz...

Arapların, tembellikleri konusunda bende farklı düşünmüyorum.. Sıcaktan olsa gerek...

Kadınları dövün diye bir emir yok.. Aile birliğini devam ettirmek için tavsiyeler var.. Haddi aşanlar için de sınır konulmuş.. Yoksa cahiliyede olduğu gibi yapmayın deniliyor.. Sonra Kur'anın tamamına vakıf olmadan içinen böyle cımbızla seçilmiş manalar ile hüküm verilmez.. Hz. Peygamberin ben hiç bir hanımını dövdüğüne dair bir şey bilmiyorum.. Bu Allah'ın emri olsaydı elbet itaat ederdi.. Sen iyiki müslüman değilsin, eğer ayetleri böylesine kısır bir şekilde anlıyorsan yandık..

Gül, gül.. Gülmek sana yakışıyor da..... İslamın hakkı ile yaşandığı yönetimler dediklerime delildir.. Asr-ı Saadet, Endülüs, Osmanlının bir dönemi v.s... Şuan yaşanmıorsa bu islamın suçu yada eksiği değil.. Kusur ve kabahat bizlerde..

Sen bir de ideal islamın dünyaya hüküm sürdüğü bir dünyayı hayal et... Ne mükemmel olurdu, sanki cennete gibi yaşardık.. Ama bu dünyada bu bir ütopyadır, sorun islamda değil; insandadır....

saçınızı kapatın gibi bir ifade de yok ama var diyorsunuz.elbette kadın laftan anlamazsa dövün dediği bir ayet var mask inkar etmek sana yakışmıyo bence...sürekli kadının adı yoktu diyorsunuz,(çok duygu asena gördüm feminist gördüm seni), adı olmayan kadın yarı çıplak dolaşıyormuş neden bu örtünme ayetini anlamamak için kendini yırtıyorsun mask??

haticenin adı yok muydu soruyorum?ama sen kuranın arap kültürü ile alakası olmadığını düşünerek inanan birisin boş yere sorduğumu unuttum..

demişsin ki allah emretseydi peygamber karısını döverdi :blink:

galiba senin inandığın allah hasta ruhlu bir manyak hayatım

karı koca arasına şeytan bile girmez ama sen allahı soktun :D

müşrik dini böyle bir şey işte şeytanın yediği naneleri allaha atar:))

endülüs için de şunu diyeyim;

Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda savaşın (ancak) aşırı gitmeyin Elbette Allah aşırı gidenleri sevmez (2/190)

bu adamlar çöle kadar gelip sapık emevilere saldırdı mı mask????

gerek osmanlı gerek emevilerin ne işi vardı endülüste falan???

ayete göre konuşuyorum.........

Link to post
Sitelerde Paylaş

Oynak muglak yanit yazmisin Mask.

Kafanda inandigin allahi nasil tasavvur etmektesin. Nasil bir sey? Ne kadar güclü, akilli bilgili?

Ne kadar güclü oldugunu ve bu gücünü nasil hissettigini yanitlar misin?

Samimi bir soru gibi geldiği için boş geçmiyorum..

Allah hakkında şekli bir tasarrufta bulunamıyorum, bir suret ve siret tasavvur edemiyorum.. Yani hayalimde beliren her tasarrufa anında içimden bi ses karşı çıkıyor ve bu olamaz diyor.. Çünkü hayal gücüm mekan, zaman, şekil, madde v.s. gibi şeyler ile kısıtlanıyor.. Eskiden bu meseleyi çok düşünürdüm, zaman ve mekan mefhumunda kitlenirdim.. Şimdilerde mekansızlığı hazmettim, ama zaman konusunda hala belirsiz pekçok mesele var.. Eskiye göre kendi iç alemimde baya bi mesafe katettiğimi düşünüyorum.. Yinede bu konudaki hissiyatımı ifade etmem mümkün değil, kendi gerçek varlığını bilmek gibi bişey bu.. Biliyorsun ve bildiğinden eminsin ama tasvir edemiyorsun..

Sıfatları ise mutlak sonsuzdur, bu konuda bi sıkıntım yok.. Bu sonsuzluk Sonu olmamak değil, mutlak sonsuz.. Yani sonsuzda sonlanmış.. Artmaz, eksilmez, parçalanmaz, şekil değiştirmez v.s. Allah'ın zatı var ama bu zaten tasavvur edilemiyor.. "Siz ne düşünürseniz düşünün, ben sizin düşündüğünüzden farklıyım" ayetinde de belirttiği gibi bu mümkün değil.. Ama akıl yinede bu noktaya kayıyor, neticesiz ve yorgun bir şekilde geri dönüyor.. Bu mesele Risale-i Nurda uzun uzadıya açıklanıyor.. Beni yeterince tatmin etti, ama düşüncelerimi bu noktada ifade edemiyorum.. Kelimelere dökemiyorum; sadece bildiğimi biliyorum ve bildiklerimin doğruluğundan eminim.. Neyse bu konuda daha fazla yazamıyacağım..

Kısaca mesele şu; Allah kainat cinsinden olmadığı için akıl onu tasavvur edemiyor..

Aslında her insan, kim olursa olsun; kendi iç alemi ile tefekküre gidebilirse, bunu bir müddet sabır ve dua ile devam ettirebilirse kendi varlığında Rabbinin sesini ve tecellisini bulacaktır.. İnanın ki bu zor değil..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Samimi bir soru gibi geldiği için boş geçmiyorum...

Aslında her insan, kim olursa olsun; kendi iç alemi ile tefekküre gidebilirse, bunu bir müddet sabır ve dua ile devam ettirebilirse kendi varlığında Rabbinin sesini ve tecellisini bulacaktır.. İnanın ki bu zor değil..

Samimi sormustum ayni samimiyetle yanitladigin icin tesekkür ederim.

Kuranin evrenselligi hakkinda olan sorularima verdigin yanitlardan sonra bu soruyu sordum.Yaratan bir tanri, her beyinde farkli imajlarda oldugundan tartismamiza yardimci olur diye düsündüm.

Mask,

Ben ailem tarafindan müslüman inanci ile büyütüldüm.Neyin ne oldugunu biliyorum.Merakimdan gercegin ne oldugunu ögrenebilmek icin okuyup arastirdiktan sonra ateist oldum.Yukarida sana sordugum sorular ilk aklima takilanlardan bazilaridir.

Bir yaratan tarafindan gönderildigi ve evrensel olup tüm zamanlara hitap ettigi iddia edilen kitap olan kuran...neden ince deriler, kürek kemikleri, ağaç kabukları ve düzgün taş gibi maddelerin üzerine yazilmistirlar?

M.Ö 4000 de eski Misir'lilarin buldugu kagit benzeri papirustan...M.S. 105 Cin'de Ts’ai Lun tarafindan bulunan ve M.S. 610 senesinden sonra budist rahipler tarafindan dünyaya yayilimi saglanan kagittan, bütün zamanlara hitap eden evrensel kitabin göncericisi allahin neden haberi yoktu?

Bu da senin yanitin...

- O devirde kağıt fabrikaları kurulmadığı için yazılar genelde bu şeyler üzerine yazılıyormuş.. Genelde deri kullanıyorlarmış. İnsanlar fakir, imkanlar kıt ve teknoloji olmadığı için ne varsa onu kullanıyorlarmış.. Daha eski devirlerde biliyorsun taş tabletler kullanılıyormuş, daha da eski devirlerde mağra duvarlarını kullanıyorlarmış..

Kagit 500 sene önce bulunmus fakat allahin bundan haberi yok.

Kurana evrenseldir bütün zamanlara hitap eder iddiasinda bulunuyorsun fakat yukarida yazdigin yanita bak? Teknoloji kıt degildi Mask.

O zamanda Anadolu'da olan uygraliklarin seviyelerini arastirip okumani öneririm.Evrensel oldugu iddia edilen bir kitabin bütün zamanlara ve dünyanin her ülkesine hitap etmesi gerekmez mi?

Sadece Arap yarimadasindan haberdar olmasi ve onun disina cikamamasi sana ilginc gelip düsündürmüyor mu? Kuranda cennet ballandira ballandira anlatilir fakat "üzüm, incir, hurma, muz, zeytin" den baska bir meyvenin adindan haberi olmayan bir kitap nasil evrensel olabilir?

Elmadan, portakaldan, limondan, domatesten, salataliktan, pirincten, patatesten haberi olmayan bir tanri olabilir mi? Bunlari özellikle yazdim cünkü insanlarin en cok tükettikleri yiyeceklerdir.

Fakat saydigim yiyecekler o zamanda Arap yarimadasinda yoktu.

Evrensel ve bütün zamanlara hitap eden kitabin gelecekte neler olacagini dahi bilmesi, dolayisi ile onu gönderen tanrinin her seyden haberi olmasi ve insanlari yönlendirmesi gerekir.

Ayrica insanlar arasinda esit adalet dagilimini gözeterek barisi saglamalidir.Kuran insanlari siniflara kamplara ayiran,cinsellik savas kan katliam dolu olan ve zamanina dahi hitap edemeyen bir kitaptir.Ayrica yaratan bir güc yemin, beddua, intizar etmez.Bunlara gereksinimi yoktur.

Dürüst bir insan yemin, beddua, intizar etmez iken yaratan bir güc oldugu iddia edilen kuranin allahinin dürüst olmayan bir insan gibi bunlari yapiyor olmasi bir tanri olmadiginin en basit kanitlaridir dolayisi ile kitabida evrensel degildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bergüzar ile zaten kur'an konusunda anlaşamıyoruz.. Anlaşmamızda zor gözüküyor..

Ama kur'an Arap gelekneklerine göre inmemiştir.. Bu açık ve aşikar..Çünki onların aşina oldukları örf ve adetlere büyük darbeler vurmuştur.. Ki araplar adetlerinde çok mutaassıp insanlardır..

kuran butun insanliga inmistir ve böyle oldugundan arap geleneklerine göre inmistir demek cok yanlis bir tesbit olur...ama elbette o zaman dilimde yasanan örf ve gelenekler ve yasam tarzi ile ilgili ayetler inmistir...o insanlara hitap ettigi icin bu gayet normal bir seyidir..burdan arap kulturu esas alinarak indirilmistir demek kurana karsi yapilacak en buyuk haksizlik olur elbette...

bu ateistlerin psikolojisi bozulmus ki iki musluman fikir alisverisi yapmasin...elbette ayri dusunuecez,ayri yorumlar yapacaz ve kim en dogrusunu söylerse orda birlesecez...

Link to post
Sitelerde Paylaş

burdan arap kulturu esas alinarak indirilmistir demek kurana karsi yapilacak en buyuk haksizlik olur elbette...

Aztekler, Mayalar, Eskimolar, Cinliler, Aburginlere hitap eden ve onlarin kültürleri ile örtüsen bir ayet yazmanizi istiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aztekler, Mayalar, Eskimolar, Cinliler, Aburginlere hitap eden ve onlarin kültürleri ile örtüsen bir ayet yazmanizi istiyorum.

kuranda hirsizlik yapmayin,haksiz yere adam öldurmeyin,namaz kilin,oruc tutun,ana babaya saygi gösterin,vesaire butun insanliga söylenirken sen kalkip kendi dunyada kendince tasarladigin islamin ayri medeniyetlere ve milletlere onlarin kendi kultur ve yasantilari icin emirler vermesinimi bekliyorsun..

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranda hirsizlik yapmayin,haksiz yere adam öldurmeyin,namaz kilin,oruc tutun,ana babaya saygi gösterin,vesaire butun insanliga söylenirken sen kalkip kendi dunyada kendince tasarladigin islamin ayri medeniyetlere ve milletlere onlarin kendi kultur ve yasantilari icin emirler vermesinimi bekliyorsun..

alican sen kuran bütün insanlığa inmiştir dersen tabiki öyle bir soru gelir sana..

kuran araplara inmiştir bunu ben demiyorum kuran diyor

araba arapçadan başka kitap olur mu diyor

sen şimdi ingilizce mi gelseydi dersin haklısın da arapça gelmesi gerekse demekki bütün insanlığa inmedi değil mi??

sadece ana mesajı evrenseldir o da yaratıcının varlığı ve birliğidir

tarihinde queenofhearts tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

burdan arap kulturu esas alinarak indirilmistir demek kurana karsi yapilacak en buyuk haksizlik olur elbette...

Yukarida ki cümlelerine karsilik.

Aztekler, Mayalar, Eskimolar, Cinliler, Aburginlere hitap eden ve onlarin kültürleri ile örtüsen bir ayet yazmanizi istiyorum.

Yazilmis ve verilen yanit söyle olmus...

kuranda hirsizlik yapmayin,haksiz yere adam öldurmeyin,namaz kilin,oruc tutun,ana babaya saygi gösterin,vesaire butun insanliga söylenirken sen kalkip kendi dunyada kendince tasarladigin islamin ayri medeniyetlere ve milletlere onlarin kendi kultur ve yasantilari icin emirler vermesinimi bekliyorsun..

Farkli kültürleri biraz arastirmani öneririm...Herhangi bir ülke insanlarinin kültür anlayislarina normal gelen, baska bir ülkenin insanlarinin kültür anlayislarina cok ters düsebilir.Bunun cok örnekleri bulunmaktadir.Fakat allahin bir tek bedevisi vardir.Yukarida saydiklarin bedeviler icin gecerlidir.

Kuranin allahi Aburginlerin kültürleri hakkinda neler demis? Cok merak ettim...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...