DİRİLİŞ 0 Eylül 16, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 16, 2010 gönderildi Orası öyle de bunu çocuklara anlatacak olsaydın kurtardık (saved them) derdin, kıçlarını kurtardık (saved their asses) değil. İnternette bu resmi sadece komik resimlerin paylaşıldığı şu sitede bulabildim: http://blogs.friendlybeings.com/fun/tag/politics/ Bir de Türk Facebook gruplarından birinde var, üstüne kocaman kırmızı harflerle "ABD'DE BİR OKUL" diye yazmışlar. düzenleme: Şurada da var: http://live-life-cool.blogspot.com/2004/06/democracy-capitalisam-good-islam.html Bu resmi sadece adını andığın sitede bulman, resmin sahihliğine gölge düşürmüyor ki. Sonuçta bir okul öğretmeni, biraz argoya kaçarak bir internet sitesinde yayınlanmasının istenilmeyeceği bir tablo çizmiş... Şahen ben, birçok Amerikalı öğretmenin buna benzer manzaralar oluşturduğuna eminim. Ve haksız da sayılmazlar. Link to post Sitelerde Paylaş
AteTürk 0 Eylül 16, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 16, 2010 gönderildi Argolar bir yana Photoshop ile acip bakildiginda soldaki amerikan bayraginin sonradan yerlestirildigi, yazilarinda photoshopla yazildigi cok bariz belli oluyor orta derece ps bilgisi olanlar fake oldugunu farkedecektir ama kullanilan dil itibari ile bir musluman degilde amerikli birinin yaptigi kanaatindeyim. Link to post Sitelerde Paylaş
AteTürk 0 Eylül 16, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 16, 2010 gönderildi Tahtadaki yazilari kontrol edin arkadaslar butun harfleri tipatip ayni yazmak mumkun degil "we" yazan kisimlar hele tipatip ayni kesinlikle fake. Link to post Sitelerde Paylaş
Mr.Kont 0 Eylül 16, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 16, 2010 gönderildi Resmin fake olduğunu Arap ülkelerinin bir tezgahı olduğunu düşünüyorum. Ama gerçekse, bu kinle eğitilen çocuklar yarın yine Arap ülkelerini savaş alanına çevirecek ABD başkanları olacaklardır, hiç şüphemiz olmasın bu konuda. Link to post Sitelerde Paylaş
BilgehanBengi 0 Eylül 16, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 16, 2010 gönderildi Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi Konunun içine ettiniz, elinize sağlık. Gidin özelden mesaj atın arkadaş birbirinize. Link to post Sitelerde Paylaş
tolonbey 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi Iste böyleee, Ne eyitimi arkadas,UYU UYU YAT UYU dersleri. Türk budunu kadar uyutulan bir ulus dunya yüzünde görebilirmisiniz? Arabin ,AmarIkalInIn , AvrupalInIn ,AraplasmIsIn ,AvrupalilasmIsIn ,AmarIkalasmisin elinde birer SIRINGA ici dolu keten tohumu SUYU , SAH DAMARDAN ver AllahIm ver. Bu kadar SIRINGA yiyen bir vucut deyil % 70 ,%100 abtal olur cIkar. Resmi terihlerimiz Türk cocuklarIna diyorki,su Arap dini varya TIPKI Türklerin eski InanIslarIna benzediginden Türklere Cinlilere karsI yardIma giden Araplarda islämI Türkler görünce ay nekadarda cici bir inanc deyip yanasmislar Araplara yahu sunu ne olur bize ögretsenize cok hos bir seye benziyor,Arap nazlanIr ögretmek istemez,ama yalvarmalara dayanamaz Arap baslar ögretmeye. Türkler okadar memnun olur ve sevinirki tam 999,9 kellim sevincinden takla atmIs gibi anlatIlir. gayrI resmi terihimizi okudugumuzda KORKUNC GERCEK ortaya CIKAR. Terihlerin en korkunc katliamlardan biri yapilmis Türklere Türkistende. Türkistenin varI yogu soyulup Arabistene tasInmIs. Genc kIz ,genc oglanlar köle yapilIp Arap cöllerine götürülmüs. Türkler Arap InancInI kabul etmiyor deye her eve bir Arap yerlestirilmis Türklere zorla Arap inanci yaptIrIlmIs,Türk mülkleri ellerinden alInip omülklerde köle olarak calistIrIlmIslardIr.. Oda yetmemis camiye gidenlere camilerde bir miktar para vermeye baslamIslar. Dün öyleydide bugün dahamI eyi, AraplastIrmak,batIlIlastIrmak,Türklükten uzaklastIrmak bu gün dünden dahada sistemetik devem etmektedir. Gördünüz ,AmarIkalI ögretmen ilk okul ögrencilerine AmarIkan tarafIndan gercekler nasIl dogru görülüyorsa öyle anlatIlIyor. Bizde öylemi? Arap inancIna konan teshisleri dogrudur. Cünkü kitebin kendisi söylüyor bu gercekleri. Iste gerceyi Her insan müslüman olmak zorundadIr. Müslüman olmayanlari büyük tehlikeler beklemektedir. Gerisini yazmIyorum. Kim diyor bunlari? Gaziosmanpara muftüsü Hüseyin asIh Istanbul müftüsü Kemalettin kaya. YalnIz bunlarmIIIIIIIII degil tebiiii. Gecelim Avrupa ve AmarIkaya. Bunlar Türkiye icin haritalar düzenliyorlar,Türkiyenin nasIl bölünmek istendigi hakkInda.Hatta AmarIkaya eskeri okullara gönderdigimiz eskeri ögrencilerimizin önüne bu haritalar acIlIyorda,Türk hükümetlerInden GIG yok.Terörü besliyorlar,ciddi bir nefes yok,hatta degerli subaylarimizi tasIyan helikopterleri Amarikan f16 lari eksos gazIyla düsürüyorlar gene TISSSSSS yok. Park halinde gemimizi,park halinde AmarIkan gemisinden vuruyorlar gene ses yok. Askerlerin basIna cuval geciriliyor karsIlIk yok. Bu forumda dahi bunlarI savunanlar var. Neymis yukardaki fotograf uydurmaymIs.. Nerden anladin ögretmenin SAKA yaptIgInI yahut uydurma oldugunu?. Ögretmen kendilerince coh hahli keske bizde ögle ögretmenler yetistirip,o olanagi önlerine sere bilecek hökümetleri bulabilsek,SECEBiLSEK ,O KELLELERE SAHAP OLABILSEK.. Isteee BELGESI: Iste böyleee, AMERIKANPERESTLER-Burhan ÖZBEY Hakimiyeti Milliye gazatasi Yazar: Burhan ÖZBEY 01/07/2010 14:56:00 Nereye elimizi atsak ordan bir pislikle karsilasiyoruz. Yahu bu Türk insanina yakisirmi. Böyle RAZALAT olurmu ? Gazetelerde ve internet sitelerinde çıkan çok önemli haber(!) bizi Sn. Erol BİLBİLİK’in DESTEK YAYINLARI’NDAN çıkan ve herkesin mutlaka okumasını tavsiye ettiğimiz, kütüphanemizde “önemliler” rafında bulunan “AMERİKANPERESTLER” kitabını yeniden gözden geçirmemizi gerektirdi... Haber neydi? Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Mehmet Emre Gül ABD’de ki Harvard Üniversitesi’ne girebilmek için yapılan SAT sınavında rekor puan aldı. 800 üzerinden 800 puan aldı... Odatv’ de Barış Pehlivan’ın “Cumhurbaşkanı’nın oğlu Harvard’a nasıl girdi?” (30 Haz.2010) başlıklı yazısından ayrıntılarını öğrendiğimiz “Harvard’a giriş hikayesi” bizi girişte de belirttiğimiz gibi, “ AMERIKANPERESTLER kitabını karıştırmaya sevk etti. Barış Pehlivan’ın Odatv’de ki söz konusu yazısını okuyunca da göreceksiniz. SAT sınavının kazanmak üniversiteye girmek için yeterli değil. Esasen sınavda zor olmayan ve binlerce kişinin rahatlıkla kazandığı bir sınav özelliğinde... Önemli ve zor alan; bir eşi Arabistan da olmadığı için (!), zorunlu olarak (!) ABD’ye ve Harvard’a yönelmek zorunda bırakılanlar için(!) bu üniversiteye KABUL EDİLEBİLMEK... Erol BİLBİLİK’in söz konusu kitabında ayrıntılı olarak gözler önüne serdiği, AMERİKANPERESTLER için bir tanım yapmak gerekirse; kitabın önsözünde belirtildiği üzere “perestiş ” , “perest” sözcüklerinin anlamı “tapan”, “tapınma”, “taparcasına sevme” anlamlarına geldiğinden; __________________________________________________________________________________________ Amerikanperestler için ABD’ye tapanlar ya da taparcasına bağlı olanlar demek gerekiyor... __________________________________________________________________________________________ Kitapta AMERİKANPERESTLER olarak tanımlanan 30 önemli isimden bazıları şunlar: Abdullah Gül, Fehmi Koru, Fethullah Gülen, Kemal Derviş, Yasemin Çongar, Mehmet Şimşek, Cüneyt Zapsu, Egemen Bağış, Can Peker, Cengiz Candar, Hasan Kaya Cemal, M.ali Birant, Ertuğrul Özkök, Özer Çiller, Tansu Çiller, Eser Karataş __________________________________________________________________________________________ Yazarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için anlatımları kitapta 67. sayfadan 84. sayfaya kadar 17 sayfada yer alıyor. Ne yazıyor diye burada uzun uzun anlatmaya gerek yok. Kitap bu konu da ne varsa bilgi edinmek için her şeyi açıkça ortaya koyuyor... Biz bir yorum yapmıyor, sadece yazarın kitaptaki anlatımlarını okurlarımızla buluşturmaya vesile oluyoruz... Kitabı sizler okuyun ve kararınızı sizler verin. Söz konusu kitap bildiğimiz kadarıyla her hangi bir sansüre uğramadan ya da uğratılmadan halen bütün kitapevlerini satılıyor... Örneğin kitapta AMERİKANPEREST olarak tanımlanan eski T.C. başbakanlarIndan TANSU ÇİLLER için yazılmış olan çok önemli bir bölümü aynen sizlerle paylaşmak isteriz... Tansu Cillerin AmarIka vatandaslIk ANDI . Burada , önünüzde, simdiye kadar tebiyetinde bulundugum her türlü devlet tebiyeti ve egemenligini reddettigime Bundan böyle,ABD anayasasInI ve yasalarIn ic ve dIs düsmanlara karsI savunacagIma; ABD ye baglIlIk ve sadakat gösterecegime Yasalarin gerektirdigi durumlarda ABD ordusuna hizmet verecegime Yasalarin gerektirdigi durumda sivil yönetim altinda ulusal önemi olan islerde calIsacagIma ve bu yükümlükleri özgür bir sekilde,akil sagligim yerinde ve semimi olarah üstlenecegime and ederim. TanrI yardImcIn olsun,sayfa 281. Kitapta yer alan ve TANSU ÇİLLER’e atfen ve onun ağzından olarak aktarılan çok önemli bir cümleyi de, sizinle paylaşmaktan edemedik.“ BİRİNCİ VATANIM AMERİKA, İKİNCİ VATANIM DA TÜRKİYE...” (Kitap sayfa: 283) SONUÇ: Yukarı da, yazar Sn. Erol Bilbilik’in kitabından aktardığımız bölümler; eğer konu edilen sahipleri adına yanlış ithamlarsa ve muhataplarının buna itirazları varsa, söyleyecek sözümüz yok. Şayet iddialar doğruysa, iddianın muhatapları açısında diyoruz ki; YAZIKLAR OLSUN! Isteee Kimleri secip getiriyoruz basimiza. Yaziklar olsun bizede. Bir kere degil,BINKERE. Söyleyin simdi,Aziz Nesin hakli deyilmi bu budunun %70 abtal demekle. Bende diyorumki bu milletin %99.5 Abtal. Bende iclerinde olmam sartIyla. Tolonbeg Link to post Sitelerde Paylaş
@stur 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi Ahahahaha, üşüyoruz Bilgehan reyiz. Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi Konu dışı iletiler silinmiş, başlık temizlenmiştir. Link to post Sitelerde Paylaş
Afrodit 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi (düzenlendi) O fotoğraf fotomontaj ve zaten gerçek olma ihtimali yoktur. Ve o fotomontaj Amerikalıları övmek için değil, aksine Amerikalıların bencil oldukları imajını yerleştirmek için yapılmıştır. Yani, ters köşe... Eylül 17, 2010 tarihinde Afrodit tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
BA'AL 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi O foto sahte olabilir ama ortalama herhangi bir amerikalı açısından orda yazılanlar gerçek değil mi? Facebook'ta e başka ortamlarda amerikalıların yazdıklarına bakınca, tahtada yazanların amerikada çoğunluğun hakim görüşü olduğu kanısına rahatlıkla varabilirz. Link to post Sitelerde Paylaş
zensen 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi O foto sahte olabilir ama ortalama herhangi bir amerikalı açısından orda yazılanlar gerçek değil mi? Facebook'ta e başka ortamlarda amerikalıların yazdıklarına bakınca, tahtada yazanların amerikada çoğunluğun hakim görüşü olduğu kanısına rahatlıkla varabilirz. Evet fotonun sahte olup olmaması bir yana batı'da "islam" ve "biz"olmak üzere bölünmüş iki kamp var. Bu yaklaşım batının basın,radyo ve televizyonunda ırkçılık boyutunda olmasada önyargının davranışsal göstergeleri olarak yerini alıyor.Fakat eylem çağrısı yapan ve bütün müslümanları terörist olarak okuyan haberler onaylanmıyor. Çünkü yeni dünya düzenine uyumlanma süreci sancısına tepki veren müslümanlar gibi aynı şekilde batıdaki insanda benzer tepkiler veriyor ki bunlara regressive tepki deniyor. Link to post Sitelerde Paylaş
BA'AL 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi Evet fotonun sahte olup olmaması bir yana batı'da "islam" ve "biz"olmak üzere bölünmüş iki kamp var. Bu yaklaşım batının basın,radyo ve televizyonunda ırkçılık boyutunda olmasada önyargının davranışsal göstergeleri olarak yerini alıyor.Fakat eylem çağrısı yapan ve bütün müslümanları terörist olarak okuyan haberler onaylanmıyor. Çünkü yeni dünya düzenine uyumlanma süreci sancısına tepki veren müslümanlar gibi aynı şekilde batıdaki insanda benzer tepkiler veriyor ki bunlara regressive tepki deniyor. benim algıladığım kadarıyla, bütün müsülümanlar teröristtir anlayışı herkes tarafından paylaşılmıyor. ama İslamın esas kaynaklarında yer alan şiddet vurgusu, onlarında dikkatinden kaçmyor. ''Mürtedlerin öldürülmesi '' gibi konulara bile dikkat çekerek , İslamın tehlikesi aşikar şekilde belirtiliyor. Ortalama amerikalı WW2 hakkındada amerikanın dış polikası hakkındada ,islam hakkındada o tahtada yazanlardan pek farklı düşünmüyor. Link to post Sitelerde Paylaş
zensen 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi benim algıladığım kadarıyla, bütün müsülümanlar teröristtir anlayışı herkes tarafından paylaşılmıyor. ama İslamın esas kaynaklarında yer alan şiddet vurgusu, onlarında dikkatinden kaçmyor. ''Mürtedlerin öldürülmesi '' gibi konulara bile dikkat çekerek , İslamın tehlikesi aşikar şekilde belirtiliyor. Ortalama amerikalı WW2 hakkındada amerikanın dış polikası hakkındada ,islam hakkındada o tahtada yazanlardan pek farklı düşünmüyor. Baal İncil ve tevrat içeriğine bakarsan çiçekli böcekli anlatımlar olmadığını görürsün..şiddet eğilimli pek çok ayet var.Bu anlamda Kuran masum bile kalabilir hatta. Fakat demokratikleşememiş toplumlarda regressive tepkiler çok daha yoğun olur.İslam demokrasiye uzak bir dindir. Batı'da ki regressive tepkilere baktığımızda islam peygamberinin karikatürünü çizmek,islam ve bütün müslümanları terörist olarak okuyan videolar hazırlamak vs..olduğunu görüyoruz.Ama 11 eylül saldırısına baktığımızda dünya ticaret merkezinin nasıl vahşice vurulduğunu gördük. Ama dediğim gibi en basit tabirle yeni dünya düzeni bütün insanları bir potada eritmeyi hedeflediği için düzene adaptasyon süreci sancılı oluyor.Yani senin zannettiğin gibi bu tip davranışların temel sebebinin kuran'ın içeriğiyle falan ilgisi yok. Link to post Sitelerde Paylaş
@stur 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi O foto sahte olabilir ama ortalama herhangi bir amerikalı açısından orda yazılanlar gerçek değil mi? Facebook'ta e başka ortamlarda amerikalıların yazdıklarına bakınca, tahtada yazanların amerikada çoğunluğun hakim görüşü olduğu kanısına rahatlıkla varabilirz. Değil be dostum. Aynı bizde olduğu gibi orada da benimsenen görüşler bakımından büyük çeşitlilik var. Yabancı basını ne kadar takip ediyorsun bilmiyorum ama ben yakınlarda CNN, Euronews vb. kanallarda şu olaya ilişkin epeyce haber izledim: 11 Eylül'den önce ABD'de eskiden İkiz Kuleler'in bulunduğu yerin hemen yanına açılması planlanan İslâmi Kültür Merkezi ülkede epeyce tartışma yarattı. Bu merkezi protesto için sokaklara aralarında Hollandalı aşırı sağcı politikacı Geert Wilders'in de bulunduğu binlerce kişi döküldü. Aynı zamanda merkezi destekleyen binlerce kişi de sokaklardaydı; onlar ise ABD'yi ABD yaptıklarına inandıkları çokkültürlülüğün, hoşgörünün savunusunu yapmak için sokaklardaydılar. Şimdi bu iki kalabalığın mensuplarından hangisi "ortalama Amerikalı"? Geçenlerde açtığın başlıkta sen yabancılar Türkleri nasıl görüyor diye sormuştun; sen ortalama Amerikalıyı nasıl görüyorsun? Link to post Sitelerde Paylaş
Suicide 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi kadının tipine bakınca, sanki gerçekmiş izlenimi veriyor. aslında bu başlığa yazdığım iletimi yazmadan önce aklımdan "bu tebeşir izleri ne kadar mat ve el yazısı ne kadar düzgün, yoksa fake felan mı?" diye düşündüm, ama yinede gerçek olma ihtimaline karşı bir şeyler yazdım. Link to post Sitelerde Paylaş
BA'AL 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi Değil be dostum. Aynı bizde olduğu gibi orada da benimsenen görüşler bakımından büyük çeşitlilik var. Yabancı basını ne kadar takip ediyorsun bilmiyorum ama ben yakınlarda CNN, Euronews vb. kanallarda şu olaya ilişkin epeyce haber izledim: 11 Eylül'den önce ABD'de eskiden İkiz Kuleler'in bulunduğu yerin hemen yanına açılması planlanan İslâmi Kültür Merkezi ülkede epeyce tartışma yarattı. Bu merkezi protesto için sokaklara aralarında Hollandalı aşırı sağcı politikacı Geert Wilders'in de bulunduğu binlerce kişi döküldü. Aynı zamanda merkezi destekleyen binlerce kişi de sokaklardaydı; onlar ise ABD'yi ABD yaptıklarına inandıkları çokkültürlülüğün, hoşgörünün savunusunu yapmak için sokaklardaydılar. Şimdi bu iki kalabalığın mensuplarından hangisi "ortalama Amerikalı"? Geçenlerde açtığın başlıkta sen yabancılar Türkleri nasıl görüyor diye sormuştun; sen ortalama Amerikalıyı nasıl görüyorsun? Sevgili J.Holden O tartışmaları ucundan kıyısından bende takip ettim. Hatta üyesi olduğum bir engelli forumunda bu konu tartışıldı. Yeterli ingilizcem olmadığı için ben pek dahil olamadım ama yazılanları okudum. aşağı yukarı hepsi kuran yakma eylemini gündeme getiren rahibi yerden yere vurdu. Rahibin davranışını talibandan ,kaideden farksız buldular. Ama bu onların İslam hakkında müsbet düşündükleri anlamına gelmiyor. 11 eylülü bayağı canlı duygularla anıyorlar. Afganistan ve ırak işgali eleştirilirken bile , şu pislikleri bırakalımda ne halleri varsa görsünler tadında eleştiriyorlar. Tabiki bu gözlemler benim algıladıklarım. Herşeyin doğrusunu ben biliyorum diye bir iddiam yok. İslam kültür merkezi inşaatıyla ilgili tartışmaları BBC e iranın PRESS tvden biraz takipledim. 11 eylülde toplanan kalabalıkta birkaç kuran sayfası söküp yakan kişi oldu.Ama polis daha ileri gidilmesini engelledi. bu görüntüleri özellikle İran Press tv defalarca tekrarlayarak birkaç gün yayınladı. Diğer kanalların üzerinde durduğunu görmedim.Sen gördün mü? Sevgili Holden Cumhuriyetçi partiye oy verenler bence ortalama amerikalı sınıfına girmeye daha uygun diye düşünüyorum. ''Judge Holden'' bence ortalama amerikalı sınıfına giremez mesela Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi (düzenlendi) Baal İncil ve tevrat içeriğine bakarsan çiçekli böcekli anlatımlar olmadığını görürsün..şiddet eğilimli pek çok ayet var.Bu anlamda Kuran masum bile kalabilir hatta. İncilden bir tane örnek verir misin? İncilde şiddet eğilimli ayet nerde varmış? Bilakis, İsa ben savaş getirmeye değil barış getirmeye geldim, der. Şiddete yönelen, havarilerinden Petrusa, 'kılıçla, yaşayan kılıçla ölür, bırak kılıcını petrus' der. 'Şimdiye kadar komşunu sev, düşmanından nefret et denildiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızıda sevin, size bir tokat atana diğer yanağınızı çevirin.' vs. burada nerde şiddet varmış, zensen? 'İlk taşı günahsız olanınınız atsın' diyerek yahudi geleneğine göre recm edilmesi gereken bir kadını kurtarır isa vs. vs. Daha fazla uzatmak istemiyorum, incilde şiddet olduğu iddiası bir iftiradır. Kendini kurban eden tek peygamber İsadır, o da yaşadıysa tabii. Eylül 17, 2010 tarihinde trustedyou tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
vesper 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi Bu resmin fake olduğunu cidden anlamadı mı bazıları? Yapmayın arkadaşlar o kadar belli ki ancak bu kadar olur yani. Link to post Sitelerde Paylaş
zensen 0 Eylül 17, 2010 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2010 gönderildi İncilden bir tane örnek verir misin? İncilde şiddet eğilimli ayet nerde varmış? Bilakis, İsa ben savaş getirmeye değil barış getirmeye geldim, der. Şiddete yönelen, havarilerinden Petrusa, 'kılıçla, yaşayan kılıçla ölür, bırak kılıcını petrus' der. 'Şimdiye kadar komşunu sev, düşmanından nefret et denildiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızıda sevin, size bir tokat atana diğer yanağınızı çevirin.' vs. burada nerde şiddet varmış, zensen? 'İlk taşı günahsız olanınınız atsın' diyerek yahudi geleneğine göre recm edilmesi gereken bir kadını kurtarır isa vs. vs. Daha fazla uzatmak istemiyorum, incilde şiddet olduğu iddiası bir iftiradır. Kendini kurban eden tek peygamber İsadır, o da yaşadıysa tabii. ne münasebet!benim incil ya da tevratla alıp veremediğim ne olabilir? Konu zaten kuran ya da diğer kutsal metinlerdeki şiddet söylemleri değil..batı dünyasında yaşanan ve özellikle medya ile empoze edilen bizim iyi şeylerimiz,onların kötü şeyleri.. ve bütün bunlar,sosyal bilimciler tarafından yeniden biçimlenen dünyaya uyumlanma sürecinde yaşanan geriye yönsemeli tepkiler olarak değerlendiriliyor. Ve demokratikleşememiş toplumlarda bu tepkiler çok daha şiddetli yaşanıyor.İslam toplumları demokratik değildir. Yani sorun kutsal kitaplarda şiddet içeren ayetler olup olmaması değil çünkü her ne kadar sen kabul etmesende bu tip ayetler var. al bakalım içinde hiç şiddet bulunmaz dediğin çiçek böcek dininden ayetler: [Matt. 10:34-39] Benim dünyaya barışı getirmeye geldiğimi sanmayın; aslında barışı değil, kılıcı getirmeye geldim. Evet, erkeği babasından, kızı annesinden, gelini kaynanasından ayırmaya geldim: evin insanları düşmanımız olacak. Babasını veya annesini benden çok seven, bana layık değildir; oğlunu veya kızını benden çok seven, bana layık değildir. Haçını alıp arkamdan gelmeyen bana layık değildir. Hayatını kendine saklamak isteyen onu kaybedecek; hayatını benim için kaybeden yaşayacak. Luk, 19: Ben size söylüyorum: sahip olana verilecek, sahip olmayanın nesi varsa alınacak. kalanlara gelince, benim hükümdarlığımı kabul etmeyen düşmanlarımı buraya getirin, ve gözümün önünde onları öldürün. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts