Jump to content

Süreç Başladı, Hadi Gözümüz Aydın.


Recommended Posts

Aklımla, mantığımla, tarih bilgimle veriyorum. Pratik gerçeklik de beni olumluyor; bu adamlar 8 senedir iktidarda, sizler de 8 senedir ağlaşıyorsunuz; ama şeriatın falan geldiği yok.

Sen geleceği iddiasını neye dayandırıyorsun? Kanıt yükü iddia sahibinin omuzlarındadır. İddianın dayanağı olduğuna inandığın şeyleri getir, beraber inceleyelim.

tarih bilgisiyle, akliyla veriyormus:) tarihi abdurrahman dilipak'tan ogrendigin belli de, o 2 gramlik akli kimden aldigin esas sorulmasi gereken diyecegim ama o da gayet net; "bir kadin memesine vatani satarim" diyen bir hirbodan.

hayir, sanki menemen'de seriat icin kubilay'in kafasini kesenlerden biri, bugun seriat gomlegini cikarmis cakma demokratlardan(!) bulent arinc'in dedesi degilmis; sanki 1923'ten once bu topraklarda seyhulislamlik, halifelik gibi en asagilik gerici kurumlar yokmus; sanki cumhuriyet, buram buram seriat kanunlarina gore yonetilen rezil bir sistemin uzerine oturtulmamis; sanki 50'lerdeki 6-7 eylul olaylari, 60'lardaki kanli pazar, 70'lerdeki alevi soykirimlari hic yasanmamis; 90'larda ugur mumcu gibi aydinlarimiz katledilmemis, madimak'ta "ya seriat ya olum" diye bagiran hayvan soylari 37 aydini katletmemis, hizbullah yokmus gibi, bir de altan amcamin hayrani guruh burda bize siyaset parcalamaya kalkiyor:)

ulan hic mi utanmaniz, arlanmaniz yok ? gerci insanliktan kilometrelerce uzakta duran zil zurna cahillerde haya, ar, utanma, seref gibi kavramlar ne gezer ? bizimki de laf iste.

tarihinde recreativo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 111
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

AKP basının önemli bir bölümü dolaylı da olsa kontrol altında tutuyor.

Basının aşağı yukarı yüzde 85'i hükümetten yanaymış, geri kalan yüzde dilimi temizleme harekatı başlayabilirmiş basında, muhalif yazarlar üzerinde böyle bir baskı oluşacaklarını düşünüyorlar.

Türkiye'nin şeriatlaşması tehlikesini şöyle yorumluyorum, eğer şeriatlaşmaktan kasıt toplum kademelerine, basına-yayına, stk'lara ve yavaş yavaş her yere ılımlı din pompalamaksa bu gelebilir yani gelir demiyorum ama isterlerse gelir çünkü onları durduracak bir güç kalmadı.

Ama rejim olarak şeriat gelmez en azından ilk aşama gelmeden olmaz o gelirse diğerini de isterler o başka mevzu. Lakin bir şeriat devleti müttefik ABD'nin işine gelmeyeceği için rejimi şeriat olan bir devlet ABD nezdinde Arap devlet demektir, Arap devlet de düşman devlet.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nurcu camianın içinde saçı açık gayet modern insanlar var.Ne şeriat arzuluyorlar ne de İran gibi olmayı.Bence Nurculara fazla bir antipati var gereğinden oldukça fazla bir antipati bu.Ve bu Gülen=Humeyni denklemine saçmalığına kadar götürülüyor.Şeriate giden yola adres Nurcularmış gibi pompalama yapılıyor laikçi kesime.

Bence Gülen fobisinden bu ülke kurtulmalı.Adamın varsa yanlış olduğunu düşündüğünüz fikirlerine adam akıllı eleştiriler yapmalı.

Yoksa böyle paranoid depresif hallerle açılan konular ve başlıkların zerre faydası yok ayrıca komik bir duruma düşülüyor.

tarihinde Galileo100 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Nurcu camianın içinde saçı açık gayet modern insanlar var.Ne şeriat arzuluyorlar ne de İran gibi olmayı.Bence Nurculara fazla bir antipati var gereğinden oldukça fazla bir antipati bu.Ve bu Gülen=Humeyni denklemine saçmalığına kadar götürülüyor.Şeriate giden yola adres Nurcularmış gibi pompalama yapılıyor laikçi kesime.

Bence Gülen fobisinden bu ülke kurtulmalı.Adamın varsa yanlış olduğunu düşündüğünüz fikirlerine adam akıllı eleştiriler yapmalı.

Yoksa böyle paranoid depresif hallerle açılan konular ve başlıkların zerre faydası yok ayrıca komik bir duruma düşülüyor.

Nurcuları çok iyi biliyorum. Gazetelerini, kimi okuduklarını, görüşlerini, Said Nursiyi, Abant toplantılarını, Zaman gazetesini vb. Şeriat istediklerine hiç şüphe yok.

Ama nurcular gerçekte dogmatik liberallere hizmet etmektedir, bunun farkında değiller tam olarak o ayrı.

Modern görünüşlü olabilirler, bu konuda haklısın. Ama ben görünüşten söz etmiyorum. Suudiler de belki modern görünüşlü, son model yatlarla dolaşıyor Suudiler, Suudi Arabistan'da yollar, hastaneler vb. en son sistem, yani modern bir şekilde yapılmış ama bu şunu değiştirmiyor Suudi Arabistan şeriat devletidir ve ABD tarafından desteklenmektedir.

Tüm bunlara paranoya vb. diyebilirsin; zaten bu sözler, önlerine çıkan her türlü eleştiriye, iddiaya, araştırmadan, incelemeden otomatik olarak komplo, paranoya, yalan vb. demek bunlar için moda oldu artık. Bununla birlikte yukarıda söylediğim şeylerde paranoya, komplo, yalan vb. olduğunu da sanmıyorum. Çünkü bizde uzayda filan yaşamıyoruz, Nurcuları biliyoruz, gazetelerini, yaşam biçimlerini gözlerimizle görüyoruz, yazdıklarını okuyoruz. Ama tabii bazıları farklı biçimde okur, anlar o ayrı ve o yazılanlardan NUR filan bulur.

Ama belki ilerde bunu konuşanlar da dediğin gibi paranoid şizofren, psikolojik olarak hasta, dengesiz teşhisi ile hastanelere filan kapatılır. Bazı totaliter devletlerde bu yöntemle muhalefet filan susturulmuştu; bu da iyi taktik anlayacağın.

tarihinde Stanislav tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiyeye şeriat niye gelmez?

Şeriat demek dışa kapanmış,yabancı düşmanı,yabancılaşmış bir toplum demek.Kaos,ambargo,bölünme,iç savaş demek.

Halihazırda terör ve toplumda kutuplaşma mevcut.Bir de şeriat gelirse türkiye tam anlamıyla afrika ülkelerine döner.

Bu kimin işine gelir?Kimsenin işine gelmez.Ne AB nin ne ABD nin ne de halkın işine gelir.

Akp nin arkasında ABD var.ABD nin istediği ne?Ortadoğuda istikrarlı ve güçlü bir müttefik.

Türkiyede terör sorunu var,kürt sorunu var.Akp nin ilk hedefi bu sorunu çözmek.

Ve çözecek de.Hem de bir kaç sene içinde çözecek.Ordu üzerinde baskı kurması bu hedefe ulaşmak için gerekliydi.

Çünkü olası bir darbe türkiyenin 30 sene geriye gitmesi demekti.Şimdi takvimde yeni anayasa,başkanlık ve eyalet sistemi var.

Kürtler istediğini alacak ve silahlar susacak.Belki susturmak için büyük tavizler verilecek,bir ihtimal öcalan serbest bırakılacak.

Ama sonuçta terör bitecek.Halktan alınan vergiler artık savaşa harcanmayacak.Bir 300 milyar dolar daha çöpe gitmeyecek.Benim tahminin ve umudum bu yönde.

Şeriattan şeriata fark var. Gerçi öz olarak aynı olsa da.

ABD, Suudi tipi bir modeli destekler niye desteklemesin ki?

Bak şimdi:

ABD'nin, Suudi Arabistan'a 60 milyar dolar tutarında silah satışını öngören anlaşmanın bu hafta ya da sonraki hafta ABD Kongresi'ne gelmesi bekleniyor. Anlaşmanın Kongreden sorunsuz geçmesi durumunda, ABD'nin bugüne kadarki en büyük silah satışı gerçekleşmiş olacak. Obama yönetimi, Suudi Arabistan ile savaş gemisi ve füze savunma sistemi modernizasyonu konusunda da görüşmelerini yürütüyor. ABD yönetimi, 60 milyar dolarlık paketin en az 75 bin kişiye istihdam sağlayacağını düşünürken, anlaşmayı, İran'a karşı yürütülen daha geniş bir politikanın parçası olarak da görüyor. ABD ile Suudi Arabistan arasındaki görüşmeler aylardır biliniyor, ancak anlaşmanın birçok detayı yeni şekillenmeye başladı. Bu detaylara, anlaşmanın kaç uçağı kapsadığı ve modelleri de eklendi. Kongreye bu hafta ya da gelecek hafta sunulacak anlaşmaya göre, silah anlaşması paketi, 84 yeni F-15 savaş uçağının yanı sıra üç farklı tipte helikopterin satın alınmasını içeriyor. Bunlar, 70 adet Apache, 72 adet Black Hawk ve 36 adet Little Bird taarruz helikopterleri. Yetkililer, paketin istihdam yaratıcı özelliğinin Kongreden geçmesinde kolaylık sağlayacağını düşünüyorlar. F-15'ler ile Apache'leri üreten Boeing şirketi, Suudi Arabistan paketinin doğrudan veya dolaylı 77 bin kişiye istihdamı destekleyeceğini ifade ediyor. -2009'DA KÜRESEL BAZDA 57,5 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA İMZALANDI-

13.09.2010

http://www.t24.com.tr/haberdetay/98107.aspx

Bundan iyi daha kaz nasıl bulunur? Daha ne yazalım?

ABD, Suudi Arabistan'ı istediği gibi kullanıyor. Bu ülke geri zekalı bir ülke gibi ABD ne derse onu yapıyor. Petrolü dolar ile sat diyor ABD, o da satıyor, paranı şuraya yatır diyor o da onu yapıyor, şunu al diyor o da alıyor. Bundan daha büyük beyinsizlik var mı sence? Bence yok ve olamaz da.

Damat Feritlerin ülkesi ne mutlu onlara...

tarihinde Stanislav tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

hay allahina 1, kitabina 2 be kardesim... hem, "bir kadin memesine vatani satabilirim" diyen uckur duskunu cahil bir donegi (bknz: altangiller familyasi) kendine idol sececeksin, hem de kalkip burda o agzindan ishal kusacaksin. siz kim, laiklik tanimi yapmak kim be. her yeriniz demokrat(!) olsa ceperiniz kadar yer isgal edersiniz. bu guruh uyeleri konusunca aklima amuda kalkip alkis bekleyen hint maymunlari geliyor. bu sefer hazirliksiz yakalandik, bi dahakine findik fistik hazirlayalim bari.

Atatürkçüler yine yüzümü kara çıkarmadı. Küfretmeden konuşan Atatürkçü olur mu?

Alışılageldiği üzere fikir namına hiçbir şey, hakaret namına her şey. Zamanıma acımasam bu eşsiz yazılarınızı şuraya yollayacağım.

tarih bilgisiyle, akliyla veriyormus:) tarihi abdurrahman dilipak'tan ogrendigin belli de, o 2 gramlik akli kimden aldigin esas sorulmasi gereken diyecegim ama o da gayet net; "bir kadin memesine vatani satarim" diyen bir hirbodan.

:)

hayir, sanki menemen'de seriat icin kubilay'in kafasini kesenlerden biri, bugun seriat gomlegini cikarmis cakma demokratlardan(!) bulent arinc'in dedesi degilmis; sanki 1923'ten once bu topraklarda seyhulislamlik, halifelik gibi en asagilik gerici kurumlar yokmus; sanki cumhuriyet, buram buram seriat kanunlarina gore yonetilen rezil bir sistemin uzerine oturtulmamis; sanki 50'lerdeki 6-7 eylul olaylari, 60'lardaki kanli pazar, 70'lerdeki alevi soykirimlari hic yasanmamis; 90'larda ugur mumcu gibi aydinlarimiz katledilmemis, madimak'ta "ya seriat ya olum" diye bagiran hayvan soylari 37 aydini katletmemis, hizbullah yokmus gibi, bir de altan amcamin hayrani guruh burda bize siyaset parcalamaya kalkiyor:)

Düşüncelerin genetik olduğunu mu iddia ediyorsun yani?

6-7 Eylül olayları vs. ulus devlet olma yolundaki etnik temizlik vakaları, şeriatla meriatla alakası yok. 30'lardaki Yahudi pogromları da mı şeriat habercisiydi? Kürtlere kart-kurt sesleri çıkaran dağ Türkleri diyenler de şeriatçıydı değil mi?

ulan hic mi utanmaniz, arlanmaniz yok ? gerci insanliktan kilometrelerce uzakta duran zil zurna cahillerde haya, ar, utanma, seref gibi kavramlar ne gezer ? bizimki de laf iste.

Durma, devam et. Powerade.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Astur 6-7 Eylül olayları, 1930 anti Yahudi progpoganda, varlık vergisi, şeriatçı bir temizlik değildir ırkçı, faşist bir tutumdur.

Lakin şeriat da bir tür faşizmdir.

Irkçı faşizmi desteklemeyelim diye şeriat ismindeki gizli faşizmi mi destekleyeceğiz?

İki kötüden birini tercih etmek zorunda mıyız?

Peki Sivas, Maraş, Çorum katliamları bunları da mı ırkçılar yaptı, şeriatçı faşistlerin bu söylemeyi unuttuğun olaylarda payı nedir, ne kadardır?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Astur 6-7 Eylül olayları, 1930 anti Yahudi progpoganda, varlık vergisi, şeriatçı bir temizlik değildir ırkçı, faşist bir tutumdur.

Lakin şeriat da bir tür faşizmdir.

Irkçı faşizmi desteklemeyelim diye şeriat ismindeki gizli faşizmi mi destekleyeceğiz?

İki kötüden birini tercih etmek zorunda mıyız?

Peki Sivas, Maraş, Çorum katliamları bunları da mı ırkçılar yaptı, şeriatçı faşistlerin bu söylemeyi unuttuğun olaylarda payı nedir, ne kadardır?

Şeriatın faşizm ile çok ortak yönü olduğu konusunda hemfikiriz dostum. Şeriatı da elbette desteklemeyeceğiz, kim diyor şeriatı destekleyelim falan diye?

Saydığın katliamları şeriatçı faşist dediklerin yaptı da; ya bunları eli kolu bağlı izleyip müdahale etmeyen devlet görevlilerini nasıl açıklayacağız dostum? Ya da bu olaylardaki kontrgerilla parmağını?

Hem zaten mesele bunlar değil, Türkiye'de şu anda bir şeriat tehlikesi var mı onu konuşuyoruz. Bu cinayetleri işleyen insanlar ve benimsedikleri görüşler toplumda ne derece kabul görüyor vs. bunları konuşmak lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Saydığın katliamları şeriatçı faşist dediklerin yaptı da; ya bunları eli kolu bağlı izleyip müdahale etmeyen devlet görevlilerini nasıl açıklayacağız dostum? Ya da bu olaylardaki kontrgerilla parmağını?

Bu liboşların ağızdan dolma tüfek ve tarihten bi-haber oldukları veya kasıtlı olarak yalan söyledikleri nasıl da cart bir şekilde sırıtıyor?

Dönem Demokrat Parti dönemi. Hani şu solculardan nefret eden, memleketin ilk liboşları olan Demokrat parti dönemi. (Zaten olaylardan sonra suç solcuların üstüne yıkılmış, ne kadar solcu varsa içeri alınmış..) Yapılan Tezgah Demokrat partinin oyunu. Olay bizzat o dönemin iktidar yalaması yandaş gazeteleri tarafından iktidarın bilgisi dahilinde tezgahlanmış. Emniyet güçleri de o dönemin liboş iktidarının elinde. Önceden Rum evlerine çarpı işareti konulmuş, her şey oratada ama içişleri bakanlığına bağlı polis seyrediyor. Belli ki seyredin mesajı gelmiş bakanlıktan. Her şey iktidarın kontrolünde gelişiyor. En başta yavşak Menteres var. Bu gerçekler dururken, bu danagalak da çıkmış hala kontrgerilla boku yiyor. Kontrgerilla boku yerken, kuş beyniyle bize tarihi unutturacak götüboklu veled.

İşte bunlar alçak, ahlaksız pislik liboşlar. Utanmadan gerçekleri bile çarpıtacak tıynetteler. Boşa değil bunları görünce midemizin bulanması...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu liboşların ağızdan dolma tüfek ve tarihten bi-haber oldukları veya kasıtlı olarak yalan söyledikleri nasıl da cart bir şekilde sırıtıyor?

Dönem Demokrat Parti dönemi. Hani şu solculardan nefret eden, memleketin ilk liboşları olan Demokrat parti dönemi. (Zaten olaylardan sonra suç solcuların üstüne yıkılmış, ne kadar solcu varsa içeri alınmış..) Yapılan Tezgah Demokrat partinin oyunu. Olay bizzat o dönemin iktidar yalaması yandaş gazeteleri tarafından iktidarın bilgisi dahilinde tezgahlanmış. Emniyet güçleri de o dönemin liboş iktidarının elinde. Önceden Rum evlerine çarpı işareti konulmuş, her şey oratada ama içişleri bakanlığına bağlı polis seyrediyor. Belli ki seyredin mesajı gelmiş bakanlıktan. Her şey iktidarın kontrolünde gelişiyor. En başta yavşak Menteres var. Bu gerçekler dururken, bu danagalak da çıkmış hala kontrgerilla boku yiyor. Kontrgerilla boku yerken, kuş beyniyle bize tarihi unutturacak götüboklu veled.

İşte bunlar alçak, ahlaksız pislik liboşlar. Utanmadan gerçekleri bile çarpıtacak tıynetteler. Boşa değil bunları görünce midemizin bulanması...

Sen 6-7 Eylül Olayları'ndan bahsediyorsun, biz ise Sivas, Maraş, Çorum vb. olaylardan bahsediyoruz. Tartışmayı nasıl, nerenle izlediğin konusundaki kararı okuyan arkadaşlar versinler artık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Astur 6-7 Eylül olayları, 1930 anti Yahudi progpoganda, varlık vergisi, şeriatçı bir temizlik değildir ırkçı, faşist bir tutumdur.

Lakin şeriat da bir tür faşizmdir.

Irkçı faşizmi desteklemeyelim diye şeriat ismindeki gizli faşizmi mi destekleyeceğiz?

İki kötüden birini tercih etmek zorunda mıyız?

Peki Sivas, Maraş, Çorum katliamları bunları da mı ırkçılar yaptı, şeriatçı faşistlerin bu söylemeyi unuttuğun olaylarda payı nedir, ne kadardır?

Kont'un mesajı bu. 6-7 Eylül olayları, 1930'daki Yahudi karşıtı eylemler ve varlık vergisi ırkçı-faşist bir tutum olarak ayrı bir biçimde kategorize edilmiş zaten. Bana soru sorduğu ve benim cevap verdiğim bölümde bahsedilen olayların Sivas, Maraş ve Çorum katliamları olduğu açıkça görülüyor.

Kont'tan alıntıladığın yazıda 6-7 Eylül'den söz edişlmiyor mu? 6-7 Eylül'ü de aynı kefeye koymuyormusun yamuk liboş?

Yanlış okumuş, yanlış anlamışsın. Özür dileyeceğin yerde de hakaret ediyorsun. Ayıp.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neyi yanlış anlamışım, neden özür dileyecekmişim? Sen hepsini aynı kategoriye koyup kontrgerilla demedin mi? Ben gayet iyi anlıyorum, ama sen muhteşem kıvırıyorsun.

Hayır, hepsini aynı kategoriye falan koymadım. Mr. Kont'un ne yazdığı, ne sorduğu ortada; benim de ne cevap verdiğim ortada. Okuduğunu anlayamamış olman inan benim sorunum değil.

Yazdıklarımı alıntılayayım:

Saydığın katliamları şeriatçı faşist dediklerin yaptı da; ya bunları eli kolu bağlı izleyip müdahale etmeyen devlet görevlilerini nasıl açıklayacağız dostum? Ya da bu olaylardaki kontrgerilla parmağını?

Mr. Kont hangi katliamları saymış, hangi olayları şeriatçı faşistler yaptı dedi bir bak bakalım. Adam açıkça benim de saydığım 3 olaya katliam demiş, şeriatçı faşistlerin rolü hakkında soru yöneltmiş. Bu noktada yazılanları anlamamak için fazladan çaba göstermek gerekiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Basının aşağı yukarı yüzde 85'i hükümetten yanaymış, geri kalan yüzde dilimi temizleme harekatı başlayabilirmiş basında, muhalif yazarlar üzerinde böyle bir baskı oluşacaklarını düşünüyorlar.

Türkiye'nin şeriatlaşması tehlikesini şöyle yorumluyorum, eğer şeriatlaşmaktan kasıt toplum kademelerine, basına-yayına, stk'lara ve yavaş yavaş her yere ılımlı din pompalamaksa bu gelebilir yani gelir demiyorum ama isterlerse gelir çünkü onları durduracak bir güç kalmadı.

Ama rejim olarak şeriat gelmez en azından ilk aşama gelmeden olmaz o gelirse diğerini de isterler o başka mevzu. Lakin bir şeriat devleti müttefik ABD'nin işine gelmeyeceği için rejimi şeriat olan bir devlet ABD nezdinde Arap devlet demektir, Arap devlet de düşman devlet.

ozaman suudi kraliyet ailesi abd nin temsilcisi değil

ozaman vahabileri ingilizler kurmadı

suudi arabistan şeriatla yönetilen bir ülke fakat,neredeyse tamamen abd dış politikasına bağlıdır.bunu nasıl açıklayacaksınız?

Link to post
Sitelerde Paylaş

ozaman suudi kraliyet ailesi abd nin temsilcisi değil

ozaman vahabileri ingilizler kurmadı

suudi arabistan şeriatla yönetilen bir ülke fakat,neredeyse tamamen abd dış politikasına bağlıdır.bunu nasıl açıklayacaksınız?

Arabistan İran Şii rejimini İslam Sünni rejimine karşı tehlike olarak grüyor ABD ile yakınlaşması bunun içindir, yeni yaptıkları silah anlaşması da bundandır. Arabistan ABD'yi sevdiğinden değil İran'a karşı bir güç oluşturmak istediğinden bu yönde yakınlaşma yaşanıyor.

Sonuç olarak ; ABD Arapları istediği için değil Araplar ABD'yi istediği için yan yana yürüyorlar. Yoksa Orta Doğu'da İsrail için İran tehlikesi olmasa ABD'nin de Arabistan'a vb. Arap ülkelerine yakınlaşacağı yok.

Çok değil düne kadar, bir kaç yıl öncesine kadar ABD Arabistan'ın kadın hakları konusunda reform yapmalarını deklare bile etti, BM nezdinde. Arabistan'a bayılsalardı bunu istemezlerdi, BM de gerekirse yaptırım uygulanmalı Arabistan'a demezdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arabistan İran Şii rejimini İslam Sünni rejimine karşı tehlike olarak grüyor ABD ile yakınlaşması bunun içindir, yeni yaptıkları silah anlaşması da bundandır. Arabistan ABD'yi sevdiğinden değil İran'a karşı bir güç oluşturmak istediğinden bu yönde yakınlaşma yaşanıyor.

Suudi Arabistan, ABD'nin kuklasıdır. (Birçok açıdan özellikle petrol ile ilgili konularda.)

Birçok konuda ABD'nin isteğini yapmaktadır. Bununla ilgili şu kitabı okumanızı öneririm: John Perkins'in yazdığı 'Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları' orada bazı şeyler epey net yazılmış.

Başka kaynaklardan da bunu doğrulayabilirim; (şimdi değil ama fırsat bulursam bakarım, çok zamanım yok şu ara) zaten bunu anlamak o kadar zor değil.

Şu da var ABD'nin bazı istemediği olaylar Suudi Arabistan'da yaşanıyor olabilir, ama gülü seven dikenine katlanıyor işte. Ama Suudiler için bu çok daha fazlası, gülü sevme olayı filan değil. ABD'nin 'eşeği' olma meselesi.

Şu da var ABD'nin bazı konularda söyledikleri başkadır yaptıkları başkadır. Bunu iyi anlamak gerekir.

tarihinde Stanislav tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Örnek Irak gibi, Şah zamanında İran gibi; Venezülla gibi vs. Gerçek uygulamalarla ile söylemler arasında uçurumlar olabiliyor.

Ama insanlar çok defa söylemelere veya sözde çok büyük anlamı olmayan göstermelik uygulamalara baktıkları için yanılıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Akp yalamaları, bırakın şimdi şeriat gelir mi gelmez mi oyunlarını, siz önce tayyibin o kadar yakındığı yökü neden artık ağzına bile almadığını açıklayın. Kıvırtmadan ama, tamam mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

ABD tarihinin en büyük silah satışı yakında

ABD, tarihinin en büyük silah satışını Suudi Arabistan'a gerçekleştirecek. 60 milyar dolarlık satışına amacı "İran tehdidine karşı savunma" oluşturmak.

ntvmsnbc

Sizce bu silahlar araplara teslim edilecek mi? ben inanmıyorum.

işte haraç yöntemlerinden biriside bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...