Jump to content

Zürafanın evrimi


Recommended Posts

Zürafa uzarken birçok şeyden fedakarlıkta bulunmuştur. Örneğin zürafa su içmekte zorlanmaktadır. Beynine kanı yollayabilmek için kan basıncını diğer memelilerden daha yüksek tutmak zorunda bırakılmıştır.

tutmak isteyince oldumu hemen?

aslında siz evrimcilere göre zürafanın hiç olmaması gerekirdi.şimdiye kadar evrimsel olarak böyle saçma bir canlının soyunu sürdürememesi gerekti..

yani kan basıncı yetmediği için ölmedi... kan basıncını yüksek tutan organlar gelişti öylemi....

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 114
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kısa vade de düşüneceksin. Sivrisinek ''1000 tane aşama geçireceğim bunları düzenli şekilde geçirmeliyim diye düşünmez'' o sadece anlık gelişim gösterir ve sonunda ortaya çıkan şey bir birikimdir.

bir teknoloji sonunu hesaplamadan oluşamaz hiç kusra bakma....bana bir örnek veririmisin bunula ilgili

uçak vardır çünkü insan uçmak istemiştir.uçmak istemese idi. uçak üzerine düşünmezdi. amaçda olmazdı.amaç olmasaydı uçakta olmazdı.

şimdi sen diyorsun ki (organ 0(sıfır) ken )ilk tesadüfi mut için...

şimdi biri karalama yaparken tüm mühendislik bilgileri düşünülmüş bir uçakplanı yaptı.diyorusn?

peki onun uçak planı olduğunu biliyormuydu?hhayır ?sonra n eoldu?sonra biri masturbasyon ypamk isterken uçak kanadı yaptı..sonra ne oldu?sonra biri tv izlemek isterken gövde yaptı.?sonra biri su içerken onları biirleştirdi...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sivrisinek ''1000 tane aşama geçireceğim bunları düzenli şekilde geçirmeliyim diye düşünmez'' o sadece anlık gelişim gösterir ve sonunda ortaya çıkan şey bir birikim

bu yazına cevap veridm ama beni anlamadığını şimdi anladım..

zaten evrimin bu aşamasının böyle olduğunu biliyorum zaten .ancak saçmalığını da görüyorum onu da bir önceki mesajımda açıklamaya çalıştım

Link to post
Sitelerde Paylaş
Milyonlarca yıl önce tesadüfi bir mutasyon sonucu, sivrisineğin salgısı kanını pıhtılaşmasını hafifçe önlemeye başlamış olabilir.

HACI

olamaz.... böyle saçma şey mi olur?

kimyadan anlamam ama diyelim ki o madde 20 tane elementten oluşuyor olsun...

şimdi anlat bakalım 1.si rastgele mi olmuş...e işe yaramadı ki gitti....

nasıl ulaşacağız? 19 u bile işe yaramıyor...20 side olması gerek...

3 u oluşacak ..ve hiçbi işe yaramadan öööylece 4. cüsünü bekleyecek.

ve hiçbir işe yaramadığı halde duracak öylemi

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kolonya kardeş başlığımı çöplüğe dönüştürdün.

Bir yazı yazmadan önce bence bir düşün. Aklına gelenlri farklı farklı iletilerde yazma. Tek bir ileti aç ve yazacaklarını orada topla. İleti çöplüğüne dönüşmesin başlıklar.

İleti açmak kolay iş ama okunur bir ileti açmak biraz emek ister. Kimsenin senin o parça parça yazılarını okuduğunu sanmıyorum. Şahsen ben okumadım.

tarihinde CharlesDarwin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Kolonya kardeş başlığımı çöplüğe dönüştürdün.

Bir yazı yazmadan önce bence bir düşün aklına gelenlri farklı farklı iletilerde yazma bir seferde aklındakileri yaz da başlık ileiti çöplüğüne dönüşmesin.

İleti açmak kolay iş ama okunur bir ileti açmak biraz emek ister. Kimsenin senin o parça parça yazılarını okuduğunu sanmıyorum. .

konu zaten sizin ilk yazınızda çöplüktü.. çünkü zaten tüm inandığınız iddiaları yize siz çürütmüşsünüz ilk yazınızda..

yukarıdaki yazını anlamadım .:ben daha popülerim mi diyorsun....banane ..öyle olsun...

Şahsen ben okumadım:okumadığın yerinde olmuş zaten cevapta vereceğini sanmıyordum...

Link to post
Sitelerde Paylaş
çöplükse cevap yazmayacaksın kardeşim. Çöplük sensin. Seviyesiz mahluk.

lütfen bu şekilde devam ettirmeyelim.tamam konuya dönelim.

bakın ben ne demişim:çünkü zaten tüm inandığınız iddiaları yize siz çürütmüşsünüz ilk yazınızda..

bu mantıklı bir cümle ..neyse bu yazıma cevap vermeyin...konuya dönelim

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben bu yazıyı zürafanın evrimi ile ilgili Deha nın bana olan atfından sonra yazdım. Kendi bilgilerimi tekrar gözden geçirip yeni birşey olup olmadığını literatürden taradım.

Bulabildiklerim kadarı ile zürafa evrimi konusunda çok yeni ya da bambaşka ya da Darwinin beslenme rejiminden dolayı zürafanın uzadığı tezinden daha farklı bir düşünce bulamadım. Evet yukarıda bahsettiklerim var ancak o hipotezler de Darwininkinden daha sağlam değiller.

Birileri git araştır kardeşim dedi ve araştırdım. Bu yazı onun için asıldı buraya.

Yoksa en geçerli tez hala bana göre zürafaların beslenme rejimleri ile alakalı olanı. Başka bir bilgisi olan varsa cevap versin ya da referans göstererek beni yanlışlasın.

Bahsi geçen hipotezlerin çürütülmesi konusuna gelirsek buraya kadar bildiğimiz zürafanın uzadığıdır. Zürafanın ataları daha küçük ancak bazıları ise büyük ve hacimli olanlardır. Zürafanın bir değişim geçirdiği gerçek. Tıpkı insanın maymundan değişim geçirdiğini fosil kayıtları ile biliyor olmamız gibi.

Ancak nedenini bilmiyoruz ve o yönde kafa patlatıyoruz. Bahsettiğim hipotezlerin hiçbiri doğru olmayabilir. Ama bir doğru vardır ve o doğruyu bulmak için hipotezler geliştirilmeye devam edecektir.

Evrimin var olduğunu biliyoruz çünkü en başta fosil kayıtları bunu bize söylüyor. Örneğin isnan evriminde australopithecus denilen canlılara rastlıyoruz. Öyleki bir şempanzeyi andıran bu canlının dik yrüdğünü biliyoruz. Aynı zamanda bu canlının taş aletler yaptığını biliyoruz.

Tarih kitaplarında bahsi geçen taş devirleri bizlere ait taş devirleri değildir. İşte bu maymun adamların yaptıkları taş aletler taş devirlerini yaratmıştır. Nerede ise bir milyon yıl boyunca sadece taştan aletler yapmışlar kendileri bu süre içinde evrim geçirmişlerdir.

Homo yani isan türlerine ait sayısız fosil bulunmuştur. Evrimi izlemek demek neden evrim geçirdiklerini bilmek demek değildir. Bunu anlamaya çalışıyoruz. Ardipithecusların nedne 2 ayak üzerinde yürümeye başladığı bir sır. Ve tıpkı zürafa giibi bunun hakkında da sadece doğrulanmayı bekleyen hipotezler var.

tarihinde CharlesDarwin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kolonya...

Biraz geniş düşün...

Bugünkü dünyayı bir kenara bırak...

Canlılığın yaşı milyar yıl...

Canlılar hep aynı coğrafyada kalacak diye bir şey yok...

İklim şartları hep aynı olacak diye bir şey yok...

Bitki örtüsü hiç değişmeyecek diye bir şey yok...

Dağlar,denizler hep sabit duracak diye bir şey yok...

Yani doğa hep dönüşüm,değişim içinde.Canlıları adaptasyona,seçilime itende bu.

Bugünün koşullarında zürafanın bu durumdan pek bi çıkarı yoktur belki.

Ama bundan bir kaç milyon yıl önce bitkü örtüsünün bugünkü gibi zengin olmadığı bir dünyada,önemli olanın avcılardan kaçmak değil besin bulmak olduğu bir coğrafyada; zürafaların bu tarz özellikleri onlara avantaj sağlamış olabilir...Ama gel görki değişim sürekli olduğu için,farklı koşullarda eskiden avantaj olabilen şey,bugün saçmalık olarak gözükebilir.

Misal dünya iklimi çok fazla ısındığı öngörelim.O zaman,o zamana yönelik bakan biri "ortalama sıcaklığı 40 derece olan dünyada sıcak kanlı olmak avantajmıdır???" diye sorarsa büyük ihtimal alacağı cevap "hayır" olacaktır.Ama sıcakkanlı olmak, nispeten soğuk bir dünyada,soğuk iklimin hakim olduğu alanlara yayılmak için büyük bir avantajdır.Örnek;antarktikada sadece penguenler ve bir kaç deniz kuşu yaşar",ya da "soğuk sularda balinaların yaşayabilmesi"

Eğer şu iklimde siz antarktikaya bir yılan koyarsanız, 1 cm hareket etmekte bile zorlanır.Ama imparator penguenleri rahatlıkla hayatta kalmayı başarırlar.Lakin sıcak bir antarktikada enerji korunumu açısından bir yılan bir penguene 10 basar.Antarktika bundan 4 milyar yıl sonra -50 C değilde 40 C olursa, ve orada yaşayan penguenle bir yılanı kıyaslayıp,o günün koşullarıyla oraya bakıp "La bu aptal hayvan niye sıcakkanlı,demek birileri yaratmış bunu...Böyle hatayı ancak yaratıcı yapar...Sıcakkanlı olmak bir avantaj değilki..." diyemeyiz.

Evrimsel seçilim geleceği öngörmez...Günün koşullarına göre hareket eder.Bu yüzden ara sıra böyle saçmalıklar gözümüze çarpabilir.

tarihinde CherokeKd tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Kolonya...

Evrimsel seçilim geleceği öngörmez...Günün koşullarına göre hareket eder.Bu yüzden ara sıra böyle saçmalıklar gözümüze çarpabilir.

sorun bilinçsiz olan yapıların çoğunun saçma sapan olması gerektiğidir.

ama bu dünyadaki canlılar sanki hepsi bir dalda uzmanlaşmış ve eğitilmişler...bu bana burada bir bilinç olması gerektiğini söylüyor.

dediğim gibi sivrisineğin salgısı için atıyorum 20 element gerekiyorsa ve bunların 19 u işe yaramıyorsa bu nasıl tesadüfle açılanır?3 olacak bekleyecek 4 olavak bekleyecek 5 olacak bekleyecek sonra ...20 saçma değil mi?

yada ağ atan örümcek ,avı olan güvelerin cinsellik kokusununun aynısını kendinde barındırıyorsa bunu ben rastgele birikimlerle nasıl açıklarım.açıklasam bile mantıklı olur mu?

ağzındaki suyu (suyun kırılma açısını da hesaplayıp)havadaki böceğe isabet ettirip sonra beslenen bir balığın evrim mekanizmaları ile nasıl açıklarım .bu çok saçma

nasıl olacak birikimi:suda canlı bulamadı. e ölür(ölmediiiiiiii ) suyu aldı ve fırlattı.böceği yedi

bir balık bunu nasıl yapar ve siz buna nasıl inanırsınız aklım almıyor..

yani atıyorum ben dağda uyurken alçaktan uçan ve bir kuşu ağzımla yakalasam şansgele...ve en önemlisi bende bilinç olmasa ...yani ne yaptığımı bile bilmesem...yada ağzımla yakalamayayımda ağzıma düşse şansgele...bu durum kuşları profesyonelce ağzımla kuş tutma yeteneğine dönüşebilir mi?

bu örnek çalışarak keskin nişancı olmakla çok ayrıdır.burada bilinç yoktur....bilinç olmadan hiçbirşey olmaz.

tarihinde kolonya tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Soruna birde şu açıdan bakmalıyız bence...

Zürafanın atıyorum bir zebraya avantajları ne olduda böylesi acaip bir şekil aldı... Halbuki göründüğü kadari ile zürafa, neresinden bakarsanız bakın zebraya göre acı çekiyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zürafa neden zebraya göre acı çeksin ki? Zürafanın acı çektiğini sanmıyorum.

Zürafanın zebraya göre avantajının olduğunu da kimse söylemiyor. Uzun boylu zürafanın avantajı kısa boylu zürafalara karşıdır. Zebra ya da diğer otoburlara karşı bir avantajının olduğu söylenmiyor.

Eğer zürafanın ataları tek tip beslenmeyi seçtilerse, o zaman bu onları beslendikleri ağaçlardan uzaklaşmamalarını sağlayacaktır. Tıpkı koalaların okaliptus ile beslenmeleri ve zehirli yapraklarından etkilenmemeleri gibi. Koala ile okaliptusun gelişimi muhtemelen aynı zmanlarda olmuştur. Önce zehirli okaliptus sonra koala çıkmamıştır. Okaliptus daha zehirli olmaya devam ederken koalalarda buna karşı direnç bununla beraber gelişimini sürdürmüştür.

Zürafa da aynı şekilde akasya ağaçları ile beraber uzamış olabilir. Zürafanın boyunu sürekli maksimum kullanması önemli değildir. Gerektiğinde maksimum kullanabilmesi öenmlidir. Bu fark bile onu ataları olan kısa zürafalardan daha üstün kılar.

Sonuçta zürafadaki evrim mekanizması büyük bir baskı unsurunun devreye girmesi ile gerçekleşmiş olmalı. Bu da zürafanın tek düze beslenmesi ile alakalı olabilir. Bence bu konu hakkında yapılacak en güzel çalışma zürafanın evrimine benzer bir evrim geçiren ve yokolmuş olan dev otobur dinazorlardır. Diplodocus ile Zürafa arasındaki en önemli benzerlik uzun boylu olmalarından ziyade otobur olmalarıdır.

Evrim bir çırpıda herşeyi anlatmıyor. Anlayabilmek için zihni ve bilgi kanallarını sürekli açık tutmak gerekiyor. evrim teorisinin mekanizmaları zaman içinde daha da gelişecek ve bilgilerimiz arttıkça evrimin nasıl gerçekleştiğini daha iyi anlayacağız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
sorun bilinçsiz olan yapıların çoğunun saçma sapan olması gerektiğidir.

ama bu dünyadaki canlılar sanki hepsi bir dalda uzmanlaşmış ve eğitilmişler...bu bana burada bir bilinç olması gerektiğini söylüyor.

dediğim gibi sivrisineğin salgısı için atıyorum 20 element gerekiyorsa ve bunların 19 u işe yaramıyorsa bu nasıl tesadüfle açılanır?3 olacak bekleyecek 4 olavak bekleyecek 5 olacak bekleyecek sonra ...20 saçma değil mi?

yada ağ atan örümcek ,avı olan güvelerin cinsellik kokusununun aynısını kendinde barındırıyorsa bunu ben rastgele birikimlerle nasıl açıklarım.açıklasam bile mantıklı olur mu?

ağzındaki suyu (suyun kırılma açısını da hesaplayıp)havadaki böceğe isabet ettirip sonra beslenen bir balığın evrim mekanizmaları ile nasıl açıklarım .bu çok saçma

nasıl olacak birikimi:suda canlı bulamadı. e ölür(ölmediiiiiiii ) suyu aldı ve fırlattı.böceği yedi

bir balık bunu nasıl yapar ve siz buna nasıl inanırsınız aklım almıyor..

yani atıyorum ben dağda uyurken alçaktan uçan ve bir kuşu ağzımla yakalasam şansgele...ve en önemlisi bende bilinç olmasa ...yani ne yaptığımı bile bilmesem...yada ağzımla yakalamayayımda ağzıma düşse şansgele...bu durum kuşları profesyonelce ağzımla kuş tutma yeteneğine dönüşebilir mi?

bu örnek çalışarak keskin nişancı olmakla çok ayrıdır.burada bilinç yoktur....bilinç olmadan hiçbirşey olmaz.

Sana cevap yazmayacaktım ama yazacağım.

Örümceğin bir ağ tuzağı yapmasının başlangıcı için evrim bunun birden olduğunu söylemiyor. Evrim var olan dokuların başka amaçlar için kullanılmaya başlamasından sonra başlar. Örümcek ilk başta elbette ağ yapmaya başlamamıştır. Ama iplikçik üretmeye başlamıştır. Tüm böcekler gibi. Böcekler metamorfoz safhasında kendileri için ağ üretir ve bu ağın içinde başkalaşır. Yani bu ağ üretme zaten örümceğin orjininde var olan şeydir. Şekil değiştiren şey onun bir silah olarak kullanılmaya başlamasıdır.

Sivrisineğin orjini de bitki özsuyunu emen sivrisineklerden gelir. Birçok sivrisinek türü bitki özsuyu ile beslenir. Bu böceklerde kan ile beslenme yoktur. Ancak zaman içinde bazı türleri için kan da bir alternatif olmuş olabilir. Evrimle var olan enzimler şekil değiştirerek kanın pıhtılaşmasını engeller yapıya dönüşmesi sağlanmış olabilir.

Hiçbir zaman canlı işe yarayan bir enzimi birdenbire ortaya çıkarmaz. Var olan ve bir iş için kullanılan bir enzim defekt ile yani mutasyon sonucu başka işe de yarar hale gelir. Bu canlıya avantaj sağlar. Zaman içinde biriken değişimler artık ilk orjinden çok farklı bir enzim ya da enzimler grubunu ortaya çıkarır.

Evrim mekanizmaları açıklanırken hiçkimse gelişimin birden olduğunu söylemiyor. Evrimin yavaş ilerliyor olmasında yatan mantık da budur zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sana cevap yazmayacaktım ama yazacağım.

Örümceğin bir ağ tuzağı yapmasının başlangıcı için evrim bunun birden olduğunu söylemiyor. Evrim var olan dokuların başka amaçlar için kullanılmaya başlamasından sonra başlar. Örümcek ilk başta elbette ağ yapmaya başlamamıştır. Ama iplikçik üretmeye başlamıştır. Tüm böcekler gibi. Böcekler metamorfoz safhasında kendileri için ağ üretir ve bu ağın içinde başkalaşır. Yani bu ağ üretme zaten örümceğin orjininde var olan şeydir. Şekil değiştiren şey onun bir silah olarak kullanılmaya başlamasıdır.

Sivrisineğin orjini de bitki özsuyunu emen sivrisineklerden gelir. Birçok sivrisinek türü bitki özsuyu ile beslenir. Bu böceklerde kan ile beslenme yoktur. Ancak zaman içinde bazı türleri için kan da bir alternatif olmuş olabilir. Evrimle var olan enzimler şekil değiştirerek kanın pıhtılaşmasını engeller yapıya dönüşmesi sağlanmış olabilir.

Hiçbir zaman canlı işe yarayan bir enzimi birdenbire ortaya çıkarmaz. Var olan ve bir iş için kullanılan bir enzim defekt ile yani mutasyon sonucu başka işe de yarar hale gelir. Bu canlıya avantaj sağlar. Zaman içinde biriken değişimler artık ilk orjinden çok farklı bir enzim ya da enzimler grubunu ortaya çıkarır.

Evrim mekanizmaları açıklanırken hiçkimse gelişimin birden olduğunu söylemiyor. Evrimin yavaş ilerliyor olmasında yatan mantık da budur zaten.

benim yazımın içinde zaten birden old. anlamı yok ki?

herhangi bir cevap vermiş değilsin. ben mesela balığı açıklamnı isterim mekanizmalarını..

yada örümceği:"balos" örümceği..evrim mekanizmalaryla nasıl açıklayacaksın...

yada sivrisineği...

anlat aşamalarını konuya dalalım...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Acı çekti derken bunu gerçek manada söylemedim...

Zürafa için su içmek işkence, yere yatıp kalkmak işkence, koşmak ve ayakta durmak ayrı bir işkence... Tüm bu fedakarlıklar niye yapılmış? Yüksekteki yapraklara ulaşmak için...

Hiç mantıklı değil bence...

Link to post
Sitelerde Paylaş
benim yazımın içinde zaten birden old. anlamı yok ki?

herhangi bir cevap vermiş değilsin. ben mesela balığı açıklamnı isterim mekanizmalarını..

yada örümceği:"balos" örümceği..evrim mekanizmalaryla nasıl açıklayacaksın...

yada sivrisineği...

anlat aşamalarını konuya dalalım...

Senin gibiler için diyecek birşeyim yok. Senin gibiler A canlısının evrimi açıklansa, B canlısının evrmini sorarlar. B canlısı açıklansa zaten hali hazırda C vardır.

Senin gibiler tartışmaz; saldırır

Senin gibler fikir üretemezler. Üretilen fikirlerin düşmanıdırlar.

Senin gibiler araştırmacı değildirler. Yapılan araştırmaları okumayı bile bilmezler.

Senin gibileri evrime ve doğal seleksiyona örnek olsun diye aslanların önüne atmak gerekir. Eğer hızlı bir koşucu isen aslandan kurtulursun. Değilsen ölürsün.

Senin gibiler ancak evrimi bu şekilde anlayabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Seenin mantıklı bulman önemli değil ateshbey. Gerçeğin ne olduğu önemli.

Gerçeğin o olduğunu kim söylüyor ve kanıtı nedir?

Bak ne demişsin yazının başında?

Darwin'den sonra teori de bazı soru işaretleri oluştu. Erkek zürafanın neden daha uzun olduğunu teorinin açıklayamadığını, aynı zamanda yavru olanların yüksek dallara ulaşmasının mümkün olmadığını düşündüler. Ayrıca zürafa çoğu zaman kendi omuz hizasında besleniyor.

Bu eleştiriye rağmen hala nasıl olupta yüksek ağaçların zürafalarının boyunun uzamasında etkili olduğunu düşünebiliyor ve bunu bir gerçek olarak görebiliyorsun...

Demekki zürafalar, yavruları tam bir erişkin oluncaya kadar onları kendileri besliyor...

Ayrıca bu teoriden şöylede bir sonuç çıkıyor...

Çoğu akasya ağacının yenilebilecek seviyedeki yaprakları zürafaların omuz hizasındadır...

İlginç...

tarihinde AteshBey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...