Jump to content

Papatyalıktan Kasımpatılığa


Recommended Posts

Mine Kırıkkanat, vatan gazetesinden, yazdığı ama vatan gazetesinin yayımlamadığı "Papatyalıktan Kasımpatılığa" adlı betkesi nedeniyle işine sonverildiğini bilenleriniz vardır. Betkeyi okumayı arzulayanlar şurayı, Mine Kırıkkanat'ın kovulma sonrası Zeynep Kurtbay ile yaptığı söyleşisi için şurayı ulayu Mine Kırıkkanat'ın İsmail Yuvacan'a gönderdiği y-ulatı (e-posta) için şurayı tıklayabilir.

Mine Kırıkkanat, benim izlenimlerime göre ayrılıkçı kürtler tarafından ulayu (ve) akp yandaşları tarafından nefret edilen bir yazardır. Öyle ki; referandumu boykot edip Askere gitmeyin (Tıkla) çağrısı yapanlar, M.Kırıkkanat'a yakıştırılan faşist önadının sorumlusudurlar. Orasını anlıyorum ançıp (ama) Türk yalnığının gözündeki değerde ateist olduğunu söyledikten sonra bulunduğu iş konumunu niçin yitirdiğini anlayamıyorum.

Ben, M.Kırıkkanat'ın sözkonusu betkesi nedeninden çok, ateist olduğunu söylemesinden dolayı, akp'nin yazılı basına verdiği gözdağının dolaylı sonucu olarak Vatan Gazetesinden kovulduğunu düşünüyorum. Bence Ateist olduğunu açıklaması (gerçi sesli açıklamasını duymadım), akp hükümetinin işbaşında olduğu bu günayda (tarih) yanlıştı. Hiçkimsenin islam karşıtı kişisel açıklama yapmamasını öneriyorum. "islam dininden mi" olduğunuzu üsteleyerek sorsalar bile, din azu (veya) tanrı inancınızın olmadığınızı açıklamayın. İlkin fişlenir sonra eritilirsiniz. Şakaya gelecek yanı yok bunun.

Uğrola

tarihinde BegTeginli tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok nankörsünüz..

Giderek özgürleşiyoruz, göremiyor musunuz? AKP çok demokrat, çok özgürlükçü bir parti. Siz kesin Kemalist bir postal yalayıcısısınız, statükocusunuz.

Sizin gibi laikçiler yöneteceğine ülkeyi, Fethullah yönetsin. O ve müridleri çok özgürlükçü, çok demokrat..

"Dini faşizm geliyor, ülkede çoktan ateist avı başladı" diyenlere de aldanmayın.. Hepsi yalan söylüyor..

Çok özgür, çok çağdaş, ekonomik olarak şahane yerlere ulaşmış bir ülke olacağız.

Neyle?

İslam'la.

Yazıklar olsun bu ülkenin halkına da, kim olduklarını hiçbir zaman bilemediğim, cahile bağımlı aydınına da..

Bekir Coşkun, Mine Kırıkkanat, Yılmaz Özdil..

Sırada kimler var bakalım. Zaten üç beş kişi kalmışlardı, temizlenmeleri çok kolay olur.

Gurur duysunlar özgürlükçülükleriyle.. Özgürlükçü liberal dostlarıyla birlikte...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bekir Coşkun, Mine Kırıkkanat, Yılmaz Özdil

Üçüncüsü Necati Doğru olacaktı. "Necati Doğru'nun yazısı dün akşam saat 21.00'da Zafer Mutlu'nun talimatıyla gazeteden çıkarıldı. Necati Doğru bu olay üzerine gazeteden istifa ettiğini açıkladı. İşte Vatan'ın sansürlediği o yazı: İstanbul'da kaç Aytaç Durak bulunuyor"...

Kendinizi iyi hissetmekten bu kadar kolay vazgeçmeyin bence.Yılmaz Özdil görevinin başındadır şimdilik. Mine Kırıkkanata'a gelinece. Kendisi akıllı kadındır ama kanaltürkten anımsadığım kadarıyla Tuncay Özkan ile başlayan siyasi harareti vardır. Bu hararet bende de var ama ben çığırmıyorum. Kendisinin yazılarına gereksinen okuyucu kitlesi varken bulunduğu gazetenin köşesini kaptırmaması gerekiyordu. Eleştirilerini yaparken bir kimliği işaretleyecek içerikte yazmaktan vazgeçseydi şimdi vatanda yazmaya devam ediyordu. Umarım Sözcü gazetesinde yazmaya başlar ve yazılarını vakit gazetesi yazarları gibi kimliği odağa alıcı yazılardan vazgeçerek yazar.

tarihinde AlpApaUrungu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Mine Kırıkkanat'ın politika yazarlığı bilgisi, Nazlı Ilıcak'ın siyasal bilgileri kavrayışının üstünde olmasına karşın N.Ilıcak kadar saplantı ulayu [ve] siyasal taraftar düzeyinde aşırılığı olmamıştır. Vatan'da iken ağbağından yazılarını bazen okurdum. Vatan ile yollarını ayırdıktan sonra Cumhuriyet gazetesine geçti ulayu ilk yazısına yarın [10 Ekim Pazar] başlayacak. Duyurmuş olayım.

Uğrola

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 years later...

BirGün gazetesi, PKK'yı eleştiren Mine Kırıkkanat söyleşisi nedeniyle, muhabiri Özlem Özdemir'in yazılarına belirsiz bir süre ara verildi. BirGün gazetesinde PKK'yı eleştirmek suç yani.

Doğan medya grubu dışında tüm kanal ve gazeteler, el konulmalarla akp tayfasına geçmişken, sol yayınların kendi içlerinde didişmesi üzüntü verici. BirGün gazetesi PKK'yı desteklemekte Evrensele yetişti bu arada.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Müslümanların içtikleri suya Şeyhleri tükürünce şifa bulup iyileşiyorlar. Böyle bir ümmet bilinçi ortada varken bu ümmeti kullanan her siyasetçi Tayyip ağanın yaptığını yapabilirdi. Ecevit biraz velveleciydi, erken galeyana gelirdi ve hazmı sorunluydu, ondan beceremedi. Askere gidenler veya sınır ötesi hârekâta gidenler ise zaten dönmeyi akıllarından silen insanlar. Kızıl elmaya giden asker, ailesine "beni beklemesinler" haberi göndermişti kayıttaki kameraya bakarak. inançlarında şehit olmak iyi bir mevkiidir saygı duymalıyız.

 

 

tarihinde Toyon Utkuuçi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...