Jump to content

Ateistler, Din Konusunda Dindarlardan Daha Bilgiliymiş.


Recommended Posts

ABD’de yapılan bir araştırma, ateistler ve agnostiklerin din konusunda diğer tüm büyük dinlerin inananlarından daha bilgili olduklarını ortaya koydu.

ABD Dini Bilgi Araştırmaları Merkezinin yaptığı bir anket, ABD’de din konusunda en bilgili grubun ateistler ve agnostikler olduğunu ortaya koydu.

Ankete göre ateistler, yani herhangi bir tanrının varlığına inanmayanlar ve agnostikler, yani tanrının var olup olmadığının bilinemeyeceğini düşünenler, diğer dini görüşlere sahip gruplara göre dinler konusunda daha bilgililer.

Ankete göre örneğin Protestanların büyük kısmı, Protestan Reformu’nun öncüsünün Martin Luther olduğunu bilmiyor. Her 10 Katolik’ten 4’ü ise kilisedeki ayinlerde kullanılan ekmek ve şarabın anlamını yanlış biliyor.

Ateistler ve agnostiklerden sonra din konusunda en bilgili gruplar, Yahudiler ve Mormonlar çıktı. Ankete Müslümanlar, Hindular ve Budistler de katıldı, ancak bu gruptaki insanların sayısı az olduğu için çalışmayı yürütenler bu gruplarda genellemelere gitmediler.

Anket çalışmasına danışmanlık yapan Boston Üniversitesi’nden din profesörü Stephen Prothero, anketin insanların kendi dinleri hakkında çok az, başkalarının dinleri hakkında ise daha da az bilgi sahibi olduklarını ortaya koyduğunu söyledi.

Anket, ateistlerin bilgi seviyesi kadar eğitim seviyesinin de diğer gruplardan yüksek olduğunu ortaya koydu. Ancak ateistlerin, kendileriyle aynı eğitim seviyesine sahip dindarlarla kıyaslandığında da din konusunda daha bilgili oldukları ortaya çıktı.

http://haber.sol.org.tr/bilim-teknoloji/ateistler-din-konusunda-dindarlardan-daha-bilgili-haberi-33835

Link to post
Sitelerde Paylaş

valla ya. işin özü bu. daha kendi kitaplarından haberleri yok, islami makaleler yazıyorlar, en iyisi bizim dinimiz diyorlar. miş li geçmiş zaman hiç kullanmıyorlar. en iyisi bizim dinimizmiş, islam akıl yoluna çağrıyormuş, islam huzur diniymiş demek yok. direk geniş zaman. islam en iyi dindir, islam huzur dinidir v.s. şu kuran denen kitabı (kitap olmaya bile layık değil) bir de kendileri okusa birçoğunun aklı başına gelecek. ama nerde? anca küfürler, hakaretler, tehditler... kendileri okumadıkları kitabı da bize okutturmaya çalışıyorlar ya o komik.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee.

Desenize Amarıkalılar beni dogruladı.

Tanrı ınancı ATAISLARDA Tanrı var olusu harıcında,tamdır.

Müslümanlarsa daha tanrıyı bile dogru dürüst tanıyamamaktırlar.

Bunu ben dıyorum ama kur.anda diyor.

ŞÖYLEKİ:

ONLAR MÜSLÜMAN OLDULAR EMME, BENİ TANIYAMADILAR.

Tanrıyı tanımadan müslümanlıh olamayacagına göre,bosa kürek cekmekteler.

Batılı ataıstler dın kiteplerını degil,evrenlerde olusan herseyi incelemekteler onlarda gızlenmıs SIRLARI acıga cıharıp INSANLARIN yararına sunmaktadırlar.Halbukı müslümanlarsa okuduhları kiteplerden bir bisikletin nasıl imel edilecegini bile 1500 yıl içinde ögretememiştir..

Libya susuzluktan kavrulmaktaydı.

Alman bilim adamlarını cagırıp libyanın yer altı sularına sahap olup olmadıgını arastırın dendi.

Alman bilim adamlarının yaptıhları arastırmöada güney Libyada yer altında coh büyük bir nehrin oldugu bulunur.Libyanın belirli bölgelerine suyun taksımı için kanallar yapılır.yer altı nehrininakıs yönü tıkanarak su toprah üstüne cıkarılıp.kanallara ayrılarah su isteniler yerlere götürülür.

Bu suyu bulup cıharanlar Ateist Almanlar.

Müslüman Araplarsa yalnız YAGMUR duasına cıhmayı biliyordu.

Suudu Arabistanın susuzlugunuda gideren yine almanlar.

Güney kutbundan buz daglarını naylonla kaplayıp bu buz daglarını cekip saudı sahillerine getirmekte o sahillerden icerilere dogru döşenen su borularıyla eriyen buzdagları suyu verilmekte biri daha bitmeden ötekisi devreye sokulmaktadır..

Saudilerse ancadkLibyalılar gibi yagmur duasına cıkabilmektedirler.

Bir keresinde duayı birez fazla gacırmıslardıda KABA sular altında galdıydı.

Hatırlarsınız hehelde.

Evet ataıstlar din konusunda daha bilgili.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...