Jump to content

diyanet işleri ordusu..


Recommended Posts

diyanet işleri başkanlığı..

din konusunda toplumumuzu aydınlatmak için kurulmuş..

ibadet yerlerini yönetmekle görevli bir kurum..

117.541 çalışanı var 2010 itibariyle..

2 milyar 650 milyon tl'lik dev gibi bir bütçesi var..

akp’nin iktidara geldiği 2002 yılında 74 bin kişilik kadrosu bulunuyordu diyanetin..

her yıl 5 bin kişi civarında arttı personel sayısı..

ancak diyanette göreve başlayanlardan, her yıl 2 bin civarında kişi de, cumhurbaşkanlığı dahil, üst kurullar ve çeşitli bakanlıklara yatay geçiş yaptı..

böylelikle diyanet kadroları başka kamu kurumlarına geçiş yolu olarak kullanıldı..

kısaca bu yönteme ben, doldur boşalt her yeri doldur diyorum..

diyanet bu yıl 13 bin imam, hatip, müezzin, kayyım, kuran kursu öğreticisi ve vaizi açıktan atayacak..

türkiye'de şu an tam 85 bin cami var..

her yıl binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan ulaşımla ilgili problemlere ayrılan bütçemiz ne kadar peki..

diyanet bütçesinden 1 milyar çık, hah işte o kadar..

bu ülkede sünni müslüman olmayan, herhangi bir dine inanmayan milyonlar eşşek gibi çalışıyoruz, bu diyanet ordusu için..

önümüzdeki seçimlerden sonra şeriatın ayak seslerinin bazı sağırlarımızın kulaklarını yırtmaya başlamasıyla birlikte, böyle bir başkanlığa gerek kalmayacak belkide lağvedilecektir..

bu geçiş kanlı mı olacak kansız mı olacak bekleyip göreceğiz..

Link to post
Sitelerde Paylaş

camilerde toplanan yardım milyarlarını, mevlitlerde ve cenazelerde badem bıyıklı imamların göt cebine sokulanları hiç saymıyoruz bilene..

bu mollaları sırtımıza almışız, eşşek gibi taşıyoruz..

e durmak yok, yola devam daa..

Link to post
Sitelerde Paylaş
117.541 çalışanı var 2010 itibariyle. 2 milyar 650 milyon tl'lik dev gibi bir bütçesi var. akp’nin iktidara geldiği 2002 yılında 74 bin kişilik kadrosu bulunuyordu diyanetin. her yıl 5 bin kişi civarında arttı personel sayısı. ancak diyanette göreve başlayanlardan, her yıl 2 bin civarında kişi de, cumhurbaşkanlığı dahil, üst kurullar ve çeşitli bakanlıklara yatay geçiş yaptı. böylelikle diyanet kadroları başka kamu kurumlarına geçiş yolu olarak kullanıldı.

Diyanet kadrosunun hükümet ulayu belediye seçimlerinde, din eksenli partilerden başkasına oy vermediklerini chp ile mhp, referandum sayesinde anlamışlardır. Anlamadıysalarda yapacak birşey yok. Diyanet varoldukça, laiklik ilkesine sırt çevirmeyen partiler hükümet kurabilecek çoğunluğa erişemeyeceklerdir. Türk bodunu ekinç ulayu düşünç edimlerinde hep imamlara bağımlı, bilgide yavan kalacak, kanıtsız bağnazlığın pençesinden kurtulamayacaktır. Kanıtsız arap doktrini yayan diyanet tezinden kaldırılmalıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

diyanet de zarar eden kit gibi mi oluyor şimdi.tekel işçisine arsızca saldırdılar devleti çiftlik sanmayın diye ama bunların çiftliği dolmuş taşmış hormonlu tavuklarla :D :D

imam denen kişileri hiç sevemedim ,çoğunlukla(istisnalar hariç) moloz beyinli kaz kafalı oluyorlar..

hele bizim dil yapımıza uymayan gırtlak sesini talit ewtmeye çalışmaları yok mu ezan ve kuran okurken

insanı dinden imandan eder.zaten yarım imam dinden eder demişler değil mi :D

son zamanlarda bu sözde diğerlerinden sıyrılıp da başkan olabilen bardakoğlu'nun şeyhülislam edasıyla fetvaları konuşmaları resmen nurcu rejime hazırlıktır ön hazırlıklar yapılıyor şuanda

Link to post
Sitelerde Paylaş

bekleyin bee geliyoruzzz. Ben ilk önce birinizi yatırıp keseceğum :) yok artık yaaa yahu nedir bu kadar korkutan sizi anlayamıyorum. M.kemal değilmi bu diyaneti kuran. M.kemal değilmi halk iradesinden bahseden. Alın işte size halk iradesi :) 80 yıldır dincilere yapılanları görmezsiniz dimi çakma demokratlar sizi....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk'ün diyaneti kurmasındaki amaç, din içeriğindeki yükümlülüklerin Türk vatandaşlarına ithal sınav paketiyle ulaşmasını önlemekti. Arap geleneğinin kur'an'a bastığı Made in Arabia etiketinden bağımsız bir islamı halka yaşatabilmekti. Ancak bu olasılık, islam dini geleneğinin tarihe olan kenetlenişi kırılamayacağı için Atatürk'ün umut ettiği made in arabia etiketinden bağımsız bir islam da gerçekleşemeyecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

her şey yoluna girecek meraklanmayın. Bizim çektiklerimizi birazda siz çekin ! Ama hemen intihar felan ediyorsunuz canım azıcık üstünüze geldikmi aaa küserim ama , ne kadar adi olduğunuzu görmeye kendiniz bile elverişli değilsiniz. İntahar eden subah güruhuna ithafen yazdım

Link to post
Sitelerde Paylaş

Diyanet kurumunu, Türk Uzay Kurumuna ulayu 117 bin 541 çalışanını, 2 milyar 650 milyon TL bütçesini, Türk uzay kurumuna dönüştürmeye olanak olsa, Türk bodununun yaşantısındaki dinsel uyuşuklukla uyarılmış kişilerin bedenleri, birkaç yıl içerisinde büyük oranda iyileşebilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

her şey yoluna girecek meraklanmayın. Bizim çektiklerimizi birazda siz çekin ! Ama hemen intihar felan ediyorsunuz canım azıcık üstünüze geldikmi aaa küserim ama , ne kadar adi olduğunuzu görmeye kendiniz bile elverişli değilsiniz. İntahar eden subah güruhuna ithafen yazdım

suratına sövsem alınırmısın? eşşek derisi gibi suratın var gerçi alınmazsın ama ben yinede bir sorayım dedim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya herşeyi merkezileştireceksin. Sonrada merkezin başına sen oturacaksın.

Şu durumda merkezin başına islamcılar oturuyorlar. Hemde kuruluyorlar birde.

Yani merkezi devlet yapısından laiklere bu saatten sonra ekmek çıkmaz.

Tam tersine sopa çıkar..

En iyisi merkeziyetci devlet anlayışını değiştirmek..

Herkesin kendi grubu ve dünyası içerisinde yaşayacağı anlayışı ve alt yapıyı getirmek.

Diyanetinde merkeziyetci yapısından dolayı şeklini değiştirmek gerekir.

Herkes kendi inancının yapılandırmalarını kendileri yapsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 years later...

Japon JAXA kurumu ile Türk Diyanet kurumu, yıllık bütçeleri neredeyse eşit miktardadırlar. JAXA araştırma yapıp halkına pozitif bilgileri sunarken, Diyanet halkın kimlerden kimilerini yatağa sokabileceğinin bilgisini sunmaktadır.

13319966_1603854003275885_87218182475863

Bilgiler güncel değil. Şu an Diyanet bütçesi 6,4 milyar dolar. 12 bakanlığı geride bıraktı

2016’nın ilk ayında 687 milyon 894 bin liralık harcama yapan Diyanet’e geçen yılki 5 milyar 700 milyon liralık bütçesi yetmedi. 700 milyonluk ek ödenek tahsis edilen başkanlığın yıl sonu harcamaları 6 milyar liraya dayandı.

http://odatv.com/diyanetin-gozunu-toprak-doyursun-0503161200.html

Link to post
Sitelerde Paylaş

Diyanet kaldırılsında sonra başımıza 23423423432 türlü cemaat çıksın. Diyanet kalsın fakat diyanetin harcamalarını, fetvalarını çok iyi analiz eden sistem olsun.

Öyle daha iyi olur (bu saatten sonra). Cemaatler birbirlerini tekfir eder, hizipleşme, kinlenme artar. Bakarsın ufak bir olay darp ile yaralama ile sonuçlanır falan sonra ülkeyi araplar gibi bitmeyen bi çatışma ortamının içinde buluruz. Tabi arada atatürkçiler falan da zarar görür ama olsun. Kendini gerçek müslüman sanan deistlere iyi birer ders olur bunlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ders mers olmaz. Gerçek islam olmadığından oluyor bunlar diye ortada gezerler. Hatta ateistlikle falan ilişkilendirip bazı cemmatleri faturayı ateistlere bile keserler.

Eski türklerde ne güzel din yoktu ama devletler en ufak bi yıpranmada yıkılıyordu. Devletleri yönetmek için baktılar din güzel bi yöntem ve devam ettiler ve uzun ömürlü devletler ortaya çıktı. Hükümdara baş kaldırmak yaratıcıya baş kaldırmaktıra kadar geldi bazı devletlerde. Hatta bazı devletlerde hükümdar= yaratıcı oldu.

tarihinde analiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...