Jump to content

Protestan islam ya da Islam'da cagdaslasma mumkun mudur?


Recommended Posts

  • İleti 99
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

>>> Hayalet var mıdır?Onca film, hikaye ve görgü tanığı var..Yoksa nereden çıkacak bu hayalet, olmasa çıkar mı?Recm konusu da sonuçları acı olmasına karşın örnekle analojik bir ilişki oluşturuyor söylemlerin bazında.Dediğim gibi bu sadece nüktedan bir yaklaşım.İki-üç kelime öğrenip, recm hakkında allame-i cihan kesilip içtihat yapmak ayrı, bana uymuyor demek ayrı bir şey bence.Konuya sadece bu minvalde yaklaşabilirim.

Konuyu külliyeten karıştırıyorsun.

Hayalet var mıdır, insanların insanlarla olan mevzusudur. Ama cin var mıdır dersen, bir müslüman bu hayali varlığın var olduğunu söylemek zorundadır. Ve gebe kalan kızınız, valla ben cinden gebe kaldım derse, ne yaparsınız ayrı bir tartışma olur.

Burada recm olayının örnek alınması öylesine bir şey değil. Recm, islam dininin bir gerçeği. Marjinal bir kaç gurubun değil, adı islam cumhuriyeti olan tüm ülkelerin (osmanlı dahil) hala süren bir gerçeği. Recm islmada var mı yok mu tartışması, altyapısında bu islamcıların (her iki taraf, yorumcu, nakilci) arasındaki meselenin bam telini oluşturur.

Mesele gayet basittir, neden recmi açıkca yasaklayan bir ayet ve hadis yoktur? Allah bu kadar mı basiretsizdir ki, bunu atlamıştır?

Allah basiretsiz olamayacağına göre, demekki recm islamın bir gereğidir.

Dİğer hususlarda aynı minvaldedir. İslam açısından allah dinini tamamlamıştır. Şimdi çıkıpta amanda çarşaf değil şu olsa vs. demek, sadece sayıklamaktır.

Bir şeyi herkes atlıyor. 1400 yıl öncesine gidin. O islamı alın, 1400 yıl yaşatın. Bu durumda, örneğin recm cezası kalkar mıydı? Kadınlara oy hakkı verilir miydi? Kadınlara dayak yasak olur muydu? Çocukları dövmek kötü olur muydu? Cariyelik kalkar mıydı?

Bugün reformculuktan bahseden aklıevvellerin yaptığı şey, islamı atıp, islam dışı hükümleri doğru kabul ediyor olmak. Ve bu islam dışı hükümlere islamı uydurmaya çalışmak. Hepsi bu.

Eğer 1400 yıl önceki Mekke'den bugüne, aha şu ayet nedeniyle cariyelik kalkardı (kadın hakları, vahşet vs. herneyse) diyebileceğiniz bir şey varsa, buyrun yazın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cin var mıdır yok mudur müslümanların müslümanlarla olan mevzusudur demek yerine karıştırmayı yeğlemek bunun istemsizce yağıldığına dalalet ediyor benim için.Birde buradan yakalım:

"Eğer 1400 yıl önceki Mekke'den bugüne, aha şu ayet nedeniyle cariyelik kalkardı (kadın hakları, vahşet vs. herneyse) diyebileceğiniz bir şey varsa, buyrun yazın."

"Mesele gayet basittir, neden recmi açıkca yasaklayan bir ayet ve hadis yoktur?"

Bir tarafta ayet yok deyip cariyelik vardır diyorsun, diğer tarafta recmin yapılmasını yazan ayet yok diye recmi meşru kılıyorsun.Buna, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu denir.Hayalet yok ama, 1400 yıl evvelsini hayal-ed ip, gerçekmiş gibi gören gelenekselcilerle ateistlerin aynı safta olduğu bir fenomen.

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Bir tarafta ayet yok deyip cariyelik vardır diyorsun, diğer tarafta recmin yapılmasını yazan ayet yok diye recmi meşru kılıyorsun.

İran'daki mahkeme, recm cezası almak için benden fetva almıyor efendi, bunu bir aklında tut evvela.

Cariyeliği caiz kılan tonla ayet var. Recm'i yasaklayan ise yok. Ama hadislere göre recm kesin bir olgu. Eğer ayet bir şeyi yasak etmiyorsa, sünnete bakılır. At yemek haram mıdır?

Buradaki konu, islamda neyin olup olmadığı konusu. İslam 1400 yıl önce gelmiş, o gün için şu şu durumları ortaya koymuş. Kurana aha budur diyen adam bile recm etmiş. Bu 1400 yıl sorgusuz, sualsiz sürüp gelmiş.

Bizim sorduğumuz, recm cezasının bu 1400 yıl boyunca ortadan kalkmasına yol açacak bir ayet veya hadisin neden var olmadığı? Eğer böyle bir şey yoksa, 1400 yılın sonunda recm kötüdür diyemezsin. Bu doğrudan islam kötüdür demektir.

Buna kötü diyen bir şey yok. Eğer müslümansan demekki recm iyi bir şeydir o halde. Sen hangi beşeri zırvalıkla çıkıp, recme kötü diyorsun? Çünkü islam dininde iyiyi kötüyü islam dini belirler.

Konu recmin 1400 yıldan beri var olması. Ve şimdi birilerinin çıkıp bu yok filan demesi. Neye istinaden bunun kötü olduğunu ve islamdan çıkarılması gerektiğini söylüyorsunuz? Hadisleri inkar ederek mi? O zaman neden at eşek vs. etine karşısınız mesela?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bizim milletin muslumani ateisti farketmiyor kendi görusunun aksine bir dusunce ortaya atildimi ne aklievvelligi kaliyor ne iki yuzlulugu ne sahtekarligi, ayiptir be arkadaslar insaf bu benim bu minvaldeki ilk mesajim en azindan mesajdaki iyi niyeti göz ardi etmez insan.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunu iyi niyeti filan yok Aşil.

İsalm recmi bile kendi dinamikleri ile kaldırabilmiş değil. O halde, bu ne abes bir "güya reform" arayışıdır?

Siz allahın dediğini, istediğini mi yapacaksınız, yoksa keyfinize geleni yapıp, allah aslında bunu istiyor mu diyeceksiniz? İşte mesele bundan ibaret.

Eğer siz dini hayatın minvali yaparsanız, ona dönerseniz, bir kaç nesil sonra recmi çok iyi bir şey olarak göreceksiniz. Hepsi bu. Solcuyum diye geçinen bir arkadaşın, tarikatçılığa dönüşünü bilirim. Bu sorun değil, mesele şu. Bir gün kabaca diyor ki: "Yüce mevlam ne güzel düşünmüş. Bak bize 4 karıyı helal kılmış. Böylece canım göğüs istediğine göğsü güzel olanla, kalça isteyince kalçası güzel olanla nefsimi köreltirim. Ne kadar güzel..."

İşte varacağınız yer bu. Çünkü şu anda dinden uzak olmanın ve insanlığınıza yakın durmanın etkisiyle, recm gibi, karıya dayak gibi, cariyelik gibi şeyler size iğrenç geliyor. Dine yaklaştıkça bunlar güzel gelmeye başlayacak, çünkü onlar orada. Sizin kafanızı kuma sokmanız bu gerçeği değiştirmiyor.

Ne zamanki dine sarıldınız, işte şimdi beğenmediğiniz o foseptik çukuru, size gül bahçesi gibi görünecek, hepsi bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tevhid inancı, Tanrıyı birleme, tek ve bir olan Tanrıya inanma/güvenme dünyanın en kadim inanış biçimidir ve bu en genel tanımı içinde islamdır. Selam kökünden gelen bu kelime huzur ve barış anlamlarını barındırırki aranızda selamı yayın denir. Bu tevhidin omurgasını oluşturur.

Bu nedenle Bergüzarın kendi fikri yoktur, İhsan Eliaçık'ın fikridir demek herşeyden önce Bergüzarın aklına, inanç yöntemine, Tanrıya bakışına, aldığı eğitime vs vs hakarettir. Önce bunu bir kabullenelim.

Ve bu cümlen ikinci olarak şunu gösteriyorki islam senin inandığın/kavradığın şey değildir. Eliaçık'tan önce yüzyıllardır bunları dillendiren insanlar olmuştur ama bir şekilde sürekli baskıya maruz kalmışlardır. Tıpkı şu an senin beni baskıladığın gibi.

Çünkü gelenek dininin din tüccarları burdan beslenir, senin gibi aklını başka bir fikre ipotek ettirmiş reddiyecelerde aynı kökten beslenir. Neden?

İkinizinde maması kesilecektir de ondan. Çünkü bizim önermelerimizle insanlar huzur ve barış içinde yaşamayı daha çok arzulayacak ve bunun için daha yenilikçi ve akılcı çözümler üretecekler. Çünkü insanların inançsızlıkları kötü bir kader gibi onları kovalamayacak, herkes inancın ölçütünün değereni biçenin Tanrı olduğunu anlayacak, kafir diye onu bunu öldürmeyecek. Hak sahibine hakkını teslim etmeye öğrenecek herşeyden önce. Çünkü bir takım ateist düşünce sahipleri batı destekli küresel oyunlarda piyon olarak kullanılmayacak, dünya doğusu ve batısı ile beraber daha adil, daha güvenilir ve daha yaşanılır bir yer olacak. Çünkü bu küresel güçlerin insanın etini-kemiğini lime lime ettiğini herkes görecek, böyle davrananların huzur bir ortamda yaşam ortamı olamayacağından ve hareket alanı daralacağından seslerini kesecekler, insanlık ölçüsünde yaşamayı ya seve seve, ya da seve seve kabul edecekler. Çünkü....

Yani bu sebepler say say bitmez. Sen biraz eli vicdanında, merhamet sahibi biri olsaydın masumca olsa bile bu söylemlerinin sonucunun nereye varacağını azıcık düşünürdün. Ama düşünmeye ne gerek var. Biri Tanrı yok, bak klozete de baktım yok dedi sende inandın ve Tanrıya dair her önermeyi elinin tersiyle itiverdin.

Ben çıkıp burada buradaki tüm ateist bakış açısı Hawking'in bakış açısını yansıtır. Burdakilerin zerre kadar ateizmle ilgili fikri yoktur, fikir üretme kapasiteleri bile yoktur dersem senin yaptığın şeyin aynısı yapmış olurum. Yani haddimi aşmış olurum. Sende lütfen haddini aşma...

..................

Ve Sevgili Ashyles:

Yine üşenmeden hepsine teker teker cevap vereceğim. Yalnız senden kısa bir süre izin istiyorum. Zira şu iki gün detaylı bir yazı yazamayacağım. Başka bir arkadaşıma kitap düzeltme konusunda sözüm var, onu tamamlamam lazım. (Bunuda kendi reklamım olsun diye yazdım. Malum reklam reklamdır. :)

Siz şuna allah yoktur ama dilimiz varmıyor desenize :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistler yine hiçbir reformcunun olmadığı yerde kendi kendini tatmin etmeyi başarmış :) he bu arada döndüüüm :D

Siz şuna allah yoktur ama dilimiz varmıyor desenize :)

sen şuna allahıda berguzarıda bulamadım ortaya atayım birşey allah yoktur diye belki allah yoktur belki reformcular bunu yer desene :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir ateist forumda değil adeta geleneksel İslam forumunda yazıyor gibi hissettim kendimi.İrandaki hakimin senden fetva almasına gerek yok, çünkü mantalite aynı.Bu mantalite ile bir taraf ateist bir taraf radikal dinci olmuş.Bundan sonraki iletide sanırım, 1- Kitab, 2- Sünnet, 3- İcma [âlimlerin söz birliği], 4- Kıyası fukaha [Fıkıh âlimlerinin ictihadı] şeklinde dinde delil olarak kabul edilen maddelere de geleceğiz ve bunların bir ateist tarafından savunması da yapılacak gibi.Daha evvelde dediğim gibi, sağdan soldan bir kaç ezber ile burada allame-i cihan müçtehid kesilecek değilim ama, insan Kuranda zina suçuna verilen celde cezası varken, peygamber, bundan habersiz miydi diye de sormadan edemiyor.Neyse sonuçta mezhep bağlıkları ve alimlerin yanılamacağına tam itimat gösteren doğmatik kişilerle olması, alim kutsayıcı geleneksel forumlarda yapılması gereken bir tartışmanın burada yapılması, geleneksel popülist ezberci ateist gerçeğini ifşa etmesi açısından ilginç ve yararlı.Bundan sonrası boş ve anlamsız zaman kaybı.Zaten şu cümle herşeyi özetliyor:

"Eğer ayet bir şeyi yasak etmiyorsa, sünnete bakılır."

Sünnete bakalım:

Ömer radiyallahu ahndan, dedi ki: Peygamber sallahu aleyhi ve selem recmetti. Ebûbekir recmetti ve ben de recm ettim. Eğer Allahın Kitabına ilave etmeyi kerih görmeseydim, bunu ben mushafa yazardım. Çünkü benden sonra şundan korkuyorum: Öyle bir zaman gelecek ki bunu Allahın Kitabında bulamadıkları için, bazı insanlar inkar edeceklerdir.

(Büyük Hadis Külliyatı, Cemul-Fevâid. İmam Muhammed Bin Muhammed bin Süleyman er-RÛDÂNÎ. 2 Kaynak Yayıncılık. C. 3. s. 63 Tirmizi)

Ömer (İbnül HatâB) radiyallahu anhden (bir hutbesinde) şöyle dediği rivayet olunmuştur: Bir hakîkattir ki, Allah, Muhammed Sallllâhu aleyhi ve sellemi Hak Peygamber gönderdi ve ona kitap indirdi. Ona indirdiği ayetler arasında Recm âyeti de vardı. (Aynı kaynak-Cilt. 12. s. 409)

Recm var mı yok mu?Kuran da varsa Ömer neden olan bir şeyi Kuran a yazmak istiyor?Yoksa vardı diye bir sözü neden söylüyor?Kuranda var olduğunu bildiğini söyleyen Ömer, Allahtan korkmayı halkın tepkisinden korkarak, olduğunu söylediği ayeti Kurana yazdırmıyor olabilir mi?Bütün bu sorulara ancak kutsal bir keçi ile cevap verilir..İyi de hani Kuran ezbere biliniyordu?Ne yani keçinin yediği sayfada sadece recm ayeti mi vardı?Öyle olduğunu farz edelim..Keçi ayeti yemekle, hafız sahabelerinin hafızasını da mı yedi?Bu tartışmayı gelenekselci ateistler ile gelenekci müslümanlar yapsın, ben yokum.Boş yere zaman kaybı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Recm var mı yok mu?Kuran da varsa Ömer neden olan bir şeyi Kuran a yazmak istiyor?Yoksa vardı diye bir sözü neden söylüyor?Kuranda var olduğunu bildiğini söyleyen Ömer, Allahtan korkmayı halkın tepkisinden korkarak, olduğunu söylediği ayeti Kurana yazdırmıyor olabilir mi?Bütün bu sorulara ancak kutsal bir keçi ile cevap verilir..İyi de hani Kuran ezbere biliniyordu?Ne yani keçinin yediği sayfada sadece recm ayeti mi vardı?Öyle olduğunu farz edelim..Keçi ayeti yemekle, hafız sahabelerinin hafızasını da mı yedi?Bu tartışmayı gelenekselci ateistler ile gelenekci müslümanlar yapsın, ben yokum.Boş yere zaman kaybı.

Boş yere zaman kaybı.

Evet, boş yere zaman kaybı, başka bir şey değil. Recm hafızların hafızasında da varmış demekki, kimse çıkıp itiraz etmemiş.

Ama bunu tartışmak zaman kaybı sadece. Konumuz recm değil. Konumuz neden islamın recmi 1400 sene boyunca engelleyemediği. Anladın mı şimdi?

Sen 1400 sene recmi yapmış, savunmuş gelmişsin. Şimdi gidip kafirlerden, zındıklardan vs. görüp, duyup recmi tu kaka ilan ediyorsun. İşte sana bunun sebebini soruyoruz. Recmi değil.

Soru şu, kendini bilge sanan cühela. İslam neden 1400 yıl boyunca, kendi dinamikleri içinde recmi ve cariyeliği yok edememiştir? Neden 1400 yıl sonunda güç kaybedip, toplum hayatından çekilince, bu rezillikler islamda yok teraneleri edilmektedir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

merak ettim bu kuranda yazıyor mu allahın kelamı mı bu yoksa sizlerin uydurması mı yine :) yazıyorsa kanıtla.

(Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7]

(O, [Resulüm] vahiyden başkasını söylemez.) [Necm 3,4]

(Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54]

(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(Allah’a ve Resulüne karşı gelen, apaçık bir sapıklıktadır.) [Ahzab 36]

(Allah ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider.) [Nisa 13,14]

(İhtilaflı bir işin hükmünü Allah’tan [Kur’andan] ve Resulünden [sünnetten] anlayın!) [Nisa 59]

(O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157]

(Aralarında hüküm verilmek üzere Allah’a ve Peygambere çağırıldıkları vakit: “İşittik, itaat ettik” demek, ancak müminlerin sözüdür, işte kurtuluşa erenler onlardır.) [Nur 51]

(Allah’a ve Resulüne karşı gelen, bilsin ki, Allah’ın azabı çok şiddetlidir.) [Enfal 13]

(Allah’a ve Resulüne itaat edin! [uymayıp] yüz çeviren [kâfirdir] Allah da kâfirleri sevmez.) [Al-i İmran 32]

(Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kâfirdir.) [Nisa 150,151]

Daha dinini bilmeyen siz cühela ile uğraşmakta ayrı bir dert zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş

(Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7]

(O, [Resulüm] vahiyden başkasını söylemez.) [Necm 3,4]

(Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54]

(Resule itaat eden, Allaha itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(Allaha ve Resulüne karşı gelen, apaçık bir sapıklıktadır.) [Ahzab 36]

(Allah ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider.) [Nisa 13,14]

(İhtilaflı bir işin hükmünü Allahtan [Kurandan] ve Resulünden [sünnetten] anlayın!) [Nisa 59]

(O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157]

(Aralarında hüküm verilmek üzere Allaha ve Peygambere çağırıldıkları vakit: İşittik, itaat ettik demek, ancak müminlerin sözüdür, işte kurtuluşa erenler onlardır.) [Nur 51]

(Allaha ve Resulüne karşı gelen, bilsin ki, Allahın azabı çok şiddetlidir.) [Enfal 13]

(Allaha ve Resulüne itaat edin! [uymayıp] yüz çeviren [kâfirdir] Allah da kâfirleri sevmez.) [Al-i İmran 32]

(Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kâfirdir.) [Nisa 150,151]

Daha dinini bilmeyen siz cühela ile uğraşmakta ayrı bir dert zaten.

anibal akıllanmamışsın sen :) eskidende böyle cüretkardın :)

(Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7]

(O, [Resulüm] vahiyden başkasını söylemez.

kendi elinle yazmışsın resul vahiyden başkasını söylemez diye ki resul burda cebrailde olabilir cebrailde elçidir :) resuldür :) yine haşr 7deki resul cebraildir olabilir demiyorum :) elçi sadece peygamber değildir emri getirende elçidir elçi bazen rüzgardır bazen dalga :) resul dedi bitti dimi anibal.

resul kısmını açıkladım diğer ayetlere bakmıyorum bile resulle ilgili :)

ARAF 157.Onlar ki, yanlarındaki Tevrat ve İncilde yazılmış bulacakları ümmi peygambere uyarlar; o onlara iyiliği emreder, kötü ve çirkinden onları alıkoyar. Güzel şeyleri onlara helal kılar, pis şeyleri onlara yasaklar. Sırtlarından ağırlıklarını indirir, üzerlerindeki zincirleri, bağları söküp atar. Ona inanan, onu destekleyen, ona yardım eden, onunla indirilen ışığa uyan kişiler, kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.

peygamber allahın sözüyle yani ayetlerle güzel şeyleri helal pis şeyleri haram kılar peygamber eklemez. bu yüzden recm yoktur :) kuranda recm yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> peygamber allahın sözüyle yani ayetlerle güzel şeyleri helal pis şeyleri haram kılar peygamber eklemez. bu yüzden recm yoktur :) kuranda recm yoktur.

Git bunu İran'daki mollalara anlat, seni mürted diye öldürsünler :)

Kuranda yok, ama islamda var. Sana sorduğumuz şey recm var mı yok mu değil cühelanın küflenmişi. Sana sorduğumuz, neden 1400 yıldır islamın kuranda bile olmayan bu recm'i islamdan çıkaramadığıdır. Var mı bir cevabın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> kendi elinle yazmışsın resul vahiyden başkasını söylemez diye ki resul burda cebrailde olabilir cebrailde elçidir

Haşr 7, tam metni:

Allah'ın o şehir halkının (malından), resûlüne fey olarak verdiği şey (savaşsız elde edilen ganimet), artık Allah'ın, peygamberinin, ona yakınlığı olanların, yetimlerin ve yoksulların ve yolcularındır. (Bu) içinizden zengin olanların arasında elden ele dolaşan bir mal (servet) olmaması içindir. Ve resûl, size ne verdiyse o zaman onu alın. Ve o, sizi neden nehyetti ise o taktirde ondan vazgeçin. Allah'a karşı takva sahibi olun. Muhakkak ki Allah, ikabı (azabı) şiddetli olandır.

Sence bu verdikleri cebrail'e mi veriliyor ?

Komiksiniz. Doğal be tabi, salaklar komik olur, doğal olarak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki ya cebrail kimmiş, Necm suresi:

1- Kayan yıldız hakkı için.

2- Arkadaşınız Muhammed ne sapıttı ne de azıttı.

3- O havadan konuşmuyor.

4- Söyledikleri, kendisine indirilen bir vahiydir.

5- Bu vahyi O'na müthiş güçleri olan Cebrail öğretti.

6- O üstün yetenekli melek doğruldu.

Yani cebrail cebrail'e mi öğretiyor? Cühelayı aştınız iyice moron,i danglak ve salak sınıfna girdiniz..

Link to post
Sitelerde Paylaş

buradaki atelerin çoğu İslamı müslümanlardan daha iyi biliyor.

Bence öyle değil aslında. Çünkü bir kişi kendini nasıl inandırırsa onun doğru olduğunu kanıtlamak için bazı şeyleri farklı gösterebilir. Bektaşi fıkrasını bilirsin. 'bu ornek aslinda bir bektasi fikrasindan gelir. bektasi'ye "nicin namaz kilmiyorsun?" diye sormuslar, o da "kuran'da namaza yaklasmayin yaziyor" demis. "hadi canim, nerede?" demisler, o da nisa suresi 43. ayeti gostermis. ayet hakikaten de soyle basliyor: "ey iman edenler! namaza yaklasmayin..." tabii ayetin tamamini okuyunca anlam degisiyor: "ey iman edenler! namaza yaklasmayin sarhos iken, ne dediginizi bilinceye kadar ve cunup iken, gusledinceye kadar."

Bunlarınki de aynı hesaptır. İşine gelen tarafları alırlar. İşine gelmeyeni yanlış yorumlarlar. Bana göre bunlar ateistlerden daha tehlikeli bir gruhtur. Çünkü ateisti devrilmiş bir gemi olarak düşünürsek, bunların tekrardan düzelme ihtimalleri vardır. ama bu reformcular ise her tarafı delik gemi gibidir. Ne kadar düzeltmeye çalışırsan çalış o gemi batmaya mahkumdur.

tarihinde smokin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...