Jump to content

Ne Güzel Çizgi Filmdi Şirinler.


Recommended Posts

Çalışmadan nasıl yaşıyacağız?

Bazı Avrupa ülkelerinde de işsizlere ücret veriliyor. İşsizlik sigortası denen birşey de var. Peki tüm toplum bunu tercih edip çalışmayı bırakıyor mu? Elbette hayır. Bunun gibi düşün...

İyide Sigortanın verdiği Ücret İle Çalışarak Kazanılan ücret arasında dağlar kadar fark var.

Adam daha iyi yaşam istiyorsa çalışmak durumunda kalacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Devrimden sonra değil bugünden insanlar hayatlarının denetimini isteyecekler. Bugünden yönetim sürecinde daha çok söz hakkı, daha yüksek ücret ve daha çok boş vakit isteyecekler. Bu durum yönetim asygıtının tümüyle onlara ''inmesi'' ve mülkiyetin tümüyle onların olmasına dek sürecektir. Komünal irade bugünden yayıldıkça burjuva devletin temeli kayacaktır zaten.

Yani diyorsun ki insanlar yavaş yavaş kendileri için en iyi düzenin Şirinler düzeni olduğunu anlayacaklar. Ve diyecekler ki "biz Şirinler gibi laylaylom büyük bir aile şeklinde ortak üretip ortak tüketirsek, hem aramızda da ırk-din-millet yüzünden kavga da etmezsek, çok daha mutlu yaşarız, o zaman öyle yapalım" gibi bir bilince gelecekler.

Ama bunu söyledikten sonra da diyorsun ki "biz ütopyacı değiliz." Şimdi bir dediğin bir dediğini tutmuyor.

Bu dediğin bilince insanların gelmeyeceğini biliyorsun. Lenin kendisi demedi mi "bu proleter hıyarlarda iş yok, kendi hallerinde en fazla sendikalaşabiliyorlar, en iyisi öncü parti kurup profesyonel devrimciler eliyle devrimi getirmek. Sonra da bu salaklara bir ayar çekeriz."

Ama diyorsun ki Lenin parti diktası kurdu. E peki devrimi getirmek için öncü parti kurarsa, sonradan iktidara bu parti gelmeyecek mi? Nasıl olacaktı peki? O adamlar babalarının hayrına mı hayatlarını tehlikeye attılar? Hem partideki bilinçli ve Marxismi bilen devrimciler olmazsa toplumda kim yeni düzeni inşa edebilir ki?

Ve zaten fantezi kurmak değil gerçekten yapılabilir birşeyden konuşacaksak o zaman dememiz gerekmez mi ki milyonlarca insandan oluşan bir ülkede ve hatta tüm dünyada bu insanların ortak üretip ortak tüketmesi için organize edici birşeyin olması lazım? Biz karınca değiliz ki. Nasıl bilecez ne iş yapacağımızı? Ve tüketmek için hangi depodan neyi ne kadar alacağımızı? Ya da neyi, ne kadar, hangi yöreye taşıyacağımızı? Kim söyleyecek?

Ve sen sadece bu organizasyonun mucize bir şekilde kendiliğinden olacağına inanmakla kalmıyorsun, üstüne bir de insanların bu tarz bir ortak yaşamı da kendi kendilerine arzu edeceklerine de inanıyorsun.

Bu yüzden işte devrimi yaptıktan sonra Lenin gibiler ilk iş bu aptal anarşistleri idam ediyor. Çünkü kafasızlar.

Bak kendi ağzınla diyorsun yeri gelince. Adam diyor "ne güzel işte, komunizm olsa ben otururum çalışmam, devlet bana bakar." Sen de diyorsun ki "nan salak, herkes oturup yatsa, devlet insanlara dağıtacak gıdayı, don lastiğini ve zımpara kıvamında tuvalet kağıdını nerden bulacak?" Ve sen de gayet iyi biliyorsun ki devlet herkesi kulağından tuttuğu gibi bazısını fabrikaya ve bazısını da tarlaya sürecek. Başka türlü nasıl olacak?

Sen de gayet iyi biliyorsun ki bu "özgürlükçü sosyalizm" olayları yalan. Belki de sadece insanları kandırıp bu tuzağa düşürmek için faydalı bir yalandır senin için. Çünkü sen zaten insanlardan nefret eden birisin. Onların hepsini komünist bir toplumda köle etmek isterdin. Tabi sen köle olmayacaksın. Sen Parti'de makam sahibi olacaksın, herkese sen emredeceksin ve topluma sen ayar çekeceksin, ve istediğini zindana ve işkencehaneye ya da idam mangasına göndereceksin. Bütün devrimciler bu hayalle bu işe girişiyor.

tarihinde entelesan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İyide Sigortanın verdiği Ücret İle Çalışarak Kazanılan ücret arasında dağlar kadar fark var.

Adam daha iyi yaşam istiyorsa çalışmak durumunda kalacak.

yani Sevgili Vision, herkes için yan gelip yatmak gibi bir durum olmayacak :)

tarihinde equus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...