Jump to content

Fethullah Gülen'e 19 Soru


Recommended Posts

Ercüment,

Edip'in yaptığı şey bizim için yeni bir şey mi? Onun hemen bütün referansları İslam'a, Kur'an'a dayanır. Direkt Kur'an'ı referans alır. Fethullah'a sorduğu sorular dinden bağımsız değil ki? Beklediği yanıtlar da öyle..

Edip Yüksel iyi biridir, yobaz bir dinci değildir, belki tutarlıdır vs vs. Biz onu kişisel anlamda değerlendirmiyoruz ki şimdi.

Konumuz bu değil, yazdığı yazı ve onun içeriği.

Ayrıca her ikisi de İslam için çalışıyor, dünyanın ancak ve sadece İslam'la daha güel, daha güvenli ve iyi bir yer olacağına inanıyor. Edip Yüksel kendi inandığı İslam'ın savaşçısı.

Neresinden bakarsan bak, bizlik bir mesele yok ortada. Sorular da çözüm önerileri de sadece din merkezli.

Bunu nasıl göremiyorsun, hayret..

Sadece isimleri islam..

Sadece hacim olarak değerlendirsen Fetullahın elinde, kalbinde ve inancında bir ev dolusu , uygulamalı din var.

Edibin elinde sadece bir kitap..

Yani Fetullahın ilkel saçmalıkları çok fazla.

Edibin çok daha az.

Ayrıca o her inancını hayatla cesurca sorgulayabilen birisi..

Kalan çok az inancınıda insanlığın modern değerleriylede uyumlu hale getirmiş.

Ha edip bunları yaparken ve bu hale gelirken hayatın gerçekleri ile inancını sorgulayarak, çelişkileri görerek gelmiş.

Şimdi aynı çelişkileri, değersiz değerleri Fetullahın yüzüne çarpıyor..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 131
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Hımmm, bu da haklı bir bakış açısı gibi gözüküyor bir yönden ama pragmatik davranmak daha uygun gibi geliyor bana. Fethullah gibilerden kurtulduktan sonra Edip'i halletmesi daha kolay olur. :)

Ben de uzun süre senin gibi düşündüm ama yanıldığımı gördüm sonra. Reformistler sadece İslam'ı güçlendiriyor. En çok da Siyasal İslam'ı. Türkiye gibi, İslam'ın gayet light yaşandığı bir ülkede dinciler bu denli güçlendiyse, hep bu reformistlerin çiçek böcek empozeleri yüzünden.

Yine de onların bu yalanlarından yararlanabiliriz, bir aşama gibi değerlendirebiliriz diye düşündüm hep.

I-ıh.. İslam öyle kilitli bir din ki, dönüp dolaşıp kendi ilkel halini gerçekleştiriyor.

Çok tehlikeli.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bakıyorum da forumun tescilli omurgasız liboşu, ensest uzmanı, uyuşturucu propagandisti kuyruk acısının intikamını almak için başlığa zıplayıvermiş. Bakınız şekil B.

Aynen öyle, şekil B, Alev Alatlı bir önceki iletimde bahsettiğim safsata türünü Türkçeye "adam karalama safsatası" olarak tercüme etmiş, senin birbirinden boş iletilerinden her biri de bu safsataya güzel bir örnek teşkil ediyor.

Kuyruk acısı dedin de, sabaha karşı 5'lere 6'lara kadar üyelerin duvarlarında dolaşıp, arşivlerde arama yapan takıntılı insanların sağlıksız davranışlarını bu şekilde açıklayabileceğimiz kanaatindeyim.

Madem kaşınıyor, bir kere daha basalım kuyruğuna.

Elinden geleni ardına koyma tetikçi Yakup Cemil efendi(adını kullandığın tarihi şahsiyetle iyi uyuşuyorsun gerçekten). Senden korkan senin gibi olsun!

Ben orada Edip Yüksel’in ta yüzüne söylemişim şarlatan olduğunu. Ha dinci radikal şarlatan, her reformist şarlatan diye de açık seçik cümleler kurmuşum.

Sözde ateistsiniz güya. Çıkıp sizler de diyebiliyor musunuz öyle veya böyle dinlerden nemalananların yüzüne şarlatan olduklarını. Hayır, sizler sadece dinci şarlatanlara peçete tutabilirsiniz, tıpkı basındaki diğer liboş ağabeyleriniz gibi.

Ben Edip Yüksel'in şarlatan olduğu kanaatinde değilim ki, o şekilde düşünüyor olsaydım söylerdim elbette. Bu adam inandıkları, savundukları yüzünden radikal İslâmcılar tarafından "mürted" ilân edilen, canını tehlikeye atan, ülkesini terk etmek zorunda kalmış bir adam. Ben şahsen samimiyetinden şüphe etmiyorum.

Düşüncelerini ifade eden bir insanla ancak düşünceleri ile, çeşitli mantık kaidelerine riayet edilerek tartışılır. Niyet okumak, hakaret etmek vs. şeyler geçerli tartışma yöntemleri değildirler. Edip Yüksel'in pek çok düşüncesi bana ters geliyor, ama bunları düzgün bir biçimde dile getirebilen, saygılı ve düzgün üslupla tartışan bir insan; bunları da takdir ediyorum. Kendisi bildiğim kadarıyla ABD'de bir üniversite öğretim görevlisi, altyapısı pek çok insana göre oldukça sağlam, düzgün tartışma kültürüne sahip olduğu da ortada, bu nedenle Ercüment'in de belirttiği gibi kendisi ile çok verimli tartışmalar yapılabilir.

Madem ateistliğimizi de sorguluyorsun şunları da söyleyeyim: Ateistiz elbette, ama sizler gibi hoşgörüsüz, tartışma adabından nasibini almamış, iki lafından biri safsata olan insanlar değiliz. Sen bu üslubunla, tartışma yönteminle bir münazaraya katıl bak bakalım ne oluyor, ya da akademik bir makale yazmaya kalk, birilerini eleştirmeye çalış. Ucuz bir polemikçisin, başka bir şey de değilsin. Küçük insanlar insanlarla, orta insanlar olaylarla, büyük insanlar da fikirlerle ilgilenir derler. Sen de her fırsatta ne denli küçük bir insan olduğunu göstermek için elinden geleni yapıyorsun.

Fethullah Gülen hareketi haz ettiğim bir hareket değil bu arada. Edip Yüksel'in getirdiği eleştiriler de hoşuma gitti; kadın hakları, azınlık hakları gibi temellerde güzel sorular sormuş Fethullah Gülen'e. Günümüzde İslâm'ın yaygın olarak benimsenen yorumlarının bu tarz alanlarda ne gibi sorunlara sebebiyet verdiği göz önüne alınırsa, bu tarz alanlarda çağdaş değerlerle büyük oranda uyuşan bu tarz bir İslâm yorumunun ve de dini bu şekilde yorumlayan reformistlerin sadece Türkiye için değil tüm dünya için de ne denli olumlu etkiler yapabileceği de görülür.

Sen hangi sorusuna kızdın ki Edip Yüksel'in? Gençlerin tek tipleştirilmesini eleştirdiği kısma mı bozuldun, yoksa Kürtlere yapılanlar ile ilgili sorusuna mı? Kadınları ezen bazı pratiklerin kaynağı olan İslâmi kaynakları sorgulaması mı sıktı seni, yoksa İsrail'e ya da mürtedlerin öldürülmesine karşı çıkması mı? Hangisini şarlatanlık olarak görüyorsun?

‘’Ele verirler talkını kendileri yutar salkımı’’ cümlesini pekiştirmek için iki adet örnek verdim. Sırf o cümleme ispat olsun diye.
Ama, ‘’yok sen yalan söylüyorsun, iftira atıyorsun’’ diyemiyen adi pislikler öğrendikleri kıytırık İngilizce kelimelerle mezuyu ters yüz edebileceklerini sanıyorlar.

O sözcükler İngilizce değil ki, Latince. İki kuruş felsefe bileydin sana bu denli yabancı gelmezdi bu tarz tabirler. "Anlamadım, bu ne demektir?" diye sorsaydın da kızmazdık, bozulmazdık, yardımcı olurduk. İngilizce anlamazsan Türkçe, yine anlamazsan Almanca falan açıklardık.

Bu arada sen iftira atıyorsun, terbiyesiz müfterinin de birisin. Hangisini diyemiyormuşum? Senden mi çekineceğiz behey çirkin insan?!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sadece isimleri islam..

Sadece hacim olarak değerlendirsen Fetullahın elinde, kalbinde ve inancında bir ev dolusu , uygulamalı din var.

Edibin elinde sadece bir kitap..

Yani Fetullahın ilkel saçmalıkları çok fazla.

Edibin çok daha az.

Ayrıca o her inancını hayatla cesurca sorgulayabilen birisi..

Kalan çok az inancınıda insanlığın modern değerleriylede uyumlu hale getirmiş.

Ha edip bunları yaparken ve bu hale gelirken hayatın gerçekleri ile inancını sorgulayarak, çelişkileri görerek gelmiş.

Şimdi aynı çelişkileri, değersiz değerleri Fetullahın yüzüne çarpıyor..

İyi de Ercüment, biri diğerinden biraz daha iyi görünüyor diye neden onu destekleyeyim? Edip Yüksel çok mu matah bir şeyi savunuyor?

Adam bütün hayatını İslam'a adamış.

Fethullah'a sorduğu sorular da din kaygılı zaten. Başkatürlü olması mümkün değildi çünkü adamın ideali bu. Onu bunun için eleştirmiyorum ben. Sadece bizimle ilgisi olmadığını ve asla da olamayacağını söylüyorum.

Fethullah'ın ne olduğu belli. Biz onu İslam'ı güzelleştirmek için eleştirmiyoruz öncelikle.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Belki de yeni girmiştir Türkçe'ye, belki de arkadaş ilk defa kullanarak bu sözcüğü Türkçeye kazandırmak istemiştir, neden dalga geçiyorsun ki hemen?

Gördün mü, bilerek oynamış sözcükle. Bence insanların açığını aramak yerine onların fikirleriyle uğraşmalısın.

Aslında alıngaç sözcüğünün internette bir iki yerde kullanıldığını gördüm, ama o örneklerde sözcük kolay alınan gibi bir anlamda kullanılıyordu. Cigi arkadaş bu sözcüğü "yavşak liboşların alıngaçları çalışmıyor" falan diye ilk kullandığında anlamadığımdan internette üşenmedim araştırdım yani. Bulamayınca kendisine sordum, söylemedi. Bilerek oynadım diye önceden diyeydi üstelemezdik elbette. :)

Bu konuyu bile hiç ilgisi olmadığı halde Kemalistlere getirivermekle Kemalizm saplantını bir kez da gözler önüne serdin. Duru gözlere sahip herkes sendeki bu derin saplantıyı görecektir.

Klinik vakalarsınız.

Konunun liberallerle ne kadar alakası varsa Kemalistlerle de o kadar alakası var. O bahsi de kim açmış bir zahmet sen ara bul.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Reformistler sadece İslam'ı güçlendiriyor. En çok da Siyasal İslam'ı. Türkiye gibi, İslam'ın gayet light yaşandığı bir ülkede dinciler bu denli güçlendiyse, hep bu reformistlerin çiçek böcek empozeleri yüzünden.

Aynen öyle sevgili IFeelGod...Birde bunlar daha cok takiyeciler.Gereken soruyu sordum bakalim ne yanit verecek.Kurani atmadan nasil reformist olacaklar? Fetoscular gibi bir delinin yazdigi zirvalari kuranla harmanlayip savunmalari gerekir.Hanefi mezhebinde reformistlik olmaz.Fakat Türkiye müslümanlari zaten müslüman degiller, kendilerini kandiriyorlar.

Cemaatin askerlerinin hepsi sahtekar, yalanci ve takiyecidirler.Hepsinin yüzlerinde maskeler takilidir.Resmen saadet zinciri gibi bir sey oldu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cigi arkadaş bu sözcüğü "yavşak liboşların alıngaçları çalışmıyor" falan diye ilk kullandığında anlamadığımdan internette üşenmedim araştırdım yani. Bulamayınca kendisine sordum, söylemedi. Bilerek oynadım diye önceden diyeydi üstelemezdik elbette. :)

@stur "yavsak düsünceli" yazarim...Yanlis anlasilma olmasin.

Kimseye yavsak diye hitab ve hakaret etmem.Okuduysan yukarida "yavsak düsünceli Atatürkcüler" yazdim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Ercüment,

Arkasina aldigi gücün rahatligi ile ve onu kullanarak konusanlara yazanlara ortak dil kullanmam ve bu benim bilecegim bir konudur. Ben islam laiklik konusunda radikal düsüncelere sahip birisiyim ve bunu hic bir yerde saklamiyorum, forumda mi saklayacagim.Bana kalsa gücüm olsa islamin kökünü kazirim.

Ayrica sosyal hayatta iliski kuracagim kisiye kendimi asla ezdirmem...allahini muhaddini gözümün icine sokanin, kicina sokarim...Eger ben kimseye hic bir sey dayatmiyorsam, hic bir düsüncem ile ona üstünlük taslamiyorsam, kimsede bana yapamaz...buna asla izin vermem.Kimsenin inancinin, irkinin, dilinin üstünlügü olmaz ve bunu asla kabul etmem.

Yavsak düsünceli vaaz imami bozmasi kim oluyor da, Türkiye Cumhuriyetinde gündemde tutuluyor, her seyi ona soruyorlar?Ben bundan hicab duyuyorum anladin mi?Demokratik bir ülkede olmamasi gereken olaylar oluyor ve insanlar uyutuluyor.

Edip Yüksel kendine cok güveniyorsa bu forumda gecer karsima kuran ayetlerini tartisir burasi reklam ajansi degil! Actigim basliklara yanit yazsin bakalim neler yazabilecek?Kuranda sübyanciliktan baslasin.

Fetosa sorular sormusta buraya asmis...Kicina kazik sokulmasi gereken adama sordugu sorulara bakin.Bir cumhuriyet cocugu utanir bu sorulari sorarken.Fetosa ve cemaatine soru sorulmaz desifre edilir, iplikleri pazara cikartilir..Ateistcafede gülen cemaati basliginda oldugu gibi.

Soruların hepsi zaten deşifre edici sorular.. Bence o yüzden Edip sorularını burayada asıyor.

Dikkat edersen Edip bu ceryanların içinde bulunmuş ve iyi biliyor. O yüzden tespitleri doğru ve deşifre edici.

Mesela arapca hayranı birisinin (Fetullahın) Türkce olimpiyatlarla saftirik türkleri nasıl kafaladığını ve samimi olmadığını deşifre etmiş.

Fetullah türkiyenin tüm kurumlarında örgütlenmiş ve güç elde etmiş. Bu bir gerçek..

Düşmanın üzerinede kırk koldan ahtapot gibi saldırıyorlar ve ona karşı gelenler yalnız kalıyor bu ülkede, dolayısı ile adamlar kolaylıkla sindiriyorlar yalnız bireyleri...

Bu olay örgütlü gücün ,tek kalan örgütsüz, birbirine destek olmayan bireyleri ham yapma olayı. İşin sırrı bu.

Kalabalık olmak önemli değildir. Eğer birbirine destek vermiyorsan sadece tek başına kalmış fertler vardır. Kalabalık yoktur. Tek kişi vardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İyi de Ercüment, biri diğerinden biraz daha iyi görünüyor diye neden onu destekleyeyim? Edip Yüksel çok mu matah bir şeyi savunuyor?

Adam bütün hayatını İslam'a adamış.

Fethullah'a sorduğu sorular da din kaygılı zaten. Başkatürlü olması mümkün değildi çünkü adamın ideali bu. Onu bunun için eleştirmiyorum ben. Sadece bizimle ilgisi olmadığını ve asla da olamayacağını söylüyorum.

Fethullah'ın ne olduğu belli. Biz onu İslam'ı güzelleştirmek için eleştirmiyoruz öncelikle.

Reformistler bir nedenden bizim onları var gücümüzle desteklememizi bekliyorlar, yani neticede kurana inananıyorlar benim açımdan neden destek olayım, yaygınlaşmalarını isteyeyim

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aynen öyle, şekil B, Alev Alatlı bir önceki iletimde bahsettiğim safsata türünü Türkçeye "adam karalama safsatası" olarak tercüme etmiş, senin birbirinden boş iletilerinden her biri de bu safsataya güzel bir örnek teşkil ediyor.

Kuyruk acısı dedin de, sabaha karşı 5'lere 6'lara kadar üyelerin duvarlarında dolaşıp, arşivlerde arama yapan takıntılı insanların sağlıksız davranışlarını bu şekilde açıklayabileceğimiz kanaatindeyim.

Elinden geleni ardına koyma tetikçi Yakup Cemil efendi(adını kullandığın tarihi şahsiyetle iyi uyuşuyorsun gerçekten). Senden korkan senin gibi olsun!

Ben Edip Yüksel'in şarlatan olduğu kanaatinde değilim ki, o şekilde düşünüyor olsaydım söylerdim elbette. Bu adam inandıkları, savundukları yüzünden radikal İslâmcılar tarafından "mürted" ilân edilen, canını tehlikeye atan, ülkesini terk etmek zorunda kalmış bir adam. Ben şahsen samimiyetinden şüphe etmiyorum.

Düşüncelerini ifade eden bir insanla ancak düşünceleri ile, çeşitli mantık kaidelerine riayet edilerek tartışılır. Niyet okumak, hakaret etmek vs. şeyler geçerli tartışma yöntemleri değildirler. Edip Yüksel'in pek çok düşüncesi bana ters geliyor, ama bunları düzgün bir biçimde dile getirebilen, saygılı ve düzgün üslupla tartışan bir insan; bunları da takdir ediyorum. Kendisi bildiğim kadarıyla ABD'de bir üniversite öğretim görevlisi, altyapısı pek çok insana göre oldukça sağlam, düzgün tartışma kültürüne sahip olduğu da ortada, bu nedenle Ercüment'in de belirttiği gibi kendisi ile çok verimli tartışmalar yapılabilir.

Madem ateistliğimizi de sorguluyorsun şunları da söyleyeyim: Ateistiz elbette, ama sizler gibi hoşgörüsüz, tartışma adabından nasibini almamış, iki lafından biri safsata olan insanlar değiliz. Sen bu üslubunla, tartışma yönteminle bir münazaraya katıl bak bakalım ne oluyor, ya da akademik bir makale yazmaya kalk, birilerini eleştirmeye çalış. Ucuz bir polemikçisin, başka bir şey de değilsin. Küçük insanlar insanlarla, orta insanlar olaylarla, büyük insanlar da fikirlerle ilgilenir derler. Sen de her fırsatta ne denli küçük bir insan olduğunu göstermek için elinden geleni yapıyorsun.

Fethullah Gülen hareketi haz ettiğim bir hareket değil bu arada. Edip Yüksel'in getirdiği eleştiriler de hoşuma gitti; kadın hakları, azınlık hakları gibi temellerde güzel sorular sormuş Fethullah Gülen'e. Günümüzde İslâm'ın yaygın olarak benimsenen yorumlarının bu tarz alanlarda ne gibi sorunlara sebebiyet verdiği göz önüne alınırsa, bu tarz alanlarda çağdaş değerlerle büyük oranda uyuşan bu tarz bir İslâm yorumunun ve de dini bu şekilde yorumlayan reformistlerin sadece Türkiye için değil tüm dünya için de ne denli olumlu etkiler yapabileceği de görülür.

Sen hangi sorusuna kızdın ki Edip Yüksel'in? Gençlerin tek tipleştirilmesini eleştirdiği kısma mı bozuldun, yoksa Kürtlere yapılanlar ile ilgili sorusuna mı? Kadınları ezen bazı pratiklerin kaynağı olan İslâmi kaynakları sorgulaması mı sıktı seni, yoksa İsrail'e ya da mürtedlerin öldürülmesine karşı çıkması mı? Hangisini şarlatanlık olarak görüyorsun?

O sözcükler İngilizce değil ki, Latince. İki kuruş felsefe bileydin sana bu denli yabancı gelmezdi bu tarz tabirler. "Anlamadım, bu ne demektir?" diye sorsaydın da kızmazdık, bozulmazdık, yardımcı olurduk. İngilizce anlamazsan Türkçe, yine anlamazsan Almanca falan açıklardık.

Bu arada sen iftira atıyorsun, terbiyesiz müfterinin de birisin. Hangisini diyemiyormuşum? Senden mi çekineceğiz behey çirkin insan?!

hangi soruya cevap veriyor edip yüksel? yukarda bir dünya soru var hepsinden kaçıyor. mağduru oynamak hoşuna gidiyor olabilir. bazı ateist arkadaşlar da edib yüksel beyi şiddetle savunma haline geçmişler onlara da saygım var. ama sayın edip hangi soruya cevap veriyor nasıl tartışma yapıyor ben bunu çözemedim.

şunu diyebilirsiniz; "ey eflatun adam kitap yazmış onu yapmış bunu yapmış bla bla bla, sen kimsin ki sana cevap yazacak?" bunu da anlayışla karşılarım. kimse kimseyi muhatap almak zorunda değil. ama kalkıp burda fakir edebiyatı yaparak "ben emperyalizme karşıyım şüphesiz allah sömürüyü sevmez" deyip önüme baştan aşağı arap emperyalizmi empoze eden kuranı ve ilintili hadisleri, islam tarihini koyarsa, ben ona sorarım nasıl bir mücadeledir bu emperyalizmle?

cevap vermesin kendisi zaten her başlıkta aynı şeyi yapıyor. umrumda mı? değil. yeterki başlığı takip edenler anlasın kimin ne olduğunu.

ifeelgood zaten başlığı harika özetlemiş kendisini kutluyorum; bu sorular "ey hocam ben çıkamadım işin içinden gelin bir uzlaşma yolu bulalım ortak kıvırtma noktası bulalım başta kendimizi sonra insanları öyle uyutalım. ama dikkat et antiemperyalistiz biz hocam. öyle ortaya karışık bişiler yapalım" dan başka birşey değildir.

nitekim ilk eleştiri de kendi din arkadaşından gelmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Reformistler bir nedenden bizim onları var gücümüzle desteklememizi bekliyorlar, yani neticede kurana inananıyorlar benim açımdan neden destek olayım, yaygınlaşmalarını isteyeyim

Neden destek olmayasın? Bir sabah kalkacaksın da bütün ülke/müslüman dünya ateist mi olacak? Müslüman halklar modernleşecekse, bu tedricen olacaktır. Dinde reform ve sosyal alanda reform el ele gidecektir. Müslüman halkların cahilliğini kullanan akımlara/kişilere karşı, müslüman halkları kendi akıllarını kullanmaya çağıran reformist kişilerle politik bir hat/cephe oluşturulması çok akıllıca. "Boklarında boğulsunlar" vurdumduymazlığı çok yanlış.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hangi destek. Ne desteği?

Hangi hayal aleminde yaşıyorsunuz siz. Real aleme dönün. İşinize gücünüze bakın.

Forumlarda bir dünya yaratıp, birbirinize destek veriyorsunuz, yada saldırıya geçiyorsunuz vss.. (Hoş, sanalda destek verseniz ne vermeseniz ne.)

Dünyaya dönün artık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aynen öyle, şekil B, Alev Alatlı bir önceki iletimde bahsettiğim safsata türünü Türkçeye "adam karalama safsatası" olarak tercüme etmiş, senin birbirinden boş iletilerinden her biri de bu safsataya güzel bir örnek teşkil ediyor.

Sen adam mısın ki seni karalayayım? İddialarım, senin kendi sözlerin ve bu sitedeki eylemlerinden ibarettir. Hem senin iletilerinin neresi dolu dolu? Bir yığın ukalalıklar, çıkıntılıklar, züppe tavırlar ve Atatürkçü düşmanlığı.

Hepsi bu.

Kuyruk acısı dedin de, sabaha karşı 5'lere 6'lara kadar üyelerin duvarlarında dolaşıp, arşivlerde arama yapan takıntılı insanların sağlıksız davranışlarını bu şekilde açıklayabileceğimiz kanaatindeyim.

Ben senin gibi günümün onüç saatini forum başında geçirenlerden değilim. Onun bunun profillerinde senin gibi yetmiş sayfa doldurmaya ne vaktim var ne de zamanım.

Gayet sağlıklıyım. Sağlıklı olmasam uyuşturucuya meylederdim. Tıpkı senin gibi.

Elinden geleni ardına koyma tetikçi Yakup Cemil efendi(adını kullandığın tarihi şahsiyetle iyi uyuşuyorsun gerçekten). Senden korkan senin gibi olsun!

Tarihteki Yakup Cemil’le benim ne alakam var? Bu sadece bir rumuz. Maçan sıkışınca insanları artık rumuzuyla mı değerlendirmeye başladın. Böyle yapılmasına ne deniliyordu Latincede?!

Ben Edip Yüksel'in şarlatan olduğu kanaatinde değilim ki, o şekilde düşünüyor olsaydım söylerdim elbette. Bu adam inandıkları, savundukları yüzünden radikal İslâmcılar tarafından "mürted" ilân edilen, canını tehlikeye atan, ülkesini terk etmek zorunda kalmış bir adam. Ben şahsen samimiyetinden şüphe etmiyorum.

Bana göre de dinden nemalananlar şarlatandır. Bu kadar basit.

Düşüncelerini ifade eden bir insanla ancak düşünceleri ile, çeşitli mantık kaidelerine riayet edilerek tartışılır. Niyet okumak, hakaret etmek vs. şeyler geçerli tartışma yöntemleri değildirler.

İlk yorumumda ben kendisine hakaret falan etmedim. Kurduğum sadece bir cümle vardı, o da ‘’Fetullah'ı eleştirmenin prim yaptığı yönünde bir iddia’’ idi. Evet evet, sadece bu idi. Adam hop oturdu hop kalktı.

Ama sen bizlerden kuyruk acın olduğu için derhal çarpıtma yoluna gittin ve bana sataştın. Tabii cevabını da aldın.

Madem ateistliğimizi de sorguluyorsun şunları da söyleyeyim: Ateistiz elbette, ama sizler gibi hoşgörüsüz, tartışma adabından nasibini almamış, iki lafından biri safsata olan insanlar değiliz. Sen bu üslubunla, tartışma yönteminle bir münazaraya katıl bak bakalım ne oluyor, ya da akademik bir makale yazmaya kalk, birilerini eleştirmeye çalış. Ucuz bir polemikçisin, başka bir şey de değilsin. Küçük insanlar insanlarla, orta insanlar olaylarla, büyük insanlar da fikirlerle ilgilenir derler. Sen de her fırsatta ne denli küçük bir insan olduğunu göstermek için elinden geleni yapıyorsun.

Ainesi iştir kişinin evladım, ne dediğine bakılmaz.

Sen ne mal olduğunu, burada neler yaptığını, onun bunun profiline girerek nasıl trollük yaptığını gayet iyi biliyoruz. Şimdi oturup da bizlere gazel okuma.

Bu arada sen iftira atıyorsun, terbiyesiz müfterinin de birisin. Hangisini diyemiyormuşum? Senden mi çekineceğiz behey çirkin insan?!

Sana iftira atıyorum mu dedin?

Utanmıyorsun şunları yazarken değil mi ahlaksız sefil yaratık?

Uyuşturucu propagandistliği yapmandan tut da ensest savunurluğu yapmana kadar şuradan birkaç şahit bulursam ne yapacaksın?

Omurgasız bir liboş olduğuna girmiyorum bile.

Çünkü bunu artık Mısır'daki sağır sultan bile biliyor.

tarihinde Yakup tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Neden destek olmayasın? Bir sabah kalkacaksın da bütün ülke/müslüman dünya ateist mi olacak? Müslüman halklar modernleşecekse, bu tedricen olacaktır. Dinde reform ve sosyal alanda reform el ele gidecektir. Müslüman halkların cahilliğini kullanan akımlara/kişilere karşı, müslüman halkları kendi akıllarını kullanmaya çağıran reformist kişilerle politik bir hat/cephe oluşturulması çok akıllıca. "Boklarında boğulsunlar" vurdumduymazlığı çok yanlış.

Bir yalanın moderni yada yobazı olmaz benim için. Bir yalandan kurtulmak için diğerine bel bağlamak hiçbirşeyideğiştirmeyecek. Amacımız her zaman doğru olanı savunmak olmalı

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hangi destek. Ne desteği?

Hangi hayal aleminde yaşıyorsunuz siz. Real aleme dönün. İşinize gücünüze bakın.

Forumlarda bir dünya yaratıp, birbirinize destek veriyorsunuz, yada saldırıya geçiyorsunuz vss.. (Hoş, sanalda destek verseniz ne vermeseniz ne.)

Dünyaya dönün artık.

Şu referandumdan sonra iyice götünüz kalktı sizinde artık

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir yalanın moderni yada yobazı olmaz benim için. Bir yalandan kurtulmak için diğerine bel bağlamak hiçbirşeyideğiştirmeyecek. Amacımız her zaman doğru olanı savunmak olmalı

Adamın birisi gitmiş müslüman halkların ekonomik kaynakları üzerinde hesapları olan emperyal güçlerle iş tutmuş. Bunu içine sindiremeyen başka bir insan da çıkmış bunu sorguluyor, yanlış buluyor. Sen aman banane mi diyorsun? Sen ateist olsan bile, müslüman dünyanın parçasısın. Parçası olduğun dünyanın gidişatına tabii ki ilgi göstereceksin.

tarihinde Uyecik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Edip bey...

Şu 19 zırvan olmasa sen çoktaaaaan ateist olduğunu açıklamıştın.

Yeme bizi burada.

19 ayağına müslüman görünümlü atesitsin.

Elbette bu benim gözlemim.

Zülf-i yare dokundum ise dokunmuşumdur.

Af maf olmaya yani.

Sorular on numara bu arada.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir yalanın moderni yada yobazı olmaz benim için. Bir yalandan kurtulmak için diğerine bel bağlamak hiçbirşeyideğiştirmeyecek. Amacımız her zaman doğru olanı savunmak olmalı

Son zamanlarda epeyce düzelme görüyorum sende.

Helalin var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...