Jump to content

Türbanı Nasıl Tartışmalı?


Recommended Posts

Şu anda iktidarda olan kim arkadaş? AKP meselesi değilse olay, biz neden çırpınıp duruyoruz. Önceki iktidarları savundum mu?

AKP laik kesime güven vermeli ve ondan sonra sakin bir kafayla bütün sorunların çözümü için uğraşılmalı. Kılıçdaroğlu iyi niyet gösterdi ve kabul etti görüşmeyi, bu görüşmelerden çıkan sonuçlar bile, AKP'nin samimiyetinin sorgulanması için yeterince veriyi içinde barındırmıyor mu?

Bu ülkede sadece, türban yasağından muzdarip insanlar varmış gibi davranmanız gerçekten sizin niyetinize güvensizliğimi tazeliyor.

Türban yasağını AKP değil başka bir parti kaldıracak olsa o partiyi destekleyecek misin?

Kılıçdaroğlu henüz partisini kontrol edemiyor, yaptığı türban açılımı da komikti; "bir tutam saç gözükürse olur" demesine insanlar haklı olarak gülüyorlar.

Bu ülkede sadece türban yasağından muzdarip insanlar var asla demedim bu arada. Kürtler, Aleviler vs. ezilen çok Türkiye'de.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 122
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

AKP global sermaye ve neo-liberaller sayesinde ayakta duruyor. Bu bakımdan AKP neo-liberal politikaları uygulayan bir partidir ve liberallerle ittifak halindedir. Bu unutulmaması gereken çok önemli bir gerçektir. Hatta AKP'nin iktidar olmasını sağlayan, siyasal ve ılımlı İslam'ın güçlenmesini de sağlayan neo-liberaller ve global sermayedir. AKP'nin asıl gücü oradan gelmektedir. Ve AKP onlardan ayrı düşünülemez. Tıpkı din derslerinin zorunlu hale gelmesi ve daha birçok olayda global sermayenin belirleyici olması gibi.

Siyasal İslam'ın kendi tabanı zaten var. AKP'nin yaptığı şey şu, bugüne kadar kapitalizme direnç göstermiş bu İslamcı tabanı kapitalizme eklemlemek, tepkileri soğurmak. Liberaller ile global sermaye arasındaki ittifakları bunun üzerine kurulu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türban yasağını AKP değil başka bir parti kaldıracak olsa o partiyi destekleyecek misin?

Bu soruyu senin bana sorman çok zoruma gitti açıkçası. Ben güvendiğim zamanlar, açılım politikalarını bile desteklememiş miydim? Adamlar niyetlerini yeterince açık etmedi mi? YÖK'ü kaldıracağım dese AKP ben desteklemez miyim? YÖK'ü neden ağzına almıyor artık? YÖK başkanı çıkıpta yasalarla korunması yerine, nasıl oluyorda güvenceler falan verebiliyor? YÖK başkanı kendisini yasaların ve hayatın üstünde mi görüyor acaba? Açılımı yeterince eline yüzüne bulaştırmadı mı AKP? Bunlar cevap gerektiren sorular değil mi?

Sen farkında mısın bilmiyorum ama üstü kapalı bir şekilde imalı bir üslubun var, insanlara hakaret edip, hakaret etmelerine kızıyorsun. Hiç bir şeye cevap vermiyorsun, aradan 2 tane cımbızla çekip saldırıyorsun sadece. Bir sürü sorum var, cevap verecek misin?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...