hallac 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Üniversitelerde Türban yerine eğitim sistemini tartışsınlar o geri zekalı Türban yanlıları. Siz ne zaman masaya yatırdınız. YÖK'ü sizinkiler kurmadı mı? Link to post Sitelerde Paylaş
Uyecik 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Ya hep ya hiç, bu mantaliteyle bir şey tartışılmaz. Bana kalsa kimse türban takmasın. Üniversitelerde ve bütün kamu kurumlarında yasak olmasıda benim açımdan yeterli. Ya hep ya hiç tabii. Başka nasıl olabilir? Toplumda serbestçe takılıyor. Türbanımlı devletle çalışmak istiyorum, yükselmek istiyorum demeyecek mi sence? O yasağı nereye kadar sürdüreceksin? Üstelik demokrasidesin. Baas rejimi de yok. Oy alıp gelir birileri, türban yasağını kaldırır, şimdiki gibi. Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Ya hep ya hiç tabii. Ya siyah ya beyaz yani. Gri, pembe falan yok. Mantalite yanlış. İlk önce bunda uzlaşmamız lazım ki, imkansız. Öbür yazdıklarına cevap verme gereği var mı sence? Link to post Sitelerde Paylaş
Karagümrüklüü 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Üniversite öğrencisi takar ama üniversite dışında. Yok yav. Sizemi soracağız. İstediğiniz kadar, kendinizi kasın. Bu yasak, kalkacak Link to post Sitelerde Paylaş
Nemo 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi (düzenlendi) Siz bayansınız ve türbanlısınız sanırım. Bu kadar beylik bir laf ettikten sonra, ancak bayan ve türbanlı olmanız lazım ki, altta ki görüşleri belirtmeniz açısından çelişki içerisinde olmayabilesiniz. Her neyse önemli değil. Bence bütün bireylerin tercihleri serbest bırakılmalı. Reşit değil diye çocukları baskı altında tutmanın kutsanacak bir tarafı yok. Ama gelin görün ki, bu 18 yaşını geçmişlerin reşitliği ve kendi kararlarını bağımsız verebilirmişliği, liberal bir hayalden öte, gerçekle bağlantısı bulunmayan bir şey. Üniversite öğrencisi takar ama üniversite dışında. Ben Ateistim. Erkeğim. Nefret etmeme, birer tehlike arzetmelerine ve hatta gerçeklik algılarını bozuk kabul etmeme rağmen insanların giyimiyle uğraşılmaz. Kuzey Kore mi burası herkes Mao ceketi giysin? Anadolu burası yahu. Halk oyunlarında bile başında türbanı olan ellerinde testi veya kaşıkla ve türlü kıyafetlerle danseden kaıdnlar var. Binlerce yıldır hem de. Ben ateistim. Deli değil. Neyin hak, neyin lüks olduğunu algılayabiliyorum. Dünyanın en gaddar ateisti Stalin bile o kadar insanı katletmesine ve milliyetçilikle mücadele etmesine rağmen küçük yüzdelerle de olsa halkların kültürlerini ve dillerini yaşatmalarına izin vermiştir. Bu bir haktır. Ben bundan eminim. Tek dediğim de budur. Ekim 22, 2010 tarihinde Nemo tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
@stur 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Gücün varsa yasaklarsın. Yasaklarsın dinin toplumsal kökenlerini kazıyıncaya kadar da yasak kalır. Sonra serbest bırakırsın öyle kültürel bir hoşluğa dönüşür. İkisini de yapamıyorsun, bari yasaklayıp ortamı germe kendi toplumsal tabanını zayıflatma. Yazı gayet yerinde. +1 Link to post Sitelerde Paylaş
Uyecik 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Ya siyah ya beyaz yani. Gri, pembe falan yok. Mantalite yanlış. İlk önce bunda uzlaşmamız lazım ki, imkansız. Öbür yazdıklarına cevap verme gereği var mı sence? Sen benim yazdıklarıma cevap verme. O zaten problem değil. Gücün yokken bu yasağı nasıl ayakta tutmayı planlıyorsun? Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Gücün yokken bu yasağı nasıl ayakta tutmayı planlıyorsun? Bu yasağın ayakta olması veya amuda kalkmış olması konumuz açısından bir öneme sahip değil. Burada neyi tartıştığımızı unutma. Bu yasak gerekli mi gereksiz mi? Mantalite hatasında sınır tanımıyorsun tabii ki. Link to post Sitelerde Paylaş
Uyecik 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Bu yasağın ayakta olması veya amuda kalkmış olması konumuz açısından bir öneme sahip değil. Burada neyi tartıştığımızı unutma. Bu yasak gerekli mi gereksiz mi? Mantalite hatasında sınır tanımıyorsun tabii ki. Ne fark eder? Yasağın gerekli olduğunu düşünsen bile, nasıl uygulayacaksın? Sen hükümette değilsin ki... Ben de bir sürü şeyin hayalini kuruyorum, ama elimde güç yok. Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Kuzey Kore mi burası herkes Mao ceketi giysin? İlkokul çocukları zorla türbana sokulunca, yukardakini onlara söylersin artık. Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Ne fark eder? Yasağın gerekli olduğunu düşünsen bile, nasıl uygulayacaksın? Sen hükümette değilsin ki... Ben de bir sürü şeyin hayalini kuruyorum, ama elimde güç yok. Bu ne demek oluyor şimdi? Bir güç, sana domal derse domalacaksın, sorgusuz sualsiz. Bu anlama mı getirelim? Yoksa elinde güç olsun, gel bana domal de domalayım, bu anlama mı getirelim? Yoksa elinde güç olsun, türbanı yasakla bende susayım, bu anlama mı getirelim? Yoksa tayyibin elinde güç var, hepimizi domaltır, bu anlama mı getirelim? Nerden tutalım? Elimizde kalmasın? Link to post Sitelerde Paylaş
Uyecik 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Şu anlama gelecek. Tayyip türbanı serbest bırakacak. Sen nasıl tekrar yasaklayacaksın? Pratik bir şeyden bahsediyoruz. Kaçma Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Şu anlama gelecek. Tayyip türbanı serbest bırakacak. Sen nasıl tekrar yasaklayacaksın? Kaçıyormuşum gibi mi geldi sana? Sen tayyip ne derse onu, sorgusuz sualsiz yapacağını zaten itiraf etmiş oldun, şimdi kaçan sensin. Link to post Sitelerde Paylaş
Uyecik 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Kaçıyormuşum gibi mi geldi sana? Sen tayyip ne derse onu, sorgusuz sualsiz yapacağını zaten itiraf etmiş oldun, şimdi kaçan sensin. Olm adam başbakan emrindeki adamlar yapıyor biz mi yapıyoruz. Senin emrinde adam var mı, hangi güce dayanarak iktidar olacaksın da yasağı ayakta tutacaksın? Açıkla biz de bilelim. Kim kaçıyor. Ve evet güçlü gücsüzü domaltır. Domalmamak için gerektiğinde taviz vereceksin. Link to post Sitelerde Paylaş
Karagümrüklüü 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Şu anlama gelecek. Tayyip türbanı serbest bırakacak. Sen nasıl tekrar yasaklayacaksın? Pratik bir şeyden bahsediyoruz. Kaçma Ateistforumda türban yasaklanacak. Yetmezmi abi. Onların dünyaları bura. Burda yasaklarlar, burda yaşarlar. Her türlü aktiviteleri burdadır. Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Olm adam başbakan emrindeki adamlar yapıyor biz mi yapıyoruz. Senin emrinde adam var mı, hangi güce dayanarak iktidar olacaksın da yasağı ayakta tutacaksın? Açıkla biz de bilelim. Pratik olarak el atacaksak, burada ne işimiz var? Kimse o zaman 12 eylülü falan eleştirmesin, çünkü o zaman güçleri yoktu. Kimse ermeni soykırımını konuşmasın, çünkü o zamanlar ermenilerin güçleri yoktu. Güçlü güçsüzü ezer olur biter. Bu nasıl bir mantık? Tayyibin diktatörlüğünü kabul ediyor musun, şu durumda? Bu salak mantalitende, siyah veya beyazdan öte renk göremediğin mantaliten gibi, saçma. Ve evet güçlü gücsüzü domaltır. Domalmamak için gerektiğinde taviz vereceksin. Taviz vere vere oraya gidersin zaten. Bunu anlayacak kadar zekan yoksa, başta domal, taviz vere vere yorulmamış olursun. Link to post Sitelerde Paylaş
Uyecik 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Ona reel-politik derler. Güçlü değilsen güç toplayana kadar geri çekileceksin! Link to post Sitelerde Paylaş
PearlyGates 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Olm adam başbakan emrindeki adamlar yapıyor biz mi yapıyoruz. Senin emrinde adam var mı, hangi güce dayanarak iktidar olacaksın da yasağı ayakta tutacaksın? Açıkla biz de bilelim. Kim kaçıyor. Ve evet güçlü gücsüzü domaltır. Domalmamak için gerektiğinde taviz vereceksin. Savaşacaksın.Madem demokrasi kelimesini ağızlarından düşürmüyorlar, her istediklerinin de olmayacağını bilecekler.Bak Fransa'da emeklilik yaşı sadece 2 yıl uzatıldı diye ülke ne hale geldi.Biz koyun gibi her söylenini yapmaya devam ettikçe onlar daha da arsız isteklerde bulunacak.Türbandan önce demokrasiye yakışmayan bin tane sorun var.Önce onları bir çözsünler bakalım.%10 barajı neyin demokrasisi arkadaş, ya da şu yıllardır kalkamayan milletvekili dokunulmazlıkları? Hani bunlardan söz edenler nerede? Link to post Sitelerde Paylaş
Karagümrüklüü 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi (düzenlendi) Bu salak mantalitende, siyah veya beyazdan öte renk göremediğin mantaliten gibi, saçma. Sen eleştireceksen, önce bu Boss(timsah) nickli şahsın mantalitesini eleştir, karaşapka Üniversitelerde Türban yerine eğitim sistemini tartışsınlar o geri zekalı Türban yanlıları. Gören derki, türban karşıtları nelerle uğraşıyor. Ayrıca bu, kahvehane ağızlarınıda bırakın üyecik ve karaşapka. Ekim 22, 2010 tarihinde Bilgi tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Uyecik 0 Ekim 22, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2010 gönderildi Savaşacaksın.Madem demokrasi kelimesini ağızlarından düşürmüyorlar, her istediklerinin de olmayacağını bilecekler.Bak Fransa'da emeklilik yaşı sadece 2 yıl uzatıldı diye ülke ne hale geldi.Biz koyun gibi her söylenini yapmaya devam ettikçe onlar daha da arsız isteklerde bulunacak.Türbandan önce demokrasiye yakışmayan bin tane sorun var.Önce onları bir çözsünler bakalım.%10 barajı neyin demokrasisi arkadaş, ya da şu yıllardır kalkamayan milletvekili dokunulmazlıkları? Hani bunlardan söz edenler nerede? Sen savaşıyor musun? Hangi partiye üyesin mesela? Kaç tane gösteriye katıldın? )) Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts