Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi islamın empoze ettiği ahlak zararlıdır demiş, Aslında haklısınız. Hristiyan ahlakı falan süperdir. Taşlayarak öldürmekle, çarmıha gerip yakarak öldürmek arasında çok büyük fark vardır, hele ki aylardan kış ise bir başka, ne güzel, ısınarak ölürsünüz. Yahudilerden gelen adetler vs. hiç biri kurana yansımamıştır. Örneğin, yahudilerde recm olayı yoktur, bu kocaman bir yalandır. Sonra, ateist bir yönetim mekanizmasına sahip olan Komünist rejimleri, hiç saymayalım. Link to post Sitelerde Paylaş
jadi 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi (düzenlendi) Aslında haklısınız. Hristiyan ahlakı falan süperdir. Taşlayarak öldürmekle, çarmıha gerip yakarak öldürmek arasında çok büyük fark vardır, hele ki aylardan kış ise bir başka, ne güzel, ısınarak ölürsünüz. Yahudilerden gelen adetler vs. hiç biri kurana yansımamıştır. Örneğin, yahudilerde recm olayı yoktur, bu kocaman bir yalandır. Sonra, ateist bir yönetim mekanizmasına sahip olan Komünist rejimleri, hiç saymayalım. Sanki geri kalan hepsi iyidir,sadece islam kötüdür demişim gibi anlayıp öyle cevap vermişsiniz. Bizim ülkemiz insanları islam dininden muzdarip oldukları için ülkemiz aydınları islamla mücadele etmelidirler, Avrupalıların yaklaşık 500 yıl önce yaptıkları gibi. Gerçi senin bunları anlayabilecek, yorumlayabilecek kapasiteye sahip olduğunu sanmıyorum Ekim 27, 2010 tarihinde jadı tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Crafterman 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Ahlakın hepsi zaten dinden beslenmiştir. Din , ilke/yöntem demektir. İnsanlar her vakit birşeylere taparak dinler kültürünü inkişaf ettirip son mertebeyide İslam'a atfetmişlerdir.Ahlakın hepsi dinlere dayanır , çünkü dinsiz toplum yoktur , olmadı/olmamıştır. O yüzden dinler ahlakını eleştiriyorsak kendi ahlakımızı da eleştirmiş oluruz. Dİnlere karşı vicdanını ve aklını satan bir insandan dolayı dini değil insanları suçlamalıyız çünkü dinler de insanların icadı olduğu için insanların eğilimlerini konu edinip bu şekilde tezahürüne yol açar. Biz laik ve anti-laik kesim arasında bocalayan ne idigü belirsiz bir ülke olduğumuz için hiçbir zaman tam olarak ne ateist, ne müslüman olmayı becerebilmişizdir.Bunun için mücadele etmek , insanları aydınlatmak için hepimize görev düşerken de sırf kinimizden ötürü de objektifliğimizi kaybetmemiz gerekir. İslam biter yeni bir din gelir. Savaş alternatif üretmekle mümkün olabilir . Yoksa her daim yenilmeye mahum fertler olarak nutuk atmaya devam ederiz. Dinlerle başetmek zordur. Karl Marx bile bunu başaramamışken sizler nasıl bu şekilde başarılı olacaksınız merak ediyorum. Din algınısı değiştirmek gerekir , savaşmak şart değildir çünkü savaşın sonucu bellidir. Mağlubuz... Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Aslında haklısınız. Hristiyan ahlakı falan süperdir. Taşlayarak öldürmekle, çarmıha gerip yakarak öldürmek arasında çok büyük fark vardır, hele ki aylardan kış ise bir başka, ne güzel, ısınarak ölürsünüz. Yahudilerden gelen adetler vs. hiç biri kurana yansımamıştır. Örneğin, yahudilerde recm olayı yoktur, bu kocaman bir yalandır. Sonra, ateist bir yönetim mekanizmasına sahip olan Komünist rejimleri, hiç saymayalım. Dikkat ederseniz başlık Türkiye ve Türk'lerle ilgili.... Yahudilik veya Hristiyanlıkla ilgili değil. Jadı Avrupalıların Hristiyanlıkla sıkı bir mücadele yaptıklarına değiniyor. 1800'lü yılların başından beri batı aydınları Hristiyanlık ve Yahudilikler mücadele ediyorlar. En çok eleştirdikleri ve rezil ettikleri eski ahitdir. Buna rağmen Hristiyanların sayısı azalmış değildir. Ama Hristiyanlığın etkisi çok azalmıştır. Bizim ateistler, istemedikleri şeyleri kabule zorlanma açısından, koyundan veya öküzden fazla farklı değillerdir.. Bizim millet zaten koyundur. Onlardan çıkan ateistlerin koyundan farklı olmamasının nedeni onların da koyun olmasıdır. Konuyu başka bir kulvara çekerek tartışmaya orada devam etmeylim. Biz Türk ateistlerinden bahsediyoruz. Onların ne ahlaken, ne kültürel, davranış ve eğitim açısından Türk Müslümanlarından hemen hiç farkları olmadıklarına değiniyoruz. Tabii arada küçük bir fark var..Ya da çok büyük bir fark... Artık nasıl yorumlarsanız. O da Türk Müslümanlarının davalarına Türk ateistlerinden daha çok inammaları ve daha samimi olmaları. Daha ciddi olmaları.. Türk ateistleri, aydınları, profesörleri, gazetecileri, genel olarak (istisnaları var) davalarını değil savunmak, onların ne olduğundan bile habersiz gafillerdir.. Ve ahlaklarının Müslümanların kusurlu ahlakından daha iyi olmadığını, en fazla onların düzeyinde bir ahlaka sahip olduklarını da iletime eklemek isterim. Bunları benim yılları içinde yaptığım gözlemlerdir. Yanlış olduğumu bana kanıtlayan birisi çıkmadı şimdiye kadar. Bana her itiraz eden, bu konulardaki düşüncelerimi haklı çıkardı. Onları pekiştirdi.. Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Gerçi senin bunları anlayabilecek, yorumlayabilecek kapasiteye sahip olduğunu sanmıyorum Senin şahsına bir şey demişmiyim ben? Neden hırçınlaşıp, duruyorsun? Git başlığı, baştan sona oku, hacının ne dediğini daha iyi anla sonra devam et. Tamam mı? Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Dikkat ederseniz başlık Türkiye ve Türk'lerle ilgili.... Yahudilik veya Hristiyanlıkla ilgili değil. Baştan beri sana bunu anlatmaya çalışıyoruz ama nerde, diyorum ki, olay insanla alakalı, sen hala islamla alakalı diyorsun. Link to post Sitelerde Paylaş
jadi 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Senin şahsına bir şey demişmiyim ben? Neden hırçınlaşıp, duruyorsun? Git başlığı, baştan sona oku, hacının ne dediğini daha iyi anla sonra devam et. Tamam mı? Benim yazdığım iletiye yazdığın cevaba atfen yaptım ben bu yorumu Link to post Sitelerde Paylaş
jadi 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Baştan beri sana bunu anlatmaya çalışıyoruz ama nerde, diyorum ki, olay insanla alakalı, sen hala islamla alakalı diyorsun. Eğer müslüman ülkelerin tamamında aynı ahlaki bozukluklar mevcutsa, bu durumda olayın islamla alakalı olduğunu anlamak zor olmaz. Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Benim yazdığım iletiye yazdığın cevaba atfen yaptım ben bu yorumu Özür dilerim o zaman, ben senin nezdinde, başkalarına cevap yazıyordum. Ama yinede başlığı tam anlamıyla okumamışsın sanırım. Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Eğer müslüman ülkelerin tamamında aynı ahlaki bozukluklar mevcutsa, bu durumda olayın islamla alakalı olduğunu anlamak zor olmaz. Jadı, mantık güzelde, tersten çalışıyor, ne yazık ki. İslam ülkelerinde var olan somut durumların, soyutlanıp, kutsanmasından başka bir anlamı yok, islamın. Siz İslamı çok abartma hatasına düşüyorsunuz. Link to post Sitelerde Paylaş
DİRİLİŞ 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Türk ateistleri adına bir genelleme yapılamaz. Çünkü bu grup, RTE, S. Demirel, Chiller vs gibi sağcı ve liboşlardan tutun komünist sol dahil birçok sosyo-politik katmanı içine alan ve kategorize edilmesi olanaksız bir kesimi temsil eder. Ancak, Türk toplumu için bir genelleme yapılabilir. İşte Türk ateistleri de bu genelleme içine dahil edilebilir ki bu genellemenin temeli de soysuzluğun kanımıza işlemiş olduğudur. Türk ateisti, Türk müslümanının daha kurnaz veya zeki olanıdır. Zekasını, diğerlerine galebe çalmak dışında bir iş için de harcamaz. Sağ siyasetlerin önde gelenleri de buna istisna değildir. RTE bile muhtemelen bir ateisttir. Ateist olmakla ahlaklı ya da örnek insan olmayı birbirine karıştırmamalı. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Baştan beri sana bunu anlatmaya çalışıyoruz ama nerde, diyorum ki, olay insanla alakalı, sen hala islamla alakalı diyorsun. İnsanla alakalı tabii... İslam insanla alakalı değil mi? Türk'ler insan değil mi? Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi İnsanla alakalı tabii... İslam insanla alakalı değil mi? Türk'ler insan değil mi? Baştan beri bunu söylüyorum, aksini iddia ediyorsun. Nihayet. Şimdi, bu doğrultuda belki bir yerlere varabiliriz. Link to post Sitelerde Paylaş
jadi 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi İnsanla alakalı tabii... İslam insanla alakalı değil mi? Türk'ler insan değil mi? Ahlaksızlıklar insanla alakalı diyor, islamın suçı yok demeye getiriyor. Avrupalı entellektüeller hristiyanlığa akıl almaz hakaretler edebilirler. Burda biz islama edince adamların kanına dokunuyor resmen. Sanırım islam bu insanları içine işlemiş, gerçekliğine inanmasa bile sert şekilde eleştirilmesini hazmedemiyorlar, üstlerine alınıyorlar sanki Link to post Sitelerde Paylaş
DİRİLİŞ 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Jadı, mantık güzelde, tersten çalışıyor, ne yazık ki. İslam ülkelerinde var olan somut durumların, soyutlanıp, kutsanmasından başka bir anlamı yok, islamın. Siz İslamı çok abartma hatasına düşüyorsunuz. Nasıl tersten çalışıyor len arthur? Tersten çalışan senden başka hiçbir şey bu başlıkta. Gayet güzel açıklamış Jadı. Sense sırf altta kalmamak adına rezil bir yanıt vererek ahlaki sefaletini açığa vurmuşsun. Salakça şeyler yazmaktan vazgeç İnan sırf senin adını gördüğüm için tıklamıyorum yazdığın başlıkları. İçindeki İslam'dan hala arınamamışsın. İslam'ı hiç de abartmadığımızın güzel bir kanıtısın sen aslında. Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Ahlaksızlıklar insanla alakalı diyor, islamın suçı yok demeye getiriyor. Avrupalı entellektüeller hristiyanlığa akıl almaz hakaretler edebilirler. Burda biz islama edince adamların kanına dokunuyor resmen. Sanırım islam bu insanları içine işlemiş, gerçekliğine inanmasa bile sert şekilde eleştirilmesini hazmedemiyorlar, üstlerine alınıyorlar sanki Jadı. Böyle saçmalamaya devam edeceksen son kez yazıyorum. İslam, saçma ve sapıklığı kutsayan bir din. Rahatladın mı? Duygularınızdan buket yapıp getirmeyin buraya ya. Yeter. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Baştan beri bunu söylüyorum, aksini iddia ediyorsun. Nihayet. Şimdi, bu doğrultuda belki bir yerlere varabiliriz. Ben neyin aksini iddia ettim? Link to post Sitelerde Paylaş
Crafterman 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Eeeeeeee İslam' ı sanki gökten Allah indirdi İnsan uydurması olduğunu mu tartışıyorsunuz ? İslam olmasa yine insanların köle edileceği bir sistem , yöntem geliştirilirdi Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi ahlaki sefaletini açığa vurmuşsun. Ahlak abideleri kuzularım benim. Sevgi pıtırcığı ateistler. Maneviyatınızı müslümanlar gibi kustuktan sonra, neden benim içimde islam kalmış oluyor, size göre? Bu konulara, ateistler neden insana değer verir başlığında yeterince değindim, cevap veren bir allahın ateist kulu çıkmadı. İsteyen gitsin orada ki eleştirilere cevap versin. Link to post Sitelerde Paylaş
DİRİLİŞ 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Ahlak abideleri kuzularım benim. Sevgi pıtırcığı ateistler. Maneviyatınızı müslümanlar gibi kustuktan sonra, neden benim içimde islam kalmış oluyor, size göre? Bu konulara, ateistler neden insana değer verir başlığında yeterince değindim, cevap veren bir allahın ateist kulu çıkmadı. İsteyen gitsin orada ki eleştirilere cevap versin. Sen neye, neden ve hangi temelde yanıt verdiğini bilmeden ve düşünmeden klavyene davranıp cevap yazan, güdülerinle hareket eden ilkel ve ahlaksız bir adamsın. Ahlaksızsın çünkü samimi değilsin. Çünkü anlamak ve doğru düşünmek için en ufak bir gayret göstermiyorsun. Bozuk plak gibisin. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts