Jump to content

edirne'de imam öğretmenler


Recommended Posts

http://www.sondakika.com/haber-ogretmen-acigina-imamli-cozum-2329864/

H

EDİRNE Valiliği, kadrolu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni bulunmadığı gerekçesiyle, camiilerde görev yapan 3 imamı 1 lise ile 2 ilköğretim okulunda 'ücretli öğretmen' olarak görevlendirdi. Günlük camii görevlerinin dışında hafta 8 saat din derslerine girecek imamlar, ders ücreti de alacak.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü, 20 Eylül'de eğitim ve öğretime açılan okullardan 3'ünde Din Bilgisi Öğretmeni olmadığı için derslerin boş geçtiğini belirledi. Bunun üzerine kadrolu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni bulunmadığı gerekçesiyle, camiilerde görevli 3 imam valilik onayı ile okullara ücretli öğretmen olarak görevlendirildi.

İmamlar, camiilerdeki görevlerinin dışında, 2006/11350 sayılı 'Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nın 9'ncu maddesine göre haftada 8 saat derslere girecek. İmamların Merkez İlköğretim Okulu, Alper Yazoğlu İlköğretim Okulu ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğretmen olarak derslere girmesi bazı veliler ve Edirne Eğitim-Sen Şubesi'nin tepkisine neden oldu.

'BU BİLİNÇLİ BİR POLİTİKA'

Okullardaki 'imam-öğretmen' uygulamasından endişe duyduklarını, formasyonu olmayan kişilerin öğrencilere ders vermesinin doğru olmadığını savunan Edirne Eğitim-Sen Şube Başkanı Özer Demir şunları söyledi:

"Bizlere ulaşan veliler 'imam-öğretmen' uygulamasından endişe duyduklarını, formasyonu olmayan kişilerin öğrencilere ders vermesinin doğru olmadığını belirterek, 'biz çocuklarımızı okula mı gönderiyoruz, camiiye mi?' diye sormaktadır. Son yıllarda öğretmen atama dönemlerinde en çok atama yapılan branşlardan biri de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşıdır. Bu branşlardaki öğretmenler, AKP iktidarı döneminde diğer branşlara göre ülke genelinde idari kadrolarda kendilerine çok daha fazla yer bulmuşlardır. Bunun sonuçlarından biri olarak bazı okullarda bu derslere branşları dışında öğretmenler görevlendirilmiştir.

Müdürlüğün bu görevlendirmeleri iptal ederek, yerlerine din adamlarını görevlendirmesi, zaten tartışmalı hale getirilen laik eğitimin içinin daha fazla boşaltılmasına yönelik bilinçli politikaların ürünüdür."

Edirne Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise imam-öğretmenlerin yasaya uygun olarak görevlendirildiğini belirtmekle yetindi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni dururken bu işi imama yaptırmak yanlış ama eğer bu alanda bir öğretmen yetersizliği varsa; sosyal bilgiler, türkçe vs. öğretmenleri bu derse gireceğine imamın girmesi daha doğru. Neticede uzmanlık alanları bu konu. Ben orta okuldayken din dersine sosyal hocası girmişti. Adama dersi vermişler ama kendisi konulardan bihaberdi. Bu durum da hoş değil tabi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet, endişe verici bir uygulama.

Ancak Valilerin böyle bir yetkisi var.

Yani 657'e tabi bir adamı, yine 657'e tabi makul başka bir göreve geçici olarak getirebilir (makul derken burada atanılan görevi yapabileceklerine ilişkin bir kanaat oluşmasını kastediyorum - Mesela Yüzme Lisansı ve Dalgıçlık Sertifikası olan bir Beden Eğitimi Öğretmeni var diyelim, Ve Van Gölü'nün dibinde bir kalıntılar araştırılacaksa oraya geçici görevle atar o adamı)

Burada tuhaf bir uygulama daha var.

İlk tercih diğer branş öğretmenleri olmalıydı. Bu tercihi aşıp da İmama gidiyorsa demek hiçbir öğretmen Din Kültürü dersine girmek istememiş.

Yani Haber hem iyi hem kötü.

İyi Çünkü: -Din dersi vermek isteyen başka branş hocaları yok.

Kötü Çünkü: -Bu uygulamayı şimdi bunlar temcit pilavı gibi zırt pırt kullanırlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

liberal sosyalist,yani sana göre bir imamın öğretmen statüsünde okullarda din dersi anlatması gayet doğal öyle mi?? yani sosyalcinin derse girmesindense imamı tercih ettin :blink: .son zamanlardaki diyanet başkanının fetvalarını okumadın sanırım sen..yakında nikah kıyma yetkileri de onlara geçerse artık rahat rahat liberal olursunuz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Yahında DUA ile iyileştirme kilinikleri açılırsa hiç şaşmayın.

Gayrı resmi olarah varda,Resmisinide görcez ınşallahuteala.

Ondan kelli dohtora degil ülemeye sorcaz hastalığımızın çarası hanki duvada deye.

Irahmatlık zampik dedem derdiki

3 şeyden kaçılmaz,çünkü mahram degildirler.

KOCALAR

HOCALAR

DOHTORLAR

Bızimkiler nekadar bu vaızları verdiyselerde köyün kadınları bizimkilere heç yüzlerini göstermedi.Dini nasihat almaya geldiklerinde bülem sıhıca çarşaflara sarılıyorlardı.

Yoksul Kürtler köye gelir,sohahlarda bagırırlardı

Baltacııııııı

Odun gırarımmmmm

Ne iş varsa onu yaparım der dolanırlardı.

Kadınlar bu adamlardan hiç hiç kaçınmazlardı.

Bunu gören bizimkiler çıldırırdılar.

Bir gün babamla birlikte komşuyu dışarı çağırmaya gıttik,hanımı yüzünü gözünü kapayıp kapıyıda eccik aralayıp hoca efendı Mısda beg evde yohdur deyip kapıyı kapayınca babam FITTIRDI.

Hapu koyun karilari hocayi kördimi her tarafini kapatur,kapiyida pir el kadar açar,ama oduncu Kürt geldimi

kapi ardına kadar açılur paşlaruni pile kapatmazlar:-))))))

Şaytan teyürki itele aç kapıyıda kariyi tut kolindan çek al tişarıda, sor karıya,Kürt atamlar namahram teyulmidur:-))))).Ama artıh o çoh eskide kaldı.

Artıh din adamlarından gaçan göçen yoh.

İnandıh iman getirdikki onlardan kötülük sadır olmaz.

Onlar Allah insanları.

Herşeyimizi onlara açtıh.

Geçmişde her böyyük firmaya danişman olarah bir emekli paşa adanırkan,artıh paşaların suyu çıhdıgından bu sefer HOCALARIN her müesseseye danışman olarah tayını başladı.

Dohtorlar birliginin başına bülem bir dohtorluğun D sini bülmeyen bir din adamı getirildikten sonra gerisini siz düşünün.

Yahında genel gurmaya danışman olarah bir din adamı atanırsa şaşmayın.

Sülümanın hökümatlıgında bir Amarıhalı ON BAŞI genelgurmayı teftişe geldi deye muhalif gazatalar ortalıgı yıhdılardı.

Bir din adamı genel gurmayı teftış etse nolurki sankı,oda bir Türk vatandaşı.Amarıkalı onbaşıdansa ben tolonbeg olarah Türk vatandaşı bir din adamını tercih ederim.

Ne deyonuz?

Dünyanın en böyyük ataş ohullarından biri olan Cankırı Eskeri ataş ohulu bir beynelmilel ohul sitetüsündedür.Dış ülkelerdende subay ve Assubaylar buraya eskerlige eit yeni bilgiler ögrenmeye gelirlerdi.Tüm generel okul komutanının bir Amarıkalı albay danışmanı vardı.

Laf olsun ,birşey yapıyor desinler deye,eyitimimize gelip burnunu sohardı.

Tanklara röketli saldırı egitimizde gelip eyitimimize çomak soktugundan ögretmenimiz binbası tarafından kovulduydu.

Kızıp tercumanıyla atlayıp jipe okul komutanına şikeyete giden albay,beni senin subayların kovdu deyince birde ne görelim komutan jiple geliyor.Geldi Allahdan fazla bozuh çalmadı,yalnız roketli atışları bize yenılettirdı.

7000 yıllık Türk ordusu,200 yıllık Amarıkalının ordusundan danışman alıyor.

Bu utanılacak,ar duyulacak çoh büyük bir olaydır.

200 yıllık bir ordudan danışman alacak nedenleri bulup ortaya çıkarıp,bunlar bertaraf edilmeden danışmanlarla işi sürdürmeye çalışmak bu ülkeye Türklüge IHANATTIR.

Son Osmanlı Alman paşayı genel kurmay başkanlıgına getirmişti.

Yeniiiiiii,ulu vede sulu Osmanlı ilk önce bu yolsuz yolu onlar ögretti bu millete.

Yahında resmı nikehle ,dini nikehde müftülüge verilirse şaşmayın.

Daha kurnazcasıda olabülür.

Belediye imamları ehdes edilir.

O imama nikehh işlerıni yaptırabilirler.

Bu en mantıhlısı.

Ben

Sarığımı

yakasız köynegimi

Cübbemi

Şalvarımı

Takunyalarımı

Elime tesbihimi hazırladım,ne olur ne olmaz.

Ucuzken alamda,kanun çıhdımı çoh pahalı olur.

Ne günlere galdıh dimi.

Eeeeeeeee,sen LAIKLIĞI MOSTURAYA benzetirsen olacagı budur.

Bir okulun ögrencileri ,yeterli yagmur için çıplah arazılara agaç tikerken,

Aynı ülkenin öteki okulunda yagmur için yüksekyerlere duaya çıharsa olacagı budur.

Üstelikte ikiside devlet okulu.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

liberal sosyalist,yani sana göre bir imamın öğretmen statüsünde okullarda din dersi anlatması gayet doğal öyle mi?? yani sosyalcinin derse girmesindense imamı tercih ettin :blink: .son zamanlardaki diyanet başkanının fetvalarını okumadın sanırım sen..yakında nikah kıyma yetkileri de onlara geçerse artık rahat rahat liberal olursunuz...

Din dersinin şu anki müfredatı göz önüne alındığında; eğer din dersi öğretmeni yoksa, bir matematik, türkçe vs. öğretmeni gireceğine bir imamın girmesini daha doğru buluyorum. Sınıfta çocuklar birşey sorsa diğer ders hocaları hangi bilgiyle nasıl cevap verecek? Burası muamma. İmamlar elbetteki konuya daha hakim. Ayrıca yazları Kuran kursları münasebetiyle öğretmenliğe, çocuklarla içiçe olmaya da çok yabancı değiller. Tabi ki en doğrusu din dersine din öğretmeninin girmesi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Din dersinin şu anki müfredatı göz önüne alındığında; eğer din dersi öğretmeni yoksa, bir matematik, türkçe vs. öğretmeni gireceğine bir imamın girmesini daha doğru buluyorum. Sınıfta çocuklar birşey sorsa diğer ders hocaları hangi bilgiyle nasıl cevap verecek? Burası muamma. İmamlar elbetteki konuya daha hakim. Ayrıca yazları Kuran kursları münasebetiyle öğretmenliğe, çocuklarla içiçe olmaya da çok yabancı değiller. Tabi ki en doğrusu din dersine din öğretmeninin girmesi.

Eğitimde bir öğretmenin bilmesi gereken tek şey vardır, o da "Pedagoji"

Yoksa amerikayı yeniden keşfetmiyor kimse. Her devlet öğrencilere verilecek bilgileri çoktan seçmiştir ve belirli aralıklarla bu bilgilere birşeyler ekler ya da artırır.

Bir matematik dersine giren hoca matematiği değil, devletin matematik politikasını, öğrencinin matematikle karşılaştığındaki olası psikolojisini (pedagoji) bilmek zorundadır.

Öğretmenler bilgi kaynağı değildir. öğretmenler bilgi Garsonlarıdır. Ya da Tabldotlu restoranlarda sıraya geçersin de biri tabağına pilav diğeri salata vs koyar ya? işte öğretmenler oradaki çalışanlardır. aşçı değillerdir.

Aşçı devlettir

:)

Bu bağlamda din dersine girecek adamın dini değil devletin din eğitim politikasını, planını ve çocukların öğrenme politikasını (pedagoji) bilmesi gerekiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...