sadeceta 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi Bende onu diyorum.. Milyonlarca Tanrı gelmiş geçmiş.. O Tanrılara inananların günümüz Tanrılarına inananlardan farkı yokmuş.. O sizin uyduruk dediğiniz Tanrılar için bile milyonlar canlarını feda etmişler.. Sizinkini farklı kılan nedir? olaya dışarıdan bakan biri için belki bir fark yoktur. lakin herşey dışarıdan görüldüğü gibi değildir ! Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi >>> kim bilir belki şu an algılayamadığın nasıl bir şey olduğunu hayal bile edemeyeceğin varlıklar var etrafında yok diyemezsin çünkü senin sadece 5 duyu organın var belki 6.bir duyu organın olsaydı onlarıda algılardın kısaca 5 duyun haricindeki hiç bir şeyden haberdar değilsin duyduklaımıza ses diyoruz ya duymasaydık ses vardır diyebilecekmiydin Yani diyorsun ki, şu anda seni kanırtan bir süper zenci için yok diyemezsin. Mesele basit. Diyorum ki aha şu anda seni düzen bir süper zenci var. Bunun yok olduğunu hangi akılla nasıl olurda iddia eder, süper düzücü süper zenciyi inkar edersin? Link to post Sitelerde Paylaş
Mohammed 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi olaya dışarıdan bakan biri için belki bir fark yoktur. lakin herşey dışarıdan görüldüğü gibi değildir ! Sen içinden mi bakıyorsun yani? Peki İsveçte doğsaydın ne olacaktı? Neresinden bakacaksın? Yüce İsa diye istavroz çıkartacaksın.. Aziz Pavlus şöyle demiştir diye konuşacaksın.. Ya da Hindistanda doğsan yüce Şiav nın adıyla diyip ineklere kutsallık addedecektin.. Sen peki hiç düşündün mü Ya Brahma gerçekse..? Link to post Sitelerde Paylaş
sadeceta 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi olabilir.... Ben seçimimi yaptım ! ya siz...? Link to post Sitelerde Paylaş
mechule 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi Sen içinden mi bakıyorsun yani? Peki İsveçte doğsaydın ne olacaktı? Neresinden bakacaksın? Yüce İsa diye istavroz çıkartacaksın.. Aziz Pavlus şöyle demiştir diye konuşacaksın.. Ya da Hindistanda doğsan yüce Şiav nın adıyla diyip ineklere kutsallık addedecektin.. Sen peki hiç düşündün mü Ya Brahma gerçekse..? öyle akıllıca konuşuyosun ki inan tüm samimiyetimle tebrik ediyorum,ilmek ilmek soruyosun..helal.. seninde dediğin gibi milyarlarca tanrı gelmiş geçmiş! baki esması tecelli bulmuş..hepsi yok olmuşta neden halen Allah inancı sarsılmadan ilerlemiş sende buna bi cevap ver? isveçte doğmuş olsaydım ne olurdum inan çok kafamı kurcalıyor bu soru..işte bu yüzdende secde etmem kafi şükretmem..benim hak dine layık görmüş..ben hiç bilmezken..hesaplamamışken.. müslüman yaşar son nefeste kafir olabilir,muhafaza eylesin..o isveç ve budistlerdede böyle belki.. öyle hakkı gözetirki Rahman,aşağıların aşağısına layık görülür müslümanlık dibindeyken göremeyen! bundan şöylede sorular türetilebilir,onların suçu ne? ama şuda var bilip yapmamak daha ağır sorumluluk daha fazla..işte o bilmeyenlere anlatıp iletmek görevimiz.. Link to post Sitelerde Paylaş
sadeceta 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi böyle bir zamanda islamiyeti duymamış olan ve bir müslüman ile muhatab olamamış olan birinin biz müslümanların üzerinde hakkı var. Müslümanların ise son derece hassas olarak islamiyeti önce iyice öğrenmeleri gerek diyorum ve en başta kendimi sayarak öğrenmemiz ve yaşamamız,uygulamamız gereken öyle çok şey varki diyorum. Allah hep allahtı sadece isimleri farklıydı, ve her elçinin ardından gidenler işlerine geldiği gibi yorumladılar Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi Sen içinden mi bakıyorsun yani? Peki İsveçte doğsaydın ne olacaktı? Neresinden bakacaksın? Yüce İsa diye istavroz çıkartacaksın.. Aziz Pavlus şöyle demiştir diye konuşacaksın.. Ya da Hindistanda doğsan yüce Şiav nın adıyla diyip ineklere kutsallık addedecektin.. Sen peki hiç düşündün mü Ya Brahma gerçekse..? öyle akıllıca konuşuyosun ki inan tüm samimiyetimle tebrik ediyorum,ilmek ilmek soruyosun..helal.. seninde dediğin gibi milyarlarca tanrı gelmiş geçmiş! baki esması tecelli bulmuş..hepsi yok olmuşta neden halen Allah inancı sarsılmadan ilerlemiş sende buna bi cevap ver? isveçte doğmuş olsaydım ne olurdum inan çok kafamı kurcalıyor bu soru..işte bu yüzdende secde etmem kafi şükretmem..benim hak dine layık görmüş..ben hiç bilmezken..hesaplamamışken.. müslüman yaşar son nefeste kafir olabilir,muhafaza eylesin..o isveç ve budistlerdede böyle belki.. öyle hakkı gözetirki Rahman,aşağıların aşağısına layık görülür müslümanlık dibindeyken göremeyen! bundan şöylede sorular türetilebilir,onların suçu ne? ama şuda var bilip yapmamak daha ağır sorumluluk daha fazla..işte o bilmeyenlere anlatıp iletmek görevimiz.. Bilfiil ben sizi bu hale getireni tebrik etmek istiyorum. Bir insan ancak bu kadar cahil, bu kadar ahmak olabilir. Sizi bu hale getiren bu konudaki üstün gayretleri için her türlü tebriğin fevkindedir. Bari bir açıp baksaydın. Dünyanın en yeni dini islam denen ucubedir. Bir bak bakalım, müslümanlardan daha fazla inanırı olan dinlerin hepsi, allah masalından kaç yıl önce çıkmış ortaya? Allah inancının sarsılmadan ilerlediği filanda yok zaten. Bugün işte başta siz olmak üzere, insanlar allah inancına kötü gözle bakıyor. Allahın kitabına göre hükmeden ve 1 yaşınadki çocukla evlenilebilir diyenleri kınayan siz değil misiniz? İslam ölüm döşeğine yattı, başında kuran okumaya başlayabilirsiniz. Ama dikkat edin, sakın türkçesini filan okumayın, yoksa "ne diyor bu kitapta böyle, sapık mıdır nedir?" diyerek kitabı atar kaçarsınız. Link to post Sitelerde Paylaş
sadeceta 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi vaaay iletiler neden siliniyor acaba :) Link to post Sitelerde Paylaş
mechule 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi anibal buna leylekler bile güler dostum(: halkalarca insanlar müslüman oluyor..vaad gerçekleşiyor..zaman doluyor.. üzgünüm ama tek gerçek bu sen istesen de istemesende gün gibi ortada ! (: Link to post Sitelerde Paylaş
Faithnomore 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi Sen içinden mi bakıyorsun yani? Peki İsveçte doğsaydın ne olacaktı? Neresinden bakacaksın? Yüce İsa diye istavroz çıkartacaksın.. Aziz Pavlus şöyle demiştir diye konuşacaksın.. Ya da Hindistanda doğsan yüce Şiav nın adıyla diyip ineklere kutsallık addedecektin.. Sen peki hiç düşündün mü Ya Brahma gerçekse..? öyle akıllıca konuşuyosun ki inan tüm samimiyetimle tebrik ediyorum,ilmek ilmek soruyosun..helal.. seninde dediğin gibi milyarlarca tanrı gelmiş geçmiş! baki esması tecelli bulmuş..hepsi yok olmuşta neden halen Allah inancı sarsılmadan ilerlemiş sende buna bi cevap ver? isveçte doğmuş olsaydım ne olurdum inan çok kafamı kurcalıyor bu soru..işte bu yüzdende secde etmem kafi şükretmem..benim hak dine layık görmüş..ben hiç bilmezken..hesaplamamışken.. müslüman yaşar son nefeste kafir olabilir,muhafaza eylesin..o isveç ve budistlerdede böyle belki.. öyle hakkı gözetirki Rahman,aşağıların aşağısına layık görülür müslümanlık dibindeyken göremeyen! bundan şöylede sorular türetilebilir,onların suçu ne? ama şuda var bilip yapmamak daha ağır sorumluluk daha fazla..işte o bilmeyenlere anlatıp iletmek görevimiz.. evet, güzel....İşte Müslümanların bu konudaki en tipik cevabı budur bu anlamda bu cevap fanusa alınıp korunmalıdır..onca inanç içerisinde İslam inkişaf etmiş günümüze kadar gelmiş milyonlarca insan müslüman olmuştur bu nedenle o kadar tanrı içinde ALLAH vardır..olay budur yani.. bu mantıkla Hristiyanların Tanrısının daha makul olduğunu ileri sürebiliriz; 1- Hristiyanlığın tarihi İslamdan daha uzundur. 2-Hristiyanlık daha yaygın ve güçlü durumdadır müslüman mantığına göre Hristiyanlığın Tanrısı olmalıdır Allah değil..( Hristiyanlara göre İslam safsatadır) Link to post Sitelerde Paylaş
Hypatia 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi (düzenlendi) Yani diyorsun ki, şu anda seni kanırtan bir süper zenci için yok diyemezsin. Mesele basit. Diyorum ki aha şu anda seni düzen bir süper zenci var. Bunun yok olduğunu hangi akılla nasıl olurda iddia eder, süper düzücü süper zenciyi inkar edersin? Ben de dinsizim, deistim. Fakat senin üslubun çok çirkin. Böyle yaparak kimseyi dinden kurtaramazsın. Senin dinden kurtulman bu yollamı olmuştu, birileri sürekli sana ve inancına hakaret mi etmişti ki herkese bu üslupla konuşuyorsun? Zaten yazdığın cümle de yanlış. ''seni kanırtan'' birşey, ''kanırtabildiğine'' göre fiziksel bir etkide bulunuyor ve beş duyunca algılanabiliyor demektir. Dolayısıyla bu durum, beş duyumuzca algılanamayan şeyler hakkında bir örnek olamaz. Bu lafım diğer inançsız arkadaşlaradır ki, bence dinsiz olan herkesi kafadan destekleyecek denli etik duygusundan yoksun olmamamız lazım. Ateistlerin de lümpenleri olduğunu fark etmek ve onlara da belli bir tavrı koyabilmek gerekiyor. Kasım 5, 2010 tarihinde Hypatia tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Hypatia 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi Sen içinden mi bakıyorsun yani? Peki İsveçte doğsaydın ne olacaktı? Neresinden bakacaksın? Yüce İsa diye istavroz çıkartacaksın.. Aziz Pavlus şöyle demiştir diye konuşacaksın.. Ya da Hindistanda doğsan yüce Şiav nın adıyla diyip ineklere kutsallık addedecektin.. Sen peki hiç düşündün mü Ya Brahma gerçekse..? Yunus Emre bir dörtlüğünde, ''Bazen gideriz mescide yerlere yüz sürmeye, bazen kiliseye kapanırız İsa'yla ruhban olmaya'' diyor. Bu türden tasavvuf inançlarında her dinin hakikatten bir parça barındırdığı ve önemli olanın Tanrıya yakın olmak olduğu, bunun hangi elçi üzerinden gerçekleştiğinin öneminin tali olduğu vurgulanıyor. Bu durumda, senin üstteki açıklaman bir anlam ifade etmez hale geliyor. Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi budistlere gülenlerle bu konuları tartışmayın bence..başkalarını küçük görmeyi din zannederek mutlu oluyorlar..ben de onlar yüzünden süper zenciyi savunmak zorunda kalıyorum ^_^ Link to post Sitelerde Paylaş
Suicide 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi budistlere gülenlerle bu konuları tartışmayın bence..başkalarını küçük görmeyi din zannederek mutlu oluyorlar..ben de onlar yüzünden süper zenciyi savunmak zorunda kalıyorum ^_^ budizmde tanrı yok ki. olanlarda ilgisiz alakasız uyduruk tanrılar. budizm yaşam felsfesidir. neyiyle dalga geçecekler. buddha diye bir herifin kurduğu insanın doğruluğa ve ideal yaşantıya nasıl ulaşabileceğini açıklayan, din bile sayılamayacak bir felsefedir. gitsin, ikide bir tedhit şantaj yapan, resulunun ç.kü için ayetler yollayan kendi allah'larına gülsünler Link to post Sitelerde Paylaş
ibrahimsaid 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi ''ya evde yoksan?'' diyorum ben de. Link to post Sitelerde Paylaş
Mohammed 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi Yunus Emre bir dörtlüğünde, ''Bazen gideriz mescide yerlere yüz sürmeye, bazen kiliseye kapanırız İsa'yla ruhban olmaya'' diyor. Bu türden tasavvuf inançlarında her dinin hakikatten bir parça barındırdığı ve önemli olanın Tanrıya yakın olmak olduğu, bunun hangi elçi üzerinden gerçekleştiğinin öneminin tali olduğu vurgulanıyor. Bu durumda, senin üstteki açıklaman bir anlam ifade etmez hale geliyor. Maalesef yanılıyorsun.. Benim ifadem bir anlam ifade ediyor.. Yunus'un bahsettiği ilahi denen dinler.. Zaten İslam da İsa'yı peygamber kabul eden bir din. Bu durumda Yunus'un söyleminde bir gariplik yok. Peki Yunus bu tasavvufun kaynağı olan Hindistanda ki Tanrılara atıfta bulunmuş mu? Vişnuya yüz süreriz demiş mi? Mechule.. Yanılıyorsunuz o eski Tanrılar' ın tamamı yok olmuş değildir. Kaldı ki dünya üzerinde ki en uzun süreli insanlar arasında inanılan Tanrılar Hinduizmdedir.. İslamn Allahının yaşı 1400, İsa'nın Tanrısı 2000 Oysa Brahma, Vişnu, Ganeş, Şiva... ve o dine ait olan 36 milyon Tanrının yaşları 5500 senenin üzerindedir.. Bu durumda Hindu mu olalım? Senin Allahını farklı kılan nedir? Sen ailen Müslüman olduğu için Müslüman olmuşsun.. Tıpkı 5500 yıldır aileleri Hindu olduğu için Hindu olan Hintliler gibi.. Ayrıca sen neden İsveçliden ayrıcalıklısın? Allan bütün İsveçlileri Hırıstiyan etmişken seni neden Müslüman yapıp kıyak çekmiştir? Aynı Allah neden bu kıyağı İsveçin %50 sine çekmiyor da hep anne babası Müslüman olanlara Müslüman olma kıyağını çekiyor? Şöyle bir deney yapsak.. Hindudan doğan 1000 çocuğu Müslümana, Müslümandan doğan 1000 çocuğu Hinduya versek sence sonuç ne olur? Link to post Sitelerde Paylaş
Hypatia 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi ''ya evde yoksan?'' diyorum ben de. 'Tanrı kapını çalıyor ama sen evde yoksun' gibi birşeyi mi kastettin? Bunu kastetmediysen de kastet. Böyle güzel oldu çünkü. Link to post Sitelerde Paylaş
ibrahimsaid 0 Kasım 5, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 5, 2010 gönderildi 'Tanrı kapını çalıyor ama sen evde yoksun' gibi birşeyi mi kastettin? Bunu kastetmediysen de kastet. Böyle güzel oldu çünkü. krallar kralı isa kapında bekliyor filan, hoş oldu evet Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi Ben de dinsizim, deistim. Fakat senin üslubun çok çirkin. Böyle yaparak kimseyi dinden kurtaramazsın. Senin dinden kurtulman bu yollamı olmuştu, birileri sürekli sana ve inancına hakaret mi etmişti ki herkese bu üslupla konuşuyorsun? Zaten yazdığın cümle de yanlış. ''seni kanırtan'' birşey, ''kanırtabildiğine'' göre fiziksel bir etkide bulunuyor ve beş duyunca algılanabiliyor demektir. Dolayısıyla bu durum, beş duyumuzca algılanamayan şeyler hakkında bir örnek olamaz. Bu lafım diğer inançsız arkadaşlaradır ki, bence dinsiz olan herkesi kafadan destekleyecek denli etik duygusundan yoksun olmamamız lazım. Ateistlerin de lümpenleri olduğunu fark etmek ve onlara da belli bir tavrı koyabilmek gerekiyor. Bu şekilde birilerini dindne kurtaramyı düşündüğümüzü kim söyledi? Öncelikle, süper zenci fbeş duyunla kanırtıldığını hissetirmeden kanırtabildiği için süper zencidir zaten. Ve bu zırvalığın amacı bellidir. Müslümanların bunu çürütmesi, yokluğunu göstermesi. BU kadar basit bir şeyi bile yapamayan adam olmaktan sıyrılması. Ve bak işte. Henüz bunu yapabilen bir müslüman çıkmadı. Ve şu "Amanda elektiriği göremiyonuzda, ama varda, göremediğiniz şey vardır da, yok yokluğunu kanıtlayında." gibi aptalca doğmaları kanırtıp bir kenara atabilecek tek şey süper zencidir. Ve gör bak. Ne zaman süper zenci ortaya çıktıysa, evvelinde bu zırvalıklar vardır ve akabinde müslümanlar dut yemiş bülbül gibi kabuğuna çekilmiştir. Amanda yokluğunu kanıtlayın gibi bir saçmalık edebilecek kadar beyinsiz birine, o saçmalığın mantıksal izahını yapamazsın. Çok denedik, olmadı. Ama süper zenciyi salarsın üstüne, en azından zırvalamayı keser. Link to post Sitelerde Paylaş
onikinciboyut 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi anibal sen bilimsellik dışına çıkma çıkınca çok saçmalıyorsun Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts