onikinciboyut 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi Atatürk'ün bu sözünü ilk gördüm ''Tüm dinler, milletlerin cehaletlerinin de yardımıyla, utanmaksızın Tanrıdan mesaj aldığını söyleyen adamların icadıdır.'' M.Kemal Atatürk deistmiydi yoksa adeist ateist mi? şimdi bizim haci yamı inanacağız Atatürke mi? Atatürk peygamberin yaşadığını kabul etmiş, dolayısıyla eski peygamberleri de kabul etmiş ama onları sahtekar olarak nitelemiş. sunni deistmiş demekki. sunni inanış üzerinden dinleri inkar etmiş. Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi budizmde tanrı yok ki. olanlarda ilgisiz alakasız uyduruk tanrılar. budizm yaşam felsfesidir. neyiyle dalga geçecekler. buddha diye bir herifin kurduğu insanın doğruluğa ve ideal yaşantıya nasıl ulaşabileceğini açıklayan, din bile sayılamayacak bir felsefedir. gitsin, ikide bir tedhit şantaj yapan, resulunun ç.kü için ayetler yollayan kendi allah'larına gülsünler biliyorum olmadığını.ama müslümanlar ateistleri kibirli görürler..budist rahibe bile gülenin kendi kibir içinde yüzüyor onu demek istiyorum..zaten uzakdoğu dinleri insanı idealize eder.bizimkiler ortalama olduklarından kafaları almaz Link to post Sitelerde Paylaş
onikinciboyut 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi O çok çeşitli tanrıların her kültürdeki tek tanrının farklı yüzlerini sembolize etmek için uydurulduğunu, evrensel bir tek tanrıya her kültürde farklı adlar verildiğini düşünüyorum. Tabi bu tanrının teist mi deist mi yoksa panteist mi olduğu konusu önemli. Toplumlar bu konuda da farklı farklı düşünmüşler. Teistik bir tanrı düşüncesi, tanrıya insansal sıfatlar verme yanlışına düşüyor. Panteist bir tanrı düşüncesi de tanrıya hiç sıfat vermiyor! Bence en iyisi ve akla uygunu deizm. Evrendeki düzeni açıklamak ama cehennem gibi saçma ve korkutucu tabulara da düşmemek açısından çok ideal bir felsefe. Zaten akıl dini, doğal din gibi adlarla pek çok değerli filozof tarafından savunulmuş. Deist bir tanrının kime ne zararı var ki? Ama yüzlerce yıl önceki toplumların tanrıyı bugün biz deistlerin anladığı gibi anlayamamasını da fazla yadırgamamak lazım. O zaman ki bilim ve felsefe düzeyi ortada. Tanrı düşüncesi kralların ve siyasi çekişmelerin oyuncağı da olmuş üstelik. Bence suçu Tanrıda değil genel olarak dogmatizmde ve iktidar peşindeki grupların Tanrıyı kullanmalarında aramak lazım. ben de bu şekilde düşünüyorum ama kurandaki bilimsel yönü olan ayetlerin 1400 yıl önceye ait olmasına rağmen tekbir çelişki içermeden günümüzdeki bilimsel gerçeklerle tam tamına çakışması kuranda mutlaka ilahi birşeyler var sonucunu doğuruyor. yoksa günümüzdeki 7 milyar insanın 5.5 milyarına sonsuza kadar cehennemde azap edecek bir yaratıcıya inanmıyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
onikinciboyut 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi Tanrı insanlarla iletişim kurabilecek bir yapıda değildir bence. Hatta bizim farkımızda bile değildir. buna katılmıyorum. aklımızın almayacağı konular bunlar. yaratıcının bizim gibi aciz olduğunu düşünmüyorum. Kendi kültürel kodlarına ona yansıtmışlar. Kendi krallarına bakıp Tanrıyı da emirler yağdıran bir efendi gibi kurgulamışlar. Tanrı tek ama onun algılanışı tarih içerisinde toplumdan topluma ve kültürden kültüre çeşitlilik gösteriyor. Tarihteki insan topluluklarının Tanrı hakkındaki düşüncelerini, inanmazsak yanacağımız şeyler olarak değil de, insanlığın düşünme tarihinin zenginlikleri olarak kavramak daha bilimsel olur bence. Ve bu bilimsel kavrayışımız, Tanrının varlığına engel oluşturmaz. belki bu dünya tanrıyı tanıma oyunu. aynen öyle herkesin her kültürün tanrısı farklılık gösteriyor. islami olanların tanrısı bile sonradan ayrılmış yunusun mevlananın yaşantısına bakıyorsun farklı araplarınkine bakıyosun farklı. Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi ben de bu şekilde düşünüyorum ama kurandaki bilimsel yönü olan ayetlerin 1400 yıl önceye ait olmasına rağmen tekbir çelişki içermeden günümüzdeki bilimsel gerçeklerle tam tamına çakışması kuranda mutlaka ilahi birşeyler var sonucunu doğuruyor. yoksa günümüzdeki 7 milyar insanın 5.5 milyarına sonsuza kadar cehennemde azap edecek bir yaratıcıya inanmıyorum. boyut,evet herkesin sınavı farklıdır,bu kitap sınırlı sayıdaki insanlara hitap ediyor dediğimde akbaba gibi üşüşüyorlar ama maalesef gerçek böyle.yani bu durumda zaten herkes sorumlu değil..en azından dünyada yaptıklarına göre yargılanacak çoğu insan diyelim. Link to post Sitelerde Paylaş
onikinciboyut 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi boyut,evet herkesin sınavı farklıdır,bu kitap sınırlı sayıdaki insanlara hitap ediyor dediğimde akbaba gibi üşüşüyorlar ama maalesef gerçek böyle.yani bu durumda zaten herkes sorumlu değil..en azından dünyada yaptıklarına göre yargılanacak çoğu insan diyelim. nerden tutsan tutarsızlık ben de bıktım Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi nerden tutsan tutarsızlık ben de bıktım bu inanç olayını mantıkla açıklamaya çalışanlar genelde hep çuvallar..insanlar da mantıklarını zorlayarak inanmaya çalıştıkça dinden imandan çıkar ) hislerine göre git bence boyut.. Link to post Sitelerde Paylaş
onikinciboyut 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi boyut,evet herkesin sınavı farklıdır,bu kitap sınırlı sayıdaki insanlara hitap ediyor dediğimde akbaba gibi üşüşüyorlar ama maalesef gerçek böyle.yani bu durumda zaten herkes sorumlu değil..en azından dünyada yaptıklarına göre yargılanacak çoğu insan diyelim. ortada ilahi bir müdahale var. toplumları, kültürleri birbiryle tanışın zenginlik olsun diye yarattık der. mekke ve çevresindekileri uyar der. namaz oruç vakitleri her yerde kurandaki şekliyle ayrılmaz, edilmediği yerlerde de edildiği yerlere uyun demez bu sonradan görüşle dine katılmış. günümüzdeki pislik imajı islamdan ayrılan sapık görüşler ve onu terör dini gibi gösteren örgütler veriyor. yoksa her din gibi islamda iyilik temelli. Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi ben de bu şekilde düşünüyorum ama kurandaki bilimsel yönü olan ayetlerin 1400 yıl önceye ait olmasına rağmen tekbir çelişki içermeden günümüzdeki bilimsel gerçeklerle tam tamına çakışması kuranda mutlaka ilahi birşeyler var sonucunu doğuruyor. yoksa günümüzdeki 7 milyar insanın 5.5 milyarına sonsuza kadar cehennemde azap edecek bir yaratıcıya inanmıyorum. onikinciboyut, bilimsel gerçeklerle tam tamına çakışma filan yok. Zrolayıp eğip büküp gidip bilimsle gerçeklere çakıştırma çabası var. Artık bunu bir gör. Link to post Sitelerde Paylaş
onikinciboyut 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi bu inanç olayını mantıkla açıklamaya çalışanlar genelde hep çuvallar..insanlar da mantıklarını zorlayarak inanmaya çalıştıkça dinden imandan çıkar ) hislerine göre git bence boyut.. hislerim beni cehenneme götürmesin sonra Link to post Sitelerde Paylaş
Suicide 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi biliyorum olmadığını.ama müslümanlar ateistleri kibirli görürler..budist rahibe bile gülenin kendi kibir içinde yüzüyor onu demek istiyorum..zaten uzakdoğu dinleri insanı idealize eder.bizimkiler ortalama olduklarından kafaları almaz hımmm şimdi bakalım. sen kendini kibirli ilan etmeyeceğin için ve üstte "müslümanlar ateistleri kibirli görür" diyorsan. demek ki sen müslüman olmadığını ağzınla itiraf ediyorsun. Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi ortada ilahi bir müdahale var. toplumları, kültürleri birbiryle tanışın zenginlik olsun diye yarattık der. mekke ve çevresindekileri uyar der. namaz oruç vakitleri her yerde kurandaki şekliyle ayrılmaz, edilmediği yerlerde de edildiği yerlere uyun demez bu sonradan görüşle dine katılmış. günümüzdeki pislik imajı islamdan ayrılan sapık görüşler ve onu terör dini gibi gösteren örgütler veriyor. yoksa her din gibi islamda iyilik temelli. aslında özellikle batıda pek çok insan kendini uzakdoğu dinlerine ya da mistik kabalaya veriyor..galiba hristiyanlık sadece papalığın kendine etki alanı yarattığı bir masal kurumu oldu çıktı.bir de batıda cidden dostluk ilişkileri zayıf bu yüzden adamlar ideal insan profili çizen uzakdoğuluları tercih ediyor..ortadoğulular insanı anlatıyor sadece o kadar.. Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi hımmm şimdi bakalım. sen kendini kibirli ilan etmeyeceğin için ve üstte "müslümanlar ateistleri kibirli görür" diyorsan. demek ki sen müslüman olmadığını ağzınla itiraf ediyorsun. ben sıradan bir müslüman değilim...onları ayrı tutuyorum kendimden.baksana hepsi dini mantıkla açıklamaya çalışıyor hiçbirinin umrunda değil din ce vicdan özgürlüğü.. Link to post Sitelerde Paylaş
onikinciboyut 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi onikinciboyut, bilimsel gerçeklerle tam tamına çakışma filan yok. Zrolayıp eğip büküp gidip bilimsle gerçeklere çakıştırma çabası var. Artık bunu bir gör. "göklerle yer bitişikti ayırdık" bigbang "henüz bilmediğiniz (ilerde soyunuz bilecek) nice çiftleri yarattık" atom altı parçacıklar "evren 6 evre dünya 2 evre" 13.74milyar evren 4.58milyar dünya "alemlerin rabbi" M teori "7 sema" 3+1+7 boyutla 11 boyutluk evren, 7 farklı görevle ayrılabilen atmosfer üstelik ilk başta buhar halinde "yeryüzünden yükseltilen dağlar" dağların doğma aşaması böyle "sağlamlaştırıcı dağlar" dağların kökü kendinden büyük ve an itibariyle etrafında canlı türlerinin çoğuna sağlam zemin veriyor bunların yanında bir tane şöyle yok: (yeri yarattık sonra ordan ateş toprak su alıp gökyüzünü süsledik) gibi saçmalıklar yok. benim propaganda amacım yok sizin gibi gerçeğin doğrunun peşindeyim Link to post Sitelerde Paylaş
hutame 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi onikinciboyut, bilimsel gerçeklerle tam tamına çakışma filan yok. Zrolayıp eğip büküp gidip bilimsle gerçeklere çakıştırma çabası var. Artık bunu bir gör. Arkadaş bence bilimle çakışan sensin seni bir incelemeli bilim gözü gören bir insan ne kadar da kör olabiliyor diye Link to post Sitelerde Paylaş
hutame 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi aslında özellikle batıda pek çok insan kendini uzakdoğu dinlerine ya da mistik kabalaya veriyor..galiba hristiyanlık sadece papalığın kendine etki alanı yarattığı bir masal kurumu oldu çıktı.bir de batıda cidden dostluk ilişkileri zayıf bu yüzden adamlar ideal insan profili çizen uzakdoğuluları tercih ediyor..ortadoğulular insanı anlatıyor sadece o kadar.. batıda islama girenleri sayısımı daha cok yoksa uzakdoğu dinlerinemi her yıl on binlerce kişi islamı seçiyor bu adamların hepsi size göre aptal Link to post Sitelerde Paylaş
Gates 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi onikinciboyut, bilimsel gerçeklerle tam tamına çakışma filan yok. Zrolayıp eğip büküp gidip bilimsle gerçeklere çakıştırma çabası var. Artık bunu bir gör. Çakışmak; iki şeyin bir birine zıt olduğunu gösterir. Siz burada ÖRTÜŞMEK fiilini kullanacaktınız. Not: Mesajın sebebi meal okurken yanlış bir dine inanmamayı sağlamaktır... Link to post Sitelerde Paylaş
eyvahcubbeli 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi Kâfir olanlar görmezler mi ki gerçekten de göklerle yer birdi de biz onları ayırdık ve her şeyi, sudan yarattık, hâlâ mı inanmazlar? Ay'ın "gümüş" gibi parlamasının sırrı çözüldü http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/564508-ayin-gumus-gibi-parlamasinin-sirri-cozuldu Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi "göklerle yer bitişikti ayırdık" bigbang -> göklerle yer bitişik değildik ayırasın. big bangta nasıl gökle yer ayrılıyormuş bir göstersen mesela? "henüz bilmediğiniz (ilerde soyunuz bilecek) nice çiftleri yarattık" atom altı parçacıklar -> Öncelikle böyle bir ayet yok. Buna benzeyen Yasin 36 var: Bizim edip efendi mesela onu şöyle çevirmiş: "Yerin bitirdiklerinden, kendi cinslerinden ve daha bilmedikleri nice şeylerden türlü çiftleri yaratan pek yücedir." Eğer itirazın varsa, edebilirsin kendisine. Ve burada biz hiç abes bir şey görmüyoruz, zira o zamanda bir sürü mahluk yaşıyordu ve çifttiler. "evren 6 evre dünya 2 evre" 13.74milyar evren 4.58milyar dünya -> Bin kere söyledik. Dünyanın rızıklandırmaısnın 4 gün sürmesine ne dersin peki mesela? Olmayan dünyayı mı rızıklandırdı? "alemlerin rabbi" M teori -> M Teori başka alemler göstermez zaten. "7 sema" 3+1+7 boyutla 11 boyutluk evren, 7 farklı görevle ayrılabilen atmosfer üstelik ilk başta buhar halinde. Atromsfer yedi farklı göreve filan ayrılmaz. Ve allah 7. katta oturur, nerde uzay peki? "yeryüzünden yükseltilen dağlar" dağların doğma aşaması böyle -> Bunu görmek için allah olmak gerekmiyor. "sağlamlaştırıcı dağlar" dağların kökü kendinden büyük ve an itibariyle etrafında canlı türlerinin çoğuna sağlam zemin veriyor -> Dağların kökü yoktur ve sağlamlık filanda vermez. Otur bunların doğrularını bir araştır bakalım ne göreceksin? Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Kasım 6, 2010 gönderildi Raporla Share Kasım 6, 2010 gönderildi Evet cübbeli ve onikinci, buyur hadi gösterin madem, nasıl oluyormuşta göklerle yer bitişikmiş? Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts