Jump to content

Dinlerle savaşmalı mıyız ?


Recommended Posts

Evrim teorisini bile reddenen bir beyin asla ateist falan olamaz. Sen bal gibi müslümansın hemde şeriatçısın üstelik. Dürüst ol çünkü bunları kimse yemez

Evrim teorisi kesin değildir demekle reddetmek arasında ki farkı öğrende gel.

Jadı saçmalamaya devam edersen, daha yazmayacağım. Haberin olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 185
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

bu arada arthur önce karapapak'tı karapapak'ta daha önce trustedyou idi. nasıl oluyorsa adam don değiştirir gibi nick değiştiriyor :lol:

Sende beni takip etmeden edemiyon :D.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sende beni takip etmeden edemiyon :D.

k.ımdan ayrılmıyorsunki, trusted you iken "ermenileri arapları kürtleri sevmiyorum. sana da b.k yemek düşer dedin" oradan aklımda kaldın. karapapak'ken astur'a yanıt yetiştirme telaşındaydın akılda kalmaman mümkün değil. şimdi'de son sürümün arthur oldu, bakalım daha sonra nelere dönüşeceksin. evrimin canlı örneğisin resmen :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Biz islamı, Muhammed'i eleştiriyoruz ama siz bunları üstünüze alınıyorsunuz, bu bizim değil sizin probleminiz kusura bakmayın

Bende, sonunuzun geleceğini söylüyorum, sen niye üstüne alındın, hanfendi. Yoksa sendemi, sonu gelecek, fanilerdensin?

Siz, ölümsüzlüğü bulacaksınız zaten. Geçenlerde, mezarlığa gittim, bir yakınımı ziyarete. Ve düşündüm. Mezardakiler, o duvarın içinde, kıyametin kopmasını beklerken, dünyadakilerde, ölümsüzlüğün sırrının bulunmasını beklemekteler. Herkes, bir beklendi içinde. İster dışa vursun, ister içinde saklasın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Evrim kesin değil" ifadesi akıllı tasarımcıların kendilerini aptal göstermemek için "akıllıca tasarladıkları" bir politik sözdür.

Evrim kesin değil dediğin anda, evrimin iddia ettiği süreçlere kesin değildir demiş oluyorsun.

Yani sen şu anda toprak üstünde gezinen insanların hammaddelerini evrimin açıkladığı gibi dünyanın kendi malzemesini şekillendire şekillendire elde ettikleri bilgisine kesin değil diyorsun :)

Yani sen alternatif bir hammadde ile daha oluşabilir diyorsun. İşte o alternatifi sunman gerek. Dünya içindeki malzemelerin birbirleriyle etkileşimi sonucunda yoğrularak ortaya çıkan bu ürünlere (kabaca anlatıyorum basite indirgiyorum kelimelere takılma) ilişkin teori kesin değil diyorsan seni kesinlikten uzaklaştıran alternatifi de söylemelisin :)

tarihinde ateist.bakis tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu dediğin içten yıkılma durumu İslam için geçerli değil Hacı.

İslam, kendi yasaklarının dozunu artırdıkça daha da güçlenen ve kitleselleşen bir güç.

Öyle bir güç ki, insanın en karanlık, en kötü ve en sapkın duygularından besleniyor ve pençesine düşürdüğü toplum ne kadar sefilleşirse, ahlaksızlaşırsa, kısacası ne kadar yozlaşırsa İslam'a o kadar daha çok sarılıyor.

İslam bir karanlıklar imparatorluğudur. Karanlık ne kadar koyulaşırsa bu imparatorluğun gücü ve etkisi de o kadar artar.

Baskı, terör ve sefaletle İslam gücüne güç katmaya olanca hızla devam ediyor. Sosyo-ekonomik faktörler bile bu ilkelliğin tıpkı 1200 yıl önceki haliyle uygulanmasına engel olamıyor. Bir kısır döngü içinde ilerleyişinden zerre ivme kaybetmiyor bu din.

İslam'ın içten yıkılması bazı çok ender koşullar ortaya çıkmadığı sürece neredeyse olanaksızdır. İslam dıştan yıkılacaktır. Muhtemelen, bu tehdidin ne kadar ciddi olduğunu son yıllarda anlamaya başlayan ve artık İslam'a karşı alarma geçen Batı uygarlığı İslam'ın sonunu getirecek tek güçtür. Teknolojide bir arpa bile yol katedememiş olan İslam ülkeleri Batı'nın korkunç silahlarıyla yeryüzünden silinecektir. İşte din, dini böyle bitirecektir.

İslam içten yıkılır mı? Bunu bilmek çok zor.

Benim demek istediğim, eğer yıkılırsa, içten yıkılır. Yoksa yıkılmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

k.ımdan ayrılmıyorsunki, trusted you iken "ermenileri arapları kürtleri sevmiyorum. sana da b.k yemek düşer dedin" oradan aklımda kaldın. karapapak'ken astur'a yanıt yetiştirme telaşındaydın akılda kalmaman mümkün değil. şimdi'de son sürümün arthur oldu, bakalım daha sonra nelere dönüşeceksin. evrimin canlı örneğisin resmen :lol:

Onu, bunu boşverde. Bir itirafta bulunayım. Harbiden sana karşı içimde acayip bir duygu var. Sana kanım kaynamıyor değil. Ciddi, ciddi tartışırken çok güzel yazıyorsun. İşi alaya alıncada güzel oluyor. Acayip bir tarzın var. Çok hoşuma gidiyor.

Öte yandan asturla türban konusunda ki konuşmalarımın arkasındayım. Yine olsa yine cevap veririm. Benim düşüncelerim yanar döner gibi görenebilir. Bu sadece algı meselesi. Bu senin algın, ben değiştirmek için bir şey yapamam.

Öte yandan İslamı bende, en az jadı kadar veya ifeel kadar sevmiyorum, hatta nefret ediyorum. Ama bu nefretin beni bağlamasına ve gözümü köreltmesine engel olmaya çalışıyorum. Ayrıca İslamın ne özelliği var ki? Diğer semavi dinler gibi bir din. İslamı abartmanın alemi yok. Hacı bir başlıkta bunu söylemişti, sanırım. İslamı kaale alarak bilim yapmayın falan gibisinden güzel bir başlığı vardı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Evrim kesin değil" ifadesi akıllı tasarımcıların kendilerini aptal göstermemek için "akıllıca tasarladıkları" bir politik sözdür.

Akıllı tasarımın boş bir inanç olduğunu, ispatlamak adına evrim teorisine sıkı sıkıya sarılanlar düşünsün bunu. Benim hiçte varsayımlara ihtiyacım yok.

Ama haklısın, sen bilmem kaç milyar yıl öncesine ışınlanıp, zamanda yolculuk yaptığın için, gittin gözlemledin, deneyledin, anladın, geldin. Halbu ki bunun böyle olmadığını ikimizde biliyoruz. Gittin 2 üç tane kitap okudun, dindarın kuranı okuduğu gibi, ne orada resimlenen fosilleri gördün, ne anlatılanları deneyledin, sonrada geldin burada bunu mutlak olarak dayatıyorsun.

Bir zamanlar dünyanın düz olduğuna inanılırdı, sonra yuvarlak olduğuna, şimdi geoid olduğuna, belki yarın başka bir şekle, bu bilinemez. Asıl yanar dönerlik bu bilimde. Aslında bilimde de değil, onu boşinanlar gibi görenlerde. Şimdi bilimin işleri nasıl yürüttüğü hakkında, uzunca yazma gereği duymuyorum. Bilenler biliyor zaten, bunu sadece kendilerine bir kere daha hatırlatsınlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Elbette dinlerle savaşarak din algısını kırmaya çalışacağız fakat bunu düşmanlık besleyerek değil ikna ederek yapacağız . Dinlere karşı galip gelen kimse olmamıştır ve uzun bir müddette olmayacaktır. Çünkü dinler insanlık tarihiyle birlikte başlamış , kişinin iç dünyasını oluşturan manevi unsur niteliği taşıyıp kişinin ruhi dünyasını teçhiz etmiştir. Bu durum aşikar ve insanlık halen yüce bir gereksinime ihtiyaç duyarken bizlerin ‘’ kuru ateizmle ‘’ bir yere varacağını düşünen kimseler yanılıyorlar . Dine sunulan ‘’ kuru ateizm ‘’ alternatifi de içi boş bir sözcük , dar bir kalıptır . Bu şekilde bir yere ulaşacağını düşünen kimse varsa gelsin beni ikna etsin . Reformistlerle birlikte olmalıyızdan kastım şudur ; ’’ farklı düşünüp ayetleri esnetip bu algı doğrultusunda çıkarımlar yapan kimselerle sorunumuz olmamalıdır ’’ Çünkü amacımız dinleri yok etme savaşı değil , din algısını değiştirme çabasıdır . Zaten dinlerle savaşanlar da dinleri değil , algıları kırabilmişlerdir . Herşey bu şekilde tekamül ederken bizlerin burada farklı düşünenlere karşı linç taktiği uygulamamız ne kadar doğru ? Ben bile bir ateist olmama rağmen bu görüşüm neden bu kadar tepki topladı ? İşte sorunda buradan kaynaklanıyor arkadaşlar. Buraya gelen kimse eğer ki kendini gözlemlemeyi be objektif bakmayı beceremeyen bir kişiyse sadece okuduğu bir iki yazıda ki ağır hakaretleri görerek bile imanına daha sıkı sarılabilir . Bu yüzden dinlerle savaş verirken dinleri güçlendirdiğimizin farkında olmuyoruz . Ben müslümanken karşıt görüşteki kişinin hakaretlerine karşılık imanıma daha da sarılır , daha farklı bir ateist portresi tasavvur ve tahayyül ederdim. Kendimi gözlemlemeyen ve objektif bakış açısına sahip olmayan bir kimse olsaydım eğer ne dini redderdim ne de sizi anlama gayretine sahip olurdum. Buradaki müslümanlarında sonunuz geldi söylemlerinde bulunmaları bile bizlerin aslında hiçbirşeyi başaramadığını elimize , yüzümüze bulaştırdığımıza kanıt oluşturmuyor mu ? İnanın anlamakta zorlanıyorum sizleri. Din ile savaşırsan kaybedersin , kaybettiğin gibi de bağnazlığın artmasında etkili olursun . Din ile bu tür savaşım dini daha da güçlendirecektir . Sevgili Hacı’nın dediği gibi dini içten fethetmek gerekmektedir .

SAYGILAR

tarihinde Crafterman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Crafterman, şahsen ben ve sanırım bir çok benim gibi ateist genel olarak müslümanlara karşı düşmanlık besliyor değil. Bu akp iktidarı ve Futullah cemaati yüzünden son dönemlerde bir gerginleşme var aslında, yani tolumda böyle bir ayrım oluştu ama akp ye karşı olanlarda genelde kendini müslüman olarak olarak tanımlıyor. Eskiden de sağcı-solcu kavgası varmış örneğin buda onun gibi bişey

Gerçek şuki müslümanlar "ben ateistim" dediğimizde bile bunu bir hakaret gibi algılıyor. Normal islam eleştirisi yaptığımızda elbette kin güdüyormuşuz gibi düşüneceklere. Sende islami kökleri kuvvetli olduğundan aynı şeyi hiisetmişsin. Ama islama karşı kin güdenlerde var elbette, diriliş gibi, ama onlar ateist olmaktan ziyade kemalizm dini inanırlarıdır. Öyle görmek lazım

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bende, karşıt bir fikir belirteyim.

Ben şahsen, ateistlere toplumda söz hakkı verilmesine karşıyım. Çünkü, ateistlerin çoğu, hadlerini aşmakta, peygambere olur olmaz küfürler etmekte ve çeşitli lakaplar takmaktadırlar..ismini dahi, doğru düzgün söylememektedirler.

Bu tip nedenlerden dolayı, ateistlerin reale çıkmalarına asla izin verilmemelidir. Bu forumda bir böcek gibi, sıkışıp kalmalılar, taki kıyamet gününe kadar.

Size asla, karşımıza geçip, kininizi kusma izni vermeyeceğiz. Bunu yapmaya kalkarsanız, gerekli tepkimizi ortaya koyacağız. Ama asla, haddimizi aşmayacağız. Bizi, kendinizle karıştırmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bende, karşıt bir fikir belirteyim.

Ben şahsen, ateistlere toplumda söz hakkı verilmesine karşıyım. Çünkü, ateistlerin çoğu, hadlerini aşmakta, peygambere olur olmaz küfürler etmekte ve çeşitli lakaplar takmaktadırlar..ismini dahi, doğru düzgün söylememektedirler.

Bu tip nedenlerden dolayı, ateistlerin reale çıkmalarına asla izin verilmemelidir. Bu forumda bir böcek gibi, sıkışıp kalmalılar, taki kıyamet gününe kadar.

Size asla, karşımıza geçip, kininizi kusma izni vermeyeceğiz. Bunu yapmaya kalkarsanız, gerekli tepkimizi ortaya koyacağız. Ama asla, haddimizi aşmayacağız. Bizi, kendinizle karıştırmayın.

Bunu yapmak sadce toplumu daha da geri bırakacaktır., tahammülsüz, linççi toplumlar asla gelişemezler

Bizim sizin peygamber sandığınız kişiyi eleşitirmemiz inancınızı azaltıyormu? Hayır, o zaman neden şiddet kullanarak susturmak istiyorsunuz? Özgürlükten ancak acizler korkar, çok kuvvatli sandığınız imanınız basit insanların söylemlerinden tırsmamalı. Ayrıca kimse kimseye saygı göstrmek zorunda değildir

Link to post
Sitelerde Paylaş

dinlerle savaş konusunda sana kesinlikle katılmıyorum..

dinlerle savaşmazsak sonuçlarına da katlanmak zorundayız..

çünkü dinler hepimizin leşlerini istiyor..

hem de tanrılarının bizzat emriyle..

bunu şimdi yapamıyorlar diye rahat rahat takılmak kolay tabi..

ama azıcık ileri görüşlü olup, bu savaşın çok kararlılıkla yapılması gerektiğini anlamalıyız..

dinler bizim yaşam biçimizimize doğrudan karışıyorlar..

onları alt etmek için elimizdeki tek ve en güçlü silah bilgidir..

e bilgi çağının zirvesinde olduğumuza göre..

savaş şimdi başlıyor..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Crafterman, şahsen ben ve sanırım bir çok benim gibi ateist genel olarak müslümanlara karşı düşmanlık besliyor değil. Bu akp iktidarı ve Futullah cemaati yüzünden son dönemlerde bir gerginleşme var aslında, yani tolumda böyle bir ayrım oluştu ama akp ye karşı olanlarda genelde kendini müslüman olarak olarak tanımlıyor. Eskiden de sağcı-solcu kavgası varmış örneğin buda onun gibi bişey

Gerçek şuki müslümanlar "ben ateistim" dediğimizde bile bunu bir hakaret gibi algılıyor. Normal islam eleştirisi yaptığımızda elbette kin güdüyormuşuz gibi düşüneceklere. Sende islami kökleri kuvvetli olduğundan aynı şeyi hiisetmişsin. Ama islama karşı kin güdenlerde var elbette, diriliş gibi, ama onlar ateist olmaktan ziyade kemalizm dini inanırlarıdır. Öyle görmek lazım

Hayır sevgili Jadı . İslam'i köklerimin kuvvetli oluşundan kaynaklanan bir problem yok . Ben de İslam'a karşı öfkeliyim fakat insanların ahlaksızlıkarını din kisvesi altında yürütmesine ise daha çok tepkiliyim . Bu yüzden kendimden de pay biçerek bu sonuca varıp tartışılmasını istedim . Yazdıklarının da büyük bölümüne katılıyorum. Sadece bu yöntemin hiçbir işe yaramayacağı konusunda kendimden eminim ...

SAYGILAR

Bende, karşıt bir fikir belirteyim.

Ben şahsen, ateistlere toplumda söz hakkı verilmesine karşıyım. Çünkü, ateistlerin çoğu, hadlerini aşmakta, peygambere olur olmaz küfürler etmekte ve çeşitli lakaplar takmaktadırlar..ismini dahi, doğru düzgün söylememektedirler.

Bu tip nedenlerden dolayı, ateistlerin reale çıkmalarına asla izin verilmemelidir. Bu forumda bir böcek gibi, sıkışıp kalmalılar, taki kıyamet gününe kadar.

Size asla, karşımıza geçip, kininizi kusma izni vermeyeceğiz. Bunu yapmaya kalkarsanız, gerekli tepkimizi ortaya koyacağız. Ama asla, haddimizi aşmayacağız. Bizi, kendinizle karıştırmayın.

İşte bizi görüp imanına daha sıkı sarılıp diş keskinleyen bir müslüman kardeşimiz .Bizim de bu şekilde düşünmen de mutlaka payımız vardır fakat tüm ateistleri de bu şekilde tasavvur edip insan yerine koymamak , aşağılamak da hoş birşey değil sevgili kardeşim . Bizler de toplum yararını gözeyen bireyleriz ve bu doğrultuda da dinlerin insan hayatına zarar verdiğini , aklı ve vicdanı sınırladığını düşünüyoruz . Aklını ve vicdanını sınırlaman bana karşı öfke duymana neden olurken benim fikrimin ve vicdanımın hür olması ise sana karşı bir öfke duymama neden olmuyor . Çünkü seni dinine göre değil , insani sıfatlarına göre değerlendirmeye tabi tutuyorum . Nihai kararımız dinlerle mücadeledir fakat dinlerin dayatmacılığına karşı verilen bir mücadeledir . Onun dışında kesinlikle fertlerin mahremlerine müdahil olma hakkını kendimizde görmüyoruz . Aynı yollardan geçmiş kimseler olarakdan senin bu düşüncene katılmıyor , birgün aynı konumu paylaşırsan bizi anlayacağını umuyoruz . Heryerde din var . Otobüste , minibüste , bakkalda , manavda , okulda , iş yerinde, çevrede , ailede ... Bizler dinin yeryüzünden silinmesini , politikaya alet edilmemesini , sadece vicdanlarda kalmasını istiyoruz . Anca bu şekilde birlikte huzur içinde yaşayabiliriz . Dine göre değil , pragmatik davranışlara göre insanlar toplumda söz sahibi olmalıdır . '' Din sadece inançtır , zeka testi değildir '' diye de boşa yazmadım . Bu ne seni daha fazla akıllı yapar ne de beni daha gerizekalı yapar . Bunca yıl aldatıldığını düşünen bir insanın da öfke duymasını normal karşılamalısın . Biraz empati yapmayı denediğin vakit aslında ne demek istediğimi anlamış olacaksın sevgili dostum...

SAYGILAR

dinlerle savaş konusunda sana kesinlikle katılmıyorum..

dinlerle savaşmazsak sonuçlarına da katlanmak zorundayız..

çünkü dinler hepimizin leşlerini istiyor..

hem de tanrılarının bizzat emriyle..

bunu şimdi yapamıyorlar diye rahat rahat takılmak kolay tabi..

ama azıcık ileri görüşlü olup, bu savaşın çok kararlılıkla yapılması gerektiğini anlamalıyız..

dinler bizim yaşam biçimizimize doğrudan karışıyorlar..

onları alt etmek için elimizdeki tek ve en güçlü silah bilgidir..

e bilgi çağının zirvesinde olduğumuza göre..

savaş şimdi başlıyor..

Savaşmalıyız ama savaşın mahiyetinde de uzlaşmalıyız . Yoksa dine karşı asla ve asla galip olamazsın . Bu din biter diğeri başlar . Bağnazlığın esaretinden doğan din bağnazlığın esiri olur , ardından o bağnazlığın yok olması için ise yeni bir din doğar . O yeni din de zamanla yine bağnazlığa mahkum olur ve bu kısır döngü herzaman tezahür eder . Şimdi ki telakkiye göre bu eylemlerimizden vazgeçmemiz gerektiği kanaatindeyim .

SAYGILAR

tarihinde Crafterman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Craftman, öyle şeyler yazıyorsunki sanki islam mücadele edilmesi imkansız derecede güçlü bir öğreti ve biz sonsuza kadar yenilmek zorundayız gibi. Türkiye bugün bu hale geldiyse bu geçmişte yaşanan komunizm korkusu yüzünden islamcıların semirtilmesinin vede yaşanan darbelerin bir sonucudur.

tarihinde jadı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında dinlerle yaptığımız bu savaşları da kazandığımızı söyleyemeyiz.

Büyük kuvvetler içten yıkılırlar. Dışardan saldırı ile yıkılmazlar.

Biz istediğimizi yapalım, dinler, içten yıkılacaklardır.

Dindarlar zamanla inançlarının ne kadar saçma olduğunu anlayacaklar ve dinden uzaklaşacaklardır.

Bu da zaman alacaktır.

Biz bu süreci kısaltabiliriz.

İslam içten yıkılır mı? Bunu bilmek çok zor.

Benim demek istediğim, eğer yıkılırsa, içten yıkılır. Yoksa yıkılmaz.

Aynı şekilde düşünüyorum.

Dışarıdan üzerine gittikçe, daha çetin kuruluyor.

Çağ dışı olduğu için değişim karşısında ayakta kalması zor olan şey ,inat sayesinde ayakta kalabiliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Craftman, öyle şeyler yazıyorsunki sanki islam mücadele edilmesi imkansız derecede güçlü bir öğreti ve biz sonsuza kadar yenilmek zorundayız gibi. Türkiye bugün bu hale geldiyse bu geçmişte yaşanan komunizm korkusu yüzünden islamcıların semirtilmesinin vede yaşanan darbelerin bir sonucudur.

İmkansız olduğunu öne sürmedim canım benim . Başlıkta da belirttiğim gibi bizlerin alternatif üretmekten aciz oluşu bizi sınırlıyor ve farklı yol izlememize sebebiyet veriyor . Komünizm korkusuyla sınırlamak yanlış olur . Osmanlı'ya hiç girmeyelim konu dağılmasın.

Sevgili Baal da zaten yukarıda yazmış ve düşüncelerime tercüman olmuş . Dinler bugüne dek herzaman tutunmuştur sadece din algısı değiştirilerek ya da çağa modernize edilerek başa çıkılmıştır . Bu yüzden de reformistleri bazı konularda desteklediğimi belirttim . Adam sırf inat uğruna bile imanına yapışırken aslında insanları da muhafazakarlaştırıyoruz :)

tarihinde Crafterman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Baal da zaten yukarıda yazmış ve düşüncelerime tercüman olmuş . Dinler bugüne dek herzaman tutunmuştur sadece din algısı değiştirilerek ya da çağa modernize edilerek başa çıkılmıştır . Bu yüzden de reformistleri bazı konularda desteklediğimi belirttim . Adam sırf inat uğruna bile imanına yapışırken aslında insanları da muhafazakarlaştırıyoruz :)

Biz insanları nasıl daha fazla muhafazakarlaştırabiliriz? Bu, buraya gelen sözde reformistlerin saldırı yaparken kullandıkları bayağı bir argüman. Buna nasıl inanıyorsun hayret..

Buraya gelen dindar birini değiştirmek gibi bir amacımız yok bizim. Bizim amacımız gerçekten kafası karışık olup da araştıran, sorgulayanlarla. Kararlı bir dindarın değiştiğini gördün mü sen? Kimse inat uğruna imanına yapışmaz. Bu kadar uzak olmayın insanlardan. Tut ki yapıştı.. Ne hayır gelir böylesi koyundan? Onu kazansan ne olur kaybetsen ne olur..

Reformistler yalancıdır, iki yüzlüdür. İnsanın gözünün içine baka baka yalan söylerler. Ben reformist olup da ateiste kendini kabul ettirmek için takla atmayan pek az insan gördüm burada. "Ben de sizdenim, ben yobaz değilim, ben çok çağdaş ve modernim" der durur, azıcık sıkıştığında da ateisti ensestle vurmaya kalkar.

Bu insanlar görünüşte çağdaş. İslam'ı allayıp pullayınca bir şey değişmiyor. Kumaş aynı kumaş çünkü.

Reformistler radikalleri en fazla besleyen kesimdir. Eskiden böyle düşünmüyordum ama çok yanıldığımı gördüm sonra.

Dinler layık oldukları yere, yani ibadethanelere tıkılmadıkça insanlık huzur bulamayacak. Hristiyanlar bu işi başardıktan sonra sıçradılar.

Bizim savunup desteklememiz gereken İslam savaşçıcı reformistler değil, laiklik olmalı.

Dinlerinden bize ne...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...