Jump to content

Evrim Teorisi konusunda surpriz


Recommended Posts

Peki ya siz? Siz ne yapacaksiniz? Anlayacagim sudur ki. Siz yeri geldigi zaman bugün öve öve savundugunuz bilim adamlarini zamani geldiginde yerden yere vurursunuz.

Ateistlerde otomatik olarak gerçeği ayırt eden bir sağduyu vardır.

Mesela bir bilim adamı herhangi bir fenomeni açıklarken onun açıklamasının sağlamasını diğer bilinçler yapamaz.

Ama Ateistler bunu yapabiliyor.

Bir çeşit otomatik nesnellik diyelim.

Kişi nesnellikten uzaklaştığında alarm çalıyor.

İtirazlar olduğunda ise tartışmalar oluyor ve ağzımız bozuluyor ister istemez.

Ancak şuna %100 emin olabilirsin ki Ateistlerde gerçeklik sağduyu vardır.

Sürekli çalışır.

Çünkü bilinç artık materyalizm temeli üstünde yükseliyor.

Yalnız her ateistim diyen de Ateist değildir.

Bunu da hesaba katın.

Tanrı kavramına, varlığı da yokluğu da ortaya koyulamaz, bilinemez veya olasılıkçı yaklaşanlar ben Ateistim dese de Ateist değillerdir.

Onlar agnostiktir.

Ateizm yapısı itibariyle güçlüdür.

Materyalist temele dayanmayan herşeyi yok eder.

Bu tür bir yaklaşımı sen anlayamazsın.

Anlamana imkan yok.

Ateist bilinci ancak başka bir Ateist bilinç anlar.

Senin için Ateist bilinç kendi lügatındaki tanımdır.

O tanım da yalandır.

Bu dediklerim size karşı üstünlük taslamak amacıyla söylenmiş sözler değil.

Bunlar gerçek.

Materyalist sağduyu çok güçlüdür.

Her yalanı yok eder.

Bin yıl önceki dinin ile şimdiki dinin arasındaki farka bakarsan anlarsın ne demek istediğimi.

Sizi değiştiren şey materyalizmin ortaya çıkardığı gerçekler.

Bundan 20 yıl sonra hepiniz evrimi savunacaksınız.

Hem de ateşli bir şekilde.

Ondan 20 yıl sonra hepiniz kurana hile hurda karışmış olabileceğini söyleyeceksiniz.

Ondan 20 yıl sonra da hepiniz kuranı ve islamı bırakacaksınız.

Çünkü materyalizme (gerçeğe) direnemezsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 137
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Edip, sen bir sahtekarsın!

Senin amacın belli: Sırf kitap satmak ve dinden nemalanmak!

Bir müslüman evrimi kabul edebilir mi?

Bütün varlıkların secde ettiği kişi maymun mu idi? Adem'den önce cennette maymunlar vardı deme sakın çünkü adem cennetten insan olarak dünyaya kovulmuştur.

Edipciğim, sana hayvanoğlu hayvan, itoğlit, şerefsiz köpek dersem kızar mısın?

Madem evrim dinde vardır diyorsun o halde kızmamalısın sonuçta ataların hayvandı, yani şimdi okuma yazma öğrendin diye bir şey mi oldun?

İslamda gurur yoktur unuttun mu?

Evrim vardır diyorsan hayvanoğlu hayvan olduğunu gönül rahatlığıyla kabul etmelisin edipciğim.

Bu foruma, benim atalarım hayvandır ve bende hayvanoğlu hayvanım diye yaz bizde İslam dininde evrim varmış deyip bizi aydınlattığın için sana teşekkür edeceğiz.

tarihinde iruni tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Edip,

Eğer evrim "doğru" ise yahudilik hristiyanlık ve islam yanlıştır, temelinden çökmüştür/yanlışlığı kanıtlanmıştır. Bunun farkında olan bazı kişiler bu nedenle bu kadar yırtınmaktadır. Yoksa keyiflerinden değil. Hem evrim teorisine inanıp hem de "yahudi/müslüman/hristiyan" olmak imkansızdır. Lütfen okumaya devam edin.

Evrim teorisine göre insan maymunlarla ortak bir atadan gelmiştir. Evrime göre insan "küt" diye yaratılmamıştır/oluşmamıştır. Maymundan da aşağı bir varlıktan yahut kısaca maymun benzeri varlıklardan binlerce/milyonlarca yıl boyunca yavaş yavaş evrimleşerek insan formuna ulaşmıştır. Yani bundan milyonlarca yıl önce ilk insanımsı yaşam formları belki bugün yaşayan hayvan maymunlardan bile daha "aşağı" seviyedeydi. Ancak yavaş yavaş gelişti ve şu anki formuna ulaştı.Peki bu bilimsel anlatım yahudilik/hristiyanlık/islamiyet metinlerinde anlatılanlarla ne kadar uyumludur? Hiç.

Kur'an'a bakalım...

Kur'an'a göre ilk insan kuru bir çamurdan yani topraktan yaratılmıştır (daha sonra insanlar nesiller boyunca spermden, "belli belirsiz bir sudan", kan pıhtısından..vs Allah tarafından yaratılmaya devam ederler. Her yeni bebek için Allah ruhundan üfürür ve gözler gönüller..vs var eder)

Kur'an'a göre ilk insan yavaş yavaş evrimleşmemiş, Allah'ın çamurdan yarattığı varlığa "ruh üfürmesiyle" küt diye insan olmuştur:

15/28,29- "Hani Rabbin meleklere, "Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçiktan bir insan yaratacagim. Onu düzenleyip içine ruhumdan üfledigim zaman, onun için hemen saygi ile egilin" demişti."

38/71- Hani, Rabbin meleklere şöyle demişti: "Muhakkak ben çamurdan bir insan yaratacağım."

38/72- "Onu şekillendirip içine ruhumdan üfledigim zaman onun için saygi ile egilin

7/11- Andolsun, sizi yarattik. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı."

Fakat evrim teorisine göre insan çok ilkel maymunumsu bir varlıktan yavaş yavaş binlerce/milyonlarca yıl boyunca evrimleşerek bu seviyeye gelmişti yani "insan" olmuştu. Oysa Kur'an, insanın çamurdan "küt" diye "düşünen, konuşan, zeki", "insan gibi" bir insan olarak yaratıldığını söyler.

"20/121- Bunun üzerine onlar (Adem ve eşi Havva) o agacin meyvesinden yediler. Bu sebeple ayip yerleri kendilerine göründü ve cennet yapragindan üzerlerine örtmeye başladilar. Adem Rabbine isyan etti ve yolunu şaşirdi. "

7/22- Bu sûretle onları kandırarak yasağa sürükledi. Ağaçtan tattıklarında kendilerine avret yerleri göründü. Derhal üzerlerini cennet yapraklarıyla örtmeye başladılar. Rableri onlara, "Ben size bu ağacı yasaklamadım mı? Şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi?" diye seslendi. "

7/23- Dediler ki: "Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz"

2/33(Bunun üzerine: ) Ey Âdem ! Eşyanın isimlerini meleklere anlat, dedi. Adem onların isimlerini onlara anlatınca: Ben size, muhakkak semavat ve arzda görülmeyenleri (oralardaki sırları) bilirim. Bundan da öte, gizli ve açık yapmakta olduklarınızı da bilirim, dememiş miydim? dedi."

Maide27 “Onlara, Adem'in iki oğlunun haberini gerçek olarak anlat: Hani birer kurban takdim etmişlerdi de birisinden kabul edilmiş, diğerinden ise kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen kardeş, kıskançlık yüzünden), "Andolsun seni öldüreceğim" dedi. Diğeri de "Allah ancak takva sahiplerinden kabul eder" dedi (ve ekledi:)”

Araf 31 “Ey Adem oğulları! Her secde edişinizde güzel elbiselerinizi giyin; yeyin, için, fakat israf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri sevmez”

Kur'an'a göre insan yaratıldıktan sonra şeytanın vesvesesi yüzünden cenneten kovulur...

7/20- Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: "Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedi kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı."

7/21- "Şüphesiz ben size ögüt verenlerdenim" diye de onlara yemin etti.

7/24- Allah dedi ki: "Birbirinizin düşmani olarak inin (oradan). Size yeryüzünde bir zamana kadar yerleşme ve yararlanma vardir."

Görüldüğü gibi Kur'an'daki anlatım evrim teorisiyle %100 çelişmektedir..

Aynı anlatım Tevrat'ta da bulunur. Tevrat'a göre Elohim, "yerin bağrından" yaşam nefesi üfleyerek insanı konuşan, düşünen "insan" olarak yaratır. Yani bu anlatım da evrim teorisiyle %100 çelişmektedir.

Sonuçta evrim teorisi doğruysa (ki alanında uzman olan bilim insanlarına göre öyle) 3 Tek Tanrılı din yanlıştır. 3 Tek Tanrılı dinin kitaplarının söyledikleri doğru kabul edilirse evrimin ve bilimin yanlış olduğunu da kabul etmek gerekir.

Eğer Kur'an gibi "apaçık" olduğu söylenen bir kitaptaki yazılan, gerçekten açık olan ayetler evrim lehine saptırılabilirse 1) Kur'an'ın "apaçık" olmadığı bu konuda yanlış söylediği ima edilmiş olur ve küfre sapılır 2) benzer yöntemlerle üstelik çok daha kolay bir şekilde yeryüzündeki her türlü dinin kitabı/metninin evrimi desteklediği savunulabilir. Kur'an güncel gelişmelere göre istenildiği gibi saptırılabiliyorsa her türlü zıt görüş içinden çıkarılabiliyorsa "apaçık" mesajının ne anlamı kalır ki? "Kur'an'ı bilime uydurucam, dini kurtarıcam" diye komik duruma düşmenin anlamı ve gereği yok.

tarihinde Firatb1984 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Quoted from Darwin 'To suppose that the eye with all its inimitable contrivances for adjusting the focus to different distances, for admitting different amounts of light, and for the correction of spherical and chromatic aberration, could have been formed by natural selection, seems, I

freely confess, absurd in the highest degree.'

Adam kendi teorisini saçma buluyor ve biz hala 21.yy da buna inanmak için çırpınıyoruz

Link to post
Sitelerde Paylaş

Edip, sen bir sahtekarsın!

Senin amacın belli: Sırf kitap satmak ve dinden nemalanmak!

Bir müslüman evrimi kabul edebilir mi?

Bütün varlıkların secde ettiği kişi maymun mu idi? Adem'den önce cennette maymunlar vardı deme sakın çünkü adem cennetten insan olarak dünyaya kovulmuştur.

Edipciğim, sana hayvanoğlu hayvan, itoğlit, şerefsiz köpek dersem kızar mısın?

Madem evrim dinde vardır diyorsun o halde kızmamalısın sonuçta ataların hayvandı, yani şimdi okuma yazma öğrendin diye bir şey mi oldun?

İslamda gurur yoktur unuttun mu?

Evrim vardır diyorsan hayvanoğlu hayvan olduğunu gönül rahatlığıyla kabul etmelisin edipciğim.

Bu foruma, benim atalarım hayvandır ve bende hayvanoğlu hayvanım diye yaz bizde İslam dininde evrim varmış deyip bizi aydınlattığın için sana teşekkür edeceğiz.

Edip'i bitiren bir yorum olmuş. Bu yoruma nasıl bir cevap verebilir (kıvırabilir) merak ettim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Haklısın, evrim teorisi bu tür değer yargılamasında bulunmaz. Zira, her yaşayan bitki veya hayvan başarılı kabul edilir. Ancak, bağlamına göre biz evrim süreci için bu tür bir karşılaştırmada veya sınıflamada bulunabiliriz.

Kuran inkarcıları eleştirirken onları akıllarını/mantıklarını kullanmamakla eleştirir sürekli. Maymunlardan "aşağılık" olarak sözeden ayet, o bağlamda insana en yakın ama akıl/mantık açısından ondan daha aşağı olan bir türü örnek göstermek amacını güder.

Insanın muhakeme, mantık yürütme açısından maymundan daha üstün olduğunda anlaşıyorsak sorun nerede?

Selam,

Edip

nerdesiniz sizinle tartışmak isteriz
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben de kendisiyle fikirlerimi karşılıklı tartışmak isterdim. Ancak ne yazıkki, burada müslümanla düzgün bir fikir paylaşım ortamına izin verilmiyor.

Bazı fanatikler, egolarını toplum barışından ve insanların aydınlanmasından üstün tutup, hakaretçi ve saldırgan uslüplarından vazgeçmiyor.

Bizim çevremizde böyle düşünen kaç müslüman var ki..? Her müslüman böyle düşünürse zaten dinden vazgeçmesine bile gerek kalmadan, birçok sorunumuz çözülecek.

bikere laikliği ve düşünce özgürlüğünü destekleyen her müslüman, bu ülke için değerlidir. sadece zihninin bir kısmında yer alan bir inançtan dolayı, diğer bütün olumlu özelliklerini yoksaymak, ancak banazlara ait bir davranış biçimi olabilir.

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben de kendisiyle fikirlerimi karşılıklı tartışmak isterdim. Ancak ne yazıkki, burada müslümanla düzgün bir fikir paylaşım ortamına izin verilmiyor.

Bazı fanatikler, egolarını toplum barışından ve insanların aydınlanmasından üstün tutup, hakaretçi ve saldırgan uslüplarından vazgeçmiyor.

Bizim çevremizde böyle düşünen kaç müslüman var ki..? Her müslüman böyle düşünürse zaten dinden vazgeçmesine bile gerek kalmadan, birçok sorunumuz çözülecek.

bikere laikliği ve düşünce özgürlüğünü destekleyen her müslüman, bu ülke için değerlidir. sadece zihninin bir kısmında yer alan bir inançtan dolayı, diğer bütün olumlu özelliklerini yoksaymak, ancak banazlara ait bir davranış biçimi olabilir.

İslam bilim geleneğinin revaçta olduğu dönemlerde İslam bilim adamlarından, Darwin'in teorisine benzer evrim görüşleri ileri sürenler olmuştur:

8-9. yüzyıllardan itibaren Nazzam, Cahiz ve Biruni, 10-11. yüzyılların İslam ansiklopedistleri İhvan-ı Safa ve nihayet 18. yüzyılda Erzurumlu Şeyh İbrahim Hakkı Efendi gibi.

İşin ilginç tarafı, İslam düşünce ortamlarında pek çok başka tartışmalar yaşanırken, bu görüşlere karşı bilinen bir itirazın olmamasıdır.

Bu gerilimsizlik ilginçtir ve üzerinde durulmaya değer. Erzurumlu Şeyh Efendi'nin meşhur eseri Marifetname, Hacı Bayram kitapçılarında bugün de dini eser olarak satılır ve mescit kütüphanelerinin baş kitaplarından biridir. İnsanlar içindekinin farkında mı, onu bilmem.

Aslında evrim teorisi ile dini akideler arasındaki kavga da, Darwin'in eserinden sonra ortaya çıktı. Ben fakire göre nedeni, Batı bilim geleneğinin Tanrı'yla polemik içinde şekillendirilen bir gelenek olmasından kaynaklanıyor. Rönesans'tan sonra gelişen her şey gibi: Batı'nın sekülarizmi, laikliği, hümanizmi, Aydınlanma'sı, liberalizmi, hukuku... Hepsi, Batılı birey tipinin ilk örneği olan Prometheus ile tanrılar arasında olan bitmemiş hesaplaşmanın devamıdır.

İslam bilim geleneğinde ise görüşler, din dışı bir gelişmenin tezahürü olarak değil, tam tersine, dini bilgiyi de içeren bilgi bütünlüğünün bir parçası olarak oluşturulmuşlardır. İslam bilim adamlarının belirgin özellikleri, hepsinin Müslüman olmalarıdır, böyle şeyh-meyh falan gibi, yani Batı'dakinin tam tersine.

İslam bilim geleneği çerçevesinde ileri sürülen görüşler, Batı'dakinin aksine, yalın, koşulsuz, sade ve önyargısızdır. Gerilimsizliğin bir sebebi de budur. Eğer alimler, bu görüşlerle İslami ilkeler arasında bir uyum derdine düşselerdi, mutlaka bunu açıklayacak nass'lar da bulurlardı: mesela, "...biz bütün canlıları sudan yarattık, onların kimi karnı üzerinde sürünür, kimi iki ayağının üzerine yürür, kimi dört ayak üzerinde..." ayeti gibi.

Yanlış anlaşılmasın, apolojetik yazmıyorum, derdim İslami nass'ları evrim bulgularına uydurmak değil. Çünkü, İslam bilginlerinden de olsa evrim teorisi bana göre biricik ve ikna edici değil. Kusur, teorinin kendisinden geliyor: Doğal seleksiyon sınırlı süreçleri açıklayabilir ama bütün bir hayatı açıklamak için kısa kalıyor. Evrim teorisinin gücü bulgularından değil, modern insanın Tanrı'ya inanmama isteksizliğinden geliyor. Spekülatif olarak çelişkili, yetersiz ampirik bulgularla nihai sonuçlara ulaşmaya çalışıyor ve Harun Yahya'ya bol bol güzel malzemeler veriyor.

Her ne ise, esas söylemek istediğim bu değil. Kendi görüşüm olarak araya soktum. Esas söylemek istediğim, Darwin'den sonra Batı'da ve Doğu'da fırtınalar koparan evrim gibi radikal bir teorinin, daha öncesinde İslam dünyasındaki versiyonlarının niçin bu fırtınaları koparmadığı.

Bunun da altında, İslam ve Batı bilim geleneklerinin ait olduğu paradigmalar arasındaki muazzam farklılığın yatması. Bilim alanları, modüller itibariyle birbirine tıpatıp uysalar bile, bir bütün olarak misyonları ve ait oldukları süreçler/paradigmalar, birbirine taban tabana zıt.

Bu da son kertede, toplumları farklı yönlendiriyor. Bu nedenle, modern bilimin gelişmesinin Batı'da yarattığınınkine benzer aykırı sonuçları, İslam toplumlarında da beklemek güç. Modernizmin sonuçlarıyla yüzleşmenin sıkıntısı, iki toplumda aynı değil. Farklı geçmişlerden geliyorlar, dolayısıyla farkı bugün'lere sahipler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yanlış anlaşılmasın, apolojetik yazmıyorum, derdim İslami nass'ları evrim bulgularına uydurmak değil. Çünkü, İslam bilginlerinden de olsa evrim teorisi bana göre biricik ve ikna edici değil. Kusur, teorinin kendisinden geliyor: Doğal seleksiyon sınırlı süreçleri açıklayabilir ama bütün bir hayatı açıklamak için kısa kalıyor. Evrim teorisinin gücü bulgularından değil, modern insanın Tanrı'ya inanmama isteksizliğinden geliyor. Spekülatif olarak çelişkili, yetersiz ampirik bulgularla nihai sonuçlara ulaşmaya çalışıyor ve Harun Yahya'ya bol bol güzel malzemeler veriyor.

harun yahya(adnan oktar hani su kedicikleri ile oynayan şarlatan ) nin kendi fikirlerimiki ona malzeme verilecek ?

Akıllı tasarım, amerika evangelist bir argümandir ve yalandır.tanrınin bilime uydurulmaya çalışılmasıdir.akıllı tasarım tezi ,amerikada yasaktir.

Düzenbazlar yalanda olsa çalar, bizimkiler oynar. hahahah

Link to post
Sitelerde Paylaş

HY....naamı diyar - adnan oktar....

bi zamanların azılı yahudi düşmanı - mason düşmanı....

şimdilerin yahudi severi....

aynı zamanda da "ben de masonum" diyeni...????!!!.

müslümanlara yeterki ufak bir tutunacak dal uzat....yapışıyorlar hemen....

dal çürük mü ? sağlam mı ? bakmak - sorgulamak - düşünmek YOK !!!

Richard Dawkins: Harun Yahya'nın Cehaleti (1/4)
Richard Dawkins Harun Yahya'nın Cehaleti (2/4)
Richard Dawkins Harun Yahya'nın Cehaleti (3/4)
Richard Dawkins Harun Yahya'nın Cehaleti (4/4)

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam bilim geleneğinin revaçta olduğu dönemlerde İslam bilim adamlarından, Darwin'in teorisine benzer evrim görüşleri ileri sürenler olmuştur:

Ben müslümanların evrim teorisini kabul etmesine olumlu bakıyorum.

Zaten, evrim teorisini reddedenleri eleştirip, kabul eden müslümana laf söylemek, ancak ne istediğini bilmemekle tanımlanabilir.

"Kuran'da var" deniyorsa, olmadığını anlatırız, sorun yok. işte o "anlatma" dediğimiz şey, burda bazen çok düşük bir seviyede gerçekleşiyor.

"böyle olmasın" dediğimizde de, teşekkür edeceklerine laf edenler çıkabiliyor.

Kuran'daki mucize iddialarının, maalesef hepsi uydurma; mesela "parmak izini haber veriyor" denilen ayet, aslında tepeden tırnağa yeniden yaratacağız anlamında..

mucize iddialarının hepsi, bunun gibi zorlama yorumlardan oluşuyor.

Bahsettiğiniz şekilde evrimi kabul eden, müslüman filozof ve bilim adamları var. mesela burada belirtilmiş

Forumda başlığı da vardı, diye hatırlıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konudaki tartışmaları artık aşmak gerekiyor. Bilim ve dini birbirinden açık ve seçik olarak ayırmak gerekli. Gould'un düşüncesi de böyle.

Evrim tartışırken elbette dinî kaynaklara bakmayacağız. Kim ne düşünürse düşünsün. Kuran'a ister uygun düşsün, ister düşmesin.

Burada asıl mesele okullarda ne öğreteceğiz konusundan kaynaklanıyor.

Zamanında bu kavgalar ABD'de de Avrupa'da da yaşandı.

Elbette bilim öğreteceksiniz. Bilim öğretmezseniz vahim sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız.

Bu konuda aydınların da net bir tavır içinde olması gerekli. Ama, maalesef bizde öyle aydın bulmak zor.

"Aydın ve Aydın"ı okuyunuz. İlhan Arsel.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Papa Francis: Büyük Patlama ve evrim gerçektir


papa-francis-buyuk-patlama-ve-evrim-gerc

http://haberkibris.com/papa-francis-buyuk-patlama-ve-evrim-gercektir-2014-10-29.html

ilahiyat-fakultesindeki-evrim-panelinde-

Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Taslaman, İslam dini ile evrimin çelişmediğini iddia ederek, “Çelişmesi için Kur’an’da açık bir hükmün olması lazım. Bana göre Kur’an’da böyle bir ifade yok” dedi.

http://www.bugun.com.tr/son-dakika/ilahiyat-fakultesindeki-evrim--haberi/1616442

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...