Jump to content

Aya Çıkış Gerçek mi , Yalan mı ?


Recommended Posts

Tutmus biriside yazacak bir sey bulamamis aya gildilmeyi evrim teorisi ile ilintilendirmeye kalkmis.Ne günlere kaldik demekten kendimi alamiyorum.

sen o kişinin sorularına bir cevap versene. ondan sonra alakası var mı yok mu görelim.

aynen öyle. yanı bunca bilim insanının neden sustuğunu bize açıklamaları lazım. ya da onca bilim adamının kafasnın bizim kadar nasıl olup da çalışmadığını izah etmeliler. buna izah getirmek yerine bayraktı, gölgeydi diyerek işi yokuşa sürmenin madem evrim var neden artık insanlar maymun olmuyor demelerinden farkı yok. mesela müslümanlar neden peki bilim dünyasında evrim kabul görüyor tarzı sorulara komplo teorisi tarzı cevapları var. mesela bilim dünyasını masonlar yönetiyor, ahlakı dejenere etmek isteyen yahudiler bunu destekliyor, evrim yoktur diyenin direk kariyerini bitiriyorlar vs. vs. acaba kendileri bize bunca bilim adamının bu aleni sahtekarlığa nasıl olup da ses çıkarmadıklarını anlatabilirler mi? ya da kendilerinin anladıklarını nasıl olup da onların anlayamadığını? peki bu sahtekarlığa ağzını açmayan bilim adamlarına başka konularda nasıl güvenebiliriz? belki de sahiden evrim yok, oturmuş bizi yiyorlar. belki de marsa falan uzay aracı gönderildiği de yok. ha?

hadi bakalım, bu kadar bilim adamı nasıl oluyor da sizin gibi cahil cüheylanın (anlaşılan çok seviyorsun bu öbeği) farkettiğini farkedemiyor? farkedip ses etmiyorlarsa onlara diğer konularda nasıl güveniyorsun? mesela sen biyolog musun da evrim teorisinin geçerli olduğunu biliyorsun? belki o konuda özellikle susup kral çıplak diyemiyorlar.

adama birebir anoloji olduğunu gösteriyoruz, hala evrim teorisi ile ne alakası var diyor. ayda yer çekimi yok diyen bir zekadan daha fazlasını beklemekle hata ediyorum sanırım.

şimdi, sen bize nasıl olup da senin benim gibi konu hakkında hemen hiçbir şey bilmeyenlerin (ben sendeen fazla biliyorum ama, en azından ayda yerçekimi olduğunu biliyorum.)bile farkedebildiği bu sahtekarlığın nasıl diğer bilim adamlarınca farkedilmediğini, farkedildiyse de neden buna ses çıkarmadıklarını, eğer özellikle ses çıkarmıyorlarsa onlara diğer konularda nasıl güvenilebileceğin izahını yap.

yok bayrakmış, yok gölgeymiş bunlar hikaye. bunlara bir cevap versene kıvrım kıvrım kıvranacağına.

hala alakası yok diyor evrim teorisi ile.

-bilim adamları ittifak halinde mi evrim konusunda?

-evet.

-peki müslümanlar buna ne diyor?

-çeşitli sebeplerle bilimin bizden evrim teorisinin çöktüğünü gizlediğini söylüyor.

...

-bugün üç beş kişi dışında bilim adamlarının aya gidilmedi diye bir iddiası var mı?

-hayır yok.

-peki aya gidilmedi diyenler buna ne diyor?

-???

boşlukları doldur da birebir anaoloji kurulup kurulmadığına bakalım. sen eğer iki olayın anolojik açıdan birebir örtüştüğünü sahiden anlayacak zekaya sahip değilsen evrim teorisi ile ne alakası vardır dersin.

hatta bu işin ateistlikle de doğrudan alakası var. ateistin eğriyle doğruyu ayırırken kullandığı ölçütler onları komplo teorilerine gülüp geçmelerini gerektirir.

sen şimdi onu bunu ayı, gölgeyi bırak da bu sahtekarlığı neden sizin gibi sivriler dışında onca dehanın farkedemediğini açıkla. farkedip de göz yumuyorlarsa bunu neden yaptıklarını ve diğer konularda yalan söylemediklerinden nasıl emin olacağımızı söyle. eğer daha bunlara cevabın yoksa da edebinle otur, saçmaladığını kabul et.

ek: en başından beri bunlara cevap vermek yerine hemen hiç birimizin akıl yürütemeyeceği konularda bakkal hesabıyla tartıştığınızı sanıyorsunuz. önce bunlara bir cevap ver, bu konudaki fikrini bir görelim.

tarihinde gülmeincinirim tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 561
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hesaplamalara göre Ay yüzeyindeki gündüz sıcaklığı 260 ile 280 Fahrenayt arasında değişiklik gösteriyor. Bu derecedeki sıcaklıkta filmler erir ve insanlar muhtemelen rahatsız olur. Hatta muhtemelen ölür ! Peki ama astronotlar neden bu kadar rahat görünüyor ?

* Ay ’ ın görünmeyen karanlık yüzündeki hava sıcaklığının eksi 41 dereceye kadar düştüğü biliniyor. Eksi 40 dereceden itibarense cisimlerin kırılganlık derecesinin arttığı biliniyor. Bu sıcaklıkta elektrikli cihazlar çalışmaz Araba akülerini çalıştırmak da zordur. Sıcaktan soğuğa geçerken yaşanan bu ani ısı değişikliği, cisimlerde esnemelere ve kırılmalara sebep olur. Peki ekipmanlar ve astronotlar nasıl bu kadar rahat çalışabiliyor ?

* Niye 1/6 ’ lık bir yerçekimi oranında astronotlar yürüme ile zıplama arasında gidip gelen hareketler yapıyorlar ? Televizyon çekimlerinin birinde, astoronotun zıplamak için dizlerini büktüğü ama sonuçta bir kaç adımdan öteye gidemediği gözleniyor. Astonotlar, yerçekiminin 6 kat daha az olduğu bir ortamda, niçin normal bir insanın yeryüzünde zıplayabiliceği kadar bir mesafeye zıplayabiliyorlar ?

* Bunun yanısıra, çekilen görüntülerde astronotların sert bir şekilde dizlerinin üstüne düştükleri birkaç sahne görüyoruz. Peki böylelikle kendilerini büyük bir riske atmış olmuyorlar mıydı ? Ya basınca dayanıklı elbiseleri yırtılsaydı ?

* Bilindiği gibi yeryüzünden 250 ve 750 mil yükseklikteki mesafeler arasında kalan bölgeye Van Allen Kuşağı ismi veriliyor. Bu kuşak, güneşten gelen radyoaktivite yüklü ışınların dünyaya gelmesini engelliyor. Astronotların, Ay ’ a gidebilmesi için bu kuşak içinden geçmeleri gerekiyor. Bir insanın buradan geçebilmesi içinse, 4 metre kalınlığında bir kurşun tabakasıyla kaplanmış olması gerekiyor.

90981jo1dy0ue3.jpg

Modül ’ ün Altında Niye İz Yok ?

NASA ’ ya göre Ay modülü Ay ’ a indiğinde motorlarından 3000 Ibs ’ lik (yaklaşık 1,5 ton) basınç çıkıyordu. Bize anlatıldığı ve görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla, Ay yüzeyi tozlu ve yumuşak. Peki iniş esnasında, modülün altına denk gelen (yandaki resimde H ile işaretlenmiş) kısımda niçin herhangi bir yıpranma, dağılmış yumuşak doku ya da itmeden oluşan bir çukur görmüyoruz ? Aynı şekilde niçin Ay modülünün ayaklarında tozlanma göze çarpmıyor ? Yandaki resimde bir başka ilginç nokta da (G) ile işaretlenen yerde, bir ayak izinin bulunması. Peki, tam olarak modülün altına denk gelen bölgeye bu ayak izi nasıl geldi ? Astronotlar bilindiği kadarı ile modülün altına girmediğine göre, acaba set işçileri, daha önce senaryo çalışması yapan astronotlardan birinin ayak izlerini silmeyi mi unuttular ? Ya da modül eski yerinden kaldırılıp şu an bulunduğu yere mi taşındı ?

Ay ’ da Atmosfer Yoksa, Nasıl Oluyor da ...?

Yine yukarıdaki resimde astonotları Ay yüzeyine indiren Ay modülünü görüyoruz. B ile işretlenen yere baktığımızda gökyüzünde hiçbir yıldızın görünmediğini fark ediyoruz. Madem ki atmosfer yok, niye arka planda parlak yıldızlar gözümüze çarpmıyor ? NASA uzmanları bunu, basit fotoğrafçılık mantığı ile açıklıyor : "Eğer yakın plandaki nesneleri ( astronot, ay modülü gibi ) odaklarsanız, arka plandaki parlak nesneleri ( yıldızlar ) gibi aynı poz içinde yakalayamazsınız" (A) ile işaretlenen noktaya baktığınızda ise, ay modülünün karanlık tarafında kalan Amerikan bayrağını net olarak görüyorsunuz. Komploculara göre, bu fotoğraf Ay ’ da çekilmiş olamaz. Zira, eğer bir cisim Ay yüzeyinde gölgede kaıyorsa, onu görmek imkansızdır. Çünkü Ay yüzeyinde atmosfer yoktur. Atmosfer içindeki hava molekülleri ışığı süzerek yansıtırlar ve yeryüzünde gölgede kalan noktalar bu şekilde görülebilir. Ay ’ da atmosfer olmadığı için, gölgede kalan bir nesnenin kesinlikle görünmemesi gerekir. Peki, resimdeki bayrak nasıl görünüyor ?

Bununla birlikte, Ay yüzeyine düşen güneş ışığı kırılmadan ve süzülmeden geldiği için kör edici bir etkiye sahip. Bundan dolayı astronotlar, güneş ışınlarından korunmak için % 95 altın alaşımlı başlıklar takıyorlar. Öyle ise güneşin vurduğu noktaların daha parlak, gölgelerin ise tamamen karanlık olması gerekmiyor mu ? Ama NASA fotoğraflarındaki gölge tonlarının, yeryüzünde çekilmiş fotoğraflardan hiçbir farkı yok.

95122wp5oy3wi5.jpg

BU RESME İYİ BAKIN ÇÜNKÜ YANDAKİ TAŞDA TÜRK BAYRAĞI OLDUĞU İDDİA EDİLİYORDU.

Artıcıklara Dikkat!

Uzay fotoğraflarında resmi enlemesine kesen küçük artı (+) işaretleri sizin de dikkatinizi çekmiştir. Söz konusu artıcıklar, kameranın bir parçasından kaynaklanmakta ve film ile kamera vizörünün (siperliğinin) arasında bulunmaktadırlar. Bu husus, komplo teorisyenlerinin de dikkatini çekmiş olsa gerek, buradan da ilginç noktalar yakalamışlar. Mesela yandaki resimde © ile gösterilen kısımda, nasıl oluyor da resmin yarısı artının önünde, yarısı arkasında olabiliyor ? Yoksa bu artıcıklar, sadece saydam bir plastik üzerine işaretleniyor ve resimlerin üzerine mi yerleştiriliyordu ? Belki de bu resimde, dikkatsiz teknisyenlerden biri, plastik bandın kaydığını farketmemişti!

64253yu3ji7ww6.jpg

Dalgalanan Bayrak...

Apollo 11 astronotlarından biri ilk etapta Ay yüzeyine Amerikan bayrağı dikiyor. Bayrak açık vaziyette.Üstteki resimde ise bayrağı dalgalanırken görüyoruz. Atmosfersiz bir ortamda bu değişiklikler nasıl olabiliyor ve de en önemlisi bayrağı hangi rüzgar dalgalandırıyor?

5074cw8bq1xu3.jpg

Güneş..??

(E) ile işaretlenen bölgedeki gölgenin, eğer Ay ’ da atmosfer yoksa ve tek ışık kaynağı Güneş ise, daha karanlık olması gerekiyor. (F) ile işaretlenen arka plan görüntüsünde de, ufka doğru yaklaştıkça karanlığın çöktüğü görünüyor. Bu, atmosferik coğrafyadan dolayı, sadece yeryüzünde olabilecek bir görüntü. Normalde Ay ’ daki ufuk çizgisinin daha keskin ve parlak görünmesi gerekiyor. (D) ile işaretlenen bölgede ise, gökyüzünde bağımsız bir cisim göz çarpıyor. Farklı resimlerde de göze çarpan bu cisimle ilgili bugüne kadar doyurucu bir açıklama yapılabilmiş değil. Burada devreye, UFO ’ cular giriyor. Onlarsa, Ay ’ a gerçekten gidildiğini ve resimde görünen garip cismin bir uçan daire olduğunu iddia ediyorlar.

Son Kanıt

Bir Bilim Adamının Bu Teorileri Çürütmek İçin Ay’a İlk Ayak Basıldığının En Büyük İspatı Olan Video Görüntülerini Tekrar İncelemek Ve ABD nin Aya Gitmedi Yalanını Çürütmek İçin Nasa’ya Yaptığı Başvuruya Aldığı Cevap...

GÖRÜNTÜLERİ BULAMIYORUZ

----------------------------------------------------------------------

Ay’a gönderilen APOLLO uzay mekiğinden önce yüzlerce kez denemeler yapılmış ve bu denemeler hep başarız olmuş, yüzlerce astronot hayatını yitirmiş. Apollo dan iniş için düşünülen (adını bilmiyorum) yukarıdaki resimdeki modül gönderilmeden önce Ay’a çok yakın iken çekilmiş gerçek resimler mevcut. Fakat bu resimlerden başka hiçbir resim ve belge Ay üzerinde çekilememiştir.

Hatta modülün mekikden çıktıktan sonra ne olduğunu dahi bilen yok...

Yapılan incelemeler sonunda ;

Bu resimlerin Apollo gönderilemeden önce yer yüzünde Ay daki hareketleri tam olarak sağlaya bilmek için yapılan simülatör olduğu ortaya çıkmıştır. Evet sonuçta oradaki resimler Dünya ’da çekilmiş , Ay’ın simulatörüdür. Havada kalma mevzusu ise ; içi su dolu büyük bir cam vanusda yerçekimine alışmak için yapılmış ve resmedilmiştir. Resmin Ay’da çekildiğini söyleseyenler camın yansımasını hesaba katmamışlardı.

Sonuç olarak başarısızlığını Dünya’ya duyurmamak isteyen birisi, kendini ıspatlamak için elinden gelen her türlü gayreti sarf etmiştir.

---------------------------------------------------------------------

Ay’a basılan ayağın izi ortada yok

Aya seyahatin orijinal görüntülerini incelemek isteyen bilim adamına NASA: "Görüntüleri bulamıyoruz!" dedi. "Zaten hepsi tezgahtı" diyen komplo teorisyenleri atağa geçti.

Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım..." Neil Armstrong’un 37 yıl önce dünya tarihine geçen bu sözünün artık hiçbir kanıtı yok. O anın orijinal görüntülerinin, NASA’nın Maryland’deki üssünde kaybolduğu ortaya çıktı. Avustralyalı bir bilim adamı tarafından ortaya çıkarılan olay, "ABD Ay’a gitmedi. Görüntüler stüdyoda tezgahlandı" tezini savunan binlerce komplo teorisyenini de sevindirdi. Teorisyenler, NASAnın sırrını örtbas etmek için kasetleri ortadan kaldırdığına inanıyorlar.

Tarihi önemi çok büyük

Ay’dan gelen görüntülerin tarihiyle ilgili bir araştırma yapan Avustralyalı bilim adamı John Sarkassian, NASA’ya başvurarak kasetleri izlemek istediğini söyledi. Ancak tüm aramalara rağmen kasetler bulunamadı. Hiç kimse kasetlerin yerini bilmiyordu. Bu olay bilim dünyasını ayağa kaldırdı. Bilim adamları şimdi büyük bir engelle karşı karşıya olduklarına inanıyorlar. Orijinal görüntüler, manyetik bantlara kaydedildiği için bozulma riskleri çok yüksek ve bir an önce bulunup dijital disklere kaydedilmeleri gerekiyor. Yoksa, gelecek nesiller, insanlık için büyük adımları sadece bozuk televizyon görüntülerinden izleyebilecek.

Detaylar görülemiyor

20 Temmuz 1969’da gerçekleşen seyahat, NASA’nın zamanın son teknolojisiyle üretilen kameraları tarafından canlı olarak yine NASA’nın Kaliforniya ve Avustralya’daki televizyon istasyonlarına gönderildi. O zamanlar bu görüntüleri işleyecek teknolojisi olmayan televizyon kanalları ise orijinal görüntülerin yansıtıldığı perdelerden çekim yaptılar. Bu nedenle detaylar, orijinallerindeki kadar net olarak görülemiyordu. Manyetik bantlı video kasetlere kaydedilen orijinal görüntüler ise 1970 yılında ABD Ulusal Arşivleri’ne kaldırıldı. Ancak görüntüler, 1984’de hiçbir neden belirtilmeden Maryland’deki Goddard Uzay Üssü’ne taşındı.

Stüdyoya mı ayak basıldı?

Komplo teorisyenlerine göre aya hiç gidilmedi, tüm görüntüler bir stüdyoda çekildi. ABD, SSCB ile bir uzay yarışına girişmiş, rakip uzaya insan göndererek öne geçmişti. NASA da buna karşılık, Ay’a gittik yalanını uydurdu. İşte komplo teorisyenlerinin iddiaları:

70 kilo olan Neil Armstrong, yüzeyde derin izler bırakırken, 1 tonluk uzay aracı neden hiçbir iz bırakmıyor?

Astronot gölgede kalmasına rağmen nasıl bu kadar net ve parlak görülüyor?

Güneş gibi çok uzak bir ışık kaynağından bu kadar güçlü bir ışık gelip de taşların bu şekilde gölge yapmasına neden olamaz. Ama stüdyodaki spotlar yapabilir.

----------------------------------------------------------------------

Aldatıldıysak Niçin ?

Komplo teorisyenlerine göre, insanoğlu hiçbir zaman Ay ’ a gitmedi ve bizler Amerikan hükümeti tarafından aldatıldık. Peki ama neden ? Doğrusu, bunun için öne sürülen sebepler, en az Ay ’ la ilgili olanlar kadar ilginç. Üç nokta üzerinde birleşiliyor : Para, dikkat dağıtmak ve uzay yarışını kazanmak. Komplo teorisyenlerine göre; Amerikan hükümeti, uzay çalışmaları için 30 milyar dolar harcamıştı. Olası bir başarısızlıkta vergi konusundaki hassas kamuoyu, bunun hesabını sandıkta soracaktı. Giden paraları taçlandırmak için böylesi parlak bir senaryo geliştirildi ve uygulandı. Gururlanan halk, artık parasının peşine düşmeyecekti.

Bir başka iddiaya göre, senaryo kauoyunun dikkatini dağıtmak için geliştirildi. " Wag The Dog " isimli filmi seyredenler hatırlar; ABD Başkanı ’ nın 12 yaşındaki bir kız çoçuğu ile ilişkisi vardır ve seçimlerden bir hafta önce medya bunu öğrenir. Kamuoyunun dikkatini dağıtmak isteyen Başkan, Arnavutluk ’ a savaş ilan eder. İşte Ay uçuşları da aynı amaca hizmet ediyor. Buna göre, Amerikan halkının kötü giden Vietnam Savaşı ’ na yönelik itirazlarını dindirmek isteyen hükümet, sahte Ay uçuşlarını gündeme soktu. Dikkatle bakıldığında, Vietnam Savaşı ’ nın bitimiyle, Ay uçuşlarının bitirilmesi aynı döneme rastlamaktadır!

Son mantıklı açıklama ise, iddia edilen tezgahın, Sovyetler Birliği ile o dönemde yapılan kıyasıya Uzay Yarışı ’ nın kazanılmasına yönelik olduğu. Sovyetler karşısında daha fazla rekabet edemeyeceğine kanaat getiren ve aynı zamanda daha fazla para harcamak da istemeyen Amerikan hükümeti, bir taşla iki kuş vurdu. Hem yarışa son noktayı koydu, hem de rakibi karşısında yıllar boyu sürecek olan psikolojik bir üstünlük ele geçirdi. Bu, " Tamam biz bu işten çekiliyoruz " demekten daha kolaydı üstelik.

Link to post
Sitelerde Paylaş

aya çıkılıp çıkılamadığı konusunda bile tam bir uzlaşma yok..

daha 50 sene bile önce olmayan bir olay..

peki bizim bu müslümanlar, muho'nun ay'ı 1400 sene önce ortadan cart diye ayırdığını nasıl iddia ediyorlar..

mavi ekran..

resetle resetle..

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben burdan foreverz arkadaşıma teşekkür etmek istiyorum . Sayesinde konuya son nokta koyulmuş oldu . Bunca sayfadır tartıştığımız konuya açıklık getirdi .

vayy bee bunca zaman koyun gibi nasıl kandırılmışız arkadaş . İnanamıyorum .

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben burdan foreverz arkadaşıma teşekkür etmek istiyorum . Sayesinde konuya son nokta koyulmuş oldu . Bunca sayfadır tartıştığımız konuya açıklık getirdi .

vayy bee bunca zaman koyun gibi nasıl kandırılmışız arkadaş . İnanamıyorum .

Sanırım şöyle bir mantık yürütüyorsun; Bütün dünya bunca yıl keklenmiş olamaz, o zaman yukarıda ortaya atılan iddalar gerçek değildir

Link to post
Sitelerde Paylaş

adamlar aya çıksın.

bizde ancak böle dedikodusunu yaparız.

türk her yerde türk.

Ortada bu kadar ciddi iddalar varken "adamlar gitti abi" demek asıl Türklük salak. Bütün bu iddaları bulanlar da Türk değil zaten elbette

Link to post
Sitelerde Paylaş

öncelikle şunu söyleyeyim: bu mevzu bir filtre gibi düşünülebilir. kimin rasyonel bir akılla ateist olduğunu, kimin de islam kaka, pis, kötü allah öcü deyip de ateist olduğunu çok güzel ayırıyor.

Çok güçlü iddalar gerçektende. Videoların kaybolması, rapor hazırlayan bilim adamının ailesiyle birlikte kazada yok olması ise benim en çok dikkatimi çeken hususlar oldu.

sahiden de çok güçlü iddialar...

bir zaman internette şöyle bir iddia dolaşıp durdu:

muhammedin karikatürlerini çizenler evleriyle beraber yanmışlar. hollandanın mı danimarkanın ne hükümetleri bu olayı dünya kamuoyundan gizliyorlarmış. hatta türkiyede bazı üniversitelerde bazı gruplar bununla ilgili bir yazıyı oraya buraya asmışlardı.

insanlara hele ki ateistlere düşünmeyi öğretmek sahiden can sıkıcı bir durum.

a1- rapor hazırlayan bilim adamı ailesiyle birlikte kazada yok oldu.

a2- muhammedin karikatürünü çizenlerin evi yandı.

(kaynak: fısıltı gazetesi, birilerinin orası.)

b1- hımmm, bu olay aya gidilmediğine dair iddiaları çok güçlendiriyor.

b2- peygamberin karikatürünü çizen terbiyesizler allah'ın gazabına uğradılar. (bu durumda allah diye bir şey olsa gerek, imana gelmek gerek.)

daha fazla açıp seviyeyi düşüreyim mi? sizinla yani aya gidilmediğine inanan arkadaşlarla müslümanlar arasındaki (rasyonel akıl, eleştirel düşünce vs. açısından) yedi farkı bulmak zor sahiden.

şimdi, jadıdan evvel iddia sahiplerine gelelim.

nasanın, bizde bunlar yok dediğine dair kendi ağzından bir açıklama, bilim adamının hazırladığı raporun kendisi, sonra da ailecek kazada öldüğüne dair bir haber vs. vs.

mış da miş de, şöyle şöyle olmuş da efendim ondan aya gidilmemiş de, karikarüstin evi yanmış da...

düşünürken yaptığınız hatayı size söyleyeyim gene de, yalan yanlış bilgiler üzerinden çıkarım yapmak...

şöyle şöyle olmuş, o zaman aya gidilmemiştir. peki sahiden de öyle öyle olmuş mu? yahu bu kaynağı teyid etme mevzuunda, ateist geçinenlerin bu durumda olması üzücü. ikincil kaynakları değil de (hele ki o ikincil kaynak mış, mişlerse) asılları görme isteği ile yanıp tutuşmalı oysa böyleleri.

sağol kardeş, sen iyi bir müslümansın. allah razı olsun senden. şimdi senden evrim teorisi hakkında ne düşündüğünü öğrenmek istiyorum. bu konudaki görüşlerini çok kısaca paylaşırsan çok sevinirim. burrada evrimi değil, senin evrim konusundaki tutumunu belirleyenlerin ve olayın nasıllığının komplo teorileri ile ilgisine bakacağız.(adam evrimci müslüman çıkmaz inşallah. :) )

Offff koptum...:lol::lol::lol:

anlamazlıktan gelip de, abartılı ve zorlama bir şekilde gülerek tartışmayı dışarıdan izleyenleri tartıştığın tarafın iddialarının gülünç olduğuna inandıramazsın. böylelikle sadece başkalarına kendini güldürürsün. tabi son lafı ben söyledim, ben yendim şeklinde düşünen, tek amacı altta kalmamak olan biri olduğunu da gizleyemezsin. bu başlıkta senin ayda yerçekimi yoktur demenden sonra hiçbir şey artık insanları koparamaz. çünkü zaten herkes çoktan kopmuş bulunmakta. eşik değeri aşıldı bir kere, cem yılmaz gelse kar etmez artık. anlıyorsun değil mi? o da şüpheli ya...

iki basit soru soruyorum; iki de kısa cevap bekliyorum:

1- onca bilim insanının anlayamadığını siz hangi zeka ve hangi bilgiyle anlıyorsunuz?

ya da onlar da durumun farkında olup ses çıkarmıyorlarsa

2- nasıl olup da diğer konularda onlara güvenebiliyorsunuz?

bu kadar basit, kopmayacak, bunlara iki satır cevap yazacaksın. yirmi sayfa direnmenin ve işi yokuşa sürmenin tek bir izahı var: senin yoğun bir şekilde saçmalamak pahasına altta kalmamış olduğuna kendini inandırma gayreti içinde olman. daha kötüsü olamaz, korkma! şimdi iki satır cevap yaz da, ben de teist dogmalardan kendilerini kurtaramayanların mantaliteleri ile seninki arasındaki yedi küçük farkı bulayım.

ps: ben de çok şüpheciyim, izafiyet kuramının yanlış olduğundan ve bilim adamlarının aralarında anlaşıp bizi keklediklerinden şüpheleniyorum. siz şüphelenmiyorsanız gerçek ateist değilsiniz. :D (bu gerçek ateist olmak mevzuna da ciginin kendisi bu konuya gördüğüm kadarıyla sıklıkla takıldığı için atıf yapıyorum. yoksa dinlerin uyduruk tanrılarının varlığının reddi nasıl temellenirse temellensin kişinin ateist olmasına kafidir. bkz. http://www.a-teizm.org/yazilar/faq.htm) konuyu da saptırdığım düşünülmesin, aya gidilmediğine dair sunulan saçmalıkların tek bir tanesi üzerine kafa yormadım, yormam da. dolayısıyla onlara dair tek bir itirazım yok. benimkisi sadece bu bariz düşünme problemine yönelik, komplo teorilerini ciddiye alıp da biz şüpheciyiz, biz rasyoneliz, biz eleştirel düşünceyi benimsemişiz, eğriyle doğruyu bakkal hesabı ile ayırırız diyenlere yönelik.

herkesi gözlerinden kocaman kocaman öpüyorum.

tarihinde gülmeincinirim tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben ABD Ay'a kesin gitmemiştir demiyorum, ama bunların hibiri yabana atılacak iddalar değil.

ABD uzay yarışında SSCB'nin gerisinde kalmaştı, bir çok şeyi ilk Ruslar başardı, birtek Ay'a gitmek dışında. Amerika'da baktı bu böyle olmucak, sinema sektörüde çok gelişmiş, gitti bu senaryoyu çekti. Zaten gidip bayrak dikmeler, önünde bin tane pozlar vermeler bilmemne, astronotlar bilim adamı yoksa şovmen mi belli değil. Yani böyle bir komplonun hazırlanması için yeterli motivasyon fazlasıyla mevcut gibi görünüyor

Raporu hazırlayan kişinin kazada ölmesi fısıltı ise, bu iddayı buraya yazan arkadaşın haberi bulduğu kaynağı vermesi gerekir. Umarım bunu yapar, birde NASA'nın videoları kaybetmesi varki buna sende değinmek istememişsin zaten

Zaten bu misyona katılan adamların çoğu ya kazada ölmüş yada başka bir Apollo seferinde çıkan bir yangında. Yani bunlarda uyduruksa bilemicam ama yabancı siteleden okudum

Ayrıca Nasa ayda dikili bulunan bayrağı yada diğer izleri gösterim herkezin çenesini sonsuza kadar kapayabilir ama bunuda yapmıyor. Yani şüpheci yaklaşanları sanki aşağılamaya çalışan üstün zekalılar asıl kendileri mal gibi kanıtlanamamış bir şeye inanıyor, üstelik bunu sanki bir ideoloji gibi savunmaya çalışıyor :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben ABD Ay'a kesin gitmemiştir demiyorum, ama bunların hibiri yabana atılacak iddalar değil.

ABD uzay yarışında SSCB'nin gerisinde kalmaştı, bir çok şeyi ilk Ruslar başardı, birtek Ay'a gitmek dışında. Amerika'da baktı bu böyle olmucak, sinema sektörüde çok gelişmiş, gitti bu senaryoyu çekti. Zaten gidip bayrak dikmeler, önünde bin tane pozlar vermeler bilmemne, astronotlar bilim adamı yoksa şovmen mi belli değil. Yani böyle bir komplonun hazırlanması için yeterli motivasyon fazlasıyla mevcut gibi görünüyor

Raporu hazırlayan kişinin kazada ölmesi fısıltı ise, bu iddayı buraya yazan arkadaşın haberi bulduğu kaynağı vermesi gerekir. Umarım bunu yapar, birde NASA'nın videoları kaybetmesi varki buna sende değinmek istememişsin zaten

Zaten bu misyona katılan adamların çoğu ya kazada ölmüş yada başka bir Apollo seferinde çıkan bir yangında. Yani bunlarda uyduruksa bilemicam ama yabancı siteleden okudum

Ayrıca Nasa ayda dikili bulunan bayrağı yada diğer izleri gösterim herkezin çenesini sonsuza kadar kapayabilir ama bunuda yapmıyor. Yani şüpheci yaklaşanları sanki aşağılamaya çalışan üstün zekalılar asıl kendileri mal gibi kanıtlanamamış bir şeye inanıyor, üstelik bunu sanki bir ideoloji gibi savunmaya çalışıyor :)

uyduruksa bilemicaksın ama uyduruk olup olmadığı belli olmayan şeyler üzerinden ahkam kesecaksın. gurur duydum seninle, herkes yapamaz bunu.

richard dawkins de yaratılışçılarla asla tartışmayı kabul etmiyor. ne sonuç çıkaralım bundan? ağzına zıçsa ya onların. yahu siz ne sanıyorsunuz, her türlü bilm dışı zırvalığa bilimle uğraşan vakıf ve kurumlar teker teker cevap vermek zorunda mı? şaka mısınız nesiniz anlamadım.

-ama yaaa, bunlar çok ciddi iddialar...

birileri size ciddi iddialar var diyor, siz de onları ciddi iddialar sanıyorsunuz.

videoların kaybolmasına ben değinirim. mesela getirin de görelim nasanın ağzından bir açıklma, bizde o videolar yok, kaybettik onları biz, keçi yemiş bandın kenarını diye.

hala kanıtlanmamış diyor ya. yahu sen hangi bilgi birikiminle görelik kuramına inanıyorsun (teorilere inanmak ayrı mevzu), evrim teorisi hakkında mesela kendi başına hangi sonuca vardın da evrim gerçektir diyorsun? bu zeka ve bu bakış açısıyla her türlü bilimsel bilgiye şüpheyle bakabilirsin. dünya yuvarlak mı? magellanla aynı gemide miydin sen? ya da uzaya çıkıp resim mi çektin? ya da bizi bu sonuca ulaştıran hesaplamaları bizzat sen mi yaptın?

öle de öyleymiş, falan linki verecekmiş, ben yabancı yazıları da okudum.

sonuç:aya gidilmemiştir.

hee canım, sen devam et.

son olarak; bu rusların sizin kadar kafası çalışmıyor mu? abdyi tüm dünyaya rezil etme fırsatını kaçırmışlar? harbiden olaya birden fazla parametre girdi mi saçmalamaya, kısa devre yapmaya başlıyorsunuz. yoksa onlar da uzaya çıkamadılar da bir danışıklı dövüş mü var ortada?

abd: pis komünizler, uzaya çıkmadığınızı biliyoruz. şimdi sizi dünyaya rezil edelim de görün.

sscb: abi anlaşabiliriz, lütfen yapmayın, tüm doğu bloğunu kaybederim.

abd: tamam ulen, biz de aya çıkmış olacağız, siz de ona ses çıkarmayacaksınız öyleyse.

sscb: abi aya maymun falan gönderseydiniz bari, insan olunca farkı çok açmış oluyorsunuz. malum soğu savaşın ne şiddetli yıllarındayız.

abd: konuşma ulen!

sscb: tamam abi, sustum. biz zaten yirmi yıla dağılırız.

şaka mısınız nesiniz yav? sabah sabah harcadığım vakte yazık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya sabır, kardeşim ortada böyle bir idda varsa insanların şüphelenme hakkıda vardır. Ne hakla şüpheci yalkaşan insanlara böyle hakaretler savuruyorsun? Neden bu sanki bir ideoloji gibi tartışılıyor. Gerçekten gülünçsünüz. Bu salağı gören Nasa'nın patronunun oğlu falan sanır ha :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konulari tartismak yerine yazilarin sahipleri ile ugrasan gerzeklerin yazilarini okudukca gülmekten karnim agriyor...

...yapacak baska bir sey yok.

Cidden...

:lol:

Aya ne gidilmistir, ne de inilmistir.

NASA kaybettigini acikladigi kasetleri versin bilim adamlarina, o zaman kimlerin yanildigi ortaya cikacak.

Aya gidildigine inananlarin hep birlik olup NASA'yi mail yagmuruna tutmalari gerekmez mi?

Bence gerekir...

...süphe ile yasamak hic iyi degildir.

:D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kazalarda ölümler yalan, nasa'nın videoları bulamıyoruz yanıtı yalan. Sen yalan diyince yalan mı oluyor bunlar yani :) Heryerde yazılı olan şeyler

Birde bu iddalar çok gülünç olduğu için Nasa bunlara yanıt vermeye tenezzül etmiyor savunması var ama az çok bilen herkez normalde böyle davranılmayacağını bilir. En basitinden bırakılan bayrağı görüntelemek imkansız olmamalı,hem bu kadara insanın kafası karışıkken

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konulari tartismak yerine yazilarin sahipleri ile ugrasan gerzeklerin yazilarini okudukca gülmekten karnim agriyor...

...yapacak baska bir sey yok.

Cidden...

:lol:

Aya ne gidilmistir, ne de inilmistir.

NASA kaybettigini acikladigi kasetleri versin bilim adamlarina, o zaman kimlerin yanildigi ortaya cikacak.

Aya gidildigine inananlarin hep birlik olup NASA'yi mail yagmuruna tutmalari gerekmez mi?

Bence gerekir...

...süphe ile yasamak hic iyi degildir.

:D

İnatçı bir zihniyet. Halk dilinde "Nato mermer,nato kafa."

Ayda yerçekimi olmadığını savunarak kendinizi alçaltmışsınız iyice.. Daha sonra alakasız iletiler ile alçalmış olan şahsınızı yüceltmeye çalışmışsınız.. Zarardasınız.Ve daha yazdıklarınızın arkasında durmakta ısrar ederseniz,alçaltmaya devam edersiniz kendinizi...

Saygılar..

Saygılar..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya sabır, kardeşim ortada böyle bir idda varsa insanların şüphelenme hakkıda vardır. Ne hakla şüpheci yalkaşan insanlara böyle hakaretler savuruyorsun? Neden bu sanki bir ideoloji gibi tartışılıyor. Gerçekten gülünçsünüz. Bu salağı gören Nasa'nın patronunun oğlu falan sanır ha :)

salağı sana iade ederken, mevzuyu nasa avukatlığına indirgediğini görerek isabetli bir iş yaptığımı görüyorum.

Kazalarda ölümler yalan, nasa'nın videoları bulamıyoruz yanıtı yalan. Sen yalan diyince yalan mı oluyor bunlar yani :) Heryerde yazılı olan şeyler

yok yok, çok isabetli davranmışım. her yerdeki müslüman kaynaklarda da ilgisiz bir cesetin firavuna ait olduğu yazıyor. öleyse kuran doğru söylüyor, hadi imana gelelim.

yalan değilse kaynak nerede? her yerde yazılı şeyler diyor yaaa. bir bilginin doğruluğunu nasıl teyit edersin? her yerde yazılı diye atlar mısın?

sahden hiç mi eleştirel düşünceden nasibiniz yok? sahi anlamıyor musunuz?

Konulari tartismak yerine yazilarin sahipleri ile ugrasan gerzeklerin yazilarini okudukca gülmekten karnim agriyor...

...yapacak baska bir sey yok.

Cidden...

:lol:

Aya ne gidilmistir, ne de inilmistir.

NASA kaybettigini acikladigi kasetleri versin bilim adamlarina, o zaman kimlerin yanildigi ortaya cikacak.

Aya gidildigine inananlarin hep birlik olup NASA'yi mail yagmuruna tutmalari gerekmez mi?

Bence gerekir...

...süphe ile yasamak hic iyi degildir.

:D

sana gerzek desem gerzeklere ayıp olur. adam kişiyle uğraşmaktan bahsediyor.

gene aynı şey, gene salağa yatmalar, gene yok şahsıyla uğraşıyorlarmış cart curt. senin temsil ettiğin mantaliteyle uğraşılıyor, senin şahsınla değil.

ayrıca dalga geçmeye çalışmışsın ama ilgisiz alakasız saçmalamışsın gene.

anladı, bunlara cevap vereceksin.

yahu azıcık tartışma bilsen, aha kaynak bunlar. nasa şöyle bir açıklama yapmış, aha bu da rapor, bu da ilgili adamın öldüğün haberi vs. vs. ne varsa önüme atar, beni susturursun.

aman da şöyle ölmüş, böyle olmuş, aya gidilmemiş. yahu kaynak nerede? ver onları, ben de ağzımın payını alıp oturayım.

miş da miş de, kuranda bilimsel mucizeler varmış da, evrim çökmüş de, peygamberimiz ayı ikiye yarmış da...

efendim, iddialar varmış da onlar şüphe duyuyorlarmış. sizde o iddiaların ciddiyetini anlayabilecek donanım var mı? gidin o zaman evrim teorisine gelen itirazları da ciddiye alın. farkında mısınız, kurduğunuz her mantığın sığlığını gösteriyorum ama sizden ses yok. biri salağa yatıyor, biri nasanın avukatı mısın diyor.

cigi denilen ve ayda yer çekimi olmadığını zanneden şahış,

madem nasa cevap vermek zorunda, sen de bana bir cevap ver de susayım:

birinci ağızdan kaynaklar nerede?

sana ve saz arkadaşlarına iki (hatta üç olsun) basit soru soruyorum. ver cevabını (eğer varsa) kurtulalım hepimiz.

1- onca bilim insanının anlayamadığını siz hangi zeka ve hangi bilgiyle anlıyorsunuz?

ya da onlar da durumun farkında olup ses çıkarmıyorlarsa

2- nasıl olup da diğer konularda onlara güvenebiliyorsunuz?

3- ruslar salak mıydı da bunu farkedemediler, abdyi rezil etmediler?

istediğinizden başlayabilirsiniz. verin cevabı, kurtulalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...