Jump to content

İtiraf ediyorum ateistim


Recommended Posts

Riyakarca davranışların ezikliği altında kalmaktansa , dik duruşumla düşüncelerimi açığa vurmak kanaatine vardım . Büyük bir cesaret örneği sergileyip bu düşünceyi dillendirmeyi başardım. Sigara içen çocuga yapılan baskı gibi zamanla bu baskılarında azalıp kanıksanmış ve değişmiş haliyle esneyeceğini ya da yok olacağını düşünüyorum . Zamanla iktisap ettiğim bu düşüncelerimin stabilize oluşu ve bu düşüncelerin elzemliğinin , bireyden topluma yansıyacağını düşünerekten kendimi manifest ettim .

Çocuklukluğumda körpe beynime empoze edilen yalanlar zincirinin etkilerini halen travmalar halinde yaşasamda yeni bir travmayı bir kayıp değil ileriye yönelik bir kazanım olarak görüyorum . Kendime şiar edindiğim hayat felsefemi , ateizmin felsefesini korkusuzca savunmaya itibarım üzerine yeminlendirdim . Kendime verdiğim bu sözü tutup , bu sözün de insanlara örnek olması için bu başlığı açıyorum .

Ailemin sert tepkisine rağmen gözü dönmüş boğa misali etrafa saldırmaktan ziyade sukunetimi koruyup daha sağlıklı karar vereceğimi düşünüyorum . Fikirlerimin yansımasının verdiği rahatsızlıktan ötürü yalnızlığım depreşse de birgün düzeni kontrol edip gelecek nesiller uğruna kendimi feda etmeyi göze almış bulunuyorum. Savaşımın ilk aşamasını karar vererek ardından kendimi manifest edip algılamadaki farklılıkları düzelterek başlamış bulunuyorum. Sanal aleme tıkılı kalmak ve riyakarca davranışlarla her bayramda el öpmek , dini bayramları bir müslüman gibi kutlamaktan kurtulmanın da sevinci içerisindeyim. Aksi takdirde bizimde namaz kılmayan , oruç tutmayan light müslümandan ne farkımız kalır ki ? … Bu sefilce hayat tarzından ve tahakkümlerden dolayı başkaldırıyorum ve bu doğrultuda çalışmalarımı yapacağımdan kuşku duymamanızı istiyorum.

Aydınlanma sürecinde hepimiz elimiz taşın altına sokmuşsak , bu düşünceyi fiile dönüştürüp sözde bırakmamamız gerekiyor . Yalnız kalmayı , hatta ölmeyi bile göze alaraktan bu sürece katkı sağlamayı kendime görev edindim . Bu hoşgörüsüzlük timsalini yansıtan nabızı tutmaktan yoruldum ve artık benim nabzımın tutulmasını istiyorum . Dine karşı hoşgörü nutuklarını attığımız kadar , ateist kardeşlerimize karşı da aynı yaklaşımı gösterdiğimiz takdirde huzur içinde yaşamayı öğreneceğimizi düşünüyorum.

Tarihte emsallerine sıkça rastladığımız aydınlanma sürecinde alınan kelleler ve bilimin önüne set çeken , geriliğin kaynağı dinleri yok ederek işe başlamamız gerekmektedir . Ben bu süreçte artık her şeyi göze aldım ya siz ? Nutuklar atarak bir yere varamayacağınızın bilincine varın ve sesimizi birleştirip daha gür şekilde çıkartmak için hazırlanın . Sevgi abidesi rolüyle değil gerekirse hakkımızı zorla alacağız.

Çocukluktan itibaren dini iliklerine kadar hissetmiş bir birey olaraktan sizlere görüşlerimi sunuyorum.Bu zehirin zerk edilişine daha fazla göz yummaya benim gönlüm razı gelmiyor. İyiliğin değil imanın öne çıkması beni rahatsız ediyor . 14 asır önceki hükümleri kılıfla bize icili bicili sunmak isteyenler beni rahatsız ediyor . Yaşayıp yaşamadığı bile belirsiz bir kimsenin varlığının bana dayatılıp benim vergilerimle beslenmesi beni rahatsız ediyor . Otobüste çalan ilahiler, selamun aleyküm diye girilen sohbetler , dini kanallar , tebliğler , tahakkümler , reddedişler , bakkalda bile yapılan dini sohbetler beni rahatsız ediyor . Bundan sizler rahatsız olmuyor musunuz ? Sesimizi daha gür çıkartmak gerektiğini hissetmiyor musunuz ? Bunun bedelini ağır ödemiş bir kimse olaraktan halen bedel ödemeye hazır olaraktan bunun cevabını ben size verdim ya siz ne cevap veriyorsunuz ?

Sevgili dostlarım ,

Yaşadığım ağır şeylerin üzerine bu ağırlığında çökmesi omuzlarımı iyice çökertti. Kan kussak , kızılcık şerbeti dediler , kürk versek üşüyoruz ; yelpaze versek yanıyoruz dediler . Bu ağırlığı paylaşmak mı istiyorsunuz yoksa nutuklar çekerek biryerlere mi varmak ? Ben asıl savaşıma başlamış bir kimse olaraktan kitapcık yazmaya başlayıp e-kitap haline getirmeyi düşünerekten ilk işime başlamış bulunacağım ve elimden geleni ardıma koymayacağım . Bu cebir dolu kalplere aydınlığın yolunu göstermek için elimden geldiğince çalışacağım .

Bilgi denilen dipsiz kuyunun aşığı olaraktan ulaşılmaz olanı isteyerekten peşlerde sürüklenen bizler cehaletin pençesinde esir olarak kalmayacağız . Kalmayacağız ki başka çocuklar bizim gibi büyümeyecek , bizim yarattığımız toplumda dinler bu kadar kendini hissettirmeyecek , insanlar korkutulmayacak , akıl ve vicdan paçavra kıymetindeki kitapların esiri olmayacak , akıl ve vicdan özgür olacak . Yakılan meşaleye hepimiz birer kibrit olarak çakılacağız gerekirse kibrit gibi yanacağız. Yanacağız ki karanlıklar aydınlık olacak , yanacağız ki çocuklar zehir zerk edilmeden büyüyecek. Bu dirilişin meyvelerini alacağız , fidanlarımızı çoğaltacağız . Her fidanla daha da büyüyüp kocaman bir orman olacağız .

Ben bu savaşta varım ya sizler ?

Aşağılık ithamların hedefi olan bizler bu acıyı çekerekten bu hedeflerle vücudumuza saplanan okların kasvetinden bıktık . Müşterek olarak kuracağımız bilimin ışığında oluşturacağımız aydınlık Türkiye’nin temellerini atacağız . Bu başlığı içimi dökmek için açtım ki yalnız olmadığımı anlayayım ; tek başıma yanmadığımı hissedeyim . Bu çetrefilli yaşantının intikalini yaşamış olan tek birey olmayarak derdimi dökeyim . Hazin geçmişin parlak geleceğini kurmak isterken tek olmadığımı hissedip azmime azim , gücüme güç katayım . Her yobazın yüzüne tek başıma değil , sizlerle tüküreyim . Örümcek beyinlilerin yüzüne sizlerle bir haykırayım . Bu ızdırap dolu yaşantının yükünü tek başıma değil sizlerle sırtlayayım.

SAYGILAR

tarihinde Crafterman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 193
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Crafterman biraz sakin ol, bu dediklerinin bazılarını yapmaya kalkarsan hiç birşey yapamadan gidersin.

Bu insanları güdenler, bunları öğlesine etkisi altına almışki bir sözü ile cennetten yer alacağını sanarak kendini patlatıyor.

Kendisini güdene, rezil edene, onun insanlığını, onurunu alana övgüler düzüp, "neden bu adama inanıyorsun" diyerek onu uyandırmaya kalkanı ise öldürmek istiyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Crafterman biraz sakin ol, bu dediklerinin bazılarını yapmaya kalkarsan hiç birşey yapamadan gidersin.

Bu insanları güdenler, bunları öğlesine etkisi altına almışki bir sözü ile cennetten yer alacağını sanarak kendini patlatıyor.

Kendisini güdene, rezil edene, onun insanlığını, onurunu alana övgüler düzüp, "neden bu adama inanıyorsun" diyerek onu uyandırmaya kalkanı ise öldürmek istiyorlar.

Sevgili xİslam inan zoruma giden çok şeyler var . Aİleme fikirlerimi açışımla gelen sert tepki beni daha da güçlü kılıp , fikirlerimi perçinledi . Yalnızlığın esaretinde olmak , dinin esaretinde olmaktan daha yeğdir . Bu manipilasyonlara bir son verip , kisveleri düşürerekten dinamizmizi artırmalıyız . Burada yazılanları kitap haline getirebilir yahut da bizler kitap yaut kitapcıklar çıkartıp net ortamında yayabiliriz . Günlük yaşantımızda kendimizi deşifre etmeden , gereksiz sorumluluk altına girmesek bile aydınlığın parlaklığının etkisiyle kamçılanıp hızımızı artırabiliriz . Gözümüzün önünde yok olan ve yayılan sahtekarca manipüle edilen dinleri tarihe gömmek ve gelecek nesilleri bu tahakkümden kurtarmak bizlerin görevi . Çünkü bizler yarınların anneleri , yarınların babalarıyız . Çocugumuzun sıkça karşılacağı olaylarda bizimde katkımızı yadsımamalıyız . Ben bu konuda çok doldum ve çok düşündüm . Sancılı dakikaların doğurduğu düşüncelerin cereyanında bu kanaatlere vardım. Başka çıkar yol bulamadım . Dİn uğruna bana yüz çeviren kişilerin fazlalığı bu din illetinin ne pis bir zehir olduğunu bana tekrardan yaşattı . Başkalarının yaşamaması için bizlerin yanması , başkalarına bu sebeple yüz çevrilmemesi için bizlerin kolları sıvaması gerekiyor.Hüzün dolu tablonun içerisine güzel renkler iliştirip gelecek nesillerin odalarına asmalıyız . Çünkü onlar bunu haketmiyor . Onlara böyle dünya bırakmaya hakkımız yok.

Bu düşüncelerimden de çark etmeyip tamgaz ilerleme kararımı koruyorum . Dikenli yollardan geçmeden gülbahçelerine ulaşmanın imkansızlığını hepimiz biliyoruz . Bırak diken elime batsın , bırak diken canımı acıtsın . Bana batan bir diken , bin dikeni yok edecekse o dikenin acısına katlanmamak ahmaklık olur . O bin diken , bin kişinin eline batmayacaksa benim elime batan dikenin önemi yok. Duygusal bir imaj çizsem de duyguların yansıması , sesini duyuramamış duyguların yansıması olarak bunu iletilerime taşıyorum :(

SAYGILAR

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu yakarışını ve harekete geçiş isteğini okuyunca etkilenmedim dersem yalan söylemiş olurum sevgili Crafterman.

bu çağrılarına kulak verip de katılmamak hiçbir ateistin elinde değildir sanırım,

ancak; xislam'ın da belirttiği gibi karşısında durduğumuz topluluk çok sakat, bizim aklımıza gelemeyecek yöntemleri var ve de çok kalabalıklar.

göz göre göre ateşe atlamaktansa kabuğumuzda iyice olgunlaşmayı beklemeyi yeğleyenlerdenim ben de.

herşeye rağmen, benim desteğimi aldığını da bilmeni isterim, ama bu demek değil ki kafandakileri de aynen hayata geçir.

kendime gelince, aileme ve yakın çevreme ateist olduğumu deşifre ettim, tepkiler aldım fakat gündelik söylemlerimden asla vazgeçmedim, yani allaha her atıf yapıldığında kendi aksi görüşlerimi dile getirmekten geri durmadım. bu bağlamda küçük çaplı bir savaş başlattım bile belki de. bunun sonuçlarını ileride göreceğim.

sosyal paylaşım sitelerinde ise (örn. facebook) dini inancımı açık açık belli ettim, ve de diğer ateist bağlantılardan aldığım paylaşımları iletmeye devam ediyorum/edeceğim, listemdeki müslüman çoğunluk sessiz kalmakta, saçma sapan eleştiriler getirip beni bezdirip bu yoldan çevirmeye çalışanları ise sildim listemden. bu, sanal da olsa bir adımdır.

azınlıkta olduğumuz sürece sinsi yollardan gitmek zorundayız, her ne kadar bu benim hoşuma gitmiyor olsa da.

saygılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ee ateissen ne yapalım

Başlık şunu söylüyor :

Ateist olduğunu sadece sanal da söyleyen kimliğini saklayan kişiler değil , reelde de ateizmin ateşli savunucuları olalım . Ben bunu yapmaya karar verdim ve uygulamaya koyuldum , sizler de bu savaşta var mısınız dedim . O yüzden itiraf ediyorum ateistim başlığını koydum.

Hayret birşeysiniz . İki kelimeyi anlayamıyor musunuz :huh:

tarihinde Crafterman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili xİslam inan zoruma giden çok şeyler var . Aİleme fikirlerimi açışımla gelen sert tepki beni daha da güçlü kılıp , fikirlerimi perçinledi . Yalnızlığın esaretinde olmak , dinin esaretinde olmaktan daha yeğdir . Bu manipilasyonlara bir son verip , kisveleri düşürerekten dinamizmizi artırmalıyız . Burada yazılanları kitap haline getirebilir yahut da bizler kitap yaut kitapcıklar çıkartıp net ortamında yayabiliriz . Günlük yaşantımızda kendimizi deşifre etmeden , gereksiz sorumluluk altına girmesek bile aydınlığın parlaklığının etkisiyle kamçılanıp hızımızı artırabiliriz . Gözümüzün önünde yok olan ve yayılan sahtekarca manipüle edilen dinleri tarihe gömmek ve gelecek nesilleri bu tahakkümden kurtarmak bizlerin görevi . Çünkü bizler yarınların anneleri , yarınların babalarıyız . Çocugumuzun sıkça karşılacağı olaylarda bizimde katkımızı yadsımamalıyız . Ben bu konuda çok doldum ve çok düşündüm . Sancılı dakikaların doğurduğu düşüncelerin cereyanında bu kanaatlere vardım. Başka çıkar yol bulamadım . Dİn uğruna bana yüz çeviren kişilerin fazlalığı bu din illetinin ne pis bir zehir olduğunu bana tekrardan yaşattı . Başkalarının yaşamaması için bizlerin yanması , başkalarına bu sebeple yüz çevrilmemesi için bizlerin kolları sıvaması gerekiyor.Hüzün dolu tablonun içerisine güzel renkler iliştirip gelecek nesillerin odalarına asmalıyız . Çünkü onlar bunu haketmiyor . Onlara böyle dünya bırakmaya hakkımız yok.

  Bu düşüncelerimden de çark etmeyip tamgaz ilerleme kararımı koruyorum . Dikenli yollardan geçmeden gülbahçelerine ulaşmanın imkansızlığını hepimiz biliyoruz . Bırak diken elime batsın , bırak diken canımı acıtsın . Bana batan bir diken , bin dikeni yok edecekse o dikenin acısına katlanmamak ahmaklık olur . O bin diken , bin kişinin eline batmayacaksa  benim elime batan dikenin önemi yok. Duygusal bir imaj çizsem de duyguların yansıması , sesini duyuramamış duyguların yansıması olarak bunu iletilerime taşıyorum :(

  SAYGILAR

Hepimizin zoruna hemde çok zoruna giden şeyler var.

Bu adamlar bir sözü ile müridinin evdeki karısını yatağına getirtip kocasınıda kapıda bekletiyor.

Sen o adama "yav kardeşim bu adam seni kandırıp karını beceriyor" dersen karısını becerene değil bunun yanlış olduğunu söyleyene kızıyor.

Bu kandırılmış beyinsizlere hiç birşey anlatamazsın bunlar öğlesine beyinsizlerdirki o inandıkları adam bile onları kandırdığını itiraf etse onada inanamazlar.

O yüzden bu tip insanlara sakın birşey anlatmaya çalışma, bu boşa çaba olur böylesi bir beyinsiz dinlerin saçmalığını anlasa ne olur anlamasa ne olur.

Konuşacağın anlatacağın kişiler ilk önce buna değer olmalı. O yüzden benim yazılarımın hemen hepsi burada yazan müslümanlara hitap değil gerçeği arayan sessiz okuyucularadır.

Burada spud un söylediklerine katılıyorum belli bir güce ulaşmadan birşeyler yapamaya kalkarsan yok olursun.

Aklınla değil duyguların ile hareket edersen o yobaz müslümanlardan hiçbir farkın kalmaz, onlarda akıllarını kullanmadıkları için gerizekalıların bile anlayacağı şeyleri anlayamıyorlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

crafterman,

müslo olunmaz, müslo doğulur. müsloluk doğuştan gelir. bu yüzden ne yaparsan yap adamın karakterinde müsloluk varsa çeviremezsin. karakterinde yoksa zaten ergenliğe girdiğinde o kişi sorgulayıp kendiliğinden ateist oluyor. :) benim burada yazmam bazı doğuştan müsloları dinden çevirmek değil, onların bir ihtimal kafalarında ışık yakıp bizimde aptal olmadığımızı anlatabilmek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hepimizin zoruna hemde çok zoruna giden şeyler var.

Bu adamlar bir sözü ile müridinin evdeki karısını yatağına getirtip kocasınıda kapıda bekletiyor.

Sen o adama "yav kardeşim bu adam seni kandırıp karını beceriyor" dersen karısını becerene değil bunun yanlış olduğunu söyleyene kızıyor.

Bu kandırılmış beyinsizlere hiç birşey anlatamazsın bunlar öğlesine beyinsizlerdirki o inandıkları adam bile onları kandırdığını itiraf etse onada inanamazlar.

O yüzden bu tip insanlara sakın birşey anlatmaya çalışma, bu boşa çaba olur böylesi bir beyinsiz dinlerin saçmalığını anlasa ne olur anlamasa ne olur.

Konuşacağın anlatacağın kişiler ilk önce buna değer olmalı. O yüzden benim yazılarımın hemen hepsi burada yazan müslümanlara hitap değil gerçeği arayan sessiz okuyucularadır.

Burada spud un söylediklerine katılıyorum belli bir güce ulaşmadan birşeyler yapamaya kalkarsan yok olursun.

Aklınla değil duyguların ile hareket edersen o yobaz müslümanlardan hiçbir farkın kalmaz, onlarda akıllarını kullanmadıkları için gerizekalıların bile anlayacağı şeyleri anlayamıyorlar...

Potansiyelimizi belli olgunluğa ulaşınca kinetiğe çevirmek elbetteki makul bir seçenek fakat bunu en azından ailemizle yahut samimiyetine itimat ettiğimiz kimselere manifest etsek en azından kendi çapımızda küçük de olsa etkili bir savaş başlatmış , en azından algıdaki bozuklukları düzeltip farklı tür olmadığımızı anlatırız . Çünkü değişim topluma intikal ederken , değişim önce kendisini bireyde gösterir. En azından kitapcıklarla sanaldaki savaşımızı artırıp , zincirleri kırma yolundaki adımları sıklaştırmış oluruz.

Ben burada cesaret tellallığı yapan değil canı yanan ve üzülen kimsenin feryadı niteliğini taşıyan bir başlık açtım. Kitapcık yazmaya başlayarak , blog adresi ve videolarla bu savaşımı artırıp çevreme de manevi kimliğimi deşifre edip algılamadaki zincirleri kırma yolunda değişimin küçük bir parçası olmak istedim . Benim gibi düşünen ve sessiz okuyan kişilere de sesimi duyurup , bu doğrultuda algılamadaki savaşı artırma yolunda körükleyici unsur olmak istedim . Yazının lirikliği üslup kaygısından değil , hissedilenin aynen yansımasındandır . Bizler çok şey yapabiliriz çünkü bizler doğruları göstererek çok kafada şimşek çaktırabiliriz . Bizler sayıyı güç olarak değil bilgiyi güç olarak amaç edinip savaşımızı vermeliyiz . Bu şekilde savaşımı verdiğimiz vakit zaten kitleleri etkileyeceğimiz hususunda hiçbir kaygım olmayacaktır . Çünkü günden güne çoğalıyor , dinlerin çöpe atılacağı günü şafak sayar gibi sayıyoruz . Benimle aynı şeyleri düşünen ve benzer şeyleri yaşayan kişileri de duyarlılığa davet ediyorum.

SAYGILAR

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başlık sahibinin ateist olduğunu bu şekilde müsamerize (müsamere etmesi manasına geliyor...şu an kıçımdan uydurdum) etmesinin nedeni ateist olması nedenli hissettiği coşku değil ki?

...dincilerin ondaki bıkkınlığına karşı bir duruşun patlaması.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başlık sahibinin ateist olduğunu bu şekilde müsamerize (müsamere etmesi manasına geliyor...şu an kıçımdan uydurdum) etmesinin nedeni ateist olması nedenli hissettiği coşku değil ki?

...dincilerin ondaki bıkkınlığına karşı bir duruşun patlaması.

tam olarak hem de.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistim ve ateist olduğumu sadece burada söylemiyorum . O yüzden itiraf ediyorum ateistim dedim . Bu yüzden sanırım yanlış anladın .

Ne var bunda?

Aslında bu tip davranışlar ne denli ezik büyüdüğünün bir göstergesi..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateist oldugunuzu cevrenize ifsa etmeden onece biraz dusunun derim..

Evet ateist olmak bireysel bir tercihtir ve dinlerin ziddina kisiyi hic bir sekilde

baglayici prensipleri de yoktur. Ama dusunun ki insanlarin ahlakli olmakla dindar olmayi

ozdeslestirdigi bir toplumdasiniz ve burada ne oldugunuz kadar nasil oldugunuzlada iligilenilir.

Bu sebeple ben atestim demek icin en az duzgun bir hayatiniz olmali,

icki icmemeli, kadin kiz muhabbetine girmemeli, yalan dolanla isiniz olmamalidir.

Toplumda haa evet ateistir ama duzgun adamdir dedirtecek vasiflara sahip degilseniz

hem kendinizi riske atarsiniz hemde ateizme olan dusmanligi koruklersiniz.

Ben atistim deyip meydana cikacak adamin sirtanda tum ateistlerin sorumlulugunu tasdigini unutmayin.

Yok yaw ne sorumlulugu bizde sole davran bole davran gibi kurallar yoktur ben kafama gore

takilirim diyorsaniz hic cikmayin. Ateizme en buyuk katkiniz da bu olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kişinin hayat felsefesi veya inançları her ne olursa olsun, kendin olma yolunda attığın adım için seni tebrik ederim...

Önemli olan evrensel insani değerlerde bir araya gelebilmektir.

Yürü be Crafterman, seni tutabilene aşkolsun :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kişinin hayat felsefesi veya inançları her ne olursa olsun, kendin olma yolunda attığın adım için seni tebrik ederim...

Önemli olan evrensel insani değerlerde bir araya gelebilmektir.

Yürü be Crafterman, seni tutabilene aşkolsun :)

Sen inanıyor musun buna? Buna kim inanır. Tabiki Kadir İnanır;)))

Link to post
Sitelerde Paylaş

Günlük yaşantımda kimliğimi rahatlıkla söyleyebiliyorum . Kanun var hukuk var , kağıt üzerinde dahi olsa özgürlük var . İçkiye , kumara , uyuşturucuya sarmış bir kimse değilim . Herkesin saygısını kazanmış mütevazi birisiyim . Sizleri de temsil ettiğim için bunları düşünme gereğini elbetteki hissettim. Bu hissedişle karar verip daha fazla kendimi saklamak istemedim . Bir müslümandan kat ve kat daha çok saygı gören birisiyim . Bu gördüğüm saygı elbetteki bakış açılarını da değiştirip algıyı zerre de olsa düzleyecektir .

Ölümden felan da korkum yok . Öyle tırsak kişileri sevmem . Gereksiz sorumluluk altına girmemek adına kendimi gizlerdim daha doprusu manifest etmezdim fakat artık bu durum sıkıcı bir hal alınca kendimi manifest etme ihtiyacı duydum . Duygusal bir patlamayla gerçekleşen bu durum da bana bu başlığı açtırdı . Beni bilen bilir . Benim lafım lafta kalmaz . Bizler yapmadığımız şeyin edebiyatını yapmayız . Şimdi başlasın artık hayat:)

Kişinin hayat felsefesi veya inançları her ne olursa olsun, kendin olma yolunda attığın adım için seni tebrik ederim...

Önemli olan evrensel insani değerlerde bir araya gelebilmektir.

Yürü be Crafterman, seni tutabilene aşkolsun smile.gif

İnsanları inançlarına göre değil de , insani vasıflarına göre değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum . Bu yüzden de inanç boyutu benim komiğime gidiyor . İlkel geliyor . Bu algı değişecektir mutlaka ama bizlerin katkısıyla daha erken değişecektir . Ateist deyince akla ; balici , içkici , esrarcı gelmesi de zaten bunun delilidir . Ensest ilişki yaşayan tipler olarak tahayyül edilişimiz ise cabası . Bunların hepsi zamanla değişecek. Beni tutabilene aşk olsun . Bu güzel iletinden dolayı da sana teşekkür ederim.

tarihinde Crafterman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...