Jump to content

ALLAH'IN PEYGAMBERİ CEHENNEME!


Recommended Posts

Dexter;

Zaten kutsallık atfedilmesinden bahsediyor Kuran da..İsa Tanrı ise Tanrı yı doğuran ne olur?İlla secde etmeleri gerekmiyor Meryem e.Fakat forumda başka bir konuda siz kabeye secde ediyorsunuz diyebiliyor ate arkadaşlar..Verdiğim örnek başka bir tartışma konusu..Fakat ben düşünce tarzını belirtmek istedim..

Bir put demiş ki kendine tapana:

Bilir misin niçin taparsın bana?

Sen kendi güzelliğine vurgunsun:

Ben ayna tutar gibiyim sana.

Aslında konuyu Hayyam ın bu rubaisi güzel özetliyor..

:)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ben Hiristiyan olarak bana sorulmus kabul ediyorum.. Biz Meryem'e tapmadik ve tapmiyoruz..

Ancak Katolik-Ortodoks ve Protestanlar arasinda bu konuda olmasa bile benzer konuda bir gorus ayriligi da vardir..

Katolik-Ortodokslar Meryem'e bir kutsallik atfetmisler ve Azize kabul etmislerdir .. Oysa Ben ve benim gibi Protestanlar asla Aziz-Azizelik kavramlarina inanmazlar..

Boyle bir fikir ayriligi disinda , Meryem'e tapinma diye bir durum soz konusu degildir..

sevgili dexter!

bize mimkünse ayrı bi başlıkta, teslis inancının katolik,ortodoks ve protetanlarda nasıl algılandığını açıklar mısınız?

bir protesstan olarak ortodoks ve katolik hristiyanlık dairesinin içinde görüyor musunuz?onlar bilhassa katolikler kurtuluşun yalnız kendi kiliselerinde olduğunu savunuyorlar bildiğim kadarıyla. ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
sevgili dexter!

bize mimkünse ayrı bi başlıkta, teslis inancının katolik,ortodoks ve protetanlarda nasıl algılandığını açıklar mısınız?

bir protesstan olarak ortodoks ve katolik hristiyanlık dairesinin içinde görüyor musunuz?onlar bilhassa katolikler kurtuluşun yalnız kendi kiliselerinde olduğunu savunuyorlar bildiğim kadarıyla. ;)

murtedd aynen katiliyorum

dexter bir baslik ac da hiristyanli anlat

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mutredd & EnNazzam ,

Pek tabii mutlu olurum boyle bir baslik acmaktan.. Ancak Murtedd'in sorularini kisaca yanitlayayim.. Zira hemen bu baslik altina yazilacaklari toparlamam mumkun olmayabilir.. Benim de sorumlu oldugum birkac forum var - onlarla ilgilenmem gerekiyor..

Her inanc kendinde oldugunu savunur zaten kurtulusun.. Zaten durum boyle olmasa ayrilmanin anlami kalmazdi..

Protestanlar asla Ortodokslar ve Katolikleri , Hiristiyanlik dairesinin icinde gormeyiz.. Bu konuda kisisel yorumlar olabilir ancak , pratikte olusan durum boyledir.. Yoksa zamaninda Reform hareketi baslamaz, insanlar Katolik veya Ortodoks olarak kalirlardi..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...
Güzel kardeşim keşke ayetin hemen devamınıda okusaydın, bak ne diyor...

Enbiya 101 - Şüphe yok ki, haklarında Bizden güzellik takdir edilmiş olanlar ondan (cehennemden) uzaklaştırılmışlardır.

Tefsir bilgisi :

"Dolayısıyla İsa, Uzeyr ve melekler gibi ikram olunan kullar "Siz ve Allah'tan başka taptıklarınız cehennemin yakıtısınız" hükmünün dışındadır. Eğer bunlar içinde kâfirlerin iddia ettikleri gibi ilâhlık dava edenler bulunsaydı, yukarda geçtiği üzere "Bunlar içinde kim 'Ben, Allah'dan başka bir tanrıyım' derse, işte onu cehennemle cezalandırırız." (21/29) âyetinin ifadesince bunların da cezasının cehennem olacağı şüphesizdir. Fakat o ikram olunan kullar, o kâfirlerin isnad ettikleri şeylerden uzaktırlar. Kendilerinin ilâh edinilmelerine razı olmak şöyle dursun, yukarıdan beri açıklana geldiği gibi, bunlar sırf tevhid için gönderilmiş, tevhid için cihad etmişler ve bu suretle Allah'ın ikramlarına kavuşmuşlardır. "

Yani enNezzam kardeşimizin yazdığı ayetteki gibi Hz. İsa asla böyle bir iddiada bulunmamıştır. Ve zaten kendi yazdığın ayetin gerisini yazsan çözeceksin ama siz tek bir ayeti okuyorsunuz ilerideki gerideki ayetlere bakmıyorsunuz. 2 ayet sonrasını oku göreceksin...

Enbiya 101-Şüphe yok ki, haklarında Bizden güzellik takdir edilmiş olanlar ondan (cehennemden) uzaklaştırılmışlardır.

Bak konuyu tekrar oku.

9. Tevbe /31.. Yahudiler Allah’ı bırakıp bilginlerini, Hristiyanlar’da rahiplerini ve Meryem oğlu İsa’yı rabler edindiler.. Halbuki onlara ancak tek ilaha kulluk etmeleri emrolundu...

Yukarıdaki ayette Hristiyanların isa'yı Rab olarak kabullendiklerinden bahs etmektedir. Ama Enbiya 98,99 da ise tapılanlarında cehenneme gideceklerinden bahs eder. (Burada akla putperezlerin taptıkaları putun cehennemde ne işi var çünki onlar zaten cansızler diye bir soru gelebilir ama bunun konumuz ile ilgisi yok.)

21-Enbiya

98. Siz ve Allah'ın dışında taptığınız şeyler cehennem yakıtısınız. Siz oraya gireceksiniz.

99. Eğer onlar birer Tanrı olsalardı oraya (cehenneme) girmezlerdi. Halbuki hepsi (tapanlar da tapılanlar da) orada ebedî kalacaklardır.

Bu anlatımla Kuran, tapılan konumunda olmasından dolayı, "Siz ve Allah'ın dışında taptığınız şeyler cehennem yakıtısınız" diyerek, İsa'yı da farkında olmadan cehenneme koyar... Peygamber olarak ilan ettiği kişiyi cehenneme koymak nasıl bir durum olabilir?

Allahın peygamberi olan isa nerededir cennetemi cehennemdemi?

Burada isa ben rab ım dememesi onu cehennemden kurtarmaz.

Çünki putlarda ben tanrıyım demezler.

Zaten kimse kalkıpta ben tanrıyım demez çünki bu iddia hemen çürütülür.

İnsanlar peygamberin derler çünki bunda muhammedin yaptığı gibi kıvırma payı vardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben olaya biraz daha farklı açıdan bakacağım. Cehennemde yanacak olan insanlar ve taşlar diye geçer. Şimdi kendisine tapınılan maddeler (putlar) cehennemde yanacak o zaman. Her madde Allahı tespih ettiğine göre demekki onlardada bir canlılık var. Kendisine tapınılmayan madde cennete mi gidecek? Ve kendisine tapınılan maddelerin suçu ne ki cehennemde günahkar insanlarla birlikte yanacak? Sanki maddenin bir bilinci ve seçme hakkı mı var ki kendisine tapınılmasını engellesinde kurtulsun.

tarihinde baglanti tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...