Jump to content

Ateistforumda başınıza neler gelebilir?


Recommended Posts

Varsayımlar alanına beni çekme ya. İki seçenekten biri varsa kesin falan. İki değilde üç seçenek varsa? Ya biridir ya da diğeri doğruda. İhtimaller üzerinden gidilmez :D . Yani özetle bu varsayımlar şahıs hakkında bilgi vermez. Ayrıca kişiselleştirmeninde anlamı yok.

Bir müslüman dinini reddetmiş ve bu geçiş süreci içerisinde bunalımlar yaşayıp , bu bunalımların etkisiyle insanların inancından vazgeçmemesi gerektiğini söylüyorsa bir sorun var demektir. Herkesi de kendisi gibi sanıp , aynı etkilere maruz kaldığını yahut kalacağını sandığı için ihtimal üzeri başlık açıp , genel/geçer konuşarak insanları yönlendirme telaşına giriyorsa aynı etkileri yaşamış , aynı evreleri geçirmiş kişilerin de bu geçiş sürecinde başlık sahibinin sorunun nelerden kaynaklandığı hakkında yargılara varması kaçınılmazdır güzel kardeşim. Ya inancından vazgeçtiği için aynı şeyleri karşıdakinin de yaşadığını düşünüyordur , ya da kendi sorunlarının sebebini dinde arıyordur , ya da başka sorunlarından dolayı eksikliği dinsizliğinde sanıyordur .

SAYGILAR

Vah kardeşim. Sende mi trolle bağladın :D

Troll olman umrumda değil güzel kardeşim . Şahsa değil fikirlere bağlı kalıyorum ama fikirlerin kalitesizliği yahut eksikliği ise evrelerin geçiş sürecindeki bozukluğun yansıması olarak karşıma geldiği için problem oluşturuyor. Hem trollük de iyidir. Fena mı ? Özgürlüğüne kavuştun :D

tarihinde Crafterman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 60
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Haklısın. Gayet güzel açıklamışsın.

Fakat eskiden beri kafama takılır durur. Dini halk için muhafaza etmek gerekir diye bir söz vardır. Bilmem duydun mu? Belkide bazı insanların inancını bırakması hayırlı değildir. Belkide başlığı açan kişi bu söze uyan en iyi örnektir. Kim bilir?

tarihinde clearyourmind tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Haklısın. Gayet güzel açıklamışsın.

Fakat eskiden beri kafama takılır durur. Dini halk için muhafaza etmek gerekir diye bir söz vardır. Bilmem duydun mu? Belkide bazı insanların inancını bırakması hayırlı değildir. Kim bilir?

Tabi ki . İç huzurunu terkederekten mutsuz olacağını bilen bir insanın inancını terketmeyip yalancı bebecikle oynaması daha makul bir seçenektir güzel kardeşim.

Bu yüzden de inançsızlık önerilmemeli , hastanın nüansına göre ilaç verilmelidir :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Troll olman umrumda değil güzel kardeşim . Şahsa değil fikirlere bağlı kalıyorum ama fikirlerin kalitesizliği yahut eksikliği ise evrelerin geçiş sürecindeki bozukluğun yansıması olarak karşıma geldiği için problem oluşturuyor. Hem trollük de iyidir. Fena mı ? Özgürlüğüne kavuştun :D

Yazdığım haklısın kısmı burayı içermiyor yalnız :D . Fikirlerimin kalitesini ölçmen için, kalite ölçerin var mı? Ölçütlerin nelerdir? Bunları açıklayabilir misin?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazdığım haklısın kısmı burayı içermiyor yalnız :D . Fikirlerimin kalitesini ölçmen için, kalite ölçerin var mı? Ölçütlerin nelerdir? Bunları açıklayabilir misin?

Başlık ölçütlerinin dışındaki yazılar , ölçüt dışına çıktığı için kalitenin ölçütüne de uymayacağından dolayı kalitesizdir.

Sence inanç gerekli midir ?

tarihinde Crafterman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok anlamsız bir konu.

İnsanı insan yapan şey din değildir bunu unutmayın.

Hani yeni bi eve çıktıgında garip hissedersin çünkü o evde hiç anıların yoktur bunun gibi düşünün ilk ateist oldugunuzda hafif bi burukluk kırgınlık oluyor kandırıldıgınız için ama uzun sürmüyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu forumda çok değer verdiğiniz bazı şeyleri incitebilirler.

Örneğin sizin Özbenlik, Özsaygı ve Özgüveniniz zedelenirse acı çekersiniz. Çünkü bunlar sizin varoluşunuzun yapı taşlarıdır.

Mümkünse asla ve asla inancınızdan kopmayın. Sevgilinizi, aşkınızı anlamsızlaştırmayın. Onu başkaları ile bilinmeyen yerlere seyehate göndermeyin. Çünkü onlar O'na sizin O'na sahip çıktığınız gibi asla sahip çıkmazlar.

Bu konunun altında nasıl paragraflar patlarsa patlasın, "Değer verdiği şeylerden kopan insanın Varoluş Kaygısı yaşadığını" asla yanlışlayamazlar. ;)

Bu ibretlik yazıya yön veren psikoloji, gerek dini ahlaksızlığın alabileceği şekillerin çeşitlerini ortaya koyması gerekse de forumda gece gündüz hezeyan kusanların niçin burada olduklarını göstermesi açısından tipiktir. Yazının sahibi, kendi inancından kopmayı, sevgilisini başkaları ile bilinmeyen yerlere göndermek ile özdeşleştirebilmiştir. Yıllardır bu forumda olmasına karşın hala, insanların sevgililerini ayartma fiilinin mollalara özgü bir adet olduğunu anlayamayan, zırvalıklar yumağı uğruna yaşamını anlamsızlaştırdığını farkedemeyen bu arkadaşımızın hezeyanlarına dincilerden gelen destekse ibret verici başka bir örnektir. Bu örnekler, din denilen saçmalıklarla kalbura dönmüş bir dimağdan ahlaka dair olumlu hiçbir şey umulamayacağının somut delilleridir. İnevitable'ın sevgilisini ateistler elinden mi almıştır? Bu kadar kepaze olunabilir mi?

------------------------------------

Sapla samanı birbirinden ayırdedemeyen hasta tiplerin iletileri forumu boğuyor. Bunlar yasaklanmasa da, etkinliklerinin kısıtlanması forumun kalitesini korumak için elzemdir. Buna önlem olarak iğneli başlıkların sayısı ve okunabilirliği artırılabilir. Özetle:

- Türklerin zorla islamlaştırılması;

- Muhammed ve İslam Efsanesinin Doğuşu;

- Tanrı martavalının yaratılması;

- Tanrı inancının psikolojik ve sosyal kökenleri;

- Tanrının varolmasının imkansızlığı ve mantıksızlığı;

- İslam dininin yeryüzündeki en büyük felaket oluşu;

- Dinlerden arınma ve özgür düşünce;

- Ülkemiz özelinde aydınlanma mücadelesi ve Atatürk İlke ve Devrimlerinin önemi

temelinde kapsamlı ve doyurucu yazılar iğneli başlık haline getirilmeli ve forumu ilk kez ziyaret edenlerin hemen farkedebileceği yüksek bir okunabilirlikle girişin dikkat çekecek bir bölümüne konulmalıdır. Yönetici arkadaşlar, münferit ruh hastalıklarının tedavisinden ziyade, ülkemizdeki insanlarının başka bir yerde asla okuyup öğrenemeyecekleri önemli konuları forumun hemen giriş kısmında okuyucuya nasıl duyurabilecekleri sorunu üzerinde kafa yormalıdır. Yukarda saydığım basit önlemlerle bu yolda önemli yol katedilebilir. Bu yolla trollerin etkinliği de sınırlandırılmış olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu milletin tamamına yakını dayakla büyür.

TV de gördüğü dizilerde evladını döven ebeveynlerin hapsedildiğini görüp ebeveyn şiddetinin ne kadar illet sonuçlar doğurabileceğinden orada burada bahseder ama eve döndüğünde tehditlere maruz kalmaya ve dayak yemeye de devam eder. Anasından, babasından, öğretmeninden, aile büyüklerinden veya sokaktaki arkadaşlarından on sekiz yaşına gelinceye kadar dayak yer...tehdit edilir...boyunduruk altında tutulur.

Kendisine ekmek veren, okul masraflarını ödeyen ve sonrasında da evlendirecek olan ailesinin her türlü şiddeti meşrulaşır.

"Baba beni eversene" hala devam eden bir ŞARTTIR. Eşşek kadar olmuştur, iş güç sahibidir ama everilir. Hoş, seni evlatlıktan veya mirasımdan reddederim tehditleri fındık fıstık kadar olağandır. Gazetelere ilan verilebilesi kadar da olağandır.

Tüm bunlar bir kişinin dayak ve tehditle nasıl da güdülebildiğini anlatır aslında.

Böylelikle şu kelime ona oldukça normal gelir:

"SAHİP ÇIKMAK"

Doktor ya da mimar çıkmak gibi...

...okula gider eğitilir, doktor çıktığı gibi, sahip çıkıla çıkıla kendisi de sahip çıkmayı öğrenir.

Bu başlığı yazan buradaki insanlara sahip çıkıyor, güdüyor. Geldiği yer aynı yer.

Hiç bir hakları olmadıkları halde tehdit ve şiddeti normal bir hak gibi görenlerin terörüne maruz kalanlar, etraflarına baktıkları zaman en basit durumları dahi sahip çıkılması gereken terörize edilmiş durumlar olarak görmesi aslında bir devam filmidir.

Ateistforumumda yazılanları kişileri terörize ve mağdur eden etkenler olarak görüyor ve sahip çıkıyor.

Başkalarına sahip çıkılması gerektiğini savunmak ve o yönde düşünceye sahip olmak ya da adımlar atmak kendi kendine sahip çıkamamışların tepkisidir.

***

Dinci ne yapsın?

Bakıyor ki ortalıkta bir truva atı geziniyor...binen binene.

Link to post
Sitelerde Paylaş

5 sene önce arkadaşlarla beraber denize gitmiş orda 2 gün takılmıştık bizimde bir tane ateist arkadaş vardı o günü gece yarısına kadar alkol alıp birde tuttu gece gece denize girdi sonra bir karın agrısı birin karın agrısı sabaha kadar allahhh allahhh allahh diyip durdu demek bir insan ateistde olsa allahı tefuz edebiliyor sizler inanmasınızda onu iyi tanıyor ve biliyorsunuz ama gün gelecek herhangi bir ıstırap halinde sizler allahı telefuz edeceksiz bundan eminim

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Demek Allah kelimesini telaffuz etmek, ağzınıza almak için bir yerinize bir şeylerin saplanması lazım"

...şimdi ben bunu der ve arkasından da:

"Size ne saplandı acep"

...diye sorsam?

Şu yukarıdaki saçma sapan iletiyi size karşı kullanmış olurum öyle değil mi?

:)

Dil çevrenizdeki insanlardan TAKLİT yolu ile öğrendiğiniz bir olgudur.

Bendeniz Amerika da yaşadığım yıllarda bir şeye sinirlendiğim ya da hayretler içinde kaldığım zaman "Holly shit", "Jesus Christ" gibi nidalar ile ne demek istediğimi karşımdakilere anlatmaktan başka bir işe yaramayan bu kelimeleri nedensizce sarfediyordum.

Hem de hiç bir anlam veremeden...

Elbette soruyordum kendi kendime...bende hiç bir anlam uyandırmayan bu ifadeleri neden kullanıyorum diye.

Trafikte giderken "Allah belanı versin it oğlu it" diye bağırdığımda "Allah" ile "it" i aynı cümlede anma ulan" diyen bir alay dinci arkadaşım da var.

Bunlar günlük dil kullanımında yer almış olan NİDAlar dır.

DUAlar değil.

"Allah Allah nasıl oldu bu şimdi" diyerek kafasının basmadığını dile getirmek...

"Yandım Anam" diyerek çaresiz bir durumda olmak...

"Yaallah" diye hadi ikile demek...

Say say bitmez.

Arkadaşınızın karın ağrısı esnasında günlük dil kullanımındaki NİDA lardan beş yüz kilo hacı yağı çıkarmak arkadaşlık değil arkadeşlik olarak açıklanabilir...

...onun bunun arkasını deşmeye bayılıyor olmalısınız.

Ayıptır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben öyle bir sey ifade etmedim canınız yandıgı zaman ( can tatlıdır yaa ) allahı zikretmeye başlıyorsunuz bunu söylemeye calışıyorum

bu arada utanılıcak sıkılacak bir durum yok ne bekliyordunuz sanki canı yandıgı zaman darwin darwin demesinimi

Bak kardeşim.

Sen amiyane tabirle boş adamsın.

Boş adamı hakaret kabul edebilirsin.

Ama benim bu söylerken senin yaşamının değersizliğine bir imada bulunmadığımı bil.

Değerlisin. Ama boş adamsın.

Bilgi, kültür ve özellikle yazılı iletişim seviyen çok düşük.

Yukarıdaki sözünü de alıntılıyorum ki, belki günün birinde aklın başına gelir de bana küfretmeyip hak verirsin.

İnsnaların ve kendinin vaktini boşuna harcama

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nedenini yazdım ya. Az yukarıda:

"Demek Allah kelimesini telaffuz etmek, ağzınıza almak için bir yerinize bir şeylerin saplanması lazım"

...şimdi ben bunu der ve arkasından da:

"Size ne saplandı acep"

...diye sorsam?

Şu yukarıdaki saçma sapan iletiyi size karşı kullanmış olurum öyle değil mi?

Dil çevrenizdeki insanlardan TAKLİT yolu ile öğrendiğiniz bir olgudur.

Bendeniz Amerika da yaşadığım yıllarda bir şeye sinirlendiğim ya da hayretler içinde kaldığım zaman "Holly shit", "Jesus Christ" gibi nidalar ile ne demek istediğimi karşımdakilere anlatmaktan başka bir işe yaramayan bu kelimeleri nedensizce sarfediyordum.

Hem de hiç bir anlam veremeden...

Elbette soruyordum kendi kendime...bende hiç bir anlam uyandırmayan bu ifadeleri neden kullanıyorum diye.

Trafikte giderken "Allah belanı versin it oğlu it" diye bağırdığımda "Allah" ile "it" i aynı cümlede anma ulan" diyen bir alay dinci arkadaşım da var.

Bunlar günlük dil kullanımında yer almış olan NİDAlar dır.

DUAlar değil.

"Allah Allah nasıl oldu bu şimdi" diyerek kafasının basmadığını dile getirmek...

"Yandım Anam" diyerek çaresiz bir durumda olmak...

"Yaallah" diye hadi ikile demek...

Say say bitmez.

Arkadaşınızın karın ağrısı esnasında günlük dil kullanımındaki NİDA lardan beş yüz kilo hacı yağı çıkarmak arkadaşlık değil arkadeşlik olarak açıklanabilir...

...onun bunun arkasını deşmeye bayılıyor olmalısınız.

Ayıptır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak kardeşim.

Sen amiyane tabirle boş adamsın.

Boş adamı hakaret kabul edebilirsin.

Ama benim bu söylerken senin yaşamının değersizliğine bir imada bulunmadığımı bil.

Değerlisin. Ama boş adamsın.

Bilgi, kültür ve özellikle yazılı iletişim seviyen çok düşük.

Yukarıdaki sözünü de alıntılıyorum ki, belki günün birinde aklın başına gelir de bana küfretmeyip hak verirsin.

İnsnaların ve kendinin vaktini boşuna harcama

bilgi kültür yazılı iletişim cok düşük oldugunu savunuyorsunda benim sundugum tezleri cevaplayamadıgınız için konuyu saptırmak için degiştiriyorsun kanıt kanıt dediniz size zerre kadar kanıt sundum

bu arada küfür olayı cahil insanların işidir benim degil

Link to post
Sitelerde Paylaş

bilgi kültür yazılı iletişim cok düşük oldugunu savunuyorsunda benim sundugum tezleri cevaplayamadıgınız için konuyu saptırmak için degiştiriyorsun kanıt kanıt dediniz size zerre kadar kanıt sundum

bu arada küfür olayı cahil insanların işidir benim degil

Bahsi artırıyorsun yani :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burada insanların beyni yıkanıyor, en değerli varlıklarından koparılıyor, yalnız ve çaresiz bir şekilde ortada bırakılıyor, tüm bunların yapıldığı yetmiyormuş gibi hiçbir psikolojik destek de sağlanmıyor. Bence forumun girişine +18 ibaresi konmalı; ille gelmek isteyen çocukların da yanında ebeveynleri olmalı... Bu ne yahu?

İnevitablen, sen ve senin gibilerin de bu forumdakilerin psikolojilerine nasıl etki gösterdiğinizi düşündün mü hiç? "Bunlar insansa, ben neyim? Düşünebilme yetisiyle diğer canlılardan ayrılan insan, nasıl bu kadar düşüncesiz olabilir? Birileri tüm ömürlerini harcayıp varlığın kökenini bilimsel bir temele oturtmaya çalışırken, birileri nasıl bu denli ilkel kalabilir? Bu tür insanların olduğu bir toplumda benim en temel haklarım ne durumda? Çocuklarımın en temel hakları peki? Yaşamak gibi en önemli insan hakkına dahi saygı duymayan ama, canıma kastetmiş bu düşünceye saygı duymamı bekleyen bu mahlukatla aynı toplumda nasıl yaşayabilirim? İnsanlar cehaletle, açlıkla, yoksullukla boğuşurken, yiyecek ekmek bulamazken; bunlarsa deveyi hamuduyla götürürken, saray sofralarında iftar açarken ve bu varlıklarına varlık katmak için milyonları-milyarları camilere yatırırken, içinde yaşadığım bu toplum nasıl ilerleyebilir?.." ve benzeri yüzlerce sorunun insanı ne hale getirdiğini hiç düşündün mü, inevitablen?

Kedi götünü görmüş, ben bu dertten ölürüm demiş. Ölmezsin inevitablen, ölmezsin! Senin doğan bu...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burada insanların beyni yıkanıyor, en değerli varlıklarından koparılıyor, yalnız ve çaresiz bir şekilde ortada bırakılıyor, tüm bunların yapıldığı yetmiyormuş gibi hiçbir psikolojik destek de sağlanmıyor. Bence forumun girişine +18 ibaresi konmalı; ille gelmek isteyen çocukların da yanında ebeveynleri olmalı... Bu ne yahu?

İnevitablen, sen ve senin gibilerin de bu forumdakilerin psikolojilerine nasıl etki gösterdiğinizi düşündün mü hiç? "Bunlar insansa, ben neyim? Düşünebilme yetisiyle diğer canlılardan ayrılan insan, nasıl bu kadar düşüncesiz olabilir? Birileri tüm ömürlerini harcayıp varlığın kökenini bilimsel bir temele oturtmaya çalışırken, birileri nasıl bu denli ilkel kalabilir? Bu tür insanların olduğu bir toplumda benim en temel haklarım ne durumda? Çocuklarımın en temel hakları peki? Yaşamak gibi en önemli insan hakkına dahi saygı duymayan ama, canıma kastetmiş bu düşünceye saygı duymamı bekleyen bu mahlukatla aynı toplumda nasıl yaşayabilirim? İnsanlar cehaletle, açlıkla, yoksullukla boğuşurken, yiyecek ekmek bulamazken; bunlarsa deveyi hamuduyla götürürken, saray sofralarında iftar açarken ve bu varlıklarına varlık katmak için milyonları-milyarları camilere yatırırken, içinde yaşadığım bu toplum nasıl ilerleyebilir?.." ve benzeri yüzlerce sorunun insanı ne hale getirdiğini hiç düşündün mü, inevitablen?

Kedi götünü görmüş, ben bu dertten ölürüm demiş. Ölmezsin inevitablen, ölmezsin! Senin doğan bu...

Varya....Bu yazının çıktısını alır odama asarım arkadaş. Altına imzamı atıyorum , ayriyetten çok teşekkür ediyorum , ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öyle güzel anlatmislar ki arkadaslar anlamayanlari anlayamiyorum, benim bundan sonra yazacaklarim laf-i güzaf olur ama bu mesaji ayirip igneleyebilir arkadaslar "var ya bu foruma geleni ateist yaparim, sirf kendini degil yedi sülalesini yaparim, bu da bana huzur verir". Tabi bunun icin gelen arkadaslarin ve sülalesinin anlama kapasitesi, insani duygulari, cesareti ve istegi olmali. Yoksa benim bu iyi niyetimin ve cabamin bir faydasi olmayacaktir.

Konuyu acan arkadas sanirim buradaki insanlari musluman ya da hristiyanlarla karistiriyor, ateizmide din saniyor bizide misyonerler ya da cihadcilar gibi yollara dusup insanlari ateist yapmaya calisiyoruz saniyor.

Sana tavsiyem arkadasim daha kopamadigin islamin karanligina göm kendini o karanlikta senin icin huzur var ama ömrün boyuncada bir yalana inanmanin rahatsizligini icinde hissetmenin izdirabi var.

Sahsim adina etrafimdaki tek bir insanin kendi cocuklarimin bile inancina mudahele etmedim buraya gelenlerede ateist olsun diye cirpinmiyorum onlar yaziyor ben yazdiklarinin dogru olmadigina inandigimi söyluyorum, sen simdi bu din pazarlamacilarini bizden korumaya mi calisiyorsun? Kurtlara "kuzular sizi kuzuya cevirecek aman ha" mi diyorsun? Çakallar gelip burda ulurken o güzel sesinizi kisacaklar diyemi korkuyorsun?

Ciktigin karanliktan sonra gördugun isik o kadar canini acitti ki isiznkide aciyacak dikkatli olun mu diyorsun? Ne halt ediyorsun?

Cakircali ve Hubbeze özellikle tesekkurler bu arada sag duyunuza hayran oldum arkadaslar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burada insanların beyni yıkanıyor, en değerli varlıklarından koparılıyor, yalnız ve çaresiz bir şekilde ortada bırakılıyor, tüm bunların yapıldığı yetmiyormuş gibi hiçbir psikolojik destek de sağlanmıyor. Bence forumun girişine +18 ibaresi konmalı; ille gelmek isteyen çocukların da yanında ebeveynleri olmalı... Bu ne yahu?

İnevitablen, sen ve senin gibilerin de bu forumdakilerin psikolojilerine nasıl etki gösterdiğinizi düşündün mü hiç? "Bunlar insansa, ben neyim? Düşünebilme yetisiyle diğer canlılardan ayrılan insan, nasıl bu kadar düşüncesiz olabilir? Birileri tüm ömürlerini harcayıp varlığın kökenini bilimsel bir temele oturtmaya çalışırken, birileri nasıl bu denli ilkel kalabilir? Bu tür insanların olduğu bir toplumda benim en temel haklarım ne durumda? Çocuklarımın en temel hakları peki? Yaşamak gibi en önemli insan hakkına dahi saygı duymayan ama, canıma kastetmiş bu düşünceye saygı duymamı bekleyen bu mahlukatla aynı toplumda nasıl yaşayabilirim? İnsanlar cehaletle, açlıkla, yoksullukla boğuşurken, yiyecek ekmek bulamazken; bunlarsa deveyi hamuduyla götürürken, saray sofralarında iftar açarken ve bu varlıklarına varlık katmak için milyonları-milyarları camilere yatırırken, içinde yaşadığım bu toplum nasıl ilerleyebilir?.." ve benzeri yüzlerce sorunun insanı ne hale getirdiğini hiç düşündün mü, inevitablen?

Kedi götünü görmüş, ben bu dertten ölürüm demiş. Ölmezsin inevitablen, ölmezsin! Senin doğan bu...

senin yaşama hakkına karışan kim sen istiuyorsunki ben Allahsızım tüm insanlar benimn gibi inansın iyide sen neden böyle bir şey istiyorsun senin buna hakkın varmı kendine sordunmu.ben sundan bunbdan dolayı inanmıyorum dersin o senin bileceğin iş ama kalkıpta inananlara ve kutsallarına hakaret etme hakkını nerden alıyorsun .bu toplumda yaşayıp yaşayamayacağında sana kalmış bi şey sonuçta özgür bir insansın ve din tanımı yapılan bir devlette yaşıyorsun bu sistemin inancı yoktur dolayısıyla çok rahata yaşıyorsundur ayrıca din devleti olsa bile inancından dolayı kimse sana zorla inancı dayatmaz .ama görüyorumki sizler inançsızlığınızı herkese dayatmaya çalışıyorsunuz başarılı olamayıncada alay edici ifadeler kullanıyorsunuz biz bu alay edici ifadelere alışığız tıpkı eski ummetlerdeki inançsızlar gibi davranıyorsunuz.dönüp önce aynaya bakmanı öneririm orda ne gördüğünü iyi düşün

Link to post
Sitelerde Paylaş

senin yaşama hakkına karışan kim sen istiuyorsunki ben Allahsızım tüm insanlar benimn gibi inansın iyide sen neden böyle bir şey istiyorsun senin buna hakkın varmı kendine sordunmu.ben sundan bunbdan dolayı inanmıyorum dersin o senin bileceğin iş ama kalkıpta inananlara ve kutsallarına hakaret etme hakkını nerden alıyorsun .bu toplumda yaşayıp yaşayamayacağında sana kalmış bi şey sonuçta özgür bir insansın ve din tanımı yapılan bir devlette yaşıyorsun bu sistemin inancı yoktur dolayısıyla çok rahata yaşıyorsundur ayrıca din devleti olsa bile inancından dolayı kimse sana zorla inancı dayatmaz .ama görüyorumki sizler inançsızlığınızı herkese dayatmaya çalışıyorsunuz başarılı olamayıncada alay edici ifadeler kullanıyorsunuz biz bu alay edici ifadelere alışığız tıpkı eski ummetlerdeki inançsızlar gibi davranıyorsunuz.dönüp önce aynaya bakmanı öneririm orda ne gördüğünü iyi düşün

Sen sadece okuma özürlü müsün, yoksa cidden anlama özürlü müsün?

Ben yazımda ateistlerin islam karşısında yaşayabilecekleri birkaç örnek sıraladım; sen bunlar içinde konuşmaya hakkınızın dahi olmadığı bir konuyu seçip, ordan yaklaşmaya çalışıyorsun. :lol: Tırlattınız mı siz, hayırdır? :lol:

İslam, sadece ateistler değil, kendisi ve hatta vahhabi zihniyeti dışındaki diğer tüm inançlara yaşamak hakkı tanımaz. Kuran denilen o saçmalıklar yumağının birçok yerinde bu tekrarlanır. Sadece Kuran'da değil, hadis dediğiniz saçmalıklarda da bu görülür: "Ben tüm insanlar "lailaheillallah" diyene kadar cihad etmekle emrolundum" :ph34r:

Bu "din devleti olsa bile inancından dolayı kimse sana zorla inancı dayatmaz" da ne demek oluyor, ya Sığırullahülazim!? :angry:

Ben cübbeliyi özledim yav... :(

Link to post
Sitelerde Paylaş

Saygı duymam dediğiniz ve ağır hakaretlerde bulunduğunuz kitap(Kuran-i Kerim) 1.5 milyar insan tarafından kutsal sayılıyor.

Yasalar sizlere ibadet ve inanç özgürlüğü veriyor.

Başkasına sizin inancınıza saygı duyma zorunluluğu vermiyor.

Ben odun yerine bir kamyon kuran alır kışın onu bile yakarım sobamda, buna kimse karışamaz.

İbadetini yapmana bir şey diyor muyum? Hayır

İnanmanı engellemeye çalışıyor muyum (cebren ve hile ile)? Hayır

O halde burada dönen başka bir şey var, sen alacağını fazlasıyla aldığına göre sen demek ki sınırı aşmış ileri doğru tecavüze başlamışsın.

Bu tecavüzünde karşılaştığın tepkileri de küstahça saygısızlık, yok efendim 1.5 milyar adammış vs diye niteliyorsun.

Mantığın nerende senin? :)

Var mı oralarda bir yerde?

Cehennem ile tehdit etmediğini veya bunu ima edici hiçbir cümle kullanmadığını mı söyleyeceksin şimdi?

Bak ben kimseye HAKSIZ yere tepki vermedim.

Hayatta çok keskin çizgilere sahibim.

Herşeye siyah veya beyaz diye bakarım, ortası yoktur.

Şimdi siyah mı beyaz mı diye anlaşılmasında tereddüt ettiğim durumlarda bütün bulduğum kanıtları hem siyaha hem beyaza koyar, sonra hem siyah hem de beyaz olarak olayı değerlendirir, sonuca %99 netlikle çıkarım.

Ve bu doğru olur.

Burada da Hutame, Gelecek, Red Ejder ve Sen

Hepiniz ilk taarruzu gerçekleştirdiğinizde düzgün sayılan yanıtlar aldınız.

Ama küstahlığınız bitmedi.

Ulan ateistforumdasın.

Ben olayı tersine çeviriyorum ve empati kuruyorum.

Ben gitsem bir dinci siteye ve "Oğlum siz ateistlere hakaret ediyorsunuz, hepiniz beş para etmez adamlarsınız (bizim cehennem diye bir yaftalamamız olmadığı için bu sözü kullanabilirim tam karşılığında), sizler aptallık yapıp duruyorsunuz" vs desem ne olur?

Ne olur?

Ben yine insaflı davranmışım diye düşünüyorum.

Haddinizi bileceksiniz.

Amaç ahlaksızlık, küfür, hakaret ve terör olursa alasını yaparım ve yapıyorum da.

Bu sizlerin açtığınız kapı.

Ben bu kapıya dokunmadım.

Siz açtınız.

tarihinde ateist.bakis tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...