Jump to content

Müslümanların İslam'ı Bilmemeleri İyi mi, Kötü mü?


Recommended Posts

Müslümanların büyük çoğunluğu ki en azından yüzde 99'u, İslam dininin kutsal kitabı hakkında bilgi sahibi değillerdir.

Hadislerin çoğunu bilmezler. Çünkü çok sayıda hadis vardır.

Bu o kadar önemli bir sorun değildir ama, bildikleri hadislerin de, diğer bütün hadisler gibi, uydurma olduğunu bilmezler.

Kur'an'ı okumamışlardır. Kur'an'ın içeriği hakkında bildikleri yarım yamalak bilgilerin kaynağı, Kur'an'ı yarım yamalak bilen hacılar ve hocalardır.

Katıldıkları camilerde öğrendikleri, İslam dini için yetersizdir.

Zaten çoğu camiye katılmaz. Ya da özel günlerde katılırlar.

Yine de hepsi İslam hakkında yeterince bilgi sahibi olduklarına emindirler.

Bildikleri onları tatmin eder. Çoğu namaz kılıp oruç tutmakla din sorunu çözdüklerine inanırlar.

Kendilerinden istenen ufak tefek istekleri kabul eder, arada bir kurban kesip, düşkünlere para yardımı yaparlar ve böylece bütün dinsel gereksinimlerini yerine getirmiş olduklarına inanırlar.

Müslümanların kendileri her konuda cahil olmasalar bile, İslam konusunda kesin olarak cahildirler.

İslam dininin devamından sorumlu bu insanların İslam dini hakkında bu kadar az bilgi sahibi olmaları, onlar hesabına, onların oluşturduğu toplumlar hesabına, İslam ümmeti hesabına ve İslam dini hesabına iyi midir, yoksa kötü müdür?

Bu kadar az bilinen ve ilkeleri bu kadar tartışmalı olan bir din 1400 yıl içinde neden yok olmamıştır?

İslam az bilindiği için mi günümüze kadar ulaşan bir dindir?

Yoksa az bilinmesine rağmen mi günümüze kadar ulaşabilmiştir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam az bilindiği için mi günümüze kadar ulaşan bir dindir?

Yoksa az bilinmesine rağmen mi günümüze kadar ulaşabilmiştir?

Her ikisi de bence.Yeni nesiller artık din adına neredeyse hiç birşey bilmiyor.Öğretilen tek şey Allah ve korku.Genç insanlar açıpta Kuran okuma zahmetinde bulunmuyor.Çünkü kendilerine öğretilen mükemmel bir İslam tasfiri vardır.Bu mükemmelikten şüphe duymadıkları için okuyup araştırma zahmetinde de pek bulunmuyorlar.Arkadan gelen nesillere de sürekli böyle anlatıldığı için hiç bilinmemesine rağmen İslam bir türlü yok olamıyor.

Ama bizim gibi şiddete fazla meyilli bir toplumda İslam'ın tam bilinmemesi bizler için bir şanstır diye düşünüyor.Belirli bir yaşa kadar Allah korkusuyla yetişmiş bir insan kolay kolay o korkudan sıyrılamaz.Kendi varlığından şüphe eder ama Allah'ın varlığından şüphe etmez.Böyle oluncada İslam'da ki her türlü şiddeti günlük hayatına yansıtmaya başlar.Bu yüzden bizim toplumda İslam'ın sevgi dini olarak bilinmesi bir avantajdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fazla değil daha bundan 15- 20 yıl önce Kuran duvar dekoru şeklindeydi..Herkes hatırlar evlerde , satenden kılıfların içinde duvara asılı Kuranları..

Eskiden, arapça karıştırılarak yapılan tercümelerin ,sırf içinde ne yazdığı anlaşılmasın diye doğru düzgün ve net çevrilmediğini düşünüyorum..

Türkiye de halkın çoğu, Kuran mealini Yaşar Nuriyle tanıdı ..Tv lerde devamlı çıkar Kuran'ın ne kadar da yanlış anlaşıldığını anlatırdı..

Hele daha eskiden Kuran'ı elleme çarpılırsın,abdestsiz tutma,yanlış bir kelime okursan günaha girersin,arapça okuyup anlamazsan Mümkün değil olmaz tarzı korkutmalarla caydırmışlardı insanları Kuran okumaktan...

Kuran kursu sektörü de hayli tuttu Türkiye de..Herkes arapça öğrenip (ama anlamadan) okuyabilmek için çoluğunu çocuğunu buralara gönderdi.Hala da gönderiyor...Oku ama ne dediğini bileme..Elif,Be,Te,Se. o kadar...Böyle bir mantığı kabullenebilen bir halk gerçekten dinini bilmeden kabulleniyor demektir....

Kuran'ın içeriğini bilenler yobaz kesim diye nitelene kesim, bu muhteviyata inanarak yaşıyorlar..Diğerleri kulaktan kulağa bu güne kadar gelmiş safsatalar toplamına inanan sözde müslümanlar...Diğerleri de kitabı okuyunca..'Hayır olamaz..Ne biçim bir kitapmış bu .Hemen düzeltmek lazım' diye işe girişmiş,yumuşatıcı reformistler..

Dinlerinin gerçekte ne olduğunu bilmemeleri ise onların erken ayılamamalarına handikaptır..

tarihinde Electra tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kadar az bilinen ve ilkeleri bu kadar tartışmalı olan bir din 1400 yıl içinde neden yok olmamıştır?

Tüccar zihniyeti yüzünden...

Eğer ahiret varsa ebediyyen cehenneme hapsedileceksin. Eğer ahiret yoksa şu evrende senin 60-70 yıllık kısa ömrünün hiç bir hükmü olmayacak ve ölüp bir daha hiç var olmayacaksın. Her iki durumda da akibetin kötü.
Link to post
Sitelerde Paylaş

işte böyle...

müslümanların kendi dinini bilmemesi çok kötü bir olay...

arabistandan çıkan ilkel bir tüm dünyayı ele geçirmiş.. dünyayı süründürüyor...

702228b_53755b479b9864428c3f6b8a8ece0fa9.jpg

şimdi bu ilkel yerlilerin amerikayı kandırıp kendilerine tapınmasını sağladığını düşünün... ne kadar üzücü bir olay değilmi

işte arap halkı dünya haklarını kandırabilmiş . imkansızı başarıp kendi dinlerine köle yapmayı başarmışdır..

bu ilkel yabani insanlardan daha aşağıdır.. en azından yerli kabileler alnının teri ile avlanıp yaşıyor bu araplar dünya haklarının sırtından parazit gibi sömürüyorlar..

işte bizim halkımızda arabı kutsal sayar hiç bir zamanda akıllanmaz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilinmezlikten beslenen dinlerin kemikleşmiş yapısının kırılması için bol bol Kuran okumak farzdır.

İnsanın kendi dinini sevgi dini olarak niteleyip kulaktan dolma bilgilerle yaşamını şekillendirmesinde ise bir beis yoktur.

Fakat insanları bu bilinmezlik iyiye sevk ettiği kadar kötüye de sevk edebiliyorsa o vakit dinin ifşa edilme çabalarına hız verilmelidir.

Dinlerin yeryüzünden silinip sadece gönüllerde tutunacak dal olarak durması için ise tamgaz ileri gitmek gerekmektedir.

Aslında Hacı'nın açtığı başlık birçok soruyu da ihtiva ediyor. Hayatını renklendiren , dinini iyi bilmese de iyi sanıp , iyi bir insan olarak yaşamını devam ettirmesi de o insan için menfi bir durum değil , gerekliliktir. O yüzden bilmemesi bazı durumlarda iyidir. İnevitablen kardeşimiz de buna en iyi örnektir.

Nitekim ; ben müslümanken sevgi dini sandığım dinimin ritüellerini aşkla yerine getirir daha iyi insan olmak için çana sarfederdim.

Dini müşahade edişim ve buna hazırlıklı olarak hazırlıklı oluşum ben de yıkımlar meydana getirmese de ; diğer hastaların nüansına göre ilaç verip , onların patalojik boyutuna göre hareket etmeliyizdir.

Bir kere bile Kuran'ı okumamış insanların diğer nesillere de aynı şekilde bildiklerini intikal etmeleri dinin omurgasını oluşturmuştur.Eğer dinlerin gerçek yüzü ifşa edilebilmiş olsa idi ; dinler bu kadar güçlü olmayacak ve geçmiş nesillerin bizlere intikal ettirdiği kitaba farklı anlamlar yüklenmeyecekti. Yani benim kanaatime göre , dinler yeterince bilinmediği için bu kadar güçlü konuma gelmiştir. Şİmdi ifşa edilmesi ile birlikte yok olmaya başlamıştır.

Konu da gerçekten güzel. Uzun uzun yazılacak bir konu.

SAYGILAR

tarihinde Crafterman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Burda anahtar kelime "bilmek" müslümanların neyi bildikleriyle, neyi bildiklerini zannettikleri çok önemli. Yumuşatılmış, çarpıtılmış çevirilerle islamın pek çok insana yedirtildiği gerçeğini göz ardı edemeyiz. Gerçek kaynaklardan islamı araştıran ve bilgi sahibi olmayı başaran ne yazak ki çok komik bir miktardır. İnsanların dinlerini bilmemesi kesinlikle kötüdür, iyi birşey değildir ama dahada kötü olan şey ise saçma sapan kaynaklarla (diyanet gibi) islamı öğrendiklerini zannetmeleri asıl zararlı ve kötü olandır.

Konu açamadığım için buraya yazıyorum umarım kusura bakmazsınız:

Muhammed'in 49 yaşındayken 6 yaşındaki Aişa ile evlenip 3 yıl sonra ilişkiye girmesinin. Bilimsel kesin kanıtı var mı? Yoksa yoruma dayalı oluşturulmuş birşey mi? Turan Dursun'un kitabında kaynak belirtilmemiş o yüzden eğer kaynak bilen yada kaynak niteliğinde açıklayabilecek birisi varsa lütfen yardımcı olsun, teşekkürler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şahsi kanaatimce dinler tam olarak bilinmediği için bu kadar yaygın.

Şahsım adına ateist doğmadım , bir zamanlar inanırdım ama müslüman değildim çünkü bana inandırılan şey müslümanlık değildi , şöyleki , müslümanlık barış dinidir , sevgi dinidir , hoş görü dinidir , iyidir hoştur sanırdım.Halbuki böyle değilmiş , ben sadece iyi olmaya çalışırdım bu açıdan baktıgın zaman inandıgım din islama inanmıyormuşum zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş

şuana kadar açılan en mühim yerinde bi konu arkadaşım tebrik ederim.

müslümanların sorununu da aşmış bu sözde müslümanların cahillikleri,böyle düşünmenize çok sevindim inanın ki bi nevi ortak sorunumuz,

bu durumu din tahkiki ve taklidi iman diye adlandırır,müslüman doğup kandillerde namaz,ramazanda oruçtan ibaret saymak en büyük cahilliktir,emri yok saymak şirke girmeye cüret etmektir,ikra!!

Rahman Kuran'ı oku diyor ama sadece onu değil,dünyayı,kendini hepsini oku hepsinde Beni bul diyor..müslüman araştırmalı sormalı sorgulamalı her yolda O'na varmalı,müslümanlığı kötü lanse ettirenlerden de hesap sorulacak,herşey önündeyken okumayıp düşünmeyenlerden,Rahmanın esmalarını görmemek baktığın dağda taşta eksikliğin belirtisidir,müslüman başıboş değil sorumluluğu çokça,her saniyesi mühim,ve ben ateist olanları bu sebeple korkak diye tanımlıyorum tüm bu sorumluluktan kaçmayı tercih etmişler,bi bakımada öyle..

tarihinde mechule tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

şuana kadar açılan en mühim yerinde bi konu arkadaşım tebrik ederim.

müslümanların sorununu da aşmış bu sözde müslümanların cahillikleri,böyle düşünmenize çok sevindim inanın ki bi nevi ortak sorunumuz,

bu durumu din tahkiki ve taklidi iman diye adlandırır,müslüman doğup kandillerde namaz,ramazanda oruçtan ibaret saymak en büyük cahilliktir,emri yok saymak şirke girmeye cüret etmektir,ikra!!

Rahman Kuran'ı oku diyor ama sadece onu değil,dünyayı,kendini hepsini oku hepsinde Beni bul diyor..müslüman araştırmalı sormalı sorgulamalı her yolda O'na varmalı,müslümanlığı kötü lanse ettirenlerden de hesap sorulacak,herşey önündeyken okumayıp düşünmeyenlerden,Rahmanın esmalarını görmemek baktığın dağda taşta eksikliğin belirtisidir,müslüman başıboş değil sorumluluğu çokça,her saniyesi mühim,ve ben ateist olanları bu sebeple korkak diye tanımlıyorum tüm bu sorumluluktan kaçmayı tercih etmişler,bi bakımada öyle..

Ben tam duvara asılacak bir yazı :)

Hacı'ya duyurulur.

Bu aralar pembe boncuk dağıtıyor nasılsa herkese

Selam ve Dua ile :)

tarihinde ateist.bakis tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben tam duvara asılacak bir yazı :)

Hacı'ya duyurulur.

Bu aralar pembe boncuk dağıtıyor nasılsa herkese

Selam ve Dua ile :)

Zavallı bir Müslüman ve şanssız bir yazı..

Tam senin aşağılayacağın türden bir Müslüman..

Fırsatı kaçırma.. Sana fazla direnecek gücü de yok zavallının..

Bin tepesine.. Ez.. canına oku..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zavallı bir Müslüman ve şanssız bir yazı..

Tam senin aşağılayacağın türden bir Müslüman..

Fırsatı kaçırma.. Sana fazla direnecek gücü de yok zavallının..

Bin tepesine.. Ez.. canına oku..

Şunu bir türlü anlatamıyorum kimseye.

Ben aşağılama veya hakaret yapmıyorum.

Durum tespiti yapıyorum.

Durum tespiti yapmak ne zamandan beri suç?

Siyaha siyah demek suç olmamalı diye düşünüyorum?

Yazısında pofuduk tombiş mesajlar vermiş,

İyi niyetli bir kızcağız

Elini gözünü vaktini harcıyor bir şeyler anlatacağım diye

Yazdığı yazı bana Safbilgi'nin yazısını hatırlattı.

Sonra düşündüm,

Eee sizde bu aralar pek cana yakın davranıyorsunuz, ılımansınız

Dedim iyi bir fikir olabilir Hacı için

Kızın yazdıklarını iyi okursanız, müslüman olduğu halde sizle aynı noktaları eleştirdiğini ve şikayetçi olduğunu görürsünüz.

Aynen safbilgi'nin her cümlede işi Tanrıya çıkartması gibi.

Küçük düşürme aşağılama vb mesajlar algılamayın yazdığımdan

Maksimum inceden taşlama ve alay vardır. Bunun haricinde algılanan şeylerden sorumlu dğeilim çünkü kastetmedim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şunu bir türlü anlatamıyorum kimseye.

Ben aşağılama veya hakaret yapmıyorum.

Durum tespiti yapıyorum.

Durum tespiti yapmak ne zamandan beri suç?

Siyaha siyah demek suç olmamalı diye düşünüyorum?

Yazısında pofuduk tombiş mesajlar vermiş,

İyi niyetli bir kızcağız

Elini gözünü vaktini harcıyor bir şeyler anlatacağım diye

Yazdığı yazı bana Safbilgi'nin yazısını hatırlattı.

Sonra düşündüm,

Eee sizde bu aralar pek cana yakın davranıyorsunuz, ılımansınız

Dedim iyi bir fikir olabilir Hacı için

Kızın yazdıklarını iyi okursanız, müslüman olduğu halde sizle aynı noktaları eleştirdiğini ve şikayetçi olduğunu görürsünüz.

Aynen safbilgi'nin her cümlede işi Tanrıya çıkartması gibi.

Küçük düşürme aşağılama vb mesajlar algılamayın yazdığımdan

Maksimum inceden taşlama ve alay vardır. Bunun haricinde algılanan şeylerden sorumlu dğeilim çünkü kastetmedim.

Sana şöyle bir soru sorayım o zaman.

Aptal bir Müslüman komşun var.. Abuk sabuk konuşuyor, senin gibi düşünmüyor ve olguları yanlış yorumluyor. Ama iri yarı bir adam. Kereste gibi....

Onunla konuşurken burada yazdığın gibi mi davranırsın?

Davranmazsan burada da öyle davranma..

Bunu anlamak çok mu zor.

Sen zayıfların üstüne gidiyorsun.

Onların çoğu zaten ezilmiş. İslam beyinlerini dumura uğratmış..

En son ve en zor tahammül edecekleri bir ateist tarafından hakarete maruz kalmak.

Elini vicdanına koy yazmadan önce..

Ve forum kurallarını da hatırla..

Forumda gereksiz yere gerilim yaratmanın kimseye yararı yok..

Sen kazanmazsın.. Herkes kaybeder bu durumda.

Link to post
Sitelerde Paylaş

şuana kadar açılan en mühim yerinde bi konu arkadaşım tebrik ederim.

müslümanların sorununu da aşmış bu sözde müslümanların cahillikleri,böyle düşünmenize çok sevindim inanın ki bi nevi ortak sorunumuz,

bu durumu din tahkiki ve taklidi iman diye adlandırır,müslüman doğup kandillerde namaz,ramazanda oruçtan ibaret saymak en büyük cahilliktir,emri yok saymak şirke girmeye cüret etmektir,ikra!!

Rahman Kuran'ı oku diyor ama sadece onu değil,dünyayı,kendini hepsini oku hepsinde Beni bul diyor..müslüman araştırmalı sormalı sorgulamalı her yolda O'na varmalı,müslümanlığı kötü lanse ettirenlerden de hesap sorulacak,herşey önündeyken okumayıp düşünmeyenlerden,Rahmanın esmalarını görmemek baktığın dağda taşta eksikliğin belirtisidir,müslüman başıboş değil sorumluluğu çokça,her saniyesi mühim,ve ben ateist olanları bu sebeple korkak diye tanımlıyorum tüm bu sorumluluktan kaçmayı tercih etmişler,bi bakımada öyle..

Mechule, müslümanlar hep der ki İslam'ı kimse düzgün yaşamıyor.Gerçek islam bu değil falan filan.Sen de öyle mi düşünüyorsun?Yoksa sana göre gerçek İslam'ı yaşayan bir toplum varmı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana şöyle bir soru sorayım o zaman.

Aptal bir Müslüman komşun var.. Abuk sabuk konuşuyor, senin gibi düşünmüyor ve olguları yanlış yorumluyor. Ama iri yarı bir adam. Kereste gibi....

Onunla konuşurken burada yazdığın gibi mi davranırsın?

Davranmazsan burada da öyle davranma..

Bunu anlamak çok mu zor.

Sen zayıfların üstüne gidiyorsun.

Onların çoğu zaten ezilmiş. İslam beyinlerini dumura uğratmış..

En son ve en zor tahammül edecekleri bir ateist tarafından hakarete maruz kalmak.

Elini vicdanına koy yazmadan önce..

Ve forum kurallarını da hatırla..

Forumda gereksiz yere gerilim yaratmanın kimseye yararı yok..

Sen kazanmazsın.. Herkes kaybeder bu durumda.

Bir kere adımız çıktı ya..

Bellendik ya bir kere

Artık Tavanarasında iki kişi kendi arasında küfürleşse de benim onlara katkı oranım hesaplanır olacak.

Gerilim falan yarattığım yok.

Algı meselesi bu

Siz öyle algılıyorsanız benim elimden yapacak hiçbir şey gelmez.

Bu şuna benziyor:

-Sen çok hızlı adımlarla yürüyorsun, kavga edecek gibi bir halin var. Sinirliye benziyorsun. Yapma bak. Çok kötü bir şey. Kavga edenler bir şey kazanamaz. Kötü biter vs diye konuş babam konuş bir söyleme benziyor.

Attığım ne? İki tane adım :)

Dediğim gibi algı meselesi.

Algılar da farklıdır.

tarihinde ateist.bakis tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Mechule, müslümanlar hep der ki İslam'ı kimse düzgün yaşamıyor.Gerçek islam bu değil falan filan.Sen de öyle mi düşünüyorsun?Yoksa sana göre gerçek İslam'ı yaşayan bir toplum varmı?

sahabe döneminden beri kimse hakkıyla yaşayamamıştır evet ama buna rağmen osmanlıya baktığımızda din olgusu olduğu için hernekadar yanlış yaşanmış olsada kimi yerleri ilerleme güç kazanmışlardır,Rahman bunu vaad ediyor çünkü,öncü olarak Kuran alınmalı şu zamanlardaki cemaat çoğunluuğda kötü etki ediyor yer yer,araya başka kitap girmiş oluyor haşa!Alimlerin kabahati değil bu,risale nurlar muhteşem kaynaklardır ama Kuran ayrıdır,kıyamete yakın gerçek müslümanlar geleceğini buyurmuş Rahman gül bahçesine döneceğini..

şimon perez bile demiş ya Kuran'ın bahsettiği müslümanlar gelsinler düşünürüz

(:

Link to post
Sitelerde Paylaş

okurken artık müslümanlara hass..... demekten bıktım usandım.artık müslümanların her b*ku yiyip ipe sapa gelmez mazaretlerle işin içinden sıyrılmasından bıktım.din için insanları katlederiz ''yok onlar islamı gerçek yaşamıyo'' zina yapar öldürürler ''yok islam öyle değil doğru değil o'' içki içeni linç eder kırbaçlarlar ''islam o değil ya islam hoşgörülü'' gayrimüslim ve ateistlere hertürlü baskı ayrımcalık türkiye dahil tüm islam ülkelerinde yaygın ''o zaman onlar doğru yaşamıyo'' sonra herkeze bağlamayın onların sorunu derseniz.bu insanlar kişisel sebeplerden dolayı taşlama,öldürme,kesme,yakma,asma,biçme baskı,haraçizye ve tonlarca pisliği yapsa tüm insanlığa yayamam,ama bunu din uğruna yapar bide büyük çoğunluk onları desteklerse kusura bakma genellememide yaparım ahada yapıyorum siz müslümanlar hepiniz cani birer pisliksiniz,ne dünyaya nede insanlığa katkınız yok anca öyle yaşayın cihat edin o kadar.yarın öbürgün birini öldürecem ve diyeceğimki ''kusura bakma,yanlışlıkla oldu,ben doğru kullanamadım silahı yanlışlıkla sana geldi kurşun'' aynı buna benziyor mazaretleriniz içi boş ve monoton

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...