Jump to content

Wikileaks Bombayı Patlattı!


Recommended Posts

Bence de bu işin içinde bir bit yeniği var, arkadaşlar. Ülkeler hakkındaki bu kadar gizli belgeleri açığa çıkarmak, süper güçleri karşına almak demektir ki artık pek çok medya kuruluşu onların elindedir, olmayanlar ise bir şekilde susturulacaktır.

Wikileaks'in yaptığı onurlu bir davranış değil, emrin yerine getirilmesidir diye düşünüyorum. Her ülke hakkındaki bilgiler ülkelerin gündemine oturacak, başkanlar kendi isimlerinin üzerindeki lekeyi yok etmeye çalışacaklardır. Halkın güveninin sarsılması, iktidarların değişme olasılığı.

Belki de şu süper güçler düzene yeni bir form veriyorlar, verecekler.

Amaç bu da olabilir.

Misal İran ve Türkiye'nin iki islam devleti olması (Erdoğanın Şeriatçı zihin yapısı, Türkiye'deki çoğunluğu dindar kesim) Amerika'nın işine gelmeyecektir, şayet Türkiye'nin planlarından haberdarsa.

O zaman RTE'yi sahneden indirmenin zamanı gelmiş demektir. Wikileaks'te bunun için ilk aşama (olabilir)

Ve daha bir çok teori... üretilebilir.

Ama emin olduğum bir şey var. Bu belgelerin ifşa olması kasti bir hareketti. Bu kadar kolay değil gizli belgeleri çıkarmak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 62
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bu belgelerin ne olduğu, neleri ihtiva ettiği, sonuçları itibarı ile nelere mal olacağı bizim milleti ırgalamaz!

Bu ülkenin olağan ve hemen hemen her gün yaşanan kanıksanmış ahlaksızlıklar silsilesinin içinde önem kazanması mümkün değildir.

Umarım yanılırım!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eger ki gizli belgeler icinde "Erdogan dogma buyume hristiyandir bizim en guvenilir ajanimizdir" diye bilgiler bile bulunsa yine bizim basinimizda haber olmayacakti olsa bile bu Erdogan'in oyunu ancak yuzde 1 ya da 2 oraninda etkileyecekti, cubbelinin jetski sefasina komple, montaj diyen guruh bu haberlere mi inanacak?

Kaldiki Emre Aköz ve Mehmet Barlas gibi iki guzide libosumuz hemen ekmek kapilarini (ABD) savunmaya gecmislerdir her ihtimalke karsi.

Belgelerin Amerika'ya zerre kadar zarari dokunmadi, tüm dünya gazetelerinde haber ama Amerika yine bir seylerin gündemini degistirmek istiyor, eger WL Amerika icin calismiyorsa, Amerika bu belgeleri baska bir sebepten WL'e ulastirmistir, en iyi yalan iki dogru arasina gizlenir. Burada tüm dünyaya yutturulmaya calisilan bir yalan var yakinda kokusu cikar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

WikiLeaks’in yayınladığı belgeler tüm dünyada deprem etkisi yaratırken, Türk medyasında sansür çok çarpıcı bir şekilde göze çarpıyor.

Site, 251 bin 287 belgeyi yavaş yavaş açıklamaya başladı. Bunlar içinde; Ankara Büyükelçiliği'nden Washington'a gönderilen 7 bin 918 belge olduğu belirtiliyor.

Odatv, belgelerin yayınlanmaya başladığı 28 Kasım gecesinden itibaren; Türk medyasına büyük bir fark attı. Onların görmezden geldiği, sansürlediği belgeleri bu sayfalara taşıdı, taşımaya da devam ediyor.

Odatv

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yoksa Wikileaks Ergenekoncu mu? :lol:

Belgeleri sızdırıp yayımlayan Wikileaksçilerin Devrimci Karargah mensubu olmalarından şüpheleniliyor. :)

Ergenekon savcılarımız durumu araştırıyor, Türkiye'deki destekçilerini izliyordur herhalde. Yakında yeni bir operasyon olabilir. :D

Wikileaksin belgelerinde söylenenleri bugüne dek Ergenekonculukla suçlananlar bile söylemedi.

Şimdi bu komplocuların, F tipi tezgahçıların yüzü hiç kızarmayacak mı?

Kızarmaz. Bir yandan 3 maymunu oynarlar, diğer yandan belgelerdeki basit ya da iktidarı övücü konuları gündem yapıp asıl can alıcı konuları es geçerler.

İşte bunların bir kısmının yazdıkları. Hiçbirinde iktidara yönelik en ufak bir eleştiri yok:

Mehmet Barlas: Dedikoducu Amerikan diplomasisinin evrak-ı metrukesi...

Mahmut Övür- Dünyanın sırları dökülüyor. Wikileaks'in yayınladığı ilk belgeler sarsıcı değil ama ilginç.

Cengiz Çandar: Wikileaks Depremi. Washington’da hasar, Ankara’ya teğet geçiş (şimdilik)...

Oral Çalışlar. WikiLeaks: Zorbalığa ve güce karşı bilgi. Bilgi tekeli üzerinden hegemonya kurmanın zorlaştığı bir dünyaya yolculuk derinleşerek sürecek.

Hakkı Devrim: Sır dedikleri de "laf ola beri gele" zırvalardan ibaretmiş. Biz mahalle baskısı'ndan söz ediyoruz ya. ABD Dışişleri'nin yaptığı da, aslına bakarsanız 'mahalle dedikodusu'ndan başka bir şey değil.

Cüneyt Özdemir: WikiLeaks yazışmalarının kalbinden bildiriyorum. Bu yazışmaların hiçbiri ABD'nin resmi görüşü değil. Resmi görüşünün oluşmasına kaynak sağlayan bilgiler.

Fehmi Koru: Yayınlanan belgeler, büyük çapta, Ankara'da görevli Amerikalı diplomatların Ak Parti ve Türk siyasi hayatı hakkında yaşadığı şaşkınlığı yansıtıyor. Keşke 3 Kasım 2002 öncesine dair raporlar da yayınlansa...

Mümtazer Türköne: Bütün BOP'çular, yani Türk dış politikasını 'BOP eşbaşkanlığı'na indirgeyip, Türkiye'yi ve hükümeti ABD'nin kuklası olarak gösterenler biraz Wikileaks okusunlar. Sonra da şu 'BOP eşbaşkanlığı'nın nasıl yürütüldüğünü bizlere 'belgelere dayanarak' anlatsınlar. Ne iyi olur değil mi?

Eyüp Can: Biri Amerikalı diğeri Avustralyalı iki gözü kara adam 3 milyona yakın sızdırma belgeyle tüm dünyayı sarstı.

Oral Çalışlar: ABD bizim hakkımızda neler düşünüyormuş, vay be...’ diyen diyene.

Hasan Cemal: Şimdilik Ankara’da, hükümet kanadında bekle-gör tutumunun benimsendiği anlaşılıyor. Bir süre susulacak ve Başbakan Erdoğan’ın deyişiyle, etekteki taşlar iyice döküldükten sonra tavır alınacak...

Mehmet Altan: Şimdi tartışılan konu, bu belgeler ABD tarafından mı sızdırıldı yoksa ABD’ye rağmen mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Wikileaks genelde herkezin zaten bildiği şeyleri doğruluyor. Bu son çıkan belgeler de aynı. Tabi yine de yaptıkları önemli. Assange bence müthiş bir insan.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gazetelerin manşetleri de ilginçti.

Sabah gazetesinin ön sayfasında hiç yer bulmayan belgeler, Tarafta şaşırtıcı şekilde sürmanşetteydi. Hem de İsviçre hesaplarıyla:

taraf0.jpg

Taraf, bu tavrıyla sanırım "İktidarın tetikçisi, maşası" suçlamalarında bulunanlara bir yanıt vermek istedi.

Taraf'ın dışında sadece Sözcü sürmanşetten banka haberini verdi. Diğer gazetelerde aralarda yer buldu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bahçeli'den ilk Wikileaks yorumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Parti olarak, yabancı bir ülkedeki internet sitesine dayanarak ve sağladığı bilgilere bel bağlayarak AK Parti hakkında hüküm vermeyiz ve iç politikaya malzeme olarak kullanmayız'' dedi.

http://haber.gazetevatan.com/bahceliden-ilk-wikileaks-yorumu/343618/1/Gundem

Buna resmen korkmak denir.Aciklanacak diger belgelerde MHP icin olacak aciklamalara karsi pozisyon aliyorlar diye düsünüyorum...

...tencere dibin kara, benim ki zift.

:)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bahçeli'den ilk Wikileaks yorumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Parti olarak, yabancı bir ülkedeki internet sitesine dayanarak ve sağladığı bilgilere bel bağlayarak AK Parti hakkında hüküm vermeyiz ve iç politikaya malzeme olarak kullanmayız'' dedi.

http://haber.gazetevatan.com/bahceliden-ilk-wikileaks-yorumu/343618/1/Gundem

Buna resmen korkmak denir.Aciklanacak diger belgelerde MHP icin olacak aciklamalara karsi pozisyon aliyorlar diye düsünüyorum...

...tencere dibin kara, benim ki zift.

:)

Aslında korkudan çok milliyetçilik düşüncesinin getirdiği bir davranış bu.

"Banane başka ülkeden, beni ilgilendirmez yabancı ülkedeki bir sitenin yazdıkları, yaşasın türkiye, allah türkü korusun ülleeeennn" mantığının bir yansımasıdır.

Osmanlı aklıma geldi şimdi bak.

Zamanında "ateşli silahta neymiş ülleeenn, türk erkeği çeker gılıcını koşar düşmanın üstüne, yetmezse çakar tokatı (osmanlı tokatı) bitirir işinin düşmanın" deyip ateşli silahı bulunan düşmana kılıçla dalmışlar... Mermiyi yedikten sonra akılları başlarına gelmiş.

Bahçelinin mantığı ile osmanlının bu anlattığım mantığı arasında pek bir fark yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

tüm dünyanın abd hakkındaki gerçekleri görmesi lazım, aferin wikileaks..

Bu bilinenler bilinmeyenlerin yanında devede kulak...

Türkiye'nin bile sayısız sırrı vardır. Her ülkenin vardır.

Çoğu diğer ülkeler için açıkça düşmanlık senaryolarından başka şeyler değildir.

Şöyle yaparsak ne olur, böyle yaparsan bu ülkenin ordularını nasıl yok ederiz, hangi şehir halkını en çok öldürmenin etkisi olacaktır, nasıl terör estiririz, kendimize zarar vermeden nasıl öldürücü hastalıklar yayarız, halkın moralini nasıl bozarız, kaynaklarını nasıl ele geçiririz gibisine.

Bunlar neden şaşırıyorsunuz bilmiyorum.

Bu arada bazı ülkeler ve orada yaşayanlar bu leak lerden oldukça olumsuz etkilenmişe benziyor.

Ama bizim kaşarlı politikacılarımız için sorun yok.

Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 hesabı varmış. Ama adam onların hesabını mı verecek sanıyorsunuz.

Hırsızlığı daha da artacak ve daha da küstahlaşacaktır.

Biz Türk Müslüman ahlakından bahsediyoruz. Sınırı yalnız gökkubbedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

isteseler ortadan kaldırabilcekleri verilerin paylaşılmasın bi şekilde engelleyebilcekleri bi siteydi wikileaks ama sadece verilerin paylaşılmamasını istediler. şimdi kimse çıkıpta yazılanları yalanlamıyor bu kadar fazla sayıda belgenin sahte olduğunu düşünmüyorum. sanki bu belgelerin açıklanmasını amerika kendisi istiyomuş ta bunun bilinmesini istemiyomuş gibi gelmeye başladı

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her ülkede basın, yayın ve informasyon ağırlıkla devlet ve iktidarların inisiyatifi dahilindedir. 6. kuvvet olarak. Her ne kadar bağımsız veya özerk gibi görünse de haberlerde ne oranda yer verilmesi gerektiğini devlet ve iktidar belirler. Devlet ve iktidarlar genellikle kendi işledikleri suçları gözden uzak tutmak için bu suçları lanetleyen gösterilere izin verir, el altından örgütler. Faili meçhul cinayetlerin tümünde benzer durumlara şahit olduk. Tüm medya kuruluşları sızdırılan veya izin verilen belgeleri enine boyuna tartışıyor. Bu tartışmadan çıkan sonuçlar veya çıkması umulan sonuçların şöyle olduğunu düşünüyorum.

1- ABD dünyanın her ülkesinden bilgi toplar, dünyanın her ülkesinde uzantıları vardır.

2-ABD dünyanın her ülkesini, iktidarlarını, ileri gelenlerini tanır. Onların kişiliklerine göre davranır.

3-ABD güçlü ülkedir. Başka ülkelerin liderlerini, ileri gelenlerini istediği gibi, küçültücü olarak değerlendirir. Kimseden korkusu yoktur.

4-Bu belgeler ortaya atıldıktan sonra, artık insanların davranışlarına bakılacaktır. ABD nin değerlendirmelerini doğru sayıp ABD den yana tavır koyanlar ile. ABD nin davranışını küstahlık kabul edip muhalefette bile olsa kendi ülkesinin liderlerini ve ileri gelenlerini koruyup kollayan davranışlar.

Haberler tüm medyada geniş bir şekilde yer aldığına göre. Gerek ABD ve gerekse diğer ülkelerin iktidarların onayını almış demektir. ABD küstahça davranışlarına karşın, durumdan rahatsızlık duymamaktadır.

Veeee insanların davranışlarını test etmektedir. Dünyanın her ülkesinde insanlar kimden yana tavır alacaklar?

Öyle görünüyor ki ABD den yana olanlar çoğunlukta. Küstahça aşağılanan liderler bile.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

wikileaks , azeri hükümetinin : Türkiye enerji merkezi olmasın , gibisinden birşey söylediğini de açıklıyor ayrıca ,

Özellikle böyle birşeyi neden açıklasınlar şaşırıyorum ..

Bence hedeflerinde biz de varız her kim birşeyler planlıyorsa böyle yaparak.

Ortalık fena karışık , sizce gerçekten doğru mu bütün bu belgeler ?

Bilgisizliğimi mazur görün , sizin fikirlerinizi soruyorum .

Ayrıca amerikanın 'lütfen artık yayınlamayın' isimli yalvarışı da gazetelere konu olmuştu ..

SAYGILAR

tarihinde Zerdüşt tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Açıklanan belgeler çok önemli.. Ama -bence- daha önemli olan bir şey var ki, o da medyanın büyük bir imtihandan geçtiğidir.. Bugün gazetelerin baş sayfalarına göz atarsanız, kimin ne olduğunu, ne kadar objektif habercilik yaptığını çok net bir şekilde görebilirsiniz.. Buyrun; http://gazete.netgazete.com/ShowAllPapers.aspx

Önce 'Zaman, Yeni Şafak, Akit, Yeni Asya, Takvim, Güneş, Yeni Asya, Milli Gazete' gibi muhafazakar gazetelere bakarsak, göreceğimiz şudur;

1. sayfa değil, en fazla son sayfalarda yer alacak, -kanaatimce- haber değeri bile taşımayan; Erdoğan'ın 'Eteklerindeki taşı bir döksün, sonra bakarız' sözü, 'Bakanların iddialara karşı yanıtları', 'Clinton'un özür dilemesi' gibi konular manşetten verilirken, ne hükümetin yolsuzlukları, ne uluslararası politika, ne de darbe planlarına dair iddiaların hiçbirinin yer almaması ve iddiaların dedikodudan ibaret olarak gösterilmesi, Assange'nin tecavüz suçundan arandığı gibi konuların manşette yer alması, bu gazetelerin nasıl bir tutum aldığının en açık göstergesi.

'Star, Sabah, Bugün' gibi merkez sağa ait gazetelerde;

Hükümete ait yolsuzlukların hiçbirine değinmeden, sadece bir çok darbe planlarına ait iddialar, CHP'ye ait olumsuz ifadeler, AKP'ye yönelik kapatma davasının yargı darbesi olduğuna dair ifadeler ve yine 'özür dileme' açıklamalarını manşetten vererek, hükümete yönelik iddiaları görmezden gelip sadece işlerine gelen yerleri almaları, bu kesimin de ne kadar objektif olmadığının bir göstergesidir sanıyorum.

'Sözcü, Cumhuriyet' gibi ulusalcı gazetelere gelirsek; (Birgün gibi sosyalist gazeteler de buna uymuş)

Bu gazetelerin de sadece hükümete yönelik iddiaları manşete alıp, darbe planlarının gerçekliğine yönelik iddiaların hiçbirine değinmemesi, özellikle Sözcü'nün manşetinden iddiaların çarpıtılarak darbe iddialarının belgelerce yalanlanması durumu var.. Oysaki belgelerde 'Balyoz' iddialarının vs. siyasi değil, sadece AKP tarafından siyaset malzemesi yapıldığı söyleniyor ve darbe iddialarının doğruluğu vurgulanıyor.

Merkez medya olarak gösterilen Doğan grubunun durumu ise içler acısı.. Ne şiş yansın ne kebap tarzında olan manşetlerde, (Radikal hariç) hükümete yönelik iddiaların hiçbiri yok.. Bakan Şimşek'in doğan hisseleriyle ilgili yorumu dahi hiçbir gazetesinde yer almıyor.

--

2 gündür tvleri takip ediyorum, yok efendim hangi lidere ne isim takmışlar, kimin sex hayatı nasılmış, kim kiminle alem yapmış, karakter analizleri zart zurt.. Doğru düzgün bir program görmedim şu ana kadar.. Çok çok az olmak şartıyla, bazı önemli iddialar cümle aralarında programa çıkan kişiler tarafından dile getiriliyor (genelde CHP'liler yolsuzluklardan bahsediyor, o kadar)

Medya kesinlikle sınıfta kalmıştır.. Durumu içler acısıdır.

Tüm bunların yanında sınavdan geçen tek gazetenin, toplam 16 sayfa olmasına rağmen tam boy 6 sayfasını iddialara ayırması ve tüm yolsuzluk iddiaları ile kendine özgü darbe iddialarını dile getirmesiyle, objektif davranan tek gazete Taraf olmuştur.. Yalnız buna rağmen, milletvekillerinin arasında çok sayıda cemaatçinin bulunması vb. bazı iddiaları sayfa aralarında göremedim.. Bu da bir anlamda eksiklikleri olarak görülebilir.

Ayrıca Taraf'ın hiçkimseye bir cevap niteliğinde yanıt verdiğini vs. düşünmüyorum.. Önyargısız olarak bakan herkesin de bunu görebileceğine eminim.

tarihinde Liberte tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Eski Mitçi Mahir Kaynak ABD'nin bu işi kasıtlı yaptığını ve böylelikle rahatsızlık duyduğu konularda dünya kamuoyunu ve liderleri yönlendirmeyi amaçlamış olabileceğini iddia ediyor.

--------------------------

Mahir Kaynak`ın Wikileaks iddiası

ABD hükümetinin durumu yönettiğini anlatan Mahir Kaynak, "ABD bu yolla Dünya kamuoyuna söylemek istediği sözleri söylüyor" dedi.

Eski MİT`çi Mahir Kaynak, dünya gündemine düşen Wikileaks internet sitesinin ABD`nin gizli belgelerini yayınlamasıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulunurken ABD`nin bu işte ne gibi hesap peşinde koştuğunu söyledi.

Eski MİT mensubu Mahir Kaynak, dünyanın gündemine oturan ABD`nin gizli belgelerinin ABD hükumetinin izni ve haberi olmadan yayınlanmasının imkansız olduğunu söyledi.

Kaynak, ABD hükümetinin bu yolla rahatsızlık duyduğu konularda dünya kamuoyunu ve liderler yönlendirmeyi amaçlamış olabileceğini söyledi.

Gizlilik derecesi yüksek ve bu türden belgelerin değil Amerika dünyanın hiçbir yerinde yayınlanmayacağını belirten Mahir Kaynak, "Eğer bunlar yayınlanıyorsa onlara gizli demenin bir manası yok. Burada süreç şöyle ilerler, önce belgeler üzerinde gizlilik kaldırılır. Ondan sonra bunun kamuoyuna istedikleri gibi yansımasını sağlarlar." dedi.

Bu türden gizli bilgileri sızdıranların hapse atılacağını hatta idama mahkum edileceğini söyleyen Kaynak, "Öyle olmasa casusluk diye bir şey kalmaz." dedi.

ABD hükümetinin durumu kendisinin yönettiğini anlatan Kaynak "ABD bu yolla Dünya kamuoyuna söylemek istediği sözleri söylüyor."

"ABD ERDOĞAN`DAN DEĞİL, DIŞİŞLERİ BAKANI`NDAN RAHATSIZIZ DİYOR"

Belgelerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı övücü bazı sıfatlar yer aldığını ve `Başbakandan şikayetçi değiliz. Onun Türkiye`de şeriat devleti kurma gibi bir amacı yok. Ama Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun politikasının yanlış olduğu" mesajını verdiğini belirten Kaynak, "ABD Türkiye`nin şu anda üstlendiği dış politikadan rahatsız. Bunun altında belki başka bir hesap arıyor. Görünüm bu olmakla beraber anti-amerikan bir çizgi hissetmiş olabilir."

Belgelerin bir kısmının gerçek bir kısmının ise sonradan eklenmiş olabileceğini söyleyen Kaynak, "Amaçları dünya kamuoyunu yönlendirmek. Birçok ülke hakkındaki rahatsızlıklarını bu yolla dile getirmektir."

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=137699

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şifreli belgeleri indirip WikiLeaks'e sızdırarak Amerika'nın gizli dış politika belgelerini ve üstü örtülmüş savaş suçlarını tüm dünyaya duyuran 22 yaşındaki ABD'li asker Brad Manning'miş..Facebook'ta vatan haini olarak asılması için bir de sayfa açılmış kendisi adına..

http://www.ntvmsnbc.com/id/25155308/#storyContinued

WikiLeaks'ın kurucusu Julian Assange'ın hayatı da ilginç geldi bana.Resimleri de var....Karizmatik adammış..

http://www.internethaber.com/iste-wikileaksin-kurucusu-julian-assange-foto-galerisi-10485-p1.htm

tarihinde Electra tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Mahir Kaynak'ın komplo teorisi çok komikmiş, ciddiye alan var mı acaba?

Belgeleri sızdıranların hapse atılması gerektiğini falan söylemiş, ama belgeleri sızdıran askerlerden Manning zaten aylardır hapiste, 52 yıla kadar hapis cezası alabilirmiş vs., nasıl istihbaratçıysa dünyadan haberi yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...