Jump to content

Türk Ateistler Neden Rahatsız?


Recommended Posts

  • İleti 372
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

baska ne kaldi ha. dinsizlik tamamkabul inanmiyorsunuz anladik peki bu boy göstermecabasi neden biz (elhamdülillah) müslümaniz die kendimizi size zorla kabul ettirmeye calisiyor muyuz? ! sizin tek derdiniz ülkeyi karistirmak

Türkçe'yi öğrendiğin zaman, bu yazdıklarının saçmalığını da anlamış olacaksın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

baska ne kaldi ha. dinsizlik tamamkabul inanmiyorsunuz anladik peki bu boy göstermecabasi neden biz (elhamdülillah) müslümaniz die kendimizi size zorla kabul ettirmeye calisiyor muyuz? ! sizin tek derdiniz ülkeyi karistirmak

Türkçe'yi öğrendiğin zaman, bu yazdıklarının saçmalığını da anlamış olacaksın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Oysa onlar (kendilerini tümüyle Allah'a ve

İslam'a teslim etmeyenler) bir ticaret ya da

bir eğlence gördükleri zaman, (hemen) ona

sökün ettiler ve seni ayakta bıraktılar. De ki:

"Allah'ın katında bulunan, eğlenceden ve

ticaretten daha hayırlıdır. Allah, rızık

verenlerin en hayırlısıdır." ( CUM'A SURESİ /

11)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yâdellerdeki Yurtdaş

Bugün, 11:09 ÖÖ

Bicevabimvar, on 26 Mayıs 2014 -

10:57 ÖÖ, said:

baska ne kaldi ha. dinsizlik tamamkabul

inanmiyorsunuz anladik peki bu

boy göstermecabasi neden

biz (elhamdülillah) müslümaniz die

kendimizi size zorla kabul ettirmeye

calisiyor muyuz? ! sizin tek derdiniz

ülkeyi karistirmak

Türkçe'yi öğrendiğin zaman, bu yazdıklarının

saçmalığını da anlamış olacaksın.

Teşekkür ederim . Türkçeyi kötü kullandığımın farkına vardım .

Umarım sende kendi yanlış fikirlerinin farkına varırsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

İşin en komik taraflarından biri de Türkiye'nin birçok ilinde CHP gibi bir parti bile dinsiz - komünist olarak algılanmakta... Böyle bir ortamda ateist kavramı, inanmamak - inançsızlık olarak algılanamıyor. Bu da bir tür inanç olarak algılanabiliyor. Yani empatiden arındırılmış islamcı akıl, ateizmin, saf biçimde tanrının tüm türevlerini reddeden bir tutum olduğunu algılayamıyor. Yani bir insan müslüman olmayabilir, hatta hristiyan, yahudi, budist olmayabilir ama ille de bir şeye inanıyordur şeklinde bir bakış var. Sen şimdi gel bu adama alfabenin ilk harfinden başlayıp evrenin geri kalan dip köşelerini anlatmaya çalış.

Haklısın, anlatamazsın.

Ve dediğin gibi o yüzden CHP bile dinsiz, ateist olarak algılanıyor.

Sosyal demokrat bile olamamış bir parti 80 öncesinde komünistlikle itham edilirdi.

Komünist algısı biraz kırılsa da, dinsizliği kırılamadı.

İşte o yüzden Baykal, kara çarşaflılara rozet taktı.

Kılıçdaroğlu müftüyü vekil yaptı, İslam Konferansı Örgütünün genel sekreterliğini yapmış adamı cumhurbaşkanı adayı yaptı.

Çünkü ülkenin %65'i muhafazakar.

Merkez partisi de olmayınca, AKP'den de, Tayyip'ten de kurtulmak çok zor.

Yolsuzluk tapelerine rağmen, çoğunluk montaj olmadığını bilmesine rağmen; güçlü alternatif bir muhafazakar parti olmadığı yine AKP'yi tercih ettiler.

Eğer Tayyip cumhurbaşkanı olduğu ve başkanlığa yeltendiği takdirde ateistlerin rahatsızlıkları asıl o zaman başlayacaktır, bugünkü rahatsızlıklar devede kulak olacaktır. Hele ülke IŞİD, El Kaide militanlarının kol gezdiği ortama dönüştüğünde... Umarız o makamı göremez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...
  • 2 months later...

Türkiye’nin ilk ateist mezarlığı Datça’da hizmete açıldı

ateist.jpg
Muğla’nın Datça ilçesinde açılan Türkiye’nin ilk ateist mezarlığı, bir çok tartışmayı da beraberinde getirdi.

Muğla’nın Datça ilçesinde yaşayan, bir çoğunluğu yöreye yerleşmiş yabancılardan ve emeklilerden oluşan yöre sakinleri, yörede inançsız insanlar için ateist mezarlığına ihtiyaç olduğunu ifade ederek, konuyla ilgili olarak topladığı imzaları Muğla Belediyesi’ne iletti.

Toplanan imzaları değerlendirmeye alan Muğla Belediye Meclisi, geçen hafta aldığı bir kararla Türkiye’nin ilk ateist mezarlığını hizmete açtı. Mezarlığa ilk defnedilen kişi de geçen hafta kalp krizinden hayatını kaybeden Ressam-Şair-Oyuncu-Heykeltraş Mehmet Gülenyüz oldu.

ateistmezar2-195x300.jpg

Fakat Türkiye’nin yeni açılan ilk ateist mezarlığı, beraberinde bir çok farklı tartışmayı da getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan bazı yöre sakinleri “Türkiye’nin farklı inançlara yönelik baskı yapıldığını iddia ettiği bir dönemde böylesine bir uygulama, bizlerin geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor” derken. Köylülerden farklı tepkiler geldi. Bazıları mezarlıkta şarap içildiğini ifade ederek, mezarlığın kapatılması için muhtarlığa dilekçe verdi.

Yerel basın ise mezarlığı “Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorlar” manşetleriyle duyurmayı tercih etti. Konuya hoşgörü ile yaklaşan bazı köylüler ise “Bizim için bir sorun yok. İnanmayana baskı dinimizde yoktur! Yalnız benim kafam çok karıştı. Şimdi bu mezarlığın önünden geçerken dua edecek miyiz, etmeyecek miyiz? Bir türlü anlayamadık” dediler.

Kirpi Güncel

http://www.kirpice.com/?p=2501

tarihinde lostmessiah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Kimisi kör , kimisi sağır , kimisi dilsiz olarak geliyor bu dünyaya . Özellikle de o radyasyona maruz kalmış ve yeni doğan nesillere acıyorum . Bunlar öteki tarafta Allah a hesap sormayacak mı " sen bana nasıl bu hayatı layık gördün , hangi hakla beni sınarsın " gibisinden ?

Ya da olaya biraz genel bakalım . Cennet ve cehennem . Tamam diyelim ki var . İyi de kardeşim bu dünyaya gelen insanlar belli bir sınavdan geçeceklerini biliyorlar mıydı ? Diyorsunuz ki dini kitaplar var , onları okuyup öğrenecekler . Ya ömrünün sonuna kadar hiç öğrenemezse ? Ayrıca siz müslümanlar , diyorsunuz ki ruhlar yaratılmadan önce Allah a söz verdi diye . Bu sözü siz hatırlıyor musunuz ? Şayet ben hatırlamıyorum . Eğer gerçekten dünya ya gelmeden önce iyi bir hayat süreceğimize ve şeriat ın zırvalıklarına uyacağımız sözünü verseydik o zaman cennet - cehennem kabul edebilirdim . Bana göre Adolf Hitler bile cehenneme gitse bu saçmalıktır , haksızlıktır . Adolf Hitler bu dünyaya gelmeden önce " İYİ BİR İNSAN OLACAĞININ SÖZÜNÜ VERMEMİŞTİR " . Vermişse bile bunu hatırlamamıştır . O , kendince doğru olduğuna inandığı şeyleri yapmıştır . Sen iyi insanlarla kötü insanları aynı yere koyacaksın , sokaklarda aç , susuz , perişan , sefil halde yaşayan çocuklar , bir yanda bolluk , zenginlik içerisinde yaşayan şerefsizler . Ondan sonra diyeceksin ki " bana iman edin " . Kusura bakmayın ama adama " fuck off " derler . Hiçkimse gelip de burda dinin , hayatın adaletinden bahsetmesin .

tarihinde Blitz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Birincisi bebeken devlet kimliğime zorla islam yazdı. Sonra zorla okullarda sureler ezberletiler. Zorla sünnet edildim. Ramazanda toplumsal baskı gördüm.

Türkiyede dünyaya gelip özelikle aile müslümansa insan islamın her türlü zorbalığına maruz kalıyor.

Bence din seçimi 18 yaşından sonra olmalı.

Bu sistem devam ettiği sürece bizim gibi İslamdan nefet eden nesiller var olucak. İslamdan nefert edenlerin olmasının en büyük sorumlusu İslamın kendisi.

İnsanların neye inanadığı hangi dine inandığı umrumda değil ama islam zorbalığına maruz kaldımız için öfkeliyiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

En komiği Allah hepimize daha doğmadan sormuş bana inanacakmısınız diye :) ona göre müslüman olarak doğmuş veya doğmamış.. milyarlarca insanda hayır demiş :) o nedenleymiş bizlerin kalplerimizin mühürlü olması ve asla doğru yolu bulamayacak olmamız..ulan seni bi millet vekili karşısına alıp bişey sorsa hayır diyemezsin allaha nasıl diyelim..buna hangi beyin inanır.. bir de şu var burası bir sınav diyorlar sonucunda sınavı geçen ödüllendirilecek geçemeyen cezalandırılacak... eee bunu gerçekten bir sınav olarak düşünelim, o vakit ben daha 32 yaşındayım yani sınavın bitiş zilinin çalmasına belki önümde yıllar var...sonuçta islama göre tövbe edersem mümin olarak ölücem..hatta son anda bile böyle olabilir...madem böyle bir durum var neden diyorsun ki tek din islam oluncaya kadar savaşın (bknz : enfal 39) niye islam ordularına cihat emri veriyorsun....neden kafirleri gördüğünüz yerde başını vurun diyorsun? e belki inanıcam daha sınavım bitmedi ki...veya neden kadını ve erkeği savaş ganimeti olarak görüyorsun sırf müslüman değil diye...ee belki o da islamı seçecek... sen onu alıp köle yaparsan,cariye yaparsan,para karşılığı alıp satar,evlenmesine izin vermezsen,onunla fuhuş yaparsan nasıl inanıcak...hani sınavdı... matematik sınavında dersin ortasında hoca "sınav kağıdın çok kötü sen bu sınavı geçemezsin" diyip sınav kağıdını alsa bas bas bağırırsın ama...dersin hocam daha zilin çalmasına 20 dk var...ee benimde önümde yıllarım var madem bu bi sınav niye benim katlimi vacip kılıyorsun.. Mantık yürüten arkadaşlarım dediklerime hak verecektir diye umuyorum... yobazlar ise "en iyisini allah bilir" diyip işin içinden çıkacaklardır :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Ateist forumunda bile bir takım densizlerin çıkıp 'doğru' yolu bulucağımıza inandığını söylemesi bile bir yerme içeriyor ve hala neden rahatsız olduğumuzu merak ediyorlar. Hatta dinde zorlama yoktur kısmı beni en çok güldüren.

tarihinde Lilit tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...