Jump to content

Türk Ateistler Neden Rahatsız?


Recommended Posts

Ateizm'in bir öndere ihtiyacı yoktur. Çünkü sizin bilgili aydın dediğiniz ateistlerin ateizmi yaymak gibi bir ideali yok.Bana göre böyle bir ideali olmasıda saçma olurdu zira.Bizim toplum olarak sadece inanma,inanmamak gibi konularda bir birine saygı ve hoşgörü içerisinde yaklaşacak kadar saygılı,bilgili olmak zorundayız. Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede olduğumuzdan dolayı deist yada ateistlerin tartışma ve münazaralarda muhatapları ıslak dininden olduğundan, müslüman cenapta bunlar İslam'a saldırıyor,başka dinleri niye sorgulamiyorsunuz gibi sorularla muhatap oluyoruz. Bizim problemimiz ateistler olarak hep bu tartışmalara girip düşündüklerimizi haykırmak.Ateizmin sayısı biz sorguluyoruz ve inananların sorgulamalarina  vesile oluyoruz çoğalmıyor.Beynindeki prangalarini atmaya başladıkça insanlar sorgulamaya başlıyor.Bunuda kendisini iyi eğitmiş,devletin dini müfredatına ve  doğduğu aile yaşadığı toplumun aşıladığı dini öğreti ve baskılara rağmen aklını özgür bırakan insanlar başara biliyor.Bizim önderlik yapacak bir ateiste değil medeniyet kelimesine yakışır bir biçimde biraylerimizi yetiştirmemizi sağlığacak eğitim ve ahlak sistemine ihtiyacımız var.Bu birey bir dine tabii olsa dahi karşısındaki ateistinde en az kendisi kadar düşüncesini konuşma ve bu konularda diyalog kurmakta serbest olduğunu bileceğini düşünüyorum.Dostlarim sabredin biz goremesekte yakın bir tarihte bu dogmatik felsefelerin tabiileri azalacak azalacak ve bir gün dunya daha guzel bir yer olsun diye türetilmiş siyasi fikirlerin hiç bir gereği olmadığını,asıl yozlaşma ve insandaki hep bencillik duygusunu korukledigini düşündüğüm insanları iyilik yada kötülük endeksine göre mukafatlandirmak yada cezalandırmak ile psikolojik baskı oluşturan bu tanrı inancının ortadan kalktığında anlayacak insanoğlu.

tarihinde Yaratici tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...
  • İleti 372
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Iste böyleee,

 

                      Ibrahim suresi 4 cü ayet derki bu din araplara arapca inmistir.Muhammette arap oldugundan onlara peygamnber gönderilmistir.

Yani bu kitap yalniz araplara indigine ait bir kac ayet vardir.En belirgini budur güyeeeeeee.AAslinda hicbirdin tanri tarafindan gönderilmemistir.Iddia edenler TANRIYA iFTiRA etmektedirler.Islam,islam öncesi putpereslerin yaptikllarini yüzde yüzünü yaaparlar.Islam yalniz araplara degil yalniz mekke ve cevresine gelen bir dindir.Tüm araplara degil hatta tümde arabistzana degil.

                       Türk yahudu inanciina girsede,Hiristiyan inancina  girsede TÜRK  TÜRKTÜR.Din baska milliyet baskadir.Arap ddininin kaynagiHHindular ve SÜMERLERDIR.Hindularda müslümanlarr gibi Namaz kilarlar KARATASI(hecerülesvet ttasini) öper elller kutsarlar.Cünkü bu TAS kadinin cinsel uzvunu temsil eder.arap ve araplasmis hacilarin hac giysisi hindularin giysisinin aynisidir.KABENIN giris kapisinin üsstündeki yazi hintcedir,Hint imparatorunun adidir.Gecmiste arabintan hint imparatorlugunun bir eyaletiyydi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Ben rahatsız olduğum şeyi söyleyivereyim. Belki söylenmiştir bilmem. Ben verdiğim paranın din için harcanmasindan rahatsızım. Içtiğim biradan yüksek oranda vergi alacaksın ve bana sormadan cami yapacaksın. Buna karşıyım. Müslümanların din işleri için ateistlerden daha az yatırım yapmalarına karşıyım. Bizim içtiğimiz sigara, bira için ödediğimiz vergiler çok daha fazla değil mi? Neden avrupada olduğu gibi işe girerken bir dine bağlı olup olmadığımı, kilise için ek vergi vermek isteyip istemediğimi sormuyorlar. Beni rahatsız eden bu. Dininin gereklerini yapıyorsan yap. Ama benim paramı kullanma. Ben paramı keendi hayat görüşümde bir toplum için kullanırım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 11 months later...

Tamamen teslimiyet . Bir bardağı alın ve tersine çevirin ve bir sürahi ile su doldurmaya çalışın . Birde yan çevirin su doldurmaya çalışın , yine dolmaz . Ama bardağı düz bir şekilde koyarsan o zaman , hem dolar ve taşar . Ne kadar açtın kalbini ? Allah’a ne kadar açtın kalbini ? Veya bir çam şişeyi denize atın bak ne oluyor ? Hemen dolar  ve  denizler kadar  Allah , islam dolar kalbiniz ! Allahı   kandıramasınız  . Doğru , yanlış ,pis , temiz , haram , helal belidir zaten . Bardağınız hangi durumda . Adağın en güzeli ve en kusursusu kesilmeli Allah adına  . Adem peygamberin oğullarının durumuna düşmeyin . Makam ve mal sahiblerine nasıl bakıyorsanız aynı şekilde Fakire , hastaya , yaşlıyda öyle bakın  . Hazreti Ebubekir in , Bilalı koleyken taşın altındayken kurtardığını  hatırlayın . Musa peygamberde bir kolyeyi kurtarmak yüzünden , bir mısırlıyı vurarak oldurduğunu unutmayın . Yine İsa peygamber  genelde fakir ve hastaların hep yanında olduğunu unutmayın . İşte böyle bir merhamet ve  vicdan  hepsinin özeliği ve bizim takip etmemiz gereken yoldur

Link to post
Sitelerde Paylaş

De ki “Ey Halkım! Elinizden geleni yapın; ben de yapacağım. Bu dünyanın sonunun kime yarayacağını yakında öğreneceksiniz. Şurası gerçek ki yanlış yapanlar umduklarına kavuşamayacaklardır . Allah) En’amın bazısını yük ve insan taşıması için, bazısını da sırf eti, derisi ve yünü için oluşturup geliştirmiştir. Allah'ın size rızık olarak verdiklerinden yiyin. Şeytanın izinden gitmeyin; o sizin için açık bir düşmandır. En’amı) Sekiz eş (olarak yaratmış)tır[*]; koyundan iki, keçiden iki. De ki “Allah iki erkeği mi, iki dişiyi mi, yoksa dişilerin döl yataklarındaki yavruları mı haram kıldı? Eğer samimiyseniz bir bilgiye dayalı olarak söyleyin. Deveden iki, sığırdan iki. De ki “İki erkeği mi, iki dişiyi mi, yoksa dişilerin döl yataklarındaki yavruları mı haram kıldı? Allah böyle buyururken yanın da mıydınız?" Bilgisizlikleri sebebiyle insanları saptırmak için bir yalanı Allah'a atfeden kişiden daha yanlış kim olabilir? Allah yanlışlar içinde olan topluluğu yola getirmez . De ki: “Bana gelen vahiyde yiyen kişiye yemesi haram kılınmış bir şey bulamıyorum; ölü (leş), akmış kan, tam bir zararlı olan domuz eti ya da fasıklık edip Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen hayvan olursa başka. Kim zorda kalır da isyan etmeden ve aşırıya gitmeden bunlardan yerse senin Rabbin onu bağışlar ve ikram eder. Yahudilere tek tırnaklı hayvanların hepsini haram kıldık[*]. Sığır ve koyunların sırtlarına ve bağırsaklarına yapışık olanlarla kemiklerine karışanlar dışında kalan iç yağlarını da haram kıldık. Bu, azgınlıklarına karşılık onlara verdiğimiz cezadır. Biz doğruyu söyleriz

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şura üflendiği gün.... işte o gün gunahkarları  gözleri görmez halde toplayacağız/ İnsanların dağılmış kelebekler gibi olduğu gün / melekler sıra sıra dikili iken rabin hesap sorma vakti gelmiştir / mezardan kalkış gününe yemin ederim / alçalıp yükseldiğinde o yıldız önemlidir/Guneş ile ay bir araya getirilmiş olur / dağları yürüteceğimiz gün yeri cıplak bir halde göreceksin . Bir tek eksik bırakmadan onları oraya toplayacağız / gök açılmış , kapılar oluşmuştur / cehenemde gözetleme durumundadır / yok yok yıldızların bulunduğu yere yemin ederim  / gidin de üç bölümlü göğe varın / yer , bütün haberleri o gün anlatacaktır / melekler göğün kenarına çekilirler. Onların Ust tarafında sekiz melek rabin arşını taşır /

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gözler O'nu kuşatamaz ama O, gözleri kuşatır. O nazik davranır, her şeyin iç yüzünü bilir. Rabbinizden size göstergeler (basiretler) geldi. Kim görürse kendi için görür, kim de körlük ederse kendi aleyhine olur. Ben sizi koruyacak değilim. Rabbinin sözü, doğru ve dengeli olma bakımından tamdır[*]. O'nun sözlerini (başka bir sözle) değiştirme yetkisine sahip biri yoktur. O dinler ve bilir. Yeryüzündekilerin çoğuna uyacak olursan seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar kesin olmayan bilgilere uyarlar. Onlar sadece tahmin yürütürler. Allah, mecbur kalmadıkça yemenizi haram kıldıklarını size ayrıntılı olarak açıkladığı halde[*] üzerine Allah’ın adı anılanlardan yememenizin bir sebebi var mı? Bir çokları, kendi heveslerine uyarak bilgisizce insanları saptırırlar. Rabbin, sınırları aşanları çok iyi bilir. Üzerine Allah’ın adı anılmadan kesilen hayvanın fısk[*] olduğu kesin ise ondan yemeyin. Şeytanlar dostlarına, sizinle mücadele etmelerini fısıldarlar. Onlara uyarsanız kesinlikle müşrik olursunuz Ölü gibiyken can verip insanlar arasında yolunu aydınlattığımız kişi, girdiği karanlıklardan çıkmayan kişi gibi olur mu? Kafirlere yaptıkları işler, işte böyle süslü gösterilir. İşte böyle. Her kentin büyüklerini oranın günahkarları haline getiririz ki tuzaklar kursunlar. Kurdukları tuzaklar, kendi aleyhlerine döner ama farkında bile olmazlar. Allah, kimin yola geldiğini onaylamak isterse gönlünü İslam’a açar. Kimin de sapıttığını onaylamak isterse[*1] onun da içini daraltır[*2]; sanki göğe yükseliyor gibi olur. Allah kendine güvenmeyenleri o zararlı işin içine işte böyle sokar. Herkesi toplayacağı gün Allah şöyle diyecektir: “Ey cinler! Bir çok insanı ele geçirdiniz.” Onların insan dostları diyecekler ki "Rabbimiz! Birbirimizden yararlandık. Nihayet bize biçtiğin sürenin sonuna ulaştık." Allah şöyle diyecek: “Yeriniz, içinde ölmeyeceğiniz ateştir. Koyduğum kurala uymuş olanlarınız başka![*]” Senin Sahibin doğru karar verir, her şeyi bilir. Tehdit edildiğiniz şey mutlaka olacaktır. Siz önüne geçemeyeceksiniz. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gökleri ve yeri aydınlatan Allah’tır. O’nun nuru/Kitabı, duvardaki bir oyuğa konmuş lamba gibi aydınlatır[1*] (bütün ayrıntıları gösterir). Lamba, camın içinde, cam da inciyi andıran yıldız gibidir. Yakıtı, doğu tarafına da batı tarafına da ait olmayan (Güneş ışığını sabahtan akşama kadar alan) bereketli zeytin ağacındandır[2*]. Yağı, ateş almamışken bile ışık saçar gibi parıldar. Işık üstüne ışık! Allah, gerekeni yapanı[3*] kendi ışığına/kitabına yöneltir. Allah insanlara örnekler verir. Allah her şeyi bilir

Link to post
Sitelerde Paylaş

İyiliği sonsuz, ikramı bol Allah’ın adıyla . De ki “Bana şunlar vahyedildi: CİNLERİN bir kısmı beni dinlemiş ve şöyle demişler: Biz hayranlık uyandıran bir Kur’an dinledik . Olgunlaşmanın yolunu gösteriyor. Ona inanıp güvendik artık kimseyi Rabbimize ortak sayamayız. Rabbimiz çok yücedir , ne bir eş ne de bir çocuk edinmiştir. Bizim akılsız   İblis de meğer Allah’a karşı gerçek dışı konuşmalar yapıyormuş. Biz sanıyorduk ki insanlar ve cinler, Allah’a karşı yalan söyleyemezler. Aslında insanlardan bazı adamlar, cinlerden bazı adamlara sığınıyor; bu da onların azgınlıklarını artırıyor. Onlar da sizin sandığınız gibi, Allah’ın artık kimseyi elçi göndermeyeceğini sanmışlar. Bir gün göğe vardık , orayı koruyucularla ve ateş parçalarıyla doldurulmuş bulduk. Halbuki biz orada bazı yerlere oturur ve yüce meclisi dinlerdik. Şimdi orayı kim dinlese kendini gözleyen bir ateş parçasıyla karşılaşıyor. Yeryüzündekilere bir kötülük mü isteniyor, yoksa Rableri onları olgunlaştırmak mı istiyor ? bir türlü anlayamıyorduk ! Bizim içimizde iyiler de var, yanlış yapanlar da. Her birimiz ayrı ayrı yollardayız.  Yeryüzünde Allah’tan gizli bir şey yapamayacağımızı anladık. Başka yere de kaçsak yapamayız. O Rehberi dinleyince biz ona inandık. Artık iyice anladık ki , kim Rabbine inanıp güvenirse ne zarar etme ne de haksızlığa uğrama korkusu içine girer. İçimizden Allah’a teslim olanlar da var, yoldan çıkanlar da. Allah’a teslim olanlar olgunluk peşindedirler . Yanlış yapanlar ise Cehenneme odun olurlar. Doğru yolu tutsalar elbette onlara bol su veririz. Suyu onlara imtihan için veririz. Kim Rabbinin zikrinden yüz çevirirse Rabbi onu, gittikçe artan bir azaba sokar. Bütün mescitler Allah için yapılmıştır , öyleyse Allah ile birlikte kimseyi yardıma çağırmayın! Allah’ın kulu , ona duaya kalkınca, cinler  birbirlerini ezecek gibi oldular . De ki “Ben sadece Rabbime dua ederim , duada kimseyi O’na ortak etmem . De ki “Size bir zarar verecek güçte olmadığım gibi sizi olgunlaştıracak güçte de değilim. De ki “Hiç kimse beni Allah’tan kurtaramaz. O’ndan başka bir sığınak da bulamam . Benim görevim, Allah'tan geleni, O’nun gönderdiklerini tebliğden ibarettir. Kim Allah’a ve elçisine karşı gelirse yeri cehennem ateşidir. Onlar orada ölmezler, sonsuza dek kalırlar . Bu gibiler tehdit edildikleri azabı görünce, kimin yardımcısının daha zayıf ve daha az sayıda olduğunu öğreneceklerdir . De ki “Tehdit edildiğiniz şey yakında mı olacak yoksa Rabbim onun için bir süre mi belirlemiş , ben onu bilemem. Bütün gizli bilgileri bilen O’dur. O, gaybını kimseye açmaz . uygun bulduğu bir elçi olursa başka. Onun da önüne ve arkasına gözcüler diker . Bunu yapar ki o elçi, Rabbi tarafından gönderilenleri, meleklerin ona tam olarak ulaştırdığını, getirdiklerinin hepsini aldığını ve her şeyi tek tek kav­radığını bilsin. / gnotik bozmak icin

  •  
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...

İşte böyleee.

                  Aa  0Haziran 9 gönderildi

  •  

İyiliği sonsuz, ikramı bol Allah’ın adıyla . De ki “Bana şunlar vahyedildi: CİNLERİN bir kısmı beni dinlemiş ve şöyle demişler: Biz hayranlık uyandıran bir Kur’an dinledik . Olgunlaşmanın yolunu gösteriyor. Ona inanıp güvendik artık kimseyi Rabbimize ortak sayamayız. Rabbimiz çok yücedir , ne bir eş ne de bir çocuk edinmiştir. Bizim akılsız   İblis de meğer Allah’a karşı gerçek dışı konuşmalar yapıyormuş. Biz sanıyorduk ki insanlar ve cinler, Allah’a karşı yalan söyleyemezler. Aslında insanlardan bazı adamlar, cinlerden bazılanın ALLAHINA  bakın nasılmış?İyiligi BOL İKRAMI sonsuzmuş.

                 Sizin O iki ayaklı ALLAHINIZ iyiligi bol ikramı sonsuz kimlere bilmiyorsun.ATEİST JAPONLARA,KATOLİK ALMANLARA,İNGİLİZLERE,FRANSIZLARA,KANADALILARA,AMERİKALILARA.İslam ülkelerine ZIRNIK yok.Birde 24 saatın yarısını iki ayaklı AALLAH için harcıyorsunuz,

               AKLI degil arabın NAKLIYLA meşgulsünüz.Haniiiiiiiiiiiiiii.Ay nurdu.Ayda dünya gibi taştan topraktan ibaret.

                Beyler MUHA......                        sizi kandırıyor.O gerçeyi degil TANRIYA iftira ediyor.Sizede iftira ettiriyor.

               Tanrı (MUHA......)

ayatında diyorkiiiiiiiiiii,USUNU yani aklını kullanmayanın başına PİSLİK  yağdırırım.

Sonrada diyorki DİN  US işidegil NAKIL işidir.Saçmalıyor,kitabında başka konuşmalarında başka söylüyür.Buna ALLAH nasıl deyebiliyorsunuz?

                 kendinize güveniniz varsa gelin BAHSA girelim siz kazanırsanız benden size 5000 TL. .Kaybederseniz 2500 tl verecekmisiniz bana?Ben hazırım,bekliyorum.

               Birde MUHA........ kurana şöyle bir ayat yazmış.İLAHİ DİN  KURALLARINI benim ( ALLAHIN)koyduğu dindir.Pekiiiiiiiiii Mezheplerde dine kural koyanlar kimler.Mezhep imamları.

Kürt Şafii diyorki namazı namaz vakti gecene kadar kılmayanı yakalayın öldürün.

-

Hanifi dışında diger iki mezhepde Kürt Şafii gibi der.

-

İmamı Hanifede şöyle yazıyor mezhep kitabında.Namazını kılmayanı yakalayın,dövün ve hapsedin,söz verirse bundan sonra kılacam deye salı verirsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiniz.

-

Bir başka ayattada kuran şöyle der.İlahi dine benden başka kimse kural koyamaz.Bukadar saçmalıklar olan bir

dini nasıl YARATANA yükleye bilirsiniz.

-

İslamın tüm yaptıkları putperest dediklerinizin yaptıklarının aynısıdır.ALLAHIN  dışında.Aslında ALLAHIDA size tanıtan putperes dedikginiz arap şairlerinden alınmıstır.En önemli AYATLAR bu şairlerden alınan ayatlardır.İsterseniz internete sorun size karşılığını versin.

Tanrıya MUHA....gibi İFTİRA etmeyin.

Sonra BASUR yapar sizi.

Dedeniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 months later...
On 02.12.2010 at 12:21, Sestus yazdı:

Sevgili Dilaver'in açıklamasının bir noktasını anlamadım.

Marksizm öyle gerektirdiği için ne demek oluyor? Bu bir teslim olma mıdır? Marksizmi benimsemiş bir insan zaten ateizmi de layığı ile kavramış olmalıdır. Eğer sadece gençlik dönemindeki yoğun adalet duygusundan dolayı komünist olunmuşsa, o kişiye de Marksist denemez.

Katılıyorum.. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...