Jump to content

en iğrenç millet türkler dedi


Recommended Posts

http://www.habervitrini.com/turklere_hakaret_eden_flaman_parlamentosu_baskani_pisman_-499397.html

TÜRKLERE HAKARET EDEN FLAMAN PARLAMENTOSU BAŞKANI PİŞMAN

Federe yapılı Belçika'da Flamanca yayın yapan devlet radyo ve televizyonu VRT'nin birinci kanalında 'De Pappenheimers' adlı bilgi yarışmasında Türklere hakaret eden Flaman Parlamentosu Başkanı Jan Peter Peumans (59) pişman olduğunu söyledi.

02 Aralık 2010 Perşembe 09:23

BRÜKSEL - Yarışmada, ünlü Fransız düşünür Voltaire'in, 'Dünya yüzündeki en iğrenç halk' olarak hangi milleti tanımladığı sorusunda, bildiğini itiraf ettiği doğru şık olan 'Yahudiler' yerine 'Türkler' şıkkını tercih ederek skandala imza atan Peumans, yaptığı kısa açıklamada, Türk toplumuna hakaret etme niyetinin olmadığını belirtti.

Paumans, yazılı açıklamasında, 'Keşke o soruyu cevaplamasaydım. Hangi şıkkı söylesem tepkiye neden olacaktı' dedi.

Bu arada Peumans'ın skandala açıklık getirmek için gelecek hafta Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Murat Ersavcı ile görüşeceği bildirildi.

Peumans'ın sözcüsü, Facebook sayfası üzerinden bugün Belçika'daki Türk toplumu ve Türkiye'den çok sayıda tepki mesajı alan Peumans'ın tehdit içerikli yoğun mesajlar nedeniyle 'şok yaşadığını' söyledi.

VRT'nin birinci kanalındaki popüler yarışma programında 'Voltaire'in, 'Dünya yüzündeki en iğrenç halk' olarak hangi milleti tanımladığı' sorusunda Peumans'ın 'Türkler' şıkkını işaret etmesi üzerine sunucu Tom Lenaerts, 'Doğrusu Yahudiler idi. Bunu gerçekten biliyor muydunuz?' diye sormuş, Paumans da, 'Gerçekten biliyordum, ama Yahudiler hakkında yeni birşey söyleyecek cesaretim yok. Çok hassas insanlar. Bir zamanlar onların sözde liberalizmi hakkında birşeyler söyledim, ama çok çektim. Bu nedenle...' diye cevap vermişti.

........

işte batılıların ikiyüzlülüğü :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Adam hakaret etmemiş ki, Voltaire'in hangi milletin en iğrenç olduğunu düşündüğüne ilişkin soruya cevap olarak Yahudilerden çekindiğinden bir diğer şık olarak Türkleri seçmiş. Bizimkilerin de Yahudiler kadar alıngan olacağını düşünememiş adam. Yarışmada sordukları soru da nasıl bir soruysa artık...

Bence sen hemen kendisine 301'den dava aç queen, kanımız yerde kalmasın. :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sacmasapan bir programda sacmasapan bir soru sorulmus. Bes parmagin besi bile ayni degilken bir ülkeyi, bir ulusu, bir azinligi böyle karalama cabasini kiniyorum. Serefsizligin önde gideni bu degilde ne?

Ayrica ben bu haberi iki gün önce izledim acaba bu tip haberler Türkiyede bir gün geciklmelimi duyuruluyor?

SAYGILAR

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sacmasapan bir programda sacmasapan bir soru sorulmus. Bes parmagin besi bile ayni degilken bir ülkeyi, bir ulusu, bir azinligi böyle karalama cabasini kiniyorum. Serefsizligin önde gideni bu degilde ne?

Ayrica ben bu haberi iki gün önce izledim acaba bu tip haberler Türkiyede bir gün geciklmelimi duyuruluyor?

SAYGILAR

XXX partisi altında ülkemiz sefilleştiğinden, artık haberler de gelemiyor. Adamın verdiği cevap da doğru oluyor bu sayede. Çünkü ortada cahil çok, iğrenç adam çok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yarışmacının bir suçu yok. Suç aranacaksa soru şıklarında Türkler'e yer verende aranmalı.

Ama bence şıklardan ziyade soru saçma.

Avrupa halkları arasında "Böyle bir soru için hangi şıkları koyardınız?" şeklinde bir anket yapılsa, eminim Türkler her ankette yer alırdı. Çünkü böyle bilirler.

Muhtemelen de ekseriyetin şıkları şöyle olurdu:

A- Yahudiler B- Çingeneler C- Türkler D- Araplar

5. şık olarak Voltaire'in yaşadığı yıllar için düşünüldüğünde ( 1700'lü yıllar) zencileri koyarlardı herhalde.

Yani sonuçta, bunu bir hakaret olarak algılamamak gerekir. İntiba böyle, önemli olan bunu değiştirebilmek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Biri Türklüğe küfretti mi anasını satayım Zambia'nın bilmem ne kabilesinin başkanı olsa bile medya manşet yapıyor.

Yokmuş gibi davranın,rahat olun...Eğer büyük bir ulussan davranışın aksi halde olmaz.

Onların ataları bok içinde yüzürken medeniyet Mezopotamya'dan Anadolu'dan fışkırıyordu.

Kaale bile almayın :)

tarihinde Allahsiztosbaga tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Eğer doğru cevabı gerçekten biliyor ise, çok gereksiz bir şey yapmış adam. Politik en iyi karar doğru cevabı vermek olurdu. Aklı salim hiç bir Musevi'nin sorunun cevabının doğru verilmesine alınmaması lazımdı. Sonuçta Voltaire'in lafı. Ayrıca Museviler (en azından fundementalist olmayanları ve ateist olanlar) oldukça soğukkanlıdır, devamlı kendileriyle dalga geçerler.

Eğer adam gerçekten de söylediği gibi Museviler'in bizden daha alıngan olduğunu düşünüyorsa, aslında bu bize bir iltifattır. Ama ırkçılardan oy toplamak için söylemiş ve şimdi kıvırtıyor da olabilir.

Bir de tabi, soruyu aslında yanlış bilmiş olup, cahil gözükmemek için şimdi yalan söylüyor olma ihtimali de var (sonuçta adam'ın yalancı olduğu belli). Doğrusu ben de Voltaire'in böyle bir lafı olduğunu bilmiyordum ve tahmin et deseler ben de Türk dediğini tahmin ederdim. Gerçi bu durumda da aslında bildiğini söylemek biraz saçma bir haraket. Ben olsam bilmediğimi ve tahmin yürüttüğümü itiraf ederdim. Bundan çıkacak politik zararın ırkçı gözükmenin politik zararından daha az olacağını düşünüyorum. Tabii avrupa değişiyor, sağa kayıyor, son cümle yanlış olabilir.

tarihinde kaanuni tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hatırlayan varsa Danimarkadaki Muhammed karikatürlerine tepki olarak İranlılar anti-semetik karikatür yarışması düzenlemişlerdi. İsrailliler ise İranlılara tepki olarak anti-semetik karikatür yarışması düzenlemişlerdi (biz kendimizle daha iyi dalga geçeriz diyerekten).

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...