Jump to content

türbanlıların üniversitede ne işi var? evlerinde otursunlar..


Recommended Posts

  • İleti 166
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

neden boşuna tartışıyorsunuz ki dedim ya ayette "de "yok

işte ayet:

Diyanet İşleri : Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin. Allah’a ve Resûlüne itaat edin. Ey Peygamberin ev halkı! Allah, sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

Abdulbaki Gölpınarlı : Ve evlerinizde oturun ve ilk câhiliyet devrinde olduğu gibi sokaklara çıkmayın ve namaz kılın ve zekât verin ve itâat edin Allah'a ve Peygamberine. Ancak ve ancak Allah, ey Ehl-i Beyt, sizden her çeşit pisliği, suçu gidermek ve sizi tam bir temizlikle tertemiz bir hale getirmek diler.

Adem Uğur : Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resûlüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

Ali Bulaç : Evlerinizde vakarla oturun (evlerinizi karargah edinin), ilk cahiliye (kadınları)nın süslerini açığa vurması gibi, siz de süslerinizi açığa vurmayın; namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, Allah'a ve elçisine itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! Gerçekten Allah, sizden kiri (günah ve çirkinliği) gidermek ve sizi tertemiz kılmak ister.

Ali Fikri Yavuz : Hem evlerinizde oturun ve evvelki cahiliyyet (zamanında süslenerek, ince elbiseler giyerek, açılıb saçılarak sokağa çıkan kadınların) çıkışı gibi çıkmayın. Namazı gereği üzre kılın, zekâtı verin, Allah’a ve Rasûlüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt= Peygamber ailesi! Allah sizden sırf günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

Bekir Sadak : Evlerinizde oturun; eski Cahiliyye'de oldugu gibi acilip sacilmayin; namazi kilin; zekati verin; Allah'a ve peygamberine itaat edin. Ey peygamberin ev halki! suphesiz Allah sizden kusuru giderip sizi tertemiz yapmak ister.

Celal Yıldırım : Evlerinizde vakarla oturun; eski cahiliyyet günlerindeki gibi kırıtarak (sokaklarda) süs ve güzelliklerinizi dışarı atmayın; namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Peygamberine itaat edin. Ey Ehl-i beyt (=Peygamber hanedanı, O'nun ev halkı). Allah, elbette sizden her türlü çirkinliği gidermek ve sizi tertemiz (pâk ve nezih) yapmak ister.

Diyanet İşleri (eski) : Evlerinizde oturun; eski Cahiliyye'de olduğu gibi açılıp saçılmayın; namazı kılın; zekatı verin; Allah'a ve Peygamberine itaat edin. Ey Peygamberin ev halkı! (ehl-i beyt) Şüphesiz Allah sizden kusuru giderip sizi tertemiz yapmak ister.

Diyanet Vakfi : Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resûlüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

neden boşuna tartışıyorsunuz ki dedim ya ayette "de "yok

işte ayet:

olabilir. zira ben ayeti cp yapmak için arattığımda gördüğüm ilk linkten alıp kopyaladım buraya.

yasar nuri'nin cevirisiymiş :D

onun ayetlere ekleme cıkarma yapmak gibi bi huyu vardır.. ;)

tarihinde metatron tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

böyle tartışınca bişey olmuyoki neden muhabbetini yapıyorsunuz ? insanlar sadece %20 müslüman,yani islamın sadece işine gelen kısımlarını yerine getiriyorlar,başka konudada ''madem tam müslümansın,3 hatunla kuma getirilmeye,mirastan yarım pay almaya,şahitliğinin erkeğinkinin yarısına denk gelmesinide iste,sadece türbanla olmuyor'' gibi bir sohbette dönmüüştü ordanda sonuç çıkmamıştı,müslümanlar işine gelmeyince direk ''vın turizm''

Link to post
Sitelerde Paylaş

Emirlerin peygamber ve eşlerinin örnek verilmek sureyle tüm müslümanlara yönelik olduğunu kendileri (islamcılar)söylüyorlar.

elbette ki , allahın helal kıldığı şeyi sen bir müslüman olarak ayıplayamazsın .

Ha tuhaf bulabilirsin ama dine teslim olduysan unut sen düşünme işini , çünkü çukurlara doğru inişe başlamış oluyorsun , dikkat edin çukurun içi örümceklerle dolu ..

Link to post
Sitelerde Paylaş

güzel arkadaşlarım,burada kaç tane müslüman varda savunma bekliyorsunuz?

ben yorumumu kattım ama siz aksiyon istiyorsunuz,biri bişi desede cullansak hepimiz diye bekliyorsunuz,insan olarak uzlaşabiliriz bizler bu konunun çoğu yerinde sizlerle uzlaştığım gibi,savunmuyorlar çünkü doğru yerlerden dem vurdunuz,nedir daha sorun olan beklenilen yorumlar ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ahzab/32 - Ey peygamber kadınları, siz kadınlardan her hangi biri gibi değilsiniz. Eğer korunuyorsanız, sözü yumuşak bir eda ile söylemeyin ki, kalbinde hastalık bulunan kimse tamah etmesin; güzel söz söyleyin.

Ahzab/33 - Evlerinizde oturun, ilk cahiliye (çağı kadınları) nın açılıp kırıtması gibi açılıp kırıtmayın. Namazı kılın, zekatı verin Allah'a ve Resulüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt, Allah sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

Burada doğrudan "Peygamber kadınları"na hitap ediliyor. Ancak aynı surenin 59. ayetinde tüm inanan kadınlarının örtünmesi isteniyor.

Ahzab suresi tamamen okunduğunda görülen şey de, Muhammed'in karılarıyla ve cinsel yaşantısıyla ilgili ciddi sorunları olduğudur. Nitekim yine aynı surenin 4. ayetinde "evlatlıklarınızı da sizin oğullarınız kılmadı" deyip, 37. ayetinde "Sonunda Zeyd eşiyle ilgisini kestiğinde onu seninle evlendirdik, ki evlatlıkları eşleriyle ilgilerini kestiklerinde onlarla evlenmek konusunda müminlere bir sorumluluk olmadığı bilinsin." diyerek önce zemini hazırlamış, sonra da emeline ulaşmıştır ve 50. ayetinde de yine "Ücretlerini verdiği eşlerinin; ganimet olarak ele geçenlerin; amca, hala, dayı ve teyze kızlarının; kendi gönlüyle mehirsiz olarak gelen kadınların ve peygamberin de almak istediği mümin kadınların sadece Muhammed'e helal kılındığı" belirtilerek Muhammed'in olası tüm cinsel arzularının tatmin sorunu çözülmüştür.

Aynı durum, Nur suresi için de geçerli. Orada da peygamberin bir karısı (Ayşe) hakkında ortaya çıkan bir söylenti üzerine (hani şu malum cemel vakası) ;), o zamana kadar zinayı recmle cezalandırdığı bilinen Muhammed, bu cemel vakasından sonra zina cezasını 100'er değnek olarak belirlemiştir. Zira Ayşe, en sevgili karısıdır ki, Ayşe'den başka hiçbir kadının yatağında kendisine vahiy gelmediğini söylediği de rivayet edilir. Hatta recmle ilgili ayetlerin Muhammed'in ölümünden hemen sonra cenaze işleriyle uğraşılırken keçi tarafından yendiği söylenir ki, bununla ilgili hadislerin Ayşe'den nakledilmiş olması da epey düşündürücüdür.

Konuya dönecek olursak, bugüne kadar müslüman kadınların tüm çektikleri, Muhammed'in kendi karılarıyla yaşadığı sorunlardan kaynaklanmıştır. Yani;

Ahzab/33'te kendi karılarının örtünmesini istiyor, 59'da da tüm kadınların. Ama zina işleyen kadınları recmden kurtaranın da yine Muhammed'in bir karısı olması, epey düşündürücü, epey trajikomik...

Link to post
Sitelerde Paylaş

güzel arkadaşlarım,burada kaç tane müslüman varda savunma bekliyorsunuz?

ben yorumumu kattım ama siz aksiyon istiyorsunuz,biri bişi desede cullansak hepimiz diye bekliyorsunuz,insan olarak uzlaşabiliriz bizler bu konunun çoğu yerinde sizlerle uzlaştığım gibi,savunmuyorlar çünkü doğru yerlerden dem vurdunuz,nedir daha sorun olan beklenilen yorumlar ?

Çeyizini hazırladın mı bakiim sen mechule ?...

Havluların kenarlarını oyaladın mı? Biçki dikiş nakış öğrendin mi?..Bir zamanlar makreme denen bişey daha vardı.Ondan da öğrendin mi?

Dinimizce makbul olduğu üzere evlenince bunlar lazım olacak..

Okumakta neymiş!!! Pehhh..Kocanın dizinin dibinden ayrılmayacaksın ki okula gidip,çalışasın...Boşa vakit kaybı..

Evlendikten sonra kadın kadına aranızda altın günü falan yapıp vakit geçirebilirsiniz örneğin..

Edip Yüksel : Evlerinizde oturun ve eski cahiliyye dönemindeki gibi halkla fazla içiçe olmayın. (Azhab 33)

tarihinde Electra tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

her osuruktan mucize çıkaran müslümanlar bunu ne kadar salakça bulunabiliyorsa , bize yönelttiğiniz savunmalarınız da aynı şekilde geçersizliğinden kaale bile alınamayacak kadar komik ve öz-küçük düşürücü.

tarihinde Zerdüşt tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...