Jump to content

Sadece Ateistler Alt Odası


Recommended Posts

Forumumuzda sadece ateistlerin yazabileceği bir alt oda açılmıştır. Bu oda, ilgili bölüme erişim izni verilen üyeler dışındaki tüm üyeler için hem yazmaya hem okumaya kapalıdır.

Bu bölümde yazma hakkı almak için gerekli koşullar:

1. En az 3 aydır forum üyesi olmak

2. Forumda en az 300 mesaj yazmış olmak

3. Ateist olmak

Bu koşullara uyan tüm kullanıcılarımız bu bölüme katılma hakkına sahip olabileceklerdir.

Tek istisna, daha önce ciddi ceza almış olan (atılma veya çok uzun süre uzaklaştırılma gibi) üyelerin durumunda mümkün olabilir. Bu tür üyelerin bu bölüme katılım taleplerinin kabul veya reddi yöneticilerin inisiyatifinde olacaktır.

Bu bölüme katılmak isteyenler, Öneriler, İstekler, Şikayetler bölümünde bu konuda taleplerini dile getirebilirler. Ya da yöneticilerle doğrudan bağlantı kurabilirler.

Yöneticiler kendilerine bu bölümde yazma hakkı verecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu ayrıntı göz önünde bulundurulmalıdır ki, bu bölüm ayrıcalıklı bir kullanıcı sınıfı falan oluşturmak için açılmamıştır. Sadece yıllardan beri getirilen bir öneri ve bir ihtiyacı karşılamak maksadıyla açılmıştır.

Ateistlerin dışarıya kapalı olarak, sadece kendi aralarında konuşmak isteyebilecekleri konular mevcuttur. Örneğin ateist olduklarını çevrelerine, ailelerine açıklamakla ilgili sıkıntılar, vs.

Bu şekilde, tüm forumun görmesini istemedikleri türde konuları ateistler kendi aralarında bu ortamda tartışabilirler.

Bu bölüme katılım hakkı verilmiş üyeler, normal üye statüsüne ulaşmış diğer forum üyelerinden statü olarak farklı konumda değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Önce başvuracaksınız, size erişim hakkı verilecek, ondan sonra göreceksiniz.

Hem yazmaya hem okumaya kapalı derken onu kasdettim. Okumaya herkese açık, sadece yazma hakkı sınırlı bir ortam mı olmalı (Hodri Meydan gibi), yoksa böyle mi olmalı diye çok düşündük fakat bu gizli haliyle bile problem çıkarma ihtimali olduğunu düşündüğümüz bu uygulama, hele de herkese okumaya açık olsaydı, daha da büyük huzursuzluk yaratırdı diye düşünüyoruz. Bu yüzden gizli bir alt oda olarak hazırlandı.

Mesaj sayılarınız ve ne kadardır üye olduğunuz gibi kriterler uygun ise, ya da uygun hale gediği zaman, bu bölüme erişim hakkı için başvuru yapabilirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu alt odanın en azından adını ve giriş link'ini tüm üyeler için görünür yaptım. (Login olmuş tüm normal ve yeni üyeler için).

Fakat hala hem okumaya hem de yazmaya kapalı, izin verilmemiş kullanıcılar için.

Alt odanın kendisinin görülmesinde fayda var. İnsanlar görecekler ki, ne olduğunu merak edip erişim hakkı için başvuracaklar.

Aksi takdirde pek çok kişinin haberi bile olmayabilir o bölümden.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fena bir fikir değil bu ateistlere özel forum odası.

Ancak ateist görünümlü teist ya da deistler nasıl tespit edilecek işte burası biraz sorunlu gibi.

İkincisi, forumda kargaşa ve gerilime neden olanlar aslında teistler değil çoğu zaman. Müslüman ateistlerden çekiyoruz ne çekiyorsak. Onları da elemeye kalkarsak zaten geriye bir avuç üye kalır. Kısacası görünen o ki bu yeni platformda da küfür ve sataşma eksik olmayacak...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne kadar saçma bir uygulama

Forum ortamında neyi söylemekten çekiniyoruz ki?

Tamam modlara özel bir bölüm olmasını anlarım fakat sadece ateistlere özel bir bölüm olmasını anlamış değilim

Ne gibi bir ayrıcalığı olacakmış bu odanın

Sadece insanlara mistik bir duygu mu verecek burda yazmak?

Ayrıcalık verilmeyecek falan demiş de arkadaş

Bu odaya giren kişi ister istemez kendini ayrıcaklı hisseder

Kendimizi kandırmayalım

Yapıyorsanız 3 ay çok kısa bir zaman

Tabiki göreceğiz

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

Böyle bir uygulamayı çok da fazla istekli bir şekilde başlatmadık. Problem yaratacağı inancındayız. Yürüyüp yürümeyeceğinden emin değiliz. Yürümezse fişini çekeceğiz.

Fakat yıllardır sık sık gündeme getirildiği için ve şimdiye kadar hiç denemediğimiz için, en azından denedik olmadı deriz bundan sonra. Hiç denemeden yapmamak önyargılı oluyordu.

O bölüme yetki dağıtımı için subjektif kriterler getiremezdik. Yani yöneticilerin beğendiği katılımcılar yazacak, diğerleri yazamaz gibi bir durum çıkar o zaman ortaya.

Kriterlerin somut olması lazım. Bu da ancak bunlar olabilir. Yani kişinin mesaj sayısı, ne kadardır forum üyesi olduğu ve ateist olduğunun bilinip bilinmediği.

Bir de ciddi ceza alma durumunu kriter yapacağız. Bu durum üyeliği etkliyebilir de etkilemeyebilir de.

Ama bunlar dışında başka kriter getiremeyiz. O zaman şikayetlerin önüne geçilemeyeceği gibi, bu şikayetler haklı da olur zaten. Çünkü haksızlıkların da önüne geçmek mümkün olmaz o durumda.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bölüm görünür olunca açılan başlıklar , yazan üyelerde görülüyor oldu . Bu seferde o bölüme giremeyenlerin içi içini yiyecek . " Ayyy ! kızzz orda ne konuşuyolar acaba , bir bardak dayasana anam " Deme şansları da yok .

E bizim millet çokta meraklıdır bilirsiniz . İçeriği de mi görünür yapsanız ne ? Hani başlıkları okuyabilsinler ama yazamasınlar . . Hodri meydan benzeri yani . Bir öneri sadece .

Link to post
Sitelerde Paylaş
Misafir
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...